Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majamaja3

4 testy pozytywne prawie 9 tydz i brak ciazy ???????

Polecane posty

Gość BonApetita
i co z badaniami? wiesz juz czemu nie widac ciazy?

Gość majamaja3
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html prosze mozna wpisac 8 grudnia pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i jak byk 8 tydzien !!!! jakas paranoja co sie dzieje na tym forum.. wszystkie madrzejsze od lekarzy i do tego wyzywaja innych

Gość majamaja3
bylam dzis na becie wizyta nastepna w piatek i bede wiedziala co dalej.. w piatek rano musze znow bete powtorzyc bo jesli beta za malo wzrasta w ciagu tych 2 dni jest ryzyko ciazy pozamacicznej - przynajmniej tak zrozumialam z tego co lekarz mowil dlatego jest tak wazna przed nastepnymi badaniami..

Autorko to źle rokuje że w 7-8 czy 9 tc nie widać zupełnie NIC! I tym bym się przejmowała a nie spierała się o jeden tydzień. Pierwsze co to bym szybko poszła na konsultacje do innego ginekologa. Pisałas że ten ma dobre opinie ale tu chodzi o twoje zdrowie oraz dziecko a przecież nawet najlepszym zdarzają się pomyłki. Życzę ci aby wszystko potoczyło się szczęśliwie.

Gość majamaja3
na usg w kazdym badz razie nie widac ciazy ale i rowniez nic sie z janikami nie dzieje i innymi miescami ..

Gość wszyscy ,........
ci pisza ze jestes w 7t4d a ty i tak swoje! do tego ciaza pozamaciczna a ty siedzisz na forum zamiast u lekarza!

Gość majamaja3
Agnieszka bardzo dziekuje ci za mile slowa. Ja rowniez mam nadzieje ze sprawa sie wyjasni.. jesli nie wyjasni sie z beta i w piatek na ponownej wizycie na pewno zrobie tak jak mowisz i udam sie do nastepnego ginekologa jak najszybciej...

Wiesz beta będzie wzrastać więc jej wyniki nie dadzą pełnego obrazu sytuacji. Bardzo ciekawi mnie finał twojej historii bo moja siostra miała bardzo podobnie czyli w brak pęcherzyka, zarodka no NIC w końcówce 7 tygodnia.

Gość ojjojjjol
zycze ci jak najlepiej,ale 7tydzien plus 4 dni to nie jest prawie 9! A dokladnie to jestes na przelomie 7 i 8 tc. to duza roznica!bo 9 tyg.zarodek a 7 tyg. wyglada juz zupelnie inaczej. Ja bym na twoim miejscu podskoczyla do jeszcze jednego gina

Gość majamaja3
i jak sie to skonczylo finalnie ?? dlaczego nie bylo nic widac u niej rowniez ?? co do finalu tego wszystkiego to jestem tym przerazona.. No ale zobaczymy ..

Gość mata12
a może jest to ciąża urojona?:) no bo już nie wiem.. skoro nic nie widać...

Gość majamaja3
tak tez urojona biore pod uwage .. Poniewaz bardzo chcialam miec 2 dziecko o ktore staramy sie z mezem dosc juz dlugo..

Gość mata12
a ile już się staracie? Autorko dla Ciebie lepiej jeśli nie byłaby to ciąża urojona, życzę Ci aby finał tej historii zakończył się pozytywnie. Całuski. :*

witam w mojej 3 ciąży też nie było widać, bo zarodek umiejscowił sie za szyjka czy jakos tak, w kazdym badz razie jest to rzadkość ale jest :) powodzenia , ja muiałam tez robic dwa razy bete

Gość majamaja3
staralismy sie w sumie 9 miesiecy i nic z tego nie wychodzilo. Mamy corke 4 letnia . Myslalam ze sie udalo po tym jak okres nie nadszedl i widzialam testy pozytywne.. Dziekuje bardzo za mile slowa:*

Autorko skończyło się bardzo źle. Ale pamiętaj u ciebie tak nie musi być. Siostra narzekała w 5-6 tc na straszny ból nasilający się podczas ruchu i zawroty glowy. W 8tc trafiła do szpitala bo zemdlała w pracy. Zdiagnozowali ciąże pozamaciczną. Zarodek utkwił i rozwijał się w jajowodzie. Jajowód pękł i spowodowała krwotok wewnętrzny. Siostra po trzech tygodniach opuściła szpital. Lekarz w szpitalu powiedział jej gdyby trafiła dzień czy dwa później pewnie nie rozmawialiby teraz. Wielkie szczęście że siostra wyszła z tego cało.

