Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość "Inna" mama?

Dlaczego krytykuje sie matki,ktore odbiegaja od ogolnie przyjetego stereotypu?

Polecane posty

Gość ! Terenia
22:33 [zgłoś do usunięcia] ccccccceska Aaa i moje malenstwo nie polozylabym spac w innym pokoju niz sama spie. Najchetniej spalabym razem z nim" ­ najchętniej to twój facet kopnąłby cię w du­pę i poszukał normalnie myślącej kobiety :) no chyba że już wiedziesz żywot samotnej matki na zasiłkach.

Gość goonies
terenia, litosci dlaczego w tym temacie wrzucamy do jednego wora wszystko jak leci? obwisle cycki, zostanie z dzieckiem na wychowawczym, cc, nie karmienie piersia-bez przesady....to jest dyskusja czy wylewanie frustracji na lewo i prawo?

Gość Lempnera
Taka niby jesteś światła i wyluzowana a krytyką się przejmujesz? Zupelnie nie rozumiem twojej pisaniny

Gość Inna mama
kto mnie strasznie krytykuje? No popatrz kto, nie widzisz? Chwalic to sie mozna bardziej samochodem a nie wozkiem:O Niestety ja uslyszalam tez, ze pojebana jestem kupujac taki wozek, ale to akurat byla duzo biedniejsza kolezanka.

Gość wszystko fajnie ale...
polemizowac nie bedziesz? no tak masz swoje racje wiec po co ta cala dyskusja. a badania nad mlekiem byly/ i naukowcy zbadali co innego niz ty no ale skoro sie nie zgadasz polemizowac nie bedziesz no to twoja sprawa.... bo zmienic zdanie jest najtrudniej a tkwic w swojej racji chocby nie wiem co to juz jest bardzo latwo. ja wolalabym spac ze swoim dzieckiem w tym samym pokoju. bezpieczniej, przeciez takie male dzieci to NIGDY niewiadomo... i normalnie sie czlowiek martwi........... normalny..... tak to juz jest z naszym organizmem ze sa takie hormony, ze po urodzeniu widzi sie tylko dziecko. to wazne dla obojga. po co z tym walczyc? to powinien byc najpiekniejszy okres

Gość kurkanagrilu
Zapomniałam dodać - provo na 100%.

Gość Inna mama
goonies a dlaczego mnie sie wrzuca do jednego wora z matkami egoistkami oraz gwaizdy filmowe, telewizyjne czy inne rowniez? One tez mam rozumiem sa matkami egoistkami:D

Gość kurkanagrilu
Przecież jesteś egoistką?

Gość ccccccceska
Mieszkam w belgi ja roczne dziecie karmie mm i tez nie wiem co to antybiptyk, ba co to katarek. Wiec do czego zmierzasz. Parasola tez nie uzywam bo i jak gdy sie prowadzi wozek? Tylko plaszczyk i kalosze.

Gość barła do łozka, karmiłam
piersią, siedziałam w domu - byl to cudowny, niepowtarzalny , bardzo potrzebny,tak dziecku, jak i mnie, okres, na maksa przez nas wykorzystany. Krótki i nie wroci, niczym go sie nie zastapi - a pracy zawodowej mialam do woli przed i mam po.

Gość Inna mama
wszystko fajnie nie bede polemizowac, bo o porodzie rozmawialam z lekarzem i to nie jednym, a co do karmienia zgadzam sie. Mleko matki podobno najlepsze, ale mm tez nie jest zle. Ty chcialas spac z dzieckiem w lozku, ja nie i dlatego jestem nienormalna? Moze nienormalne sa te co nie pracuja? A nie, bo w druga strone obrazic nie mozna:( zapomnialam:O

Gość brałam do łozka, karmiłam
( miało być:))

Ludzie co wy macie do cc? Ja pierwsze dziecko rodziłam naturalnie i powiedziałam sobie - nigdy więcej. Mam termin na za 3 tygodnie i już umówiłam cesarkę na tzw. życzenie. Po co się męczyć jak można urodzić w inny sposób. A karmienie piersią też nie jest takie super skoro trzeba się posiłkować witaminami D i K. A przy mleku modyfikowanym juz nie trzeba niczego dodawać, bo zawiera wszystko co konieczne. A zwolenniczki karmienia piersią - bo zdrowo i naturalnie- pytam; czy żyjecie na bezludnej wyspie? Co jest w waszym pokarmie po tych spalinach z samochodów, po dymie z komina sąsiada, który pali śmieci, czy po nawożonym jedzeniu w którym jest cała tablica Mendelejewa? Każdy niech robi jak uważa. Skoro autorce dobrze z takim macierzyństwem jakie wybrała co wam do tego?

