Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomagajmydzieciomistarszym !

Leniuchy przed komputerem - wyślijcie chociaż SMS na WOŚP

Polecane posty

Ja płacę podatki może i Caritas nie działa przez Państwo, ale w małym stopniu pomaga innym, mając zdecydowanie większe fundusze od Owsiaka. A ma je głównie od ludzi starszych, którzy sami mają mało na życie. Pozdrawiam Cię i mam nadzieję, że komuś w życiu pomożesz, a ktoś Tobie.

Jest wiele innych, bardziej transparentnych organizacji, ktore pomagaja dzieciom. A co so starszych, to Owsiak juz sie ostatnio wypowiedzial co mu chodzi po glowie. Samo paliwo do odrzutowcow i calodniowa transmisja na wszystkich kanalach to juz jest fortuna. Przerost formy nad trescia. Kiedys ktos na wizji poprosil Owsiaka, zeby przestawil rozliczenie kosztow tej imprezy, to prawie sie zaplul ze zlosci.

Nie porownuj wOSP do Caritasu, bo to zupelnie inna liga i skala dzialalnosci. Caritas dziala caly rok.

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !- Jak chcesz pomóc dzieciom i starcom, to nie dawaj kasy na WOŚP, uwierz mi że wtedy im bardziej pomożesz, niż dając kasę socjalistą. Lewactwo i socjalizm zawsze równa się bieda. Tak jest na Kubie i tak jest w Polsce. Owsiak się bogaci na biedzie Polskiej, d;atego też będzie robił wszystko, aby w Polsce była bieda i aby służba zdrowia kulała, bo jak by nadeszła prawica i szpitale były by prywatne a tym samym bogate a ludzie mieli by w końcu kasę, to owsiak musiał by iść do uczciwiej normalnej, fizycznej pracy, a to by go pewnie zabiło....Więc takie owsiaki będą robić wszystko, aby służba zdrowia nie miała kasy, bo wtedy Owsiak może się wzbogacić, wiec jak chcesz pomóc szpitalom, dzieciom i starcom, to nie dawaj na socjalistów, bo to oni tworzą biedę w tym kraju.

Macku B, jestem ciekawa na ile tych fundacji przeznaczyłeś swoją cegiełkę.

Gość sdgasdgdfs
A ja nie daję z kolei bo czuję się wykluczony społecznie zarówno przez rządzących jak i przez społeczeństwo w którym panuje wyścig szczurów i moda na spontaniczność, wygadanie i gdzie nie liczą się zasady moralne!!!! I jeden dzień w roku w którym wszyscy udają życzliwych tego nie zmieni!!

Właśnie porównuję, bo jeżeli działają cały rok i zbierają 5 x więcej, to powinni 5 razy więcej pomagać.

Wyobraz sobie, ze wspieram Caritas oraz pewna instytucje zajmujaca sie dziecmi uposledzonymi w Bydgoszczy.

Gość Ja płacę podatki
sdgasdgdfs-Rób to co owsiak, załóż fundację i żyj z żebrania, będziesz bogaty i się nie narobisz.

Bardzo się cieszę :) Kończę dyskusje, bo każdy ma swoje racje. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto widzi w tym wyższy cel Pozdrawiam,

Gość aagagt
Niech zaczną robić zbiórki pieniędzy dla 3 mln ludzi na granicy ubóstwa i ubogich i wykluczonych społecznie przez rząd niejakiego Donalda T. to wtedy się dorzucę!!

Gość aagagt
Nie widzę celu pomocy człowieki który pomaga sekcie Hare Kryshna!!

Rowniez pozdrawiam i radze wam, zebyscie byli troszke mniej nachalni, bo to tez ludzi zaczyna juz wkurzac;)

Gość Ja płacę podatki
A po co pomagać, skoro się płaci wysokie podatki i wysokie składki zdrowotne? Przecież skoro władza deklaruje się że jest państwem opiekuńczym, to przecież każdy kto pracuje, to co roku charytatywnie po przez podatki płaci kilka tysięcy zł, dla was to mało? Uważacie że trzeba bardziej pomagać i dawać charytatywnie więcej kasy, niż te parę tysięcy zł każdego roku w podatkach i rożnych składkach przymusowych.?

Gość Ja płacę podatki
Owsiak już się stał na tyle bezczelny, że każdy kto nie robi tego, czego on sobie życzy, to w telewizji go maksymamlnie opluje, każdy zespół muzyczny, który nie chce za darmo grać dla Owsiaka, jest opluwany i napiętnowany, dlatego Owsiaka każda gazeta, telewicja czy zespół się go boii, że ich opluje. To już skrajna bezczelność z jego strony, szkoda że ludzie tego nie widzą.

