Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skyfaaal

nie rozumiem obronców zycia

Polecane posty

Gość rozsadnie myslac
spór ideologiczny o pietruszkę. polecam obejrzeć film jak wygląda aborcja przez częściowy poród. ktora nie zrobi się po tym filmie zielona, to znaczy że zimna s.u.k.a - a co to ma do rzeczy w dzisiejszych czasach, gdzie aborcja farmakologiczna przypomina trochę bardziej obfitą miesiączkę 🖐️

Gość rozsadnie myslac
sSamii - brak Ci rozsądnych argumentów 🖐️

Gość niedawno pozbawiona złudzeń
Skyfall... dla mnie aborcja zawsze będzie zabójstwem dziecka. Adopcję rozważamy z mężem, ale nie wiem, czy się powiedzie. Ja mam 36 lat, mąż 39. Jest bardzo dużo warunków do spełnienia. Wiek też odgrywa rolę. Niestety.

Gość skyfaaal
nie robi to na mnie wrażenia, człowiek nic nie pamięta do 3 roku zycia a co dopiero embrion który jest zaledwie zalążkiem człowieka, to nie człowiek, z biologicznego punktu widzenia coś co nie ma mózgu do 10 tygodnia np. podstawowych organów to nie jest człowiek

Gość sSamiii
"ale jesli nie ma szympansa ani nawet myszy to mozesz zjesc zmarlego kolege" - ale bez sensu koleś gadasz :D byleby gadać i zagadać. Zdarzały się rozgrzeszenia kanibalizmu, ale pytanie dlaczego? dlatego, że głodujący byli w takim stanie psychicznym, że nie byli w stanie logicznie myśleć i podejmować rozumne decyzje. Dla mnie i pewnie dla wszystkich czytających to niesamowita abstrakcja zjeść człowieka, przecież w życiu byśmy się na to nie zdecydowali. Szczerze tak uważam. Tylko co z tego? nigdy nie głodowałam i nie mam pojęcia w jakim stanie byli ludzie, którzy kiedykolwiek się na coś takiego zdecydowali. Chodzi mi o ludzi normalnych, bo były takie przypadki. Kiedyś czytałam o przypadku ludzi, którzy nie mogli wrócić z gór i do czegoś takiego się posunęli. Jesteś w stanie pojąć co oni mieli w głowach? czemu coś takiego zrobili? bo ja nie. Po co więc ta dyskusja? Co chcesz udowodnić? Przegadać chcesz?

ja napisalam o aztekach i majach ktorych wybili hiszpanscy konkwistarzy nie ze wzgledow politycznych czy ekonomicznych ,ONI TAM BYLI W IMIE BOGA! W IMIE BOGA ICH UNICESTWILI ZEBY SZERZYC SWOJA RELIGIE...JAK MYSLISZ ? DLACZEGO TERAZ MEKSYK JEST TAKI ZAGORZALE WIERZACY W BOGA?

Gość sSamiii
"sSamii - brak Ci rozsądnych argumentów" - tak samo mogę napisać o tobie i co z tego? stwierdzenie tworzy fakty? :D udowodnij że nei mam racji,a nie stwierdzasz coś od czapy.

Ty masz 36 a maz 39 a gdzie bylas jak mialas 25 lat? czy napierw byla kariera , domek ,samochod a potem sie obudziliscie ze nie ma dziecka?he?

Gość sSamiii
"ONI TAM BYLI W IMIE BOGA! W IMIE BOGA ICH UNICESTWILI ZEBY SZERZYC SWOJA RELIGIE." - bzdura. W imie Boga też wykopywali złoto, czy korzystali z innych bogactw? :D weź się doucz. Przecież kolonie były tylko ze względów ekonomicznych. ONI MIELI KASĘ NA TĄ WYPRAWĘ, BO SZUKALI DROGI DO INDII. Transport przez cały kontynent Azjatycki był nieopłacalny. Uczyłaś się kiedyś historii?

Gość Nie rozumiem tej agitacji
A ja nie rozumiem obrońców zabijania.Cały czas starcie się narzucać innym swoje proaborcyjen zdanie, nazywacie obrońców życia -wiadomo jak, wyrażacie się o nich pogardliwie i obelżywie. Już tyle było tu temat ówzachwalających aborcję,gnojących obrońców życia ludzkiego i znow kolejny, to już sił brak, na te Wasze agitki. Ile tego jeszcze będzie? Róbcie co chcecie-ale po co innym robicie wodę z mózgu? PO co wtłaczacie komuś na siłę swoje opinie? A embrion to akurat MÓZG Ma więc nie piszcie bzdetów na własne usprawiedliwienie że nie ma.Douczcie się najpierw.

ja sie uczylam! i nadal lubie hostorie! hmmm...a ty myslisz ze ksiezulkowie nic na aztekach nie skorzystali?:)

Gość skyfaaal
kobieta która została zgwałcona lub jest bezrobotna też jest wtakim stanie psychicznym, że nie może logicznie myśleć i podejmować rozumnych decyzji

Gość dobre, dobre
buleparte dobre pytanie. Mając 34 lata obudziła się, że chce dziecko????

Gość niedawno pozbawiona złudzeń.
Nie wciskaj mi kitu, o dziecko się staraliśmy 7 lat (ja miałam 27 l. jak zaczęliśmy, mąż 30 l.).

Gość skyfaaal
jakie IQ ma 10 tygodniowy embrion ,ktoś wie?

