Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ! Terenia !

Kury domowe

Polecane posty

Gość do tej z gory-
czy uwazasz ,ze kobita zasuwajaca w kasie , z miotła czy tez w biurze, wracajaca pozno do domu i zapieprzajaca w nim, czesciej sięgnie po ksiazke z fizyki kwantowej niz ta. co ma wiecej czasu i zrobi to chcoby z nudow czy z czystej ciekawosci?

Gość do tej z gory-
idąc dalej tym tropem - jesli kobieta ( super aktywna zawodowo, wyksztalcona , kreatywna) przechodzi na emeryturę i przestaje CHODZIC - tup tup tup - do pracy - czy znaczy to, ze z dnia na dzien staje sie kretynką?

Gość łąki pola lasy
do tej z gory- - to nie chodzi o czas ale o pewne ambicje, skoro kobieta woli siedzieć na dupie w domu niż cokolwiek osiągnąć poza domem to i do książki nie zajrzy, co najwyżej na kafeterię, i pokaż mi kurę domową która interesuje się fizyką kwantową.

A co wyście się tak uczepiły tej fizyki kwantowej. Macie w ogóle pojęcie co to za temat? Bo z tego co tu czytam to jest podawany jako synonim nadludzkiej inteligencji. Tak się składa, że znam osoby, które właśnie tym tematem się zajmują i wielu z nich jest domatorami, pracującymi w domu przy komputerze. Your argument is invalid.

Gość łąki pola lasy
miągwa - to nie jest temat o domatorach i imprezowiczach, a o kurach domowych bez ambicji, a jeśli ktoś pracuje w domu i zarabia pieniądze to chyba nie jest kurą domową? nie trzeba chodzić codziennie do biura żeby pracować.

Gość Starsza tak tak
Oj tam Oj tam, ja siedzę w domu bo juz zakończyłam etap zawodowy i interesuję się fizyką kwantową, co w tym dziwnego? Jeśli ja osoba już domowa mogę mieć takie zainteresowania to inne kobiety z pewnością też mogą mieć takie zainteresowania i pasje. Nie jestem wyjątkiem na tym świecie. Inteligentne kobiety nie tracą inteligencji ani ciekawości świata tylko przez to że muszą jakiś czas spędzić w domu z powodu życiowych okoliczności. A kobiecie mało inteligentnej nie pomoże tuptanie do pracy, dalej pozostanie drętwa umysłowo jeśli taka jest.

Gość Starsza tak tak
no to napiszcie że chodzi wam o kobiety bez ambicji a nie że o kury domowe, bo to nie jest to samo Bywa że kobieta bez ambicji wybiera zawód kury domowej albo tupta tup tup do pracy, a kobieta ambitna i super inteligentna musi częśc swego czasu przeznaczyć na bycie w domu bo pragmatyzm i rozum tak decyduje. To może popiszmy trochę o nieambitnych pracujących a do tego ewolucyjnie zacofanych umysłowo mimo że jakieś studia zaliczyły?

Gość łąki pola lasy
kura domowa = kobieta bez ambicji ­ i koniec kropka. nie dopisujcie do tego nie wiadomo jakich ideologii.

Gość kura domowa =kobieta spełniona
tyle w temacie nie starajcie się dyskredytować

Gość łąki pola lasy
na pewno przy garach i zasranych pieluchach się spełnia.

Gość kura domowa =kobieta spełniona
Zdecydowanie bardziej niż kasując na kasie jak robot albo sprzątając u kogoś za kasę.

Gość łąki pola lasy
jednak większość chyba nie pracuje na kasie. zresztą nawet siedzenie na kasie czyni kobietę bardziej wartościową, bo przynajmniej taka chce mieć własne pieniądze, a ta co siedzi w domu jest zerem. brak jakichkolwiek celów, jakiejkolwiek niezależności, tylko "daj, daj, daj", nic dziwnego, że większość kur domowych przymyka oko na zdradę swojego męża, bo co innego im zostało? i tak nie miałyby co ze sobą zrobić po rozstaniu z facetem. po prostu brak honoru. żenada.

Gość skajskjaksjskjsa
też uważam, że w obecnych czasach kobieta siedząca w domu, usługująca mężowi i smarkaczom po prostu się uwstecznia.

Gość Anna:):
A ja uważam, że każdy powinien robić to co chcę w życiu i nikomu nic do tego. Co to za różnica czy ktoś jest Panią Domu, pracuje w supermarkecie czy biurze? Ważne żeby być szczęśliwym i robić w życiu to co się lubi. A takie emancypowanie na siłę kobiet i wmawianie im, że są gorsze jesli nie pracują- jest po prostu żałosne.

Gość zgadzam się z
Anna całkowicie:)

Gość pola lola
z tym szacunkiem przez własne dzieci to też prawda, pamiętam jak u mnie w klasie dzieci wstydziły się przyznać, że ich matki nic nie robią tylko siedzą w domu, czasami wymyślały im jakieś zawody, np. że są stomatologiem czy prawniczką, bo wtedy inne dzieci zazdrościły im takich mam.

Gość bo dzieci chcą się chwalić
fajnymi rodzicami, a jak nie ma czym to wymyślają, sama byłam tego świadkiem, dziewczynka powiedziała, że ma matkę lekarkę, a tak naprawdę jej matka żyła z zasiłków