Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati_84

Inseminacja - walka o upragniony cud :)

Polecane posty

giziula tak wiem ktora to knajpa slyszalam ze dobre żarlo tam maja ja sie biore za obiadek roladka modra kapustka i kluseczki mmm pychotka rolady mi sie juz robia pachnie w calym domku;)

Dziewczyny to już chyba zależy dużo od szczęścia mój m miał po preparatyce aż 120mln i się nie udało a przy drugiej IUI 30mln i doszło do zapłodnienia więc natura sama działa , nie mamy zbytnio na to wpływu. Mój m miał wszystkie badania hormonalne i są ok.

odp o paula 31 faktycznie w planach było tak , że robimy 6 iui i koniec . czekamy na laparo i wtedy jeszcze 2 a jak to nic nie da to oczywiscie myslimy o in vitro ale to raczej nie do onca kwestia naszego myslenia tylko finansow. W grudniu zrobilismy sobie swieta bo owu przypadla by w same swieta wiec stwierdzilam ze lapiej odpoczac i moze naturalnie cos sie ruszy . Niestety nie ruszylo sie wiec pojechalam na wizyte do mojej lekarki. Pewna bylam ze da skierowanie na laparo ale powiedziala ze sa dosc dlugie terminy na nfz i zaproponowala ze zeby bezczynnie nie czekac i nie marnowac ladnych cykli to sprobujemy do czasu terminu laparo jeszcze 7 i moze 8 iui. Ale z racji akcji z osemka niestety na 7 iui nie dojechalam wiec ten cykl poprobujemy naturalnie a jak dojde do siebie i nadal nie bedzie terminu wolnego to mysle ze w lutym ta 7 iui dojdzie do skutku. W sumie tez nie mam zludnych nadziei i nie licze na cud ze akurat ta 7 iui mialaby byc szczesliwa ale pomyslelismy sobie ze skoro i tak czekamy i tak ajest mozliwosc iui na nfz to czemu nie korzystac dalej. mozna by pomyslec dwojako..... niby czemu 7 iui mialaby sie udac skoro wczesniejsze 6 sie nie powiodlo??? Ale z drugiej strony trzeba tez pomyslec dlaczego ta 7 iui moglaby byc inna niz pozostale????? Jetsem generalnie optymistka i staram sie nie podawac. Mam ogromne wsparcie mojego meza i tez doladowuje mnie jeszcze bardziej pozytywnie wiec generalnie mysle ze trzeba walczyc i isc do przodu. Dziewzynki ciesze sie ze w koncu przestalyscie zwracac uwage na tego niemilego pomaranczowego goscia .... oby tak dalej. ignorowac i pisac dalej ale w wiadomych sprawach i do ujawniajacych sie osob a nie do kogos kto nawet nie ma odwagi sie zalogowac Pozdrawiam i miej nd .

Widziałam że uczycie się wstawiać emotikony, prześlę wam stronkę na której są pokazane wszystkie chyba jakie można zrobić i jak http://forum.o2.pl//emotikony.php 🌻 U mnie mąż po preparyce nasienia miał 21 mln,5 mln,15 mln z tego co pamiętam jak mówili na wizytach przed iui, ale nie mam żadnych protokołów i nie wiem przy jakiej ilości się udało. 🌻 Miłej niedzieli i powodzenie w staraniach

Dziewczyny ja sie normalnie uzależniłam od tego forum.Miałam już nie wchodzić do wieczora,ale jednak nie wytrzymałam i przed wyjściem musiałam jeszcze zerknąć co tam naskrobałyście :):) Beti ty miałaś po preparatyce aż 120mln? jak to możliwe skoro piszesz że twój m ma słabe parametry nasienia? Kurcze chyba że dla was słabe znaczy jak dal mnie super :) Napiszcie mi czy nasienie mojego m jest ok czy słabe bo ja już sama zgupiałam. 32,0mln/ml plemników norma więcej niz 15 mln 128 mln w całym ejakulacie norma więcej niż 39mln ruch postępowy 30 % norma więcej niż 25% ruch niepostępowy 22% brak ruchu 48% plemniki żywe 77 % plemniki martwe 23% plemniki prawidłowe 17 % norma więcej niż 4 % Paula robisz dzisiaj na obiadek moje ulubione danie,och ale mi smaka zrobiłaś wolałabym milion razy to niż cokolwiek innego :) mmm roladka z kluskami i modrą,marzę teraz o nie hehe :):):)

Gusiu dziękujemy :) Trzymaj się ciepło kochana. Giziula mój m ma bardzo dużo plemników ale bardzo słaba ruchliwośc A 1% a AB 21% bez ruchu wogóle 55%.

