Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Focus masz rację że oczy wg. chinskiej medycyny są przypisane do wątroby, ja od wielu lat mam jaskrę 19 lat temu przeszłam operację na oczy , dzisiaj to wiem że moje oczy zaczęły się od chorej watroby i kamieni na woreczku, lekarze są zaskoczeni że po tylu latch ja świetnie widzę , nerw jest w porządku ale oczyściłam wątrobę z kamieni , wątroba lepiej dziala , zażywam różne ziólka na wątrobę . Sama często łapię się na tym że jak zjem coś nie dla mnie to oczy mnie pieką , jak uważam na swoją wątrobę to widzę dobrze

Gość Focuss
Mam cały dokument o żywieniu i medycynie chińskiej w pdfie - wieczorem gdzieś go wrzucę to chętni sobie ściągną ...

Oczywiscie,ze tak. Mozna a nawet trzeba. Aby zaczac kuracje z olejem rycynowym nie trzeba sie do tego wcale przygotowywac. Mozna od razu zaczynac. Nie trzeba oczyszczac jelit wczesniej gdyz sam olej rycynowy to zrobi. Nie trzeba oczyszczac watroby metoda Dr.Huldy Clark ani zadNa inna. Mozna to zrobic ale nie trzeba. Pozdrawiam:)

Gość BasiaQwerty
Bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. W razie jakis pytan bede jeszcze pisac.

Czy moze ktos wie czy dostane w aptece Chlorele?

No to jestem juz po kuracji oleju rycynowego. Juz za godzine bylo pierwsze wyproznienie. Pozniej tak co godz. i w sumie po 6 godz. bylo juz po wszystkim. Moje oproznienia to bylo rozwolnienie. Brzuch mnie troche bolal i mialam pozniej caly dzien bole w prawym boku ale niezbyt silne. pupa tylko lekko piekla, daltego mysle ze nie wydalilam jeszcze metali ciezkich ale juz cos sie dzialo. To byl pierwszy raz no i wzielam najmniejsza dawke, chyba nawet lekko mniej niz 30ml oleju ryc. Moze dlatego. Jestem zawsze b. ostrozna. Jest tez jednak cos dla mnie b. pozytywnego, juz za 3 godz. od zazycia oleju zachcialo mi sie mocno spac, a cierpie ogolnie na bezsennosc. Tak samo wieczorem spalam duzo lepiej jak dzien wczesniej. juz teraz wiem, ze bede powtarzac ta kuracje. pozdrawiam :)

Gość Srebrnanuta
Gratuluję. Jeśli chodzi o bezsenność to uważam, że właśnie wątroba jest odpowiedzialna za to. Od czasu gdy zacząłem oczyszczać wątrobę spanie u mnie jest ok.

Chyba znalazlam dla siebie wlasciwa droge, bo przez wiele lat trulam sie roznymi tabletkami na wszystko co tylko mi dolegalo a lekarze przepisuja :(

Gość Lufoczka
Nawet, jeśli nie zamierzamy przed kuracją OR przeprowadzać oczyszczania wątroby, warto przeczytać książkę Andreasa Moritza "Niezwykłe płukanie wątroby i woreczka żółciowego", fragmenty są dostępne w sieci, całość za niewielką opłatą, a także w wersji papierowej. W książce poruszone są tematy towarzyszące procesom oczyszczania, zależności między organami, o konieczności oczyszczania jelit, wskazówki jak najłatwiej przetrwać wydalanie złogów, zalecenia co do jedzenia i picia przed i w trakcie oczyszczania, jak utrzymać efekty oraz dużo o wodzie, która wspomaga oczyszczanie. @Lancia, znajdziesz tam coś o swojej grypie :) @Soojja, niezależnie od tego czy wszystkie problemy uda się załatwić dotychczasowymi metodami, zachęcam gorąco do przeprowadzenia oczyszczania metodą NIA George'a Ashkara. to metoda kompleksowa, pomogła wielu osobom w nowotworach, RZS, AZS i zwykłym oczyszczaniu.

Wielkie dzięki Focuss bardzo fajne przemyślenia , gdybyś coś miał jeszcze z Chińszczyzny to baaaardzo proszę pozdrowionka i miłego dnia

Lancia, wielkie brawa i gratulacje dla ciebie:) Zanim zaczelam kuracje z olejem rycynowym, latami lykalam srodki nasenne gdyz cierpialam na bardzo silan bezsennosc(Mitrazapin). Od momentu gdy zaczelam przygode z olejem rycynowym spie jak niemowle. Bez zadnych tabletek. To jest cos pieknego:) Pozdrawiam:)

Gość vitous
Kupiłem ksiązkę dr Clark i jest tam opisane małe urządzonko pt. Zapper. Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym sposobem zwalczania pasożytów w organizmie?

