Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomagajmydzieciomistarszym !

Leniuchy przed komputerem - wyślijcie chociaż SMS na WOŚP

Polecane posty

Taaa szkoda, że jestem zajmuję się finansami na codzień i mam więcej pojęcia niż Ty, naprawdę. Owsiak mnie nie oszukał, bo mam świadomość, że część tych pieniędzy przeznaczana jest na inne wydatki. Szkoda, że nie widzicie także tych dobrych stron.

Ja widze dobre strony, ale jak powiedzialem: podobnych organizacji sa w Polsce setki. A WOSP nie wspieram ze wzgledow ideologicznych, nie ukrywam.

A dlaczego nie mamy porównywać się z tymi nalepszymi tylko gorszymi ?? Porównuję z tymi gdzie ludzie są szczęśliwi i żyją w dobrobycie.

Gość
Względy ideologiczne??? Maciek jesli twoi rodzice otarli sie o gdańską AMG to pracowali na sprzecie WOŚ.

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !- A ty jesteś tak głupia że sama pieniedzy wydać nie umiesz i państwo musi to za ciebie zrobić? Tylko że państwo(urzędniki) nie będą za darmo pracować i nie będą twoich pieniędzy rozdawać za darmo, oni chcą za to wysokich wypłat, wiec jak wpłacisz 100 podatku, to z tego 50 zł dostanie menel, który kupi sobie denaturat, a 50 zł dostanie urzędnik, który siedzi sobie w biurze na necie i gada z koleżankami. Więc podatek powinien iść jedynie na armię i policję, a za resztę to każdy powinien płacić sobie sam. Ja umiem wydawać swoje pieniądze i nie potrzebuję do tego państwa. Wiem gdzie jest lekarz i gdzie jest szkoła, jak będę potrzebował lekarza, to idę do niego i mu płacę za usługę, jak ty idziesz do piekarza po chleb, to wolała byś aby temu piekarzowi płacił urzędnik, który zabrał by ci kasę, czy lepiej jak bezpośrednio kupujesz chleb u piekarza u którego ci najlepiej smakuje, czy byś wolała aby to urzednik zdecydował u jakiego piekarza masz kupić chleb?

na brak własnych argumentów najlepiej napisać " jesteś głupia " O finansach masz małe pojęcie, powtarzam, a na takie zjawisko najlepiej działa nauka :) Polecam i życzę wytrwałości !

Gość e55888e
a czemu akurat WOŚP? Właśnie, są inne organizacje charytatywne. Niespecjalnie mam ochotę wpłacać panu Owsiakowi, który od rana biega i krzyczy i taki z niego bohater, no święty po prostu. Przecież on dostaje za to duży procent, nie robi tego bezinteresownie. Równie dobrze każdy z nas mógłby założyć coś podobnego. A w oczach innych ludzi być bohaterem.

Gość
Równie dobrze każdy z nas mógłby założyć coś podobnego. x to dlaczego nie robi???

Gość daukszewiczowa
nie, nie wspieram Owsiaka. Mówisz, że pomagamy starszym? w Czym ? w eutanazji? Zawiódł mnie bardzo. Tak sie starał robić wrażenie i nagle się zgubił i powiedział kila słów za dużo. Oczywiście prasa starała sie jak mogła żeby nie nagłaśniać tych słów. Gdyby to była wypowiedź któregoś z dostojników Kościoła, to byłby szum medialny na skalę nagrody Nobla. Mam inne cele charytatywne, nie Owsiaka

Gość leniuch sprzed komputera
Przeczytałam tylko pierwszą stronę i tekst: "Owisiak nienawidzi kościoła, a kościół owsiaka, zarówno księża jak i Owsiak żyją z żebrania. żyją z tego co ludzie wypracują ciężką pracą. Wiec są dla siebie konkurencją, a konkurencja się nie nawidzi, dlatego Owsiak nienawidzi kościoła a kościół jego. a ludzie to idioci i płacą jednym i drugim nierobom." - otóż dzisiaj w mojej parafii proboszcz wychwalał Owsiaka i zachęcał do wrzucania pieniędzy do puszek wolontariuszy, którzy stali przed kościołem. Mało tego, nie zbierano u mnie na "tacę" - w zamian proboszcz zaproponował właśnie wsparcie WOŚP! Okrutnie nie lubię generalizowania!

