Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Go艣膰 Lee___
zapamnia艂am!!!! jak ju偶 zmi臋kn膮 figi to podlewamy ca艂o艣膰 ok 300 ml bi艂ego wytrawnego wina i gotujemy na wolnym ogniu, dop贸ki sos lekko nie zg臋stnieje :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 paj膮k bez nogi
Lee faktycznie oczyszcza艂a艣, nie wiem co mi si臋 poknoci艂o, mo偶e to, 偶e rycyny nie chcesz he he. A w艂a艣nie, 偶e si臋 nie napracowa艂am podaj膮c przepisy. :P To by艂o kopiuj-wklej, bo ksi膮偶k臋 mam i w wersji fizycznej i elektronicznej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Paj膮k, jak pouszczelniam kom贸rki cytrynk膮 i jogurtem to zabior臋 si臋 za oczyszczanie z metali mikstur膮 rycynow膮... A co ;) Normalnie marz臋 by si臋 tego dziadostwa pozby膰. A p贸ki co mog臋 tylko kibicowa膰 innym. Tym francowatym kwasem alfa liponowym przy okazji oczy艣ci艂am w膮trob臋 i samopoczucie po tym mia艂am rewlacyjne. Mam nadziej臋, 偶e te偶 tak si臋 czujesz po rycynce. Aspaty Szkoda, 偶e w贸wczas na tym nie poprzesta艂am. Wpad艂am wczoraj na youtube na filmik dr Jana Pokrywki o chelatacji metali ci臋偶kich metod膮 wlew贸w do 偶ylnych zwi膮zkiem EDTA i przy okazji dowiedzia艂am si臋, o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
艁oooo ale poci臋艂ooo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Tak偶 wrac膮c do tematu ten dr Pokrywka przestrzega艂 przed stosowaniem teraz tak modnych suplement贸w chelatowych poniewa偶 zwi臋kszaj膮c przyswajalno艣膰 ich rownie偶 zwi臋ksz膮 przyswajalno艣膰 o艂owiu (!) Nie no zar膮bi艣cie... nie powiem od ilu lat wpieprza艂a艂am chelaty magnezu i 偶elaza. R臋ce opadaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Oli na pewno pouszczelniasz sobie 偶y艂y. Na 100%. :) Spokojnie poma艂u, wszystko w swoim czasie. Ja si臋 mo偶e rycyn膮 tej reszty candidy pozb臋d臋. Mam ochot臋 do tej mikstury dowali膰 troch臋 soli gorzkiej, oczywi艣cie wypitej osobno, bo s贸l gorzka 艣ci膮ga jeszcze inne toksyny, ale boj臋 si臋, 偶e to mo偶e by膰 za du偶y hardcore. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Nie, nie, nie oczy艣ci艂a艣 w膮troby kwasem, a na pewnie nie w tym sensie o kt贸rym piszemy z Lee. 艢ci膮gn臋艂a艣 toksyny z organizmu i samej w膮troby co j膮 usprawni艂o, ale samego siedliska toksyn nie wyrzuci艂a艣. My z Lee piszemy o tym http://www.mapazdrowia.pl/watroba/problem-z-kamieniami-watrobowymi/ Ale ja my艣l臋, 偶e to co zrobi艂 kwas wystarczy do 艣ci膮gania metali rycyn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Witam serdecznie - w ten letni,pa藕dziernikowy dzie艅 !!! :) :) :) Paj膮ku - tak, dok艂adnie takie kamienie wychodzi艂y przy oczyszczaniu w膮troby !!! Olivka - ja kiedy艣 szuka艂am informacji na temat tego EDTA. S膮 oczywi艣cie kropl贸wki i one s膮 mega-skuteczne, ale drogie. Na wszystkich stronach tych klinik, kt贸re proponuj膮 takie kropl贸wki, jest informacja, 偶e to dzia艂a tylko podane w ten spos贸b - do 偶y艂y. Mi to 'zapachnia艂o' walk膮 o klienta, kt贸ry m贸g艂by sobie to EDTA kupi膰 i stosowa膰 sam w domu..... i im nie p艂aci膰...... wi臋c poszuka艂am informacji o tym suplemencie podawanym doustnie i..... nie jest a偶 tak 藕le...... oczywi艣cie czas stosowania musi by膰 d艂u偶szy.... ale te偶 dzia艂a. Jak chcesz to poszukam tych link贸w (mo偶e mam je nawet gdzie艣 zapisane) i Ci podam. Samo EDTA mo偶na do艣膰 tanio kupi膰 na eherbie, sama tam kupi艂am (ale jeszcze nie stosowa艂am...). Trzeba tylko pami臋ta膰, 偶e to 'leci' po wszystkich metalach i p贸xniej, po oczyszczaniu trzeba sobie te potrzebne (magnez, potas..... itd itp) uzupe艂ni膰. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Hello:P Lee, a nawet wi臋ksze he he. Odno艣nie tego EDTA to ja sobie obczyta艂am troch臋 i jest to specyfik leczniczy to wi膮zania metali ci臋偶kich. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba jest stosowana do oczyszczania organizmu z metali ci臋偶kich, czyli tak jak Lee piszesz, wyrzuci prawdopodobnie wszystkie. Jak antybiotyk, wyrzuci i te z艂e i dobre. O ile dobrze zrozumia艂am dr.Pokrywk臋, to EDTA wi膮偶e w pierwszej kolejno艣ci najci臋偶sze metale i dostarczaj膮c chelat w formie, kt贸ra ma u艂atwi膰 przyswajalno艣膰 dobrych metali, zast膮pi dobry metal ci臋偶szym i automatycznie mamy s艂ab膮 przyswajalno艣膰 dobrego, a chelat utrwali nam ten z艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Dzie艅 dobry :) Dzia艂ajcie dziewczynki i opisujcie do艣wiadczenia. Mam wyjazd s艂u偶bowy, odezw臋 si臋 po powrocie :) Buziaki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ninahagen
dzie艅 dobry ;-) ;-) dawno mnie tu nie by艂o... od jakiego艣 czasu zamiast kremu pod oczy u偶ywam oleju rycynowego (na noc) i codziennie rano budz臋 si臋 z zaropia艂ymi oczami...efekt oczyszczania????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak oczywiscie ja smaruje ca艂e oczy olejkiem ryzynowym i rano bardzo mnie piecze,ale w zasadzie powinno sie trzymac olejkiem na godzine nie wiecej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Ja si臋 ju偶 do艣wiadczeniem po偶膮danym w tym w膮tku wymieni艂am he he. ninahagen, a mo偶e by膰. Mo偶e ci co艣 od z臋b贸w 艣ci膮ga膰, albo z zatok szcz臋kowych. Ja sobie smaruj臋 rz臋sy:) Ale bardziej tym olejkiem po nich ciapram, ni偶 smaruj臋 i jakby mnie mniej spoj贸wki sw臋dzia艂y. 呕eby mnie co piek艂o jak kole偶ank臋 powy偶ej to nie.

