Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoku1987

Zwariuję, najnormalniej w świecie zwariuję...

Polecane posty

To dodaj jeszcze szumienie do ucha, on tak dzieci uspokaja szumi szszsz dosc glosno do ucha az sie dziecko uspokoi i to polaczone z owinieciem i lekkim bujaniem plus szsz i nasz sie po jakims czasie uspokajal. Tez na poczatku sie denerwowal jak owinelam. Nie musisz tak do konca bujac jak on bo reka odpadnie. My swojego kladlismy w poprzek kolan na naszej rece tak zeby glowka wystawala teoche poza kolana i tylko lekko reka ruszalismy ale nie tak zeby az dziecko podnosic. Nie wiem, moze nie u kazdego sie ta metoda sprawdza chociaz ten lekarz twierdzi ze na kazde dziecko dziala i kilkoro naszych znajomych probowalo i tez im pomoglo ale kazde dziecko jest inne wiec nie wiem. Mimo wszystko powodzenia zebys znalazla jakis sposob na usypianie corci.

Gość Yoku1987
Zasnela, Alleluja. Tylko teraz powiedzcie co powinnam zrobic... Rozum mi podpowiada ze obudzic za godzine, bo inaczej znowu bedzie pelna energii do polnocy albo i lepiej... Ale szkoda mi jej i... siebie, bo tez jestem zmeczona i bym przysnela. :/

Gość Yoku1987
Wstala, po 3 min. Ona to jakas "kosmitka", chyba zwyczajnie nie potrzebuje tyle snu... Ale zeby niemowlak spal 7 h na dobe????

Gość Yoku1987
chodze - min godzina, czasem 3. bywa ze i 5 z przerwami :P

Gość dobra mamaa
podaj jej melise przed snem jest taki syrop dla dzieci uspokaja i wycisza

Gość Yoku1987
Heh, chyba lyzeczka, bo butli nie chce - same biedy z nia ;)

Gość ale mądre niektóre
4,5 miesiące i 7 kg - "przekarmione" - większej głupoty nie słyszałam. "Niech wstaje o 5-6 jak normalne dziecko" - kogoś chyba pogięło. O 5 wstają normalne dzieci?? A co autorce za różnica, czy pójdzie spać o 21 i wstanie o 5, czy pójdzie spać o 24 i wstanie o 7?? Raczej chodziło co zrobić by spało więcej. A nie w innych godzinach. A do autorki - szczerze współczuję. Mój synek też ma 4,5 miesiąca, ale śpi pięknie: od 20 do 8 rano, w dzień też ma drzemki, jedna dłuższa, druga krótsza, ale w sumie 5 godzin w dzień jeszcze prześpi. I nie robię nic specjalnego, z natury taki śpioszek... Z tym zawijaniem czytałam wiele razy, że bardzo skuteczne.