Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamusia.;)

młode ciężarne/mamusie. macierzyństwo przed 20rokiem życia. jest ktoś?

Polecane posty

Gość młoda mamusia.;)
No truskaweczko nie dziwię sie... Już bym też chciała malutka mieć przy sobie a nie w sobie... Dobrze że mówi. Mój brat ma skończone 17miesięcy i ciągle milczy. Nawet po swojemu nie chce gadać za bardzo.

Gość _już_niedługo_ciężarówka:D
Ja wiem, że zawczesnie ale on to najchętniej by już wszystko kupił i jazda na porodówkę. ;D

Gość Malutka truskaweczka
Ja na 2 dziecko mam wszystko, wozek, lóżeczko, fotelik samochodowy. ubranka... wszystko od a do z przez to decydujemy sie na 2 dziecko... ;)

No jest wielką gaduła ;)Ale jak rano do mnie przychodzi i mowi mamusiu To mi serduszko mocnej bije

Gość mama dwulatka
witam :) nie czytalam wszystkiego ale temat mi sie spodobal :) moge dołaczyc? :) mam 21 lat i 2letniego synka

Gość młoda mamusia.;)
No jak sie wszystko ma to inaczej. Ja już też mam prawie wszystko. W sobotę wózek i fotelik. No i brakuje mi paru drobiazgow jak oliwka, krem, butelki itp. No i sobie do szpitala jeszcze nic kompletnie nie kupiłam a trzeba powoli torbę do szpitala szykować..

Gość młoda mamusia.;)
Oczywiście dołaczaj. Witam serdecznie.;)

pewnie że możesz dołączyć

ja już mam wszystko. ewentualnie gdyby miala byc corcia to wtedy typowo kobiece fatałaszki

My teraz na synka dużo kasy nie wydajemy. ubranka kupuje mu używane w paczkach od chłopca który ma rozszczep kregoslupa.. 2 paczki pampkow na miesiąc i to wszystko. raz na jakiś czas cos nowego kupuje..

Gość młoda mamusia.;)
No bo jak po pierwszym dziecku masz wszystko to nic więcej nie trzeba poza paroma drobiazgami. A większość ubranek pasuje zarówno dla chłopca jak dei dziewczynki ale wiadomo że jakieś spódniczki czy sukieneczki zawsze chce sie dokupić. Ja też dużo ubranek dostałam po kuzynie malutkim.. Też będę wszystko trzymać bo wiem że będę chciała następne więc sie przyda.;D

Gość mama dwulatka
powiedzcie mi co sadzicie o drugim dziecku w wieku 22-24 lat? Moj facet strasznie chce miec dziecko, bo pierwsze jest z wpadki a koles okazal sie totalnie nieodpowiedzialny, poki dziecka nie bylo bylo bajkowo a pozniej sie posypalo... juz w czasie ciazy mnie olal jak sie dowiedzial, moze to za duzo bylo jak na niego. teraz mam narzeczonego, slub bierzemy w maju a on chce miec dziecko, bardzo tego pragnie a widze ze mojego synka bardzo kocha. nawet mam czasami wrazenie ze bardziej niz mnie :) juz chcial zaczac sie starac o dziecko ale ja wole poczekac troche... myslicie ze zwariowalam rozwazajac wogole ta opcje?

Gość ,,,
..

Gość mamusia1990:):):)
Cześć dziewczyny:)Chciałam napisać,że Was podziwiam.Ja mam 23 lata,narzeczony 26.Zaliczyliśmy wpadkę miesiąc po zaręczynach.Nie mam pojęcia jak ja sobie poradzę...nie mam pojęcia jak zajmować się tak malutkim dzieckiem-wszystko mnie przeraża:(Jeszcze parę miesięcy temu bawiliśmy się,zwiedzaliśmy świat.Boję się,że trudno będzie się przestawić. Jak Wy sobie radzicie?Nie tęsknicie za beztroskim życiem? Jestem dopiero w 13 tc i mam dużo czasu żeby się oswoić z tą myślą:) Ale Was bardzo podziwiam:) Ja teraz czuję się za młoda na matkę,a gdy byłam w Waszym wieku zaczynałam studia,jeździłam po imprezach,na wakacje,na wymiany międzynarodowe i ogólnie cieszyłam się życiem...

Gość młoda mamusia.;)
Ja mam teraz w rodzinie dużo małych dzieci więc z czego wyrosną to dostaje.. Ale k tak dokupuje nowe bo nie mogę sie powstrzymać.;)

Ja mam 19 lat 2 letniego synka. i pod koniec roku bedziemy starać się o 2... dziecko lepiej się rozwija z rodzeństwem.