Gość ! Terenia
22:39 [zgłoś do usunięcia] Inna mama "Niestety ja uslyszalam tez, ze poj**ana jestem kupujac taki wozek, ale to akurat byla duzo biedniejsza kolezanka." ­ to czysta zawiść. no ale wiadomo, że jeśli się samej nie ma ambicji i żyje jak szczur to się bogatszym zazdrości.

Gość Inna mama
straszne jest to tez, ze kiedys dziecko takiej wszystko fajnie obrazi homoseksualistow albo pobije dziewczyne/chlopaka z powodu koloru wlosow, bo przeciez niebieskie wlosy to nienormalne:O

Gość olkp
A co to za wózek taki drogi bo mowa o nim prawie każdym poście a pytam z ciekawości nie złosliowości

Gość goonies
niech sobie kazdy wychowuje jak uwaza, ja wiem ze nic nie stracilam z tego cudownego czasu kiedy dziecko jest malenkie....to byl nasz czas, pelen pieknych momentow, emocji, nikt mi niczego z tego czasu nie zabierze dzieci dorastaja bardzo szybko i ani sie autorko obejrzysz a bedziesz mamą dorastajacego chłopca ktory juz ciebie do szczescia za bardzo potrzebowac nie bedzie:O to co teraz dasz, to potem dostaniesz :) milego wieczoru

Gość to ja ci powiem autorko
cesarka - spoko, sama chciałam cesarki jak byłam w ciazy, jednak w moim szpitalu miałam darmowe znieczulenie z którego skorzystałam i jestem zadowolona bo dzieki temu poród miło wspominam. nie jestem za tym by robic z siebie męczennice na siłe. dla moich zanjomych które rodziły wazniejszy by nowoczesnie wyremontowany szpital w naszym miescie a jak przyszło co do czego to zwijały sie z bólu a nowoczesny personel miał ich w dupie. no ale nie o tym mowa. piszac dalej - drogi wózek? stac cie to kupujesz, innym gówno do tego. jednak nie zgadzam sie w dwoch kwestiach, które moim zdanim cie pogrążają. po to natura dała ci cyce i tak wymysliła ze twój organizm produkuje mleko zebys mogła nim wykarmic swoje dziecko w najlepszy mozliwy sposób. to ze pojawiły sie sztuczne gówna na rynku to ratuje te matki które z przyczyn niezaleznych karmic piersia nie mogą. a ty nie chcesz bo co? podaj logiczny powód bo z tego co piszesz takie masz widzimisie. boisz sie ze ci cycki oklapna? uwazasz ze niekarmienie piersia jest takie trendy a ty jestes super mamą nowoczesna dzieki temu? a wiec nie jestes - jestes zwykła egoistyczna krową. druga sprawa - powrót do pracy. zastanawia mnie po co kobiety robia sobie dzieci a potem zostawiaja takie kilkumiesieczne niemowle obcej babie i ida do pracy i sa dumne z tego jeszcze! z czego sie cieszysz? ze twoje dziecko bedzie wychowywac jakas obca baba lub babcia? to na co ci te dziecko w takim razie ? rozumiem wrócic do pracy jak dziecko ma chociaz rok, bo wczeniej to malenstwo które potrzebuje mamy. i nie jestem nawiedzona mamuscka co robi z macierzynstwa wielkie halloo ale jak ktos decyduje sie na dziecko to niech mu chociaz łąskawie poswieci troche czasu!!! myslisz ze taka niania to jak ci te dziecko wychowa? przeciez te pierwsze miesiace sa w jego zyciu najwazniejsze. wiec gratuluje bezmyslnosci. sprawe spania z dzieckiem nie komentuje. mozesz mu nawet wynajac osobne mieszkanie jak tak ci to przeszkadza. moje dziecko spi ze mną, skoro potrzebuje mojej bliskosci to nie bede mu jej odbierac bo jakim prawem? w imie durnych poglądów ze maluszek powinien byc tresowany od małego ? kiedy przyjedzie pora to bedzie spało samo. póki co jest malutkie, i najlepiej mu jest z mamą. a ty piszac ze takie matki to idiotki pokazuje jaka ty jestes płytka, nie rozumiesz wogóle kwestii bycia matka. widac ze nic ci sie nie chce, łaskawie urodziłas a raczej dałąs swobie dziecko wyjac z brzucha, karmic ci sie nie chce, spac z dzieckiem nie chce, wychowywac go i byc z nim na codzien nie chce. to co ci sie wogóle chce super mamuśko?