Gość do rozsadnie myślac
"Nie zabijaj" odnosi się tylko i wyłącznie do zabijania ludzi - a moge prosic o jakiech poparcie tego, ze odnosi sie tylko i wylacznie do zabijania ludzi?" Tak Możesz prosić-przeczytaj Biblię.W Całości. Wtedy zrozumiesz że przykazanie to odnosiło się nie tylko do zabijania ludzi, ale nawet było jeszcze węższe-odnosiło się do zabijania niewinnych ludzi, w oryginale"nie morduj".A dziecko w stadium embrionalnym jest niewinne.Całkowicie.

Gość skyfaaal
myślę że dużo mniejsze od kury

Gość skyfaaal
a wiesz że Jezus był wegetarianinem? Tylko twoja biblia została tak zredagowana żeby pasowała do propagandy kościoła

Przez 1000 lat absolutnego panowania jego religii w Europie nie sposób było dostrzec różnicy, o której pisze derdidas. W imię Jezusa pomordowano więcej ludzi niż w imię Jahwe, a teraz nagle podsuwa nam się innego Jezusa, Jezusa hippi, Jezusa pacyfistę itp. To jaki był Jezus nie ma żadnego znaczenia, dawno umarł (jeśli kiedykolwiek żył) a jego imię i mit zostały wykorzystane do usprawiedliwienia i sprowokowania, oszustw, grabierzy, wojen, tortur, mordów i innych nieszczęść i wynaturzeń. Podawanie miłosiernego Jezuska jako lepszego od starotestamentowego boga jest oszustwem. Żydzi w starym testamencie prowadzili swoje wojny, mordowali, gwałcili, kradli i oszukiwali w imię boga, ale dopiero chrześcijanie postanowili "zbawiić" cały świat. Ich głoszenie "dobrej nowiny" było bezwstydnie obłudne. Możliwe, że ludzie Jozuego zburzyli Jeryho i wymordowali wszystkich mieszkańców, ale przynajmniej nie twierdzili, że zrobili to dla owych mieszkańców dobra i zbawienia ich dusz, jak to robili chrześcijanie. Pod wieloma względami jest Stary Testament dużo sensowniejszy i spójniejszy od nowego. Nie domaga się uniwersalnego wymiaru. Było sobie lud, który miał swojego boga, a bóg ten był tylko tak dobry jak jego lud. Cheścijaństwo to zupełnie inna historia. http://www.racjonalista.pl/index.php/s,35/d,8559

Gość no i gitara gra
To bóg zdecydował że musimy zabijać aby żyć - bo jeśli nie zjesz materii organicznej przez paręnaście dni zwyczajnie umrzesz. Nieważne że rośliny nie są tak podobne do nas jak małpka czy cielątko o mądrych oczach albo nie są tak wzruszające i śliczne - są żywe i my je zabijamy aby zjeść. Nie ma się co rozczulać. A obrońcy życia po prostu szukali sobie czegoś do zapełnienia sobie luki po żydach. Potrzebny jest wróg. Myślicie, że im robi różnicę czy te dzieci się urodzą? Przecież i tak zysk z tego mały, bo albo trafią do bidula albo będą zaniedbywane w każdym razie kokosów z ich chrztów, roczków i komunii to nie będzie. Myślicie, że im zależy na tym, żeby temat znikł? Że gdyby tak rzą zrobił wszystko: zakaz aborcji, zakaz uczenia o aborcji na studiach medycznych, zakaz wyjazdu za granicę itd. to myślicie że episkopat byłby zadowolony?

i ja niedouczona w historii chce zaznaczyc ze inkwizycje NIE BYLY SWIECKIE!!! tylko religijne.

Gość ta co wie09
skyfaaal, Chrystus był wegetarianinem? Nie siej bzdur. spożywał mięso: ryby oraz baranka w czasie Paschy.

Gość skyfaaal
ależ co oni wiedzą, co robili chrześcijanie z poganami, pozbawiali ich mienia, burzyli świątynie, przetapiali i kradli złoto ze świątyń, sam Mieszko pierwszy za protest przeciwko przyjęciu chrztu wybijał zęby

Gość sSamiii
ciekawe, że zwolennicy aborcji zawsze szarżują przykładem kobiety zgwałconej... a to nawet nie jest 1% dokonanych aborcji w krajach, gdzie jest ona legalna. Czemu nie mówić o tych przypadkach, kiedy najczęściej jest ona wykonywana?

Gość ta co wie09
skyfaaal nie kłam, tylko się doucz. wybijać zęby nakazał król Bolesław Chrobry i to tym co nie zachowywali postów!!!

Gość skyfaaal
były różne teorie, nie znam bibli, nie jestem miłośniczką tego typu literatury i szkoda mi czasu ta czytanie tych bzdur

Gość Nie rozumiem tej agitacji
No szok. A jakie IQ ma noworodek? Może jego tez zabijmy bo nie ma jeszcze IQ. Co ma do tego IQ? My mówimy o tym czy ma mózg a nie jakie ma IQ.W pierwszym poście napisano że rzekomo embrion nie ma mózgu. A ma. I o tym piszę. A nad wysokościa IQ to raczej się trzeba zastanowić w przypadku osoby która zadaje to pytanie ... IQ nie ma nic do rzeczy, pomyśl ilu ludzi dorosłych urodzonych ma mega niskie IQ lub go nie ma wcale. Gdyby Twoje IQ było wysokie wiedział(a)byś że posiadanie iQ nie określa tego czy można kogoś zabić czy nie. Czyżbyśmy mieli mieć prawo zabijać kogoś tylko dlatego że nie jest wystarczająco inteligentny????? To barbarzynstwo, i tez nie swiadczy to o wysokim IQ :O

Gość skyfaaal
tak i oślepiał rozpalonym żelazem