PRZED LECZENIEM: cecha objetosc ml) wynik:3,0- wartosc referencyjna >/=1,5 ml czas uplynnienia(min.)wynik:50-wartosc referencyjna >/=60min. Plemnik 1ml nasienia (ml/ml) wynik:2,0-wartosc referencyjna >/=15ml/ml Plemniki w całym ejakujacie(ml/ml)wynik6,0-wartoscreferencyjna >/=39ml/ejak. A-ruch postepowy -wynik-8-wartosc referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b B-ruch niepostepowy wynik -27-referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b C-brak ruchu-wynik-65-referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b PO LECZENIU: cecha objetosc ml) wynik:3,5- wartosc referencyjna >/=1,5 ml czas uplynnienia(min.)wynik: 35 -wartosc referencyjna >/=60min. Plemnik 1ml nasienia (ml/ml) wynik:3,45 -wartosc referencyjna >/=15ml/ml Plemniki w całym ejakujacie(ml/ml)wynik-12,075 -wartoscreferencyjna>/=39ml/ejak. A-ruch postepowy -wynik-9 - wartosc referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b B-ruch niepostepowy wynik 14-wartosc referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b C-brak ruchu-wynik 77-wartosc referencyjna ->25% klasie a lub>50% a klasie a+b wyniki mojego m to juz katastrofa w porownaniu do wynikow waszych facetow:o:o

PRZED : cecha objetosc ml) wynik:3,0- wartosc referencyjna >/=1,5 ml czas uplynnienia(min.)wynik:50-wartosc referencyjna >/=60min. Plemnik 1ml nasienia (ml/ml) wynik:2,0-wartosc referencyjna >/=15ml/ml Plemniki w całym ejakujacie(ml/ml)wynik6,0-wartoscreferencyjna >/=39ml/ejak. A-ruch postepowy -wynik-8-wartosc referencyjna ->25%w a lub>50%w klasiea+b B-ruch niepostepowywynik -27-referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasiea+b C- brak ruchu-wynik-65-referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b PO LECZENIU: cecha objetosc ml) wynik:3,5- wartosc referencyjna >/=1,5 ml czas uplynnienia(min.)wynik: 35 -wartosc referencyjna >/=60min. Plemnik 1ml nasienia (ml/ml) wynik:3,45 -wartosc referencyjna >/=15ml/ml Plemnikiw całym ejakujacie(ml/ml)wynik-12,075 -wartoscreferencyjna>/=39ml/ejak. A-ruch postepowy -wynik-9 - wartosc referencyjna ->25%w klasie a+b lub>50%w klasiea+b B-ruch niepostepowy wynik 14-wartosc referencyjna ->25%w klasie a lub>50%w klasie a+b C-brak ruchu-wynik 77-wartosc referencyjna ->25% klasie a lub>50% a klasiea+b wyniki mojego m to juz katastrofa w porownaniu do wynik

Gość Marunia
Giziula a po ile macie lat? Pytam z ciekawości, mój w gródniu skończył 38 a teraz pare dni temu ja 30:(

Gość Marunia
Beti, na czym dokladnie polega ta dolegliwość twojego męża ? Mój też to pewnie ma bo ma 4 mln plemników

Gość Marunia
Mam nadzieje że te 4 mln.plemniczków da rade mnie zapłodnić👄

Asthenozoospermia - nieprawidłowa ruchliwość plemników Asthenozoospermia występuje wtedy, gdy plemniki znajdujące się w ejakulacie nie są prawidłowo ruchome. Zgodnie z normami w nasieniu prawidłowym po godzinie od ejakulacji powinno być minimum 25% plemników kategorii A* oraz minimum 50% plemników kategorii A i B**. W przypadku podejrzenia asthenozoospermii leczenie prowadzi lekarz androlog. Zmniejszona ruchliwość plemników może być spowodowana paleniem papierosów, piciem alkoholu, gorącymi kąpielami, obcisłą bielizną itp. W takich przypadkach istnieje możliwość poprawienia ruchliwości przez wyeliminowanie tych czynników zewnętrznych - czyli zmianę dotychczasowego trybu życia. Przy zmniejszeniu ruchliwości plemników, która jest skojarzona ze stanami zapalnymi, zaleca się przyjmowanie kompleksu witamin B, E, B12 oraz preparaty żelaza, wapnia i fosforu (Fe, Ca i P).

