Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bigmistake

JESTEŚCIE ZA EUTANAZJĄ?

Polecane posty

Gość no to odwrotnie jak allium
:classic_cool:

Gość Elektronikełe ausf.II
przymusowa eutanazja dla każdego

Gość ramzeska36
czyli masz na myśli tych co je naginają...niestety tego się nie da wyeliminować nigdy

Gość nieoNN
Fanatycy pewnych idei okazują się bardzo ograniczonymi osobami.Nie każdy kto jest przeciw eutanazji jest katolikiem.Może tu chodzi o uniwersalne wartości?Ktoś jest ukształtwany przez filozofię apoteozy życia .Ma sokratesowską wizję świata. Tymczasem wszędzie tam gdzie wypowie się ktoś kto nie jest zwolennikiem "postępu"postępowi rzucają mu się do gardeł;stygmatyzują nazywajac moherem,katolem.Straszne jest to zaściankowe myślenie postępowych wstecznych. Marzy im sie Sparta?Tylko czy skał wystarczy? W bardzo wielu przypadkach wcale nie chodzi o dobro cierpiącego ale o żyjących.Wolałabym by mnie poddano kontrolowanemu samobójstwu z troski o bliskich.By nie musieli sie ze mną męczyć. Wyłóżmy kawę na ławe.Nie próbujmy sie zasłaniać.Nie chodzi o wpółczucie lecz o komfort żyjacych.

Gość ramzeska36
wybacz, ale ja nie patrzyłabym na komfort żyjących tylko myślała egoistycznie o sobie, swoim cierpieniu i chęci odejścia z tego świata, uważam że tzw. JA jest najważniejsze i nadrzędne

Gość xxvictorxx
a co powienie nt eutanazji osob z zaburzeniami psychicznymi?

Gość dokłądnie, zostawcie już
chcialam nieśmiało zauważyć, że dokonujący eutanacji decydują O SOBIE, tej decyzji nie odejmuje rodzina, może warto się douczyć jak się podejmuje dyskusji w jakimś temacie, co? :o:o:o A po drugie: kt tu nikogo nie wyzwał o moherach, jedna osoba napisałą coś do Allium o jej protestantyzmie, bo wszędzie podkreśla to, że jest osobą wierzącą i praktykującą, więc pudło kolego. Jest chrześcijanką - niech sobie będzie, ale w związku z tym wara od moich ateistycznych poglądów na życie.

Gość Ja bym dała sobie
allium daj mi milion złotych , podam Ci numer mojego konta w banku na które możesz wpłacić pieniążki , a wtedy zoperuję się w klinice w Wiedniu albo w USA w Houston i wtedy zrezygnuję z eutanazji w Holandii i będę walczyć o przeżycie , a w tym jestem dobra i tak łatwo nie wymiękam ale muszę mieć realną szansę , a w moim kraju jej nie mam!!!

Gość nieoNN
Jak może dokonać wyboru osoba w śpiączce?Metodą telepatii? Z pokorą przyjęłabym twoje pouczenie ale sam/a widzisz -to ty sie nie douczyłaś

Gość ramzeska36
najważniejsze są mądre decyzje zgodne z własnym przekonaniem i własnym JA amen.

Gość ramzeska36
no własnie osoba w śpiączce nie zadecyduje o sobie a odpowiedź jest jedna będzie żyła dopóki natura na to pozwoli...

ludzie chcący eutanzji decydują TERAZ . Tu i teraz . Ale " potrzeba eutanzji może zaistnieć za rok , dwa , dziesięć czy trzydiześci . Skąd pewność,ze do tego czasu nie zmiejsz zdania - anie będizesz mogła fizycznie tego zdania wyrazić ?

