Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia.;)

młode ciężarne/mamusie. macierzyństwo przed 20rokiem życia. jest ktoś?

Polecane posty

Gość poczekamy zobaczymy
Nie tylko młode zostaja samotnymi matkami ale młodym może być później ciężej w życiu bez wykształcenia i doświadczenia zawodowego.Co wy myślicie,że facet w wieku 18-20 lat jest pewien tego,że chce być ojcem? dla niego to nie problem-jak sie okaże że jest za ciężko to sie zawinie-bo wciąż jest tak,że to matka przeważnie zostaje z dzieckiem po rozstaniu. Dostaniecie 200 zł alimentów i sobie radźcie same! Dziewczyny do nauki sie bierzcie żeby dziecku dać godne życie a nie planujecie jedno po drugim-bo ''wasz facet tez chce dziecko''.

Gość młoda mamusia.;)
Cięzaróweczko my myślimy o ślubie ale dopiero za jakieś dwa lata bo marzy nam sie takie prawdziwe wesele a wiadomo że to wydatek. Mieliśmy wziac cywilny w grudniu 2012 ale postanowiliśmy poczekać i później wziąć konkordatowy. Nie każdemu w tym wieku imprezy itd. I nie każda zostaje samotna. Kurcze nie rozumiem jak można nazwać dziecko bekartem.:/

Gość heheheheheh:)
dziecko nieślubne jest bękartem tak było jest i będzie

Gość młoda mamusia.;)
Kobieta która zostaje sama z dzieckiem nie zawsze jest samotna... Po za tym nieraz młode matki radzą sobie lepiej niż te "dojrzałe" ile sie słyszy że kobiety po 30tce wyrzucają dzieci na śmietnik, zabijają itd? Po za tym zauważmy fakt że kobieta radzi sobie sama z dzieckiem. A facet? Rzadko który potrafi to wszystko ogarnąć jak zostanie sam.

Gość młoda mamusia.;)
Może Ty jesteś bekartem. Dziecko było jest i zawsze będzie dzieckiem i nie rozumiem dlaczego tyle w was złości i zawiści...

Gość to ja sie wypowiem
no akurat to czesciej te mlode wyrzucaja dzieci, juz nie piertol dziewczyno :o nie atakuje Was, zycze Wam jak najlepiej, nie kazdy musi myslec tak, jak ja i nie kazdy tak, jak Wy, ale w tym momencie poszukalas (ale czy znalazlas?) argumentu na sile

Gość ,,,
..

Gość _już_niedługo_ciężarówka:D
Mój narzeczony ma rocznikowo 26 lat i nie jest niedojrzałym gówniarzem, wiele przeżył w życiu i wiem, że kocha mnie i nasze dziecko. Nawet jeśli kiedyś byśmy się rozstali to mam pewność, że nie da masowych grosze a dziecka nie będzie miał gdzieś. A nawet wiążąc się w wieku 30 lat nie ma pewności, że którejś ze stron ten związek się nie znudzi.

Gość młoda mamusia.;)
To nie jest szukanie argumentu na siłę. To jest Poprostu stwierdzenie że nie tylko młode matki są nieodpowiedzialne i krzywdzą dzieci. Te niby "dojrzałe" też to robią... Więc nie rozumiem dlaczego wszyscy tak najezdzaja na młode matki.

Gość oj tammmm oj tam
bla bla bla a później płacz ze same z dzieciakiem zostają ...głupie dziewuchy

Gość to ja sie wypowiem
ale przeciez nie wszyscy najezdzaja :)

Gość młoda mamusia.;)
Ciężaróweczko masz rację. No ale tu nie ma co dyskutować bo oni mają swoje racje.. Zawiść panuje.. A sfrustrowani zakompleksieni ludzie zawsze próbują upokorzyć innych..

Gość halu haluuu
..

Gość młoda mamusia.;)
Że tak powiem w prost i bezczelnie: stare baby też zostają same z dziećmi, faceci je zdradzają, poniżaja i jakoś nikt na nie nie naskakuje że wybrały takiego faceta, że zrobiły sobie z nim dziecko itd.

i jak zwykle najazd na osoby, których się nie rozumie. Że niektórzy nie dojrzali do rodzicielstwa to jest kwestia indywidualna, ale ludzie każdy podejmuje swoje decyzję, bo to jego życie. Jeśli się na tym przejedziemy to tylko i wyłącznie nasza sprawa, bo nikt za nas nie będzie potem płakał. Ja proponuje zacząć olewac ludzi, którzy Nas krytykują, bo każdy żyje jak chce wedle swoich przekonań.