Mnie tym razem podali 34 mln ( A+B- 100%), zobaczymy jak bedzie. Przy I iui miał lepsze parametry , bo podali mi 66 mln. Wtedy sie udało. Mój gin mi powiedział, że te ostatnie wyniki mimo, że gorsze niż ostatnio to i tak są super....

Marunia ja teraz w grudniu skończyłam 30,a mój m ma 25,także młoda dupa z niego,ale co z tego jak żołnierzyki nie takie :(

moj maz ma to i to:o :o oligozoospermię, czyli zbyt małą ilość plemników, asthenozoospermię, czyli problemy z ruchliwością plemników:o no niestety latka leca moj maz tym roku bedzie miec 32 lat ja za dwa mc tez koncze 31lat a czas ucieka.... jutro do gina boje sie ze znow sie porycze:( w sumie tylko porwierdzic diagnoze:o

Dziewczyny ja mam 32 lata (za kilka miesiecy 33) a moj maz za kilka miesiecy 39. Latka lecą niestety.. Moj M ma dobre parametry na szczescie, ale i tak nie wiemy co jest problemem... Paula - mam nadz.ze jutro lekarz przekaze Ci jakas dobra wiadomosc!!!Tego życzę!

emcia nic mi nie powie dobrego bo z takimi wynikami tylko IVF zostaje szkoda pieniedzy na iui zreszta jade tylko potwierdzic to co napisal mi profesor habilitowany z 25letnia praktyka zawodowa prof.szamatowicz z kliniki bocisn w bialym stoku wyniki nie nadaja sie ns iui prosze myslec nad ivf -icsi tym bardxiej z pani obnizna rezerwa janikowa pipruwnujac te wyniki.i tamte nie ma szans nawet prubowac i tracic pieniadze.....jestem przygotowana na to ze zostalo mi ivf ale cos czje ze nie obejdzie sie w gabinecie znoe bez placzu szkoda mi mojego m jak widze jak ma znow tam jechac:(

emcia nic mi nie powie dobrego bo z takimi wynikami tylko IVF zostaje szkoda pieniedzy na iui zreszta jade tylko potwierdzic to co napisal mi profesor habilitowany z 25letnia praktyka zawodowa prof.szamatowicz z kliniki bocisn w bialym stoku wyniki nie nadaja sie ns iui prosze myslec nad ivf -icsi tym bardxiej z pani obnizna rezerwa janikowa pipruwnujac te wyniki.i tamte nie ma szans nawet prubowac i tracic pieniadze.....jestem przygotowana na to ze zostalo mi ivf ale cos czje ze nie obejdzie sie w gabinecie znoe bez placzu szkoda mi mojego m jak widze jak ma znow tam jechac:(

Anulka Mańka robił mi tylko 2 iui bo mojej lekarki nie było, a moja przepisała mi do 1 iui tylko clostybegyt, do 2 iui miałam clostylbegyt, estrofen i encorton i duphaston ale te na e to dosłownie pare tableteczek i nie pamiętam na co one były, a do 3 iui (udanej) miałam lamettę i duphaston.

a co to jest ta lametta gusiu? bo ja mialam juz 2 u manki i nici chyba poprosz ego o leki. na co jest ta lametta?

Emcia a mogłabyś napisać główne parametry nasienia( tzn ilość,ruch i formy prawidłowe) bo chciałabym porównać :) Paula biedactwo pewnie dzisiaj będzie ci ciężko zasnąć,pomimo tego że zdajesz sobie sprawę jaki będzie werdykt to i tak ciężko oswoić się z tą myślą ,a tym bardziej usłyszeć to od lekarza...

Dziewczynki jutro 16 dc ciekawe czy cos sie poprawilo z tymi moimi pecherzykami.Trzymajcie kciukaski.