Gość ramzeska36
więc konkluzja jestem za eutanazją jako samodzielną świadomą decyzją. I tyle. \To takjak świadomie zeznajemy przed sądem, bo kto będzie wysłuchiwał w sądzie chorego psychicznie?żaden sędzia

Gość ramzeska36
można napisać, dać znak poprzez mruganie, dotknąć przycisku chcę lub nie chcę itp

Gość do NIE ON
No to akurat teraz też tak jest, że to rodzina podejmuje decyzję, czy odłączamy pacjenta od aparatury czy nie, jeśli nie ma szans na wybudzenie :o:o I co, idziesz już pod Parlament aby odwołali to prawo? Weź Allium, na pewno z dumą będzie niosła sztandar:D

Gość Elektronikełe ausf.II
allium napisz na maila do Heloiza, bo ona chce się z Tobą skontaktować, ale nie bardzo może Cię spotkać na forum

większość mlodych ludiz woli wierzyć , że pragnieniem życia jest odmeną tylko zdrowych , nie ograniczonych żadną choroba czy kalectwem , żadnym umyślowym ograniczeniem . Ale to nie jest takie proste - wystarczy przejść sie po osodkach opieki paliatywnej czy terminalnej - jak bardoz ludzie chcą żyć . Starzy, schorowani ,często nie mogący nawet samodzielnie oddychać - ale chcący żyć .

Gość ramzeska36
jedno jest pewne każdy ma prawo do własnego zdania pozdrawiam dyskutujących miłej pogawętki

przypominam ,ze nie m a jeszcze uchwały o eutanzji - nie ma potrzeby niczego odwoływać :)

Ja uważam że eutanazja względem osoby która jest umierająca i o nią prosi, to akt miłosierdzie. Wypełnia formularz. Na końcu miejscowość, data, podpis. Lekarz wstrzykuje np. przedawkowaną narkozę i pacjent w spokoju odchodzi do lepszego świata.

można dać znać ... z mety mogę wyliczyć sytuacje kiedy bedize to więcej niż problematyczne :)

Gość fhmhgfhn
alium skoro ludzie tak bardzo chca zyc to czemu sa samobojstwa?

Gość nieoNN
Nie pójdę pod paralament bo jestem w Polsce tylko do połowy lutego. To raz .Dwa.Nie jestem polityczną działaczką.Sztandary zostawiam tobie.

Gość nik już z tobą nie dyskutuje
miernoto, bo nie robisz nic innego jak powtarzasz w kółko to samo, jak mantrę. zmień płytę 😴

Gość nik już z tobą nie dyskutuje
No, to skoro nie mieszkasz w Polsce - to tym bardziej wara ci od tego, co chcemy tu ustanawiać 🖐️

Otóż to. Bywały przypadki iż ludzie chorzy na nowotwory - nie mogąc znieść cierpienia - popełniali samobójstwa. I nadal się to zdarza.

Gość rajhanna
Całą tę dyskusję skomentuję tak: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D p.s. Jestem za eutanazją 🖐️

brak argumentu ?:) ps . jestem przeciw eutanazji .

Gość rajhanna
Tak, bo teraz NIE MA samobójstw, ludzie chorzy śmiertelnie ich NIE POPEŁNIAJĄ i absolutnie nikt NIE WYJEŻDŻA na zachód, żeby poddać się eutanazji :D:D:D Jesteście takimi zaślepionymi ignorantami, czy po prostu jesteście głupi?

Gość rajhanna
Akurat o braku argumentów w każdej, nie tylko tej dskusji możesz pogadać Allium tylko Ty :D Ale nie zamierzam wdawać się w dyskusję z tobą, bo najpierw sprowadzisz mnie do swojego poziomu, a potem pokonasz zdobytym tam doświadczeniem. Także tłucz się na swoje ARGUMENTY z innymi, ja wysiadam :D I taaaaaaaaaaak, włąśnie dlatego, że nie mam nic do powiedzenia i przebiłaś mnie swoją racją, taaaaaaaak Alium, taaaaaaaaak, masz rację ;) :D:D Skoro sto osób mówi Ci, że jesteś zdrowo trzepnięta, to może warto to rozważyć, co? :D Bez odbioru, idęęęęę stąąąąd :D 🖐️