Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bigmistake

JESTEŚCIE ZA EUTANAZJĄ?

Polecane posty

Gość rjeujhu
"A może zamiast siać śmierć powinniśmy skupić sie na tym co mrzemy zrobić dla chorych ? Polepszyć opiekę , zapewnić nowocześniejsze środki przeciwbólowe , wesprzeć rodzinę , żeby ona z kolei mogła wspierać chorego ? ale po co ? skoro lepiej i wygodniej jest nam stwierdzić ,ze chory już ma dość i nie chce więcej cierpieć - wiec go uśmierćmy ." nfz nie ma na takie bzdury pieniedzy i miec nie bedzie a co w sytuacji kiedy chory mowi ze ma dosc ? i chce odejsc?powiesz mu-nie gluptasku zyj i sie mecz dalej;)

przecież gdyby w naszych realiach doszło do zgody na eutanazje - strach byłoby z grypą do ośrodka iść bo nie wiadomo czy by człowiek do domu wrócił .

jedziemy bambobusem - ale nie o to mi chodzilo. co z tymi, ktorzy nie maja szans i tylko cierpia? dlaczego nie moga miec prawa decydowac w pelni o sobie?

Gość jedziemy bambobusem
allium NO WRESZCIE GŁOS ROZSĄDKU, gratulacje EUTANAZJA W POLSCE JUZ ISTNIEJE tylko nazywa się nieco inaczej

Gość wk...ny na maxa
Gdzie nie wiadomo o co chodzi, chodzi o PIENIĄDZE. Rządowi złodzieje będą mogli już KRAŚĆ wypracowane przez obywateli pieniądze bez żadnego kamuflażu. Chyba kupię giwerę i pojadę na wiejską i wyjebię wszystkich tych sk..ów co do jednego. Normalnie nie zdzierżę!!!

uważasz , że skoro NFZ nie m a pieniezy na " bzdury " to znaczy nie m a pieniędzy by leczyć , by uśmierzać ból to my jako społeczeństwo powinniśmy machnąc na to ręką i pozwolić na zabijanie ich w świetle prawa . Nigdy .

allium - mhm, jasne, od razu by sie zaczelo mordowanie obywateli... O_o

Gość rjeujhu
przeciez za grype nie bedzie eutanazji :o chodzi o straszne , powazne i zle rokujace choroby w ostatecznym stadium kiedy juz leki przeciwbolowe nie dzielaja

Gość jedziemy bambobusem
zgaga nie mają szans na co? czytalam ksiażkę w której opiekun w domu dla dzieci niepełnosprawnych i uposledzonych umysłowo opisywał swoje łzy gdy dostał laurkę lauraka napisana była przez sparalizowanego chłopca, który jezdżąc na wózku inwalidzkim mógł za jednym razem wybic tylko jedna literkę na maszynie do pisania - robił to tak gwaltownie, że wózek odskakiwał na drugi koniec pokoju Chłopiec podjeżdżał spowrotem i walił w kolejną literkę przez kilka godzin udalo mu sie napisać zdanie "najlepsze życzenia urodzinowe" I TERAZ MAM PYTANIE: czy ty poswieciłabyś 3 godziny, żeby złożyc komuś zyczenia urodzinowe?

juz teraz szpitale stosują limity wiekowe na leczenie niektórych chorób co jest skandalem wołającym do nieba - a jakby uchwalono eutanazję - ile czaasu by upłyneło zanim skomplikowane złamanie nogi zaczęłoby sie kwalifikować do uśpienia ?

Gość sssasasasasasasas
gdyby trzeba było sama dałabym w łape zeby mnie uśmiercili

kazdy powinien miec prawo i mozliwosc w pelni decydowac o sobie.

zgaga - to jak nazwiesz sprawę małego Bolka ? którego " badało " 6 !!! lekarzy a dizecko zmarło - w szpitalu - w majestacie prawa i aparatury , o szkolonym personelu nie wspomnę ?