Gość ccccccceska
Terenia, ciemno? Napisalam, ze najchetniej bymspala z moim baby A NIE, ZE TO. ROBIE. i na jakimzasilku????? Autorko , pochwal sie jaki ten wozek. Zobaczymy :) czy wart gadania :)

Gość brałam do łozka, karmiłam
im wiecej dasz maleńkiemu dziecku , tym bardziej to zaowocuje, gdy bedzie starsze. Ty dajesz podstawy- jakie dasz - ty - albo obca niania - takie dziecko będzie. Wybieraj.

Gość ! Terenia
22:42 [zgłoś do usunięcia] mehtilde "Skoro autorce dobrze z takim macierzyństwem jakie wybrała co wam do tego?" ­ widocznie dużo, pewnie z nudów wypisują te głupoty, już mają dość siedzenia z dzieciarnią w domu to trolują na forach. nie mogą znieść tego, że kobiety po ciąży mogą się realizować, więc chcą w nich wywołać fałszywe poczucie winy, że dziecko na tym cierpi. a to gó­wno prawda. nie ma nic gorszego niż chuchanie i dmuchanie na dzieciaka. poświęcanie każdej części siebie na nie. później rosną takie rozwydrzone gnojki, a te matki nie mają u nich krzty autorytetu, bo niby dlaczego skoro były na każde ich pierdnięcie?

Gość olkp
No wybacz ale CYCE ma krowa i byc może ty,a kobiety mają piersi.

Gość Inna mama
to ja ci powiem autorko a ty jestes nastepna ograniczona, przekonana tylko o wlasnej racji mamuska:) Obrazaj mnie dalej, widac, ze musisz byc sfrustrowana tym macierzynstwem, przykre to w sumie:( Aha i nigdy nie uwazalam by oklapniete piersi (ja mam piersi nie cycki) byly glownym powodem by nie karmic. I tak kiedys opadna wiec dla mnie to zaden argument:)

Gość ghjndhtey
mehtilde a w mm to myślisz że masz takie cudowne składniki ;-)?

Gość Inna mama
nie, nie pochwale sie wozkiem, bo nie mam ochoty dawac kolejnym frustratkom powodu do wylania swojego jadu i czytania obrazliwych uwag typu "nie dalabym za ten wozek zlotowki":O

Gość Lempnera
Autorko, dziwna jestes, zalozyslas temat, bo czujesz sie tak strasznie krytykowana. Wychodzi na to,ze narazie jedna koleznka zazdroscila ci wozka (swoja droga podaj jaki ;-) ). dziwne jakies wywody tworzysz.

co do niekarmienia swoją piersią można skorzystac z banku mleka, jak komuś bardzo zalezy. a po za tym okropne jest to wtrącanie się w nieswoje sprawy! ludziom cały czas trzeba stwwiać granice zeby sobie nie pozwalali

Gość ! Terenia
22:44 [zgłoś do usunięcia] goonies "dzieci dorastaja bardzo szybko i ani sie autorko obejrzysz a bedziesz mamą dorastajacego chłopca ktory juz ciebie do szczescia za bardzo potrzebowac nie bedzie" ­ argument z du­py. jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz wcale. co ty myślisz? że jak matka będzie siedzieć na du­pie w domu i niańczyć dzieciaka to on jej nigdy nie zostawi? a może chcesz zbudować toksyczny związek opaty na uzależnieniu dziecka od siebie? to dopiero egoizm. matka ma wychowywać przyszłego samodzielnego człowieka a nie kalekę życiową, za którą zrobi wszystko mamusia - kuchta. nic dziwnego, że teraz roi się od maminsynków i księżniczek.

Gość ghjhn
Taaka jeste odwazna- piszesz o cc nie karmieniu piersia z wielka duma, ale marki wozka nie podasz? smieszne, dziecinne,

Gość Inna mama
co do wozka to opisalam przyklad kolezanki, ale tutaj zgodze sie tylko mniej zamozne osoby mowily ze po co tyle wydawac na wozek. Cos taka ciekawa tego wozka?