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !- Ludzie w dobrobycie kiedyś żyli w USA, Szwajcarii czy w Lichtensteinie, bo tam były niskie podatki. Dziś w Skandynawii jest wysokie bezrobocie i wysokie ceny, w każdym kraju gdzie jest socjalizm, to kraj upada, tworzy się bezrobocie a ceny towarów rosną. Mam koleżankę w Norwegii, jest lekarzem i narzeka na finasnse, mówi że niby dużo zarabia jak na Norweskie warunki, ale ceny są tak wysokie, że w sumie na mało może sobie pozwolić, tam ludzie płacą ponad 90% rzeczewistego podatku. Więc wyobraź sobie gdyby płacili tylko 10 %, to wtedy zarabiali by 8 razy więcej niż teraz i towary by staniały, rozumisz już czym jest socjalizm?

Super ludzie, że pomagacie innym fundacją ! L( Piszcie jakim, może inni się dołączą !!

Kraje, w ktorych sa wysokie podatki nie sa krajami lepszymi, tylko gorszymi. Jakie sa podatki np. w USA?

Gość Ja płacę podatki
*iftar- Bo żadne wojsko, żadna telewizja nie służyła by pryatnym fundacjom, myślisz że inne fundacje nie chcieli by, aby im wojsko robiło takie przedstawienia i aby telewizja dała im czas antenowy? Każda fundacja by tak chciała, ale takie przywileje to tylko dla Owsiaka, jestem ciekaw czemu tylko Owsiak ma takie przywileje......

Powtarzam, masz za małą wiedzę na ten temat, naprawdę.. Ale rozumiem, ze masz inny pogląd. Miłego wieczoru i życzę abyś wsparł jakąkolwiek fundację :)

@iftar: jak moi rodzice studiowali, to Owsiak obalal buzony z kolegami punkami na jakims festiwalu:)

Gość
Pisze o pracy. Maciek ludzi się reanimuje bezideologicznie.

Maciek naprawdę nie masz racji. Rozumiem, że chcesz się wypowiadać, ale może na temat w których masz pojęcie :) np. podasz dokładne adresy fundacji jakim pomagasz i jak to robisz, może inni się dołączą :)

@iftar: ale ja wyraznie napisalem, ze wspieram 2 inne instytucje:) WOSP nie pasuje mi z paru wzgledow i nie bede ich popieral. W zamian wplacam od czasu do czasu gdzie indziej. Mam mozliwosc wyboru i z niej korzystam.

*iftar popieram. Ludzie wszystko przeliczają, kalkulują a tu Chodzi o ludzkie ŻYCIE , nie ważne ile kto z tego co ma.. ale ILE LUDZI URATOWAŁ Macku, ile istnień uratowałes ?

Maćku podaj adresy stron oraz formę pomocy. Dołączymy się !

Pomagajmy: zarzucasz kazdemu, ze nie ma pojecia o czym sie wypowiada;) Dane Caritasu sa ogolnie dostepne, a nazwe tego bydgoskiego osrodka, w ktorym nawiasem mowiac pracuje moj wujek, znajde na pozniej:)

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !- Na jakiej podstawie twierdzisz że mam za małą wiedzę? Poczytaj Adama Smitha, poczytaj myślicieli z Austriackiej szkoły ekonomii, wtedy możemy pogadać. To że masz liceum ekonomiczne, czy jakieś inne socjalistyczne bzdurne wykształcenie, nie znaczy że się znasz na ekonomii. Jak poczytasz teorie Adama Smitha, czy myślicieli Austriackich, to możemy wtedy pogadać, bo jak na razie to poczytałaś chyba jedynie Karola Marksa i Lenina.

Gość
Ja na sprzęcie Owsiaka pracuję. Sprzetu ufundowanego przez Caritas nie widziałam na oczy. Tyle w temacie.

Kazdemu ? Tylko na temat finansów, ciężko rozmawiać z kimś, kto nie ma pojęcia o podziale finansów, więc przepraszam, możemy założyć inny wątek. A chce abyś podał linki i formę jak można pomóc, ale widze, że to za ciężkie dla Ciebie. Gdybyś wkleił linki i opisał jak można pomóc, może zrobiłbyś coś dobrego niż tylko krytykował innych.

Ok, znajde na pozniej kilka linkow. Co do podzialu finansow WOSP t rzeczywiscie ciezko cos mowic, bo jest to owiane tajemnica.

Gość
Maćku podziały finansów Caritasu też wzbudzają wiele wątpliwosci. Jak zawsze przy tego typu działalności.