Oxygen za mna juz 7 oczyszczań olejem, mogłabyś wytłumaczć jak rycyna ściąga rtęć z komórek, do krwi i do wątroby? Dzięki

Metale ciezkie,toksyny deponowane sa w watrobie i woreczku zolciowym. Organizm stara sie wydalic "smieci" w kazdy dla siebie mozliwy sposob(nerki,skora itd). Kiedy "smieci" jest za duzo lub ich wydalanie za powolne, odkladaja sie w organach peryferyjnych np. rtec w mozgu, rdzeniu kregowym. Kiedy zaczynamy oczyszczanie za pomoca oleju rycynowego, oczyszczaja sie najpierw jelita,watroba oraz woreczek zolciowy. Pozbywajac sie zlogow z tych narzadow uruchamia sie mechanizm mobilizacyjny tzn. toksyny i metale ciezkie z narzadow peryferyjnych wedruja poprzez uklad limfatyczny do watoby i woreczka, skad zostaja wydalone. Nalezy pozbyc sie tego aby nie zostaly ponownie wchloniete z jelita i nie trafily spowrotem do organizmu. Mobilizacja toksyn z innych narzadow jest dosc skomplikowana i nie taka latwa. I tu powinnismy starac sie dostarczyc organizmowi najlepszych mieszanek olejow( wczesniej opisalam),witamin i mineralow wraz z pozywieniem. Mobilizacja moze przebiegac roznie. U mnie: szum w uszach bol kregoslupa bol szczeki zaburzenia widzenia(wczesniej nigdy nie mialam) zle ogolne samopoczucie Moga nastapic: bole glowy oslabienie zaburzenia psycho-somatyczne itd. Jest to zalezne od stopnia zatrucia. Odtruwanie potrafi byc meczace. U mnie tak bylo. Ale im dalej jestem,tym mniejsze sa negatywne objawy odtruwania. Tym wieksze pozytywne. Pozdrawiam:)

Gość Focuss
Ok wszystko jest wydalane m.in. przez nerki - co z nimi ? sa jakoś chronione czy trzeba coś brać dodatkowo żeby nerki oczyszczać ?

Wystarczy pic wode niegazowana,herbatki ziolowe. Nie rozumiem twojego pytania, czy nerki musza byc chronione. Nie polecam stosowania ALA,MSM czy innych takich rzeczy. Dodatkowy stres zwiazany z odtruwaniem nie jest wskazany. Polecam jednak chlorelle i lewatywy. Pozdrawiam:)

Zmiana maski portalu naprawde sie udala. Musze pochwalic team:) Tak na marginesie:) Pozdro:)

Gość olivka niebieska
Witam piszących i czytających. Poczytuje sobie ten wątek i bardzo się cieszę że powstał. Dziękuję Ci Oxygen. Mam pytanie do Oxygen. Dlaczego nie polecasz ALA tzn. kwasu alfa liponowego? W związku na moją dość ciężką alergię niedawno odkrytą na nikiel i kobalt nabytą w miejscu pracy gdzie byłam narażona na opary metali ciężkich powstałych z cięcia laserowo blach zmuszona jestem zgłębiać temat oczyszczania się z metali ciężkich. Dlatego też brałam chlorellę ok.1,5 miesiąca z firmy Finclub i rzeczywiście czułam się lepiej, miałam więcej energii i nie miałam tak częstych ataków. Ze względu na nieciekawe wyniki trzustki specjalistka od medycyny chińskiej zmieniła mi oczyszczanie na ALA. Teraz od niecałych 2 miesięcy biorę ALA i miałam przez ten czas kilka objawów o jakich tu wspominacie przy oczyszaniu się metodą z rycyną.