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich serdecznie :-) Wrocilam z dlugiego weekendu i pierwsze co przeczytalam to Lee.... jazde p氓 barana he he he Po nastaniu stanu wojennego nie bylo w sklepach nic oprocz octu musztardy i ekspedientek. Wprowadzone kartki funkcjonowaly w ten sposob ze dzieci nie jadaly czekolady bo dorosli wymienili ja albo na mieso, albo na papierochy albo na wodeczke. Tak czy inaczej to pokolenie powinno miec ZDROWE zeby ;-). Jesc i pic sie nadala chcialo. Kolezanki szwagier mieszkal na wsi i zalatwil nam swinie. Swinie zabito, wypatroszono i gotowa czekala na nas. Posmazono swiezynke z cebulka ... mniam, postawiono bimberek ze sliweczkami i zapakowano poloweczki swinki do bagaznika. Tuz przy wjezdzie do miasta zatrzymala nas policja na rogatkach. Ja zobaczylam siebie w pierdlu. Podszedl mlody milicjant i spytal mnie czy panie jada do miasta. Oczywicie... zabralysmy milicjanta. W samochodzie 2 poloweczki swinki i 10 literkow bimberku,.... jedno i drugie PRAWEM zakazane he. he. Nasza dzielnica byla przed centrum alle zawiozlysmy go do samej KOMENDY GLOWNEJ. W drodze powrotnej tuz po przkroczeniu mostu na rzece stalo kilku zolnierzy i jeden machnal reka ... tak nieoficjalnie. Zjechalam.. a moja kolezanka WYSZLA z samochodu i wola do nich czy ktos chce jechac XXXX he he he. Trzech zabralo sie z nami na dworzec. Jeden z nich nawet skomentowal zapach w samochodzie he he he ... a my tylko smialysmy sie heheh Lee... baran to najzdrowsze mieso, tyle ze smakuje lepiej na cieplo. Na zimno nie pasuje mi. Oprocz czosnku, pieprzu czarnego, estragonu, papryki czerwonej dodaje ja szalwie i deczko majeranku. Czosnku dodaje duzo. Ja to nawet robie rumsztyki z barana. Jak trafisz dobrego barana to i wart 50 km. pojechac za nim ;-) hehhehe Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Zmiana wody i srodowiska powoduje to ze robia nam sie zatwardzenia. Najprostsza metoda jest picie wiekszej ilosci wody i bezposrednie massowanie okolicy o******cy. Massowanie przeprowadza sie zawsze na mokro, tzn na palec czy rekawiczke bierze sie olej dowolnej jakosci i zaczyna massowanie na godzinie 9. masuje sie w kierunku ruchu wskazowek zegara. Jest jeszcze punkt na wewnetrznej stronie prawej stopy, tzw ventyl ktory tez masuje sie uciskajacymi r*****i i po takowych masazach nie powinno byc ZADNEGO problemu z wyproznianiem. Massaz okolic o******cy zalecany jest rowniez przy zapaleniach jelta grubego (alle nie raka). Pozdrawiam :-) :-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Na temat barana to si臋 nie wypowiem, bo jad艂am tylko raz i nie pami臋tam:) Jamawo mo偶esz bardziej dok艂adnie opisa膰 lokalizacj臋 ventyla? *** Dzisiaj mia艂am lekko zaropia艂e oczy po rycynie na rz臋sach. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Dziewczynki jak Wam si臋 udaje smarowa膰 rz臋ski t膮 rycyn膮 ? Mnie nigdy si臋 to nie uda艂o bez dotarcia olejku do oka. Efekt jest taki, 偶e widz臋 przez mg艂臋 bo zawsze rycyna pr臋dzej czy p贸zniej do oka wpadnie. To samo mia艂am kiedy艣 przy zmywaniu oczu olejkiem do demakija偶u albo teraz przy smarowaniu olejem kokosowym pod oczami i powieki zamiast uczulaj膮cych krem贸w. Zawsze jakim艣 cudem wejdzie do oka. Irytuje mnie to 艂ookroopnie. A gdy posmaruj臋 rycyn膮 rz臋sy bez dotykania linii rz臋s na powiece to mam wra偶enie, 偶e to psu na bud臋. Ot艂uszczam wtedy wyro艣ni臋te rz臋sy ale nie dzia艂a to na ich wzrost u nasady. Ot艂uszczone tylko mam wra偶enie, 偶e w艂a艣nie przez to doskonale "艂api膮" drobinki kurzu z powietrza (w sumie chyba po to rz臋sy s膮) i przez to robi膮 wra偶enie g臋stszych. Mo偶e dlatego oczka ropiej膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Paj膮k Wydaje mi si臋, 偶e w kulminacyjnym momencie oczyszczania kwasem alfa lionowym rzeczywi艣cie oczy艣ci艂am w膮trob臋 bo wysz艂y za mnie zielone ufoki, takie jakie poda艂a艣 w linku tyle, 偶e mniejsze jakby taka ciemno zielona kasza r贸偶noziarnista. Opisa艂am ju偶 to na 13 i 14 stronie post z 24 maja. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Paj膮k Wydaje mi si臋, 偶e w kulminacyjnym momencie oczyszczania kwasem alfa lionowym rzeczywi艣cie oczy艣ci艂am w膮trob臋 bo wysz艂y za mnie zielone ufoki, takie jakie poda艂a艣 w linku tyle, 偶e mniejsze jakby taka ciemno zielona kasza r贸偶noziarnista. Opisa艂am ju偶 to na 13 i 14 stronie post z 24 maja. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Olivka ale艣 mnie rozbawi艂a tym pogrubiaj膮cym kurzem na rz臋sy he he he. Rz臋sy to ja smaruj臋 tak: bior臋 patyczek kosmetyczny, nabieram troch臋 olejku i normalnie jak tuszem. Fakt, 偶e napaprane czasem bardziej ni偶 posmarowane :) Albo palcem delikatnie przejad臋 po linii rz臋s. Gdzie艣 czyta艂am jak robi艂a to jedna dziewczyna. Bra艂a szczoteczk臋 z tuszu, oczywi艣cie z zu偶ytego tuszu. Wciera艂a kropelk臋 w t膮 szczoteczk臋 i tak "malowa艂a" rz臋sy. Ja osobi艣cie ju偶 widz臋 r贸偶nic臋. Mo偶e nie spektakularn膮, bo to dopiero 3 tydzie艅, ale jak pomaluj臋 tuszem, to si臋 lepiej rozprowadza i trzeba go mniej. Wcze艣niej mi oczy nie ropia艂y, wr臋cz przeciwnie, jakby mi si臋 spoj贸wki pogoi艂y. Dopiero dzisiaj mia艂am takie dwie wi臋ksze krople. Tak dok艂adnie to by艂y kamole w膮trobowe. S膮 r贸偶nego kszta艂tu, koloru. Stare s膮 nawet koloru bia艂ego, 偶贸艂tego, czy czerwonego, bo s膮 uwapnione. Mnie w p贸藕niejszych oczyszczaniach wychodzi艂y coraz wi臋ksze i ja艣niejsze. I jakby ci to teraz napisa膰 , 偶eby ci臋 nie za艂ama膰. Ot贸偶 cz艂owiek po 30-stce potrafi mie膰 tych kamyczk贸w 2 tys. Ja wyrzuci艂am przez te kilkana艣cie oczyszcza艅 ok 1700. Musia艂abym zrobi膰 jeszcze ze 2-3 oczyszczania 偶eby 艣ci膮gn膮膰 w艂a艣nie te najstarsze. Cz臋sto w膮troba jest tak zapchana, 偶e przy pierwszym oczyszczaniu nie ma 偶adnego kamienia, tylko syf z jelit. U mnie taki porz膮dny wysyp by艂 za 3-cim i 4-tym razem. Niekt贸rzy potrzebuj膮 5-ciu oczyszcza艅 inni nawet 20-stu. Ja mia艂am 14? 15? Jako艣 tak i jeszcze tam mi co艣 na pewno w tych g艂臋bszych przewodach siedzi. U ciebie po tym kwasie w膮troba zacz臋艂a lepiej pracowa膰, nast膮pi艂 lepszy przep艂yw 偶贸艂ci i automatycznie wypchn臋艂o troch臋 tej skamienia艂ej. Szkoda, 偶e tak fatalnie zareagowa艂a艣 na ten kwas. Bo na pewno odtruwa.