Gość młoda mamusia.;)
Mamo dwulatka jeśli jesteś pewna że chcesz to sie decyduj ja też bym chciała następne za jakieś 3 lata więc będę miala wtedy 22.

Gość mama dwulatka
mi sie marzy trojka... ale nie za szybko na drugie dziecko po tym co mialam z pierwszym partnerem. przyznam ze boje sie zostac sama z 2 dzieci. wiem ze lepiej sie rozwijaja a poza tym jedynaka nie chce, sama jestem jedynaczka i zaluje

Hej mamo dwulatka, ja myślę że nie zwariowałas. ;) Tylko pogadaj z facetem czy oby napewno jego stosunek nie zmieni się do Twojego dziecka, bo znam taki przypadek, że było jej dziecko i dopóki nie urodziło się drugie było wszystko ok, a potem... Masakra chłopak jest dziś dorosły i nadal ma żal do ojczyma, ale znam również przypadek gdy ojciec ma lepszy kontakt z dzieckiem swojej partnerki niż z ich wspólnym. Jak dla mnie szczera rozmowa na początek.

Ja pewnie też conieco dokupie. ale wiekszość mam

hej mamusiu 1990 jestem od Ciebie 2 lata młodsza i również jestem w 13 tc ;). Dacie sobie radę, jestem pewna

to po slubie się postarajcie. skoro chce się z toba ożenic to znaczy że chce z wami dzelić życie

Gość młoda mamusia.;)
Mamusia1990 dasz sobie radę.. Z czasem sie oswoisz i będzie dobrze.. Na początku zawsze takie obawy są. Też tak miałam na początku ciąży mimo że u mnie to świadome. Przeszło mi takie myślenie i strach jakoś koło 20tc.

Gość Jesteś tym, co jesz!
przeczytałam 3 ostatnie strony tego tematu iiii ...jakie wy jesteście jeszcze głupiutkie i naiwne:( . Naprawdę już teraz wiem skąd się bierze tak dużo młodych samotnych matek .

Gość mama dwulatka
rozmawialismy juz kilka razy. Gdy miesiaczka mi sie spozniala przez stres o czym mowilam to mial nadzieje ze zostanie tata kupil test a pozniej byl rozczarowany. ale tak naprawde, nie ze tylko szkoda, caly dzien chodzil jakis smutniejszy a jak mu pokazalam test to widzialam jego twarz... przejal sie tym, kiedys chcuial zebym jaska wlozyla pod bluzke bo chcialby zobaczyc jak bede wygladac w ciazy, czasami glaszcze brzuch i mowi mi ze chcialby zeby tak bylo juz nasze dziecko... to naprawde cudowne dla kobiety tym bardziej ze zechcial mnie z dzieckiem, staral sie o mnie jeszcze rok przed moja ciaza a jednak i z dzieckiem mnie zechcial :) w ciazy gdy rozstalam sie z tamtym kolesiem zaopiekowal sie mna, to wlasnie moj narzeczony dotykal mojego brzucha jako pierwszy... czuje sie przy nim bardzo szczesliwa ale boje sie tez wlasnie tego ze moj synek bedzie pozniej na przegranej pozycji :( choc teraz go baardzo kocha, sam mowi ze jest jego tata (z biologicznym ojcem moj synek nie ma kontaktu i sam przyznal ze moze byc jako wujek)

Gość młoda mamusia.;)
Mamo dwulatka musisz dobrze to przemyśleć. Zastanów sie czy jesteś pewna obecnego partnera i tego że wasze stosunki nie zmienia sie po zajściu w ciążę.

Gość młoda mamusia.;)
Mamo dwulatka więc jak jesteś pewna partnera to pozostaje tylko zdecydowac czy ty jesteś gotowa na kolejne dziecko.

Musicie o tym pogadać. o twoich obawach w stosunku do 1 dziecka... tylko rozmowa to załatwi.

Gość mama dwulatka
dzieki dziewczyny :) jestescie super ! Malutka truskaweczko powiedz mi Twoj synek juz cos moowi?

Gość mama dwulatka
mloda mamusiu i Malutka truskaweczko rozmowa z nim zacheca mnie do kolejnego dziecka nawet juz :) jak mowilam ze boje sie ze moj synek bedzie z boku to on ze wcale nie i ze zawsze beda kolejne z nim porownywane ze np synek juz wtedy chodzil itp