Gość mata12
Trzymam za Ciebie kciuki, ja też marze o dzidziusiu.. ale na razie nie mam takiej możliwości , gdyż jestem na tabletkach antykoncepcyjnych.. Rok temu mialam cesarkę i muszę trochę odczekać czasu z następną ciążą. Poród wystąpił przedwcześnie,a moja dzidzia żyla tylko 2 dni.

Gość majamaja3
Mata ja rowniez trzymam kciuki by ci sie wszystko udalo i zakonczylo sie jak najlepiej !! Jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze...

Gość majamaja3
agnieszka bardzo wspolczuje sytuacji jaka miala miejsce z twoja siostra... Cale szczescie ze wszystko dobrze sie skonczylo ! Co do moich objawow to mnie czasem pobolewa podbrzusze ale nie w rcuhu tylko tak jak na poczatkach ciazy czy przed okresem czyli bez wzgledu na pozycje czy na to czy wykonuej cos w tym momencie.. Natomiast zawroty glowy mam ale takie tez mialam w poprzedniej ciazy.. Mam caly czas cicha nadzieje ze to nie ciaza pozamaciczna w kazdym badz razie nic na nia nie wskazywalo poniewaz na usg jajowody i jajniki byly bez zmian... Slyszalam tez o rzadkim przypadku tzw ciazy pozamacicznej - brzusznej ... no ale to wole odpukać ...

Gość autorko dlaczego
nie poszłaś sprawdzić tego do innego lekarza? Bardzo Ci się dziwię...masz małe dziecko-chyba nie chcesz żeby zostało bez matki.Przecież wiesz do czego prowadzi ciąża pozamaciczna? Jeżeli w niej jesteś to najwyższy czas ją usunąć.Powinnaś skonsultować to i innym lekarzem.Inaczej ta ciąża zabije Ciebie! Pewnie nie wiesz do którego tc powinno się taką ciążę usunąć żeby nie było komplikacji? Życzę Ci jak najlepiej-ale dziwię się,że aż tak bardzo ufasz jednemu lekarzowi. To raczej na pewno jest pozamaciczna...przecież wiesz jak już wygląda zarodek w 9 tygodniu:/Ma rączki,nóżki i co najważniejsze bije mu serce. U Ciebie tego nie ma.Za to masz pozytywne testy.Więc ciąża jest i w 99% - pozamaciczna.

Gość autorko i jak wynik
bety?

Gość majamaja3
Witajcie dziewczyny nie odebralam wynikow z bety bo mnie nastraszyly wasze ostatnie wpisy i pojechalam do szpitala do swojego lekarza , ktorego zawsze bylam stala pacjentka i do niego mam najwieksze zaufanie.. I napisze wam cos co was bardzo ale to bardzo wzburzy i zaskoczy .... WIEC OD RAZU SIE CIAZA ODNALAZLA NA USG :) nie chce przy tym nikogo krytykowac wiec temat wczesniejszego badania pozostawiam bez komentarza .... Dla wszystkich jest to jednak szok ze lekarz nie zauwazyl ciazy ani przy badaniu ani przy usg

Gość BonApetita
czyli jednak jestes w ciazy :) tamto urzadzeni jest zepsute najwyrazniej.. gratuluje

Gość jak masz rybie
Dziekuje:)))

Gość majamaja3
Tak jestem ..Kurcze jestem.. Myslalam ze spadne z fotela jak sie dowiedzialam a tak sie balam ze to ciaza pozamaciczna.... Co nie bylo to wszystko wporzadku sie zakonczylo i z tego sie najbardziej ciesze ... Ale mam nauczke , ze sie chodzi do swojego lekarza ... I do zadnego innego..

Gość gosc13
jest tu ktoś?;)

Gość nie chcę być złośliwa
ale MUSZĘ zadać to pytanie: KTÓRY TYDZIEŃ OKREŚLIŁ CI LEKARZ :D :D :D?