Udost臋pnij ten post

pajak.... oj troche trudniejsze zadanie Ventyl jest tylko na prawej stopie. Postaw stope na podlodze i przeprowadz linie prosta od srodka kostki do podlogi. Od tego punktu przesun okolo 4 -6 mm w strone malego palca i tam jest ten ventyl. To tak JAKBY jablko stopy sie tam konczylo. Ten punkt jest dosc znany dla akupunkturzystow. Z chinskiego nazywa sie ventyl jelita grubego. Masuje sie go dosc silnie, tzn wciska prawy kciuk w to miejsce i trzyma sie troszke ten ucisk. Nie potrafie lepiej tego opisac :-( Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Ok Jamawo znalaz艂am. W tym miejscu znajduje si臋 strefa refleksyjna p臋cherza i o***tu. To by si臋 zgadza艂o. :) Dzi臋ki. Og贸lnie nie mam problemu, ale czasem si臋 zdarza. Po co faszerowa膰 si臋 senesami itp. jak mo偶na sobie poradzi膰 nie dra偶ni膮c jelit.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Paj膮czku :) zach臋ci艂a艣 mnie do oczyszcza艅 w膮troby t膮 ilo艣ci膮 kamieni ;) Wp艂yn臋艂y te oczyszczania w膮troby u Ciebie na wyniki aspatu i alatu ? Albo na GGtp albo na fosfotaz臋 alkaliczn膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pajak bez nogi
Olivka ja alatu czy asmagu nigdy jako艣 bardzo wysokiego nie mia艂am, tylko raz by艂o przekroczone jak dosta艂am ataku b贸lu przy 艣wi臋tach. Zjad艂am troch臋 twardawego grochu i przez tydzie艅 zdycha艂am z b贸lu. A og贸lnie to zawsze musia艂am wzi膮膰 albo silimarol, albo jaki艣 verdin, hepatil, nosp臋, w艂a艣ciwie ca艂y czas czu艂am mniejszy czy wi臋kszy b贸l. Wi臋c tym si臋 akurat nie kierowa艂am. Po 4-rtym oczyszczaniu zrobi艂am oznaczy艂am testosteron i cholesterol. Testosteron spad艂 z 43 czyli z g贸rnej granicy normy na 27, a cholesterol ze 195 na 150. B贸le, odbijania, jakie艣 wzd臋cia si臋 sko艅czy艂y. I co wa偶ne, ja ju偶 wtedy mia艂am kandydoz臋 i po jakim艣 8-9 tym oczyszczaniu bra艂am przez 2 miesi膮ce leki apteczne przeciwgrzybiczne, a one baardzo obci膮偶aj膮 w膮trob臋, bo to jedna wielka trucizna i czu艂am to na w膮trobie. Bez oczyszczania to ja nie wiem czy bym da艂a rade nawet tydzie艅 to bra膰.

Udost臋pnij ten post

pajak...... ten punkt jest p氓 przeciwnej stronie stopy. Alle ten co znalazlas jest b. wazny w systemie moczowo plciowym. W waszym wieku bym tego punktu sama nie ruszala. Ten punkt ma wplyw na hormony. Do massowania tego punktu potrzebny jest raczej akupunkturzysta. Natomiast ten p氓 przeciwnej stronie stopy, ventyl, mozesz uciskac do woli :-) Pozdrawiam :-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Jamawo napisa艂a艣 po wewn臋trznej stronie, wi臋c szukam po wewn臋trznej :P Poszuka艂am teraz jakiej艣 dok艂adniejszej mapy i wychodzi na to, 偶e to w okolicach punktu wyrostka robaczkowego. Co do samego punktu p臋cherzowego, to spokojnie, jeszcze nie masowa艂am. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Z pami臋tnika alergika cd :) Organizm ju偶 m贸j przyjmuje: pomara艅cze- ju偶 po艂ow臋 owocu mog臋 zje艣膰 bez duszno艣ci :) :) pomidory - jako koktajl: 4 艂y偶ki dobrej jako艣ciowo oliwy z oliwek na dno du偶ego garnka z 2kg pomidorami dojrza艂ymi bez sk贸rki pokrojonymi plus temp100 stopni - gotwane pod przykryciem do rozpadni臋cia (na male艅kim ogniu ok.3 godz) i przetarte przez sitko by oddzieli膰 pestki. Smakuje cudnie bez soli pieprzu czy innych przypraw. Gr膮co polecam szklaneczk臋 ciep艂ego tomato na kolacj臋. Idealne na skurcze serducha potas i likopen szczeg贸lnie przed snem. Kie艂ki lucerny - sama kie艂kuj臋 w s艂oiczkach i sobie ten spos贸b chwal臋. Kie艂kownic臋 plastikow膮 wyrzuci艂am bo kie艂ki ple艣nia艂y. Kie艂ki jeszcze dwa tygodnie temu mog艂am tylko je艣膰 kilka bo 艂apa艂y mnie duszno艣ci. Teraz ju偶 zjadam dziennie ok 100 g kie艂ek lucerny. Wizualnie to ca艂y litrowy s艂oik :) Kie艂ki lucerny by mia艂y odpowiednie ilo艣ci witamin powinny by膰 kie艂kowane 7 dni. Bada艂a to dr Kempista :) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Cze艣膰 Olivka. Ooo wida膰, 偶e poma艂u wychodzisz na prost膮:) Tych pomidor贸w chyba nie sma偶ysz na oliwie-dziewicy? A czemu ci kie艂ki w kie艂kownicy ple艣nia艂y? Mnie si臋 nic nie dzieje. Na s艂onecznik trzeba tylko uwa偶a膰, bo jest podatny. Lucerna pono膰 ma super w艂a艣ciwo艣ci, ale mi nie smakuje. Gorczyc臋 cz臋sto kie艂kuj臋 :) Nawet uda艂o mi si臋 popcorn wykie艂kowa膰, ale to jest tak s艂odkie, 偶e tylko w sa艂atkach zjadliwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka niebieska
Cze艣膰 Paj膮k :) Tak na oliwie z pierwszego t艂oczenia gotuj臋. Dziwi艂am si臋, 偶e Kempista tak zaleca艂a na wizycie i te偶 tak ma w ksi膮偶ce i nawet w tej sprawie do niej dzwoni艂am czy ma by膰 taka potwierdzi艂a, 偶e taka oliwa sobie poradzi... Wi臋c tak robi臋. Najpyszniejsze wychodz膮 z malinowych pomidor贸w cho膰 z ga艂膮zkowych te偶 bardzo dobre. Wa偶ne by by艂y b. dojrza艂e, wysycone s艂o艅cem. Dzi艣 te偶 zjad艂am... kr贸lika :) Pieczony w zio艂ach prowansalskich... mmm py-cho-tka. :) :) Smakuje jak indyk tylko mi臋sko delikatniejsze i wilgotne. T艂uszczyk przepyszny. Szkoda tylko, 偶e kosztuje u mnie ponad 40z艂 za kg... Zna kto艣 mo偶e jakie艣 ma艂oudziwnione przepisy na dynie? Albo na d偶emy domowej roboty z dyni bez cukru? Na parapecie ro艣nie mi ju偶 trawa pszeniczna (orkiszowa). Przymierzam si臋 do picia zielonego soku z niej. Nie mam wyciskarki specjalnej do traw. Szukam innej metody jak z tego wycisn膮膰 sok. 呕u艂am pierwsz膮 trawk臋 i w smaku nie zrobi艂a na mnie rewelacyjnego wra偶enia. No ale co si臋 nie robi dla zdrowia :) Raz w kie艂kownicy kie艂ki mi sple艣nia艂y i po tym ka偶dy zbi贸r ju偶 ple艣nia艂. Wydaje mi si臋, 偶e si臋 z czasem zu偶y艂a. Mia艂am j膮 kilka dobrych lat i mog艂a mie膰 jakie艣 mikrop臋kni臋cia i st膮d kolejne partie si臋 psu艂y. S艂oiki ostatnio odkry艂am w takim sensie, 偶e mo偶na je wyparzy膰 za ka偶dym razem i nic nie ma prawa si臋 po tym psu膰. Plastk niestety nie da si臋 wyparzy膰.

Udost臋pnij ten post

pajak..... z tymi stronami to sie mi pomerdalo. Na pewno jest ventyl p氓 tej stronie stopy co maly palec ;-) Powodzenia :-)

Udost臋pnij ten post