W Polsce płaci się stosunkowo małe podatki, druga kwestia to to , że mało zarabiamy. Po drugie jest powszchne przyzwolenie na oszukiwanie Państwa, czyli Nas samych. Praca na czarno, niskie zarobki dla pracowników, oszukujemy, kombinujemy jak tu jak najmniej oddać. Politycy nie potrafią kompletnie zarządzać tym co wpływa, w wpływa mało bo jesteśmy nadorem kobminatorów, błędne koło..bo my szaraki uważamy, że kraj nas oszukuje, a tak naprawdę to My oszukujemy swój kraj.

Moj ojciec, ktory jest lekarzem, wracal kilka lat temu z dosyc wyczerpujacego dyzuru, na ktorym operowal i wlasnie byla WOSP i podszedl do niego jakis szuszfol w okolicach 30stki i podsuwa mu ta skarbonke, a moj starszy po prostu poszedl sobie do auta, bo sie spieszyl, a temten balwan do niego: "a co, na biednych dzieciach pan chce zaoszczedzic?;) Powiem tylko tyle, ze padlo kilka nieprzyjemnych slow;)

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !-Niskie podatki? Dla ciebie 80% dochodów to są podatki, ludziom zostaje 20% tego co zarobią, a wiec dla ciebie podatek 80% to jest mało?

Podajesz nie prawdę.Oddajemy 1/3, proponuje porównać z innymi krajami i sam dojdziesz do wniosku, że to jest kwestia, że mało zarabiamy i ogólnie mentalności ludzi. Kończę, bo temat schodzi na inny temat. Pozdrawiam

Gość nie pomagam wośp
ja nie daję na wośp. gdyby darować sobie całą tą otoczkę (koncerty, przeloty owsiaka, gaże artystów itp.) to za ta kasę można kupić sprzęt. Państwo powinno zapeniać takie rzeczy. Nie dość, że płacimy podatki to i tak nie można się dostać do lekarza nawet. Zrobiłam badanie krwi, mam podwyższony poziom tsh i skierowanie do endokrynologa. Idę w piątek chcę sie zapisać na wizytę i dostaje termin za 7 miesięcy . Zapisałam się prywatnie na dzień dobry 100 za wizytę. Chory kraj. Wolę wspomóc bezposrednio dom dziecka w swoim mieście albo schronisko dla zwierząt

Gość nie pomagam wośp
ja nie daję na wośp. gdyby darować sobie całą tą otoczkę (koncerty, przeloty owsiaka, gaże artystów itp.) to za ta kasę można kupić sprzęt. Państwo powinno zapeniać takie rzeczy. Nie dość, że płacimy podatki to i tak nie można się dostać do lekarza nawet. Zrobiłam badanie krwi, mam podwyższony poziom tsh i skierowanie do endokrynologa. Idę w piątek chcę sie zapisać na wizytę i dostaje termin za 7 miesięcy . Zapisałam się prywatnie na dzień dobry 100 za wizytę. Chory kraj. Wolę wspomóc bezposrednio dom dziecka w swoim mieście albo schronisko dla zwierząt

Gość nie pomagam wośp
tak

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !-1/3 oddajesz na początku, tak aby mieć sam banknot w ręce. Ale przecież ten banknot musisz wydać, a wiec znów płacisz podatek, a jak wydasz banknot to masz jakiś towar, który musisz dać opakowanie do śmieci, i znów podatek. Natomiast ty mówisz o 30 % podatku, który ci zabierają na dzień dobry, dają ci goły pieniądź, którego musisz wydać, więc mówię ci to, co ekonomiści obliczyli, że w polsce są tak podatki ustawione, że obliczając dokładnie wychodzi na to, że przeciętny Kowalski płaci ok 60-80 % kasy do skarbu państwa a mu zostaje jedynie 40-20% zarobionej kasy

Gość ta cala zabawa
jutro co piąte dziecko stojące na mrozie tyle godzin pewnie będzie chore, a więc dodatkowa kasa od przeważnie biedaków dla 'biednego' ZOZu i biednych lekarzy . geschaft ist geschaft jak to powiadaja górale ze wzgórza Gol.... doskonale się przy okazji bawiąc , na naturalnej chęci pomocy

Gość Ja płacę podatki
pomagajmydzieciomistarszym !-Widać że ty nawet nie wiesz ile płacisz podatków, ale skoro uwierzyłaś Owsiakowi, to widać że łatwo cię oszukać, musisz być bardzo naiwną osobą i łatwowierną.

W ogóle nie macie pojęcia o czym piszecie.. :) proponuję przyjrzeć się podatkom w krajach np. Skandynawskich. Oddaje się Państwu, bo Państwo jest NAMI, czyli oddajemy samym sobie, a to w głowie Polaków już się nie mieści. Miłego wieczoru .

A dlaczego porownywac z tymi krajami gdzie podatki sa wysokie? Porownujmy tam gdzie sa niskie.