Gość rjeujhu
allum a myslisz ze ktos bedzie cos sobie robil z twojego-NIE POZWALAM? przeciez widzisz jak jest w nosie maja pacientow i ich prawa operacja zacmy-4 lata wszczepienie endoprotezy-5 lat oczekiwania-znam takiego co czekal 9 zespol ciesni nadgarstka termin -2015 rok-moja babcia wizyta u endokrynologa-2015!! wizyty u specjalistow-od roku oczekiwania w gore a potrzeba jest teraz a nie za 2-3-4 lata

Gość bbq23
Allium ja Ciebie tak czytam i czytam..Wczoraj czytałam cię na temacie o konkubinatach, na jakimś o związkach bez papierów, teraz o tej eutanazji.. I tak jak czytam te Twoje teorie, to widzę, że masz pojęcie o kwestii zdrowia. Jesteś idealnym przykłądem na to, że nie dostałaś się w porę do lekarza. Lecz się zatem prywatnie, ale lecz się - może jeszcze nie jest za późno 🖐️

zgaga - a kto zdecydowałby za dzieci , chorych umysłowo , którzy też chorują cieleśnie , starych , w śpiączce ?

jedziemy bambobusem - rany, kobieto, ale tu przeciez nie o mnie chodzi a o tych, ktorzy niewyobrazalnie cierpia i dobrowolnie chca to zakonczyc?

a myślisz , ze twoje pozwalanie na eutanazje ocś ci pomoże - tobie albo twoim dzieciom ? Zgadzaj sie na wszystko - przecież i tak umrzesz, co z tego ,ze szybciej .

allium - ale przeciez eutanazja by nie byla obowiazkowa, jesli ktos nie bylby w stanie juz sam zadecydowac to trudno. ale ci, ktorzy by mogli jasno i wyraznie powiedziec "chce konca" to po prostu powinni miec do tego prawo.

Gość rjeujhu
w

czytaj dalej - to poszerza horyzonty a tobie jak widać tego potrzeba :)

Gość Agresywna Kafeterianka
Allium, to że reprezentujesz wartości średniowieczne na prawdę nie oznacza jeszcze, że wszyscy je muszą wyznawać 🖐️ Ciekawe, że w innych krajach z regulacjami dot. eutanazji poradzili sobie świetnie, a u nas nie dałoby rady w razie takiej potrzeby (która oczywiście nigdy nie zaistnieje z powodu obowiązującego ciemnogrodu, którego jesteś przedstawicielką). Tak jak ktoś naisał - lecz się kobieto na mózg 🖐️

Gość rjeujhu
ty chyba nie mialas nikogo w ostatnim stadium choroby nowotworowej w domu:o gdzie żyga sie z bolu i blaga o smierc:o widac ze nie mialas

zgaga - oczywiście ,ze to nie byloby obowiązkowe ale ... jakie proste i wygodne . Na dodatek okraszone naszą " miłośćią i miłosierdziem " .

przeciwnie - miałam - mój tato zmarł na raka płuc . I chciał zć do ostatka . I nikt mi nie wmówi ,ze l epsze od leczenia , od uśmierzania bólu jest zadawanie śmierci . Wygodniejsze dla rodziny - z pewnościa , ale nie lepsze dla chorego .

Gość rjeujhu
.

Gość rjeujhu
a nie chcialabys zeby twoj ojciec cierpial mniej?a moze cierpienie uszlachetnia wedl ciebie i prowadzi prosto do nieba? bo nie rozumiem

ciekawe ,ze z innych " cywilizowanych " krajów w przepisami o eutanazji starzy ludzie jadą co szpitali w ościennych państwach - z Holandii z obawy ,ze kochająca rodzina uzna ,ze dość ich męki ... zanim zaczniecie ise powiadać z pozycji - wszystkie rozumy pozjadałam - zapoznajcie ise trochę z tematem , jego prawdziwością w życiu a nie tylko na papierze .

Gość poproś
tak, przecież to ja decyduje o tym jeśli mam możliwość!