Gość milusia.
Jaka zawiść? zajść w ciąże i urodzić dziecko to taka sztuka ?:) stąd ta zawiść u reszty?:) a może zazdrość,bo macie chłopaków,a nie mężów? myślę,że ciężej skończyć jakieś studia np. prawo,medycyna... znaleźć dobrą pracę...niż zajść w ciążę. pozdrawiam :)

Gość Malutka truskaweczka
Na tym forum jest mnóstwo jadu. Potrafią tylko obrażać. według Nich jesteśmy patologią aż dziw że jeszcze tego słowa nie usłyszałyśmy

Gość kuku 199
witam mam 23lata jestem w ciazy i mam tez prawie czteroletniego syna. urodzilam w wieku 19lat ale nie zaluje ten skarb wypelnil cale moje zycie . nie wyobrazam sobie zycia bez niego

Nie no dziewczyny takie dyskusję nie mają sensu. Mój już się pytał czemu tak wzdycham :D Witaj kuku

Gość młoda mamusia.;)
Wiecie co? Ja jakoś sie tym nie przejmuje. Co by nie było. Wiem że podjęłam słuszna decyzję. Uważam zarówno siebie jak i swojego partnera za ludzi dojrzałych. Jesteśmy w pełni świadomi to jaką odpowiedzialnością trzeba sie wykazać mając dziecko. Kochamy siebie nawzajem i dziecko które w sobie noszę. Nawet ja byśmy sie kiedyś rozstali to nie będę tego żałować. Czy mam dziecko teraz czy za 10 lat jak mam zostać sama to i tak zostanę.

Gość kuku 199
jesli chce sie dziecka to nie ma nic piekniejszego niz maciezynstwo, bez wzgledu na wiek i krytyke inych. jestem tego przykladem.

Gość młoda mamusia.;)
Witaj kuku;) gratuluje ciąży. Który to tydzien? No nie dziwię sie że wzdychasz. Ja Leze i śmieje sie do ekranu telefonu jak czytam te jakze "mądre" komentarze i opinie na nasz temat.

Gość młoda mamusia.;)
Dokładnie kuku. Ja nigdy nie byłam tak szczęśliwa jak jestem od ostatnich kilku miesięcy... Zwłaszcza że ciążę przechodzę bardzo spokojnie i łagodnie. Żadnych objawów.

Gość kuku 199
dopiero 9 tydzien ale jestem juz szczesliwa mimo iz bardzo sie boje czy wszystko bedzie dobrze z dzidzia

Dziewczyny a jak powiedzieliście i jak zareagowali Wasi partnerzy na wieść o ciąży? :)

Kuku też się tego boję, bo moja mama miała zawsze problemy, raz nawet poroniła.

Gość kuku 199
moj chlopak a obecnie maz byl w niebo wziety bardzo chcial tego dziecka

Gość kuku 199
ja tez poronilam poltora roku temu dlatego tak sie boje to straszne przezycie. nikomu tego bolu nie zycze

Gość młoda mamusia.;)
To jeszcze dużo czasu przed Tobą. Co do reakcji to u mnie było tak. Okres spoznial mi sie dwa dni i partner zaczął mówić że może w ciąży jestem. Ja na to że nie, że czesto tak miałam że 3-4 dni różnicy i wg. Koniec tematu. Jednak na drugi dzien wrócił z pracy i mówi do mnie coś w stylu: ja już wiem zm jesteś w ciąży. A Ty tu masz test, idź i sprawdź. Byłam w rynku jak zobaczyłam że on kupił ten test bo sie nie spodziewałam no ale poszłam zrobić. Po chwili zobaczyłam dwie krechy. Wyszłam z łazienki i dałam mu test z wynikiem. A on mnie przytulił powiedział że mnie kocha i sie rozpłakał..

Gość młoda mamusia.;)
Ciężaroweczko moja mama też poroniła jak miala 34lata. Mając 36 urodziła zdrowego synka.