Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bigmistake

JESTEŚCIE ZA EUTANAZJĄ?

Polecane posty

Gość bigmistake

.

tak w raie nieuleczalnej choroby chce decydować o swoim ciele i momencie chce odejsć godnie nie narażając siebie i bliskich na cierpienie

każdy powinien sam decydować o swoim ciele nie chce by rodzina i bliscy widzieli mnie zasuszoną i wykrzywiona z bólu albo wegetującą jak roślinka

Gość jedziemy bambobusem
zwłaszcza za eutanazją w celu osiagnięcia "spadku po zyjącej matce" bądź też eutanazją pavulonem w celu sprzedania skórki zakladowi pogrzebowemu nie mówiąc już o utajonej polskiej eutanazji, gdy do lekarza czeka sie nie wiadomo ile a nfz daje szpitalom do wyboru zadłuzania sie bądż zamkniecie w połowie roku w celu utrzymania z góry narzuconego limitu przyjęc

Gość kota25
jak najbardziej jestem na tak po pierwsze czlowiek jest panem swojego ciała i maprawo decydować o nim po drugie stosowanie uciążliwej terapii kiedy lekarze widzą żenie mażadnych szans jestpo prostu bez sensowne to jak niezasłużone tortury

Gość łoj matko
w przypadku bycia ''roslinka'' nieuleczalnej choroby która powoduje ból i cierpienie a także paralizu całego ciala gdy chory chce odejsc powinien mieć prawo decydowania

Gość ;ot
jedziemy bambusem debilko mowa tu o decydowaniu w swoim imieniu a nie marderstwom naucz sie czytac ze zrozumieniem glombie:o

Gość ona123213123
tak ,ale tylkow przypadkach kiedy nie ma praktycznie nadziei na wyleczenie kogoś i wiąże się to z jego cierpieniem, jak ktoś wegetuje całe zycie np jest sparalizowany i też nie da się z tym nic zrobic ,albo jak ktos jest ,, roślinka" na zawsze a jesli jest choćby minimalna nadzieja na wyleczenie to nie

Gość jedziemy bambobusem
aha - i za eutanazją typu podawanie dowolnej ilości środków znieczulających zamiast leczenia psychiki jak w przypadku MIchaela Jacksona

Gość ona123213123
I sam powinien tylko i wylacznie o tym decydować chyba ,że jest tzw roslinką i nie może sam podjąć decyzji to najbliższa rodzina

Gość sssasasasasasasas
oczywiście że tak

Gość kota25
myślę że w tak ważnej sprawie powinno odbyć się referendum

Gość jedziemy bambobusem
;ot po pierwsze jak sie nauczysz kulturalnej wymiany mysli to sie odzywaj, a póki nie umiesz to słuchaj bo sie tylko zbłaźniasz po drugie - prawo ma to do siebie że lubi być naginane w celu osiagnięcia korzyści majątkowych wszelkiej maści cwaniaczków, co widać jasno pod rządami Tuska po trzecie wreszcie - fakt iż twoje własne ograniczenie umysłowe nie pozwala ci tego pojąc nie znaczy jeszcze że masz prawo wymyslać ludziom od debili :)

Tak, ale tylko przy pelnej, zdrowej swiadomosci osoby chorej.

Gość janina z dworca
jestem za eutanazją od 12 lat bez wiedzy i zgody rodziców. od razu przemoc w szkołach zniknie. wykończy się wszystkich młodocianych bandziorów.

Gość Ja bym dała sobie
Oczywiście , że TAK , jak w Holandii;-)

Gość ubuntuXl
absolutnie za

ludziom wydaje sie ,ze jest pewna wyraźna granica poza którą można stwierdzić ,że chorego już nic dobrego nie czeka i pora mu umierać . A może zamiast siać śmierć powinniśmy skupić sie na tym co mrzemy zrobić dla chorych ? Polepszyć opiekę , zapewnić nowocześniejsze środki przeciwbólowe , wesprzeć rodzinę , żeby ona z kolei mogła wspierać chorego ? ale po co ? skoro lepiej i wygodniej jest nam stwierdzić ,ze chory już ma dość i nie chce więcej cierpieć - wiec go uśmierćmy .

Gość karolek z lexusa
ja też janino

Gość jedziemy bambobusem
a reszta jest W TWOICH RĘKACH zgago... wystarczy ze ruszysz dupę sprzed komputera i zaczniesz wolontariat w dowolnie obranym hospicjum

Gość rjeujhu
drogie leki kilkuletni okres oczekiwania na operacje w razie ciezkiej przewleklej choroby leczenie na 3-5 lat a potem nara(sm) itp. jestem za eutanazja w ktorej mozna o sobie decydowac wszyscy na tak? wiec czemu to nie przechodzi?

zresztą trzeba być ślepym , zeby nie widzieć ,ze eutanazja w Polsce j uż jest i zbiera swoje żniwo . Jest rządowe , odgórne przyzwolenie na nieleczenie , zaniedbywanie chorych , starych , dzieci - bo ni nie rokują o doprowadzania podatków - więc niech lepiej szybko umrą . Skąd teraz taki wysyp długów szpitalnych , skąd tyle zamykanych przychodni ,skąd takie kolejki do specjalistów ? po co ? wystarczy pomyśleć .

Gość bcbnfdbfd
pewnie że za! łatwo krzyczeć o 'zabijaniu' jak sie jest zdrowym, młodym, pięknym ... ja widziałam ból mojego dziadka jak umierał 3 lata i nikt mi nie wmówi że eutanazja nie jest potrzebna , są potrzebne oczywiście DOBRE procedury i tu jest kłopot... w państwach o wyższej inteligencji, kulturze słowa i innej mentalności (czytaj nie zaścianek moherowy) to można zrobić i tego pilnować, u nas? nie sądzę...bałagan, cwaniactwo, prostactwo i mentalne nieprzygotowanie na te kwestie a szkoda.....