Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia.;)

młode ciężarne/mamusie. macierzyństwo przed 20rokiem życia. jest ktoś?

Polecane posty

Gość mama dwulatka
_już_niedługo_ciężarówko:D dzieki wielkie :) nie trace nadziei ze bedzie jednak dobrze :)

Gość młoda mamusia.;)
No co prawda to prawda. Zawsze młodsze dziecko porównywane jest do starszego...

Gość młoda mamusia.;)
No co prawda to prawda. Zawsze młodsze dziecko porównywane jest do starszego...

Gość Malutka truskaweczka
Tak naprawdę jak nie spróbujesz to nie bedziesz wiedziała, ale myslę że nic sie nie zmieni. a co do młodego to jak papuga cały czas mówi. buzia mu się nie zamyka. a twój?

Gość mama dwulatka
prawdopodobnie zaczniemy starania od czerwca :)

Gość mama dwulatka
no moj to tak ciezko powiedziec. czesto nawija ale po swojemu :) potrafi nawet na mnie glos podniesc... slow do kupy nie sklada ale mama tata daj nie tak jeszcze dosc am krem broda czesc jajko i takie pojedyncze slowa to tak

Gość młoda mamusia.;)
Trochę wam zazdroszczę. Ja jeszcze muszę na to wszystko poczekać...

Mój mówi już zdaniami. np Tata czyczy. mamusiu daj am. mamusiu picie. kotek be. albo mamusiu daj buci.

Gość mama dwulatka
no czeka sie ale pozniej momentami mysl "jejku a kiedys to dziecko takie spokojne bylo" moj to tak daje po tylku ze szok :) chwili spokoju nie ma :) ale jak np placze (przed okresem mi sie zdarza ;D) to przyjdzie przytuli i powie moja... bezcenne

Część dziewczyny.też jestem młodą mama ale jednak starsza od Was. Mam 25 lat i 7 mc córeczkę.mala była planowana i wyczekana. Jesteśmy dwa lata po ślubie,obecnie nie pracuje,zamierzam wrócić jak córka skończy rok. Fajnie być młodym i mieć dzieci ale trzeba uważać z decyzja o macierzyństwie.marzylam o dziecku od dawna ale dopiero ponad pol roku temu zdecydowaliśmy sie ostatecznie. Dziecko to nie tylko mały słodki dzidziuś.pomijam nie przesłane noce,kolki,brak snu bo to oczywiste ale taka odpowiedzialnnosc za drugiego człowieka to jest coś.wszystko dla niego.wybrac odpowiednie szczepienia,lekarza,czasem potrzebni są specjaliści i zaczynają się schody.lekarz lekarzowi nie równy i ogólnie z dziećmi łatwo nie jest.to jak je wychowany bedzie miało wpływ jakim będą człowiekiem jak dorosna. Jest masa drobiazgów i rodzice różnie sobie radzą. Młode mamy czasem maja fajne podejście do życia i wychowania i potem fajnie wszystko siw układa ale czasami macierzyństwo przerasta możliwości. Ja choć kocham córkę,maz mi pomaga to czasem marze zeby sie po prostu wyspać :) Ale sie rozpisałam,sorki,ale kibicuje młodym mamom,dużo czytajcie i uczcie sie by wasze dzieci były z was dumne:)

Albo wczoraj jak miał iść spać. to mówił. mamusiu ne cem pać

Gość mama dwulatka
moj najwyzej dwa slowa zlozy :) ale trudne slowka umie mowic jak jeżdzi jeszcze... znaczy wydaje mi sie ze trudne :) buty auto pic jesc siku dosc jeszcze czesc mowi wyraznie :) wiec chyba zle nie jest :)

Gość młoda mamusia.;)
Kurcze przede mną jeszcze ponad miesiąc ciąży chyba że coś sie wydarzy i urodze szybciej.. Ostatnio miałam straszne bole i mnie nastraszyli że to dziecko sie już w dol zsuwa. Do tego mam strasznie dużo takiego dziwnego białego śluzu nie wiem czemu i wg.. Jedno z czego jestem szczęśliwa to że jest dobre ułożenie i będę mogła rodzic sn bo nie chcem cc..

mój mi czasem łzy wyciera. tak słodko. jak był malutki to nie wiedziałam że mam dziecko taki był grzeczny. a teraz wszędzie go pełno. do tego jest o mnie strasznie zazdrosny. jakiś chłopczyk mnie dotknął to popchał go i mówi moja mama

Ja boje się tylko tego że będzie synek bedzie zazdrosny o 2 dziecko

Gość mama dwulatka
slodkie :) moj placze jak wyjde na chwile z pokoju... jestem z niego dumna bo sika do nocnika lub na kibelku kupke tez ladnie zrobi a konczy 2 lata w kwietniu dopiero... pampers na noc i czasem popoludniu jak idzie spac :) ja rodzilam silami natury i faza II trwala 10 minut :)

Gość mama dwulatka
tez sie boje ze moj bedzie zazdrosny ale jest raczej opiekunczy jak dorwal lalke corki mojej kuzynki ktora placze sie ja karmi itd to trzymal butelke az ta lalka zasnela i nie plakala albo nosil... boje sie ale jednoczesnie mam przeczucie ze bedzie opiekunczy :)

Młoda mamusiu, nie miałam tak bedac w ciaży wiec nie poradze

Młoda mamusiu, nie miałam tak bedac w ciaży wiec nie poradze

Gość Renata25
Ja też zostanę mama po raz pierwszy i szczerze nie wiem co kupować. Jaką wyprawkę

Gość młoda mamusia.;)
Będziesz musiała mu to jakoś wytłumaczyc że będzie mial brata lub siostrę. I to odpowiednio wcześnie a nie na ostatnia chwilę żeby mial czas sie z tym oswoić. Ja tam wolę żeby całość trwala kilka czy kilkanaście godzin niż mieć cesarke. Jak będę mogła to wolę sn. Po co mam sie później męczyć że nie można podnieść nic bo szwy i wogóle. Później blizna...

Mój nie robi na nocnik.. nie chce nawet usiąść na nocnik. latem będę próbować

Gość młoda mamusia.;)
Renata wpisz w google. Tam znajdziesz całą listę potrzebnych rzeczy. Tutaj można wymieniać ale zawsze coś sie pominie...

Gość mama dwulatka
ja bym chciala latem pomalu przyzwyczjac go do nocy bez pampersa :)

Gość facio ;-)
"Nie chcem" oj młoda mamusia i wszystko jasne :)

Renata a na kiedy masz termin? bede mu tłumaczyć jak będę w ciąży. ale jaki będzie to się okaże

ja mam nadzieje że latem juz sie odpieluchujemy

Gość Renata25
termin mam 1 września więc jeszcze daleko ale w internecie jest tyle list co kupić, a sadzę, że niektóre są przesadzone. Więc pytam was:)

Gość młoda mamusia.;)
Ja byłam w szoku i przestraszona bo od początku ciaza przebiegła idealnie. Żadnych boli, mdłości, wymiotów ani innych objawów a tu nagle taki przeszywający ból.., a jeszcze później sie dowiedziałam że to może być że dziecko sie zsuwa albo łożysko odrywa... Na szczęście ten ból przeszedł..

Gość młoda mamusia.;)
Hmm. No chcesz to mogę ci napisać swoją listę bo wg mnie trzeba mieć jak już dziecko przyjdzie na świat. Tylko ręki nie dam sobie obciąć że nic nie pomine.