Gość olivka niebieska
Po zwiększeniu dawki ALA dwa x dziennie po 400mg miałam odczucie jakby niestrawności i dopadło mnie kilka dość lekkich biegunek w których miałam wrażenie że wydalam też i śluzy jakieś. Po czym po czym po wyrównaniu sobie tego tematu będąc na lekkostrwnej diecie pozwoliłam sobie w końcu na pieczony w domu sernik taki extra na masełku zamiast na margarynie bo to chemiczne g... zawiera mega dawki niklu na który od kilku miesięcy mój organizm reaguje nagłymi atakmi (zaciskaniem krtani, braku oddechu, zaburzeniami widzenia i czucia, drętwienia języka ust i rąk i nóg i bardzo złego sampoczucia nagłym z poceniem się dłoni i tachykardii serca) Także po kilku kawałkach pysznego sernika dla alergika czułam ucisk w wątrobie i bulgotanie w jeltach co twało od ok 18 g do 03 w nocy gdzie oczywiście oka nie zmróżyłam ponieważ każda pozycja czy na plecach czy na boku jednym dawały mi rozpieranie w okolicach wątroby. Szczęśliwa o 03 w nocy pobiegłam do talety z myślą że zakończa sie te niedogodnościa i nie mogłam zejść z toalety. Osiem razy pod rząd tryskająca biegunka. Dosłownie pod ciśnieniem aż zaczęłam się pocić a w trakcie imprezy zaczęło mi się sin robić przed oczami. Wystraszyłam się że się strułam potwornie wzięłam 20 węgli aktywowanych z wodą z solą z mikroelementami. Zasnęłam ok. 05godz a po 12 do 18 znowu potórka z rozrywki tym razem tylko 6 razy ;) W ciągu tych 6 razy na początku oczywiście wyleciała ze mnie czarna woda i nie byłoby nic w tym dziwnego ale kolejne razy były to kuleczki ciemnozielone a właściwie cała ich spora masa i to w sumie sześć razy. To właśnie było dla mnie największym szokiem. Zadzwoniłam do mojej specjalistki med.ch. czy w takim stanie mam nadal stosować kurację ALA i usłyszałam, że właśnie moja wątroba pozbyła tzw gorąca wątroby i w zależności od obserwacji organizmu można zmniejszyć ALA do 2 x dziennie po 200 mg. Po kilku dniach wróciłam do zwiększonej dawki ponieważ na mniejszych zbyt często mam ataki alergii pokarmowej i wziewnej.

Gość olivka niebieska
Zapomniałam dodać, że w tym samym dniu jeszcze po nawadnianiu na zmianę wody z solą i wody z miodem samopoczucie wróciło mi doskonałe. Lekkość w ciele bo i schudłam 1,5kg i brak ociężałości w myśleniu i doskonały humor sam z siebie. Zaskoczona byłam takim zwrotem akcji ale z tak dobrym zakończeniem chętnie przeszłabym kolejne takie oczyszczenie się rycyną ale muszę to skonsultować to z moją specjalistką med chińskiej żeby sobie krzywdy nie zrobić w moim stanie. Zabawne, że dopiero skojarzyłam te zielone pskudztwa po wyglądzie kiedy wrzuciłam w google hasło oczyszczanie wątroby i kliknęłam na grafika. Wcześniej niedowierzałam sobie i myślałam, że mi się coś z oczami pomyrdało bo skąd coś w ogóle coś takiego zielonego we mnie... ehh.

Gość srebrnanuta
Powiedz jak można kupić ALA. Też prawdopodobnie mam gorąco wątroby i chętnie bym kupił tylko nie wiem jak i gdzie. pozdrawiam

Gość srebrnanuta
Właśnie zakupiłem ALA kwas alfa liponowy na allegro. Jestem ciekawy efektów. Pozdrawiam

Gość olivka niebieska
Witaj papaja303 :) W pierwszym poście, w pierwszych zdaniach napisałam co tzn ALA. Cytuję - kopiuję: "Mam pytanie do Oxygen. Dlaczego nie polecasz ALA tzn. kwasu alfa liponowego?" ALA (z ang) tzn kwas alfa liponowy ;) Być może dlatego właśnie nie znalazłaś info wpisując w google samo słowo ALA. Jest b. dużo informacji na ten temat w necie. Chciałam Ci przesłać przykładowe linki ale kafeteria uznaje to za spam... ehhh pozdrawiam cieplutko

Gość olivka niebieska
... może tak się da: http : / / www. laboratoriumurody. pl / forum / kwas - liponowy , t567. html tylko spację usuń

Olivko, dziękuję, przegapiłam...teraz znajdę. Ta nowa kafe zniechęca trochę mnie, czas się wydłużył na znalezienie właściwej stronki wątku.

Gość olivka niebieska
I dorzucam drugi gdzie po tekstem są nazwami opracowań naukowych w liście opracowań naukowych: http : // www . dluzszezycie. pl / artykuly -o- zdrowiu / odmladzanie -i- aktywacja- genow -mlodosci / kwas-liponowy-odwraca-uszkodzenia-mitochonrium

czy można przeprowadzać kurację olejem rycynowym,gdy ma się usunięty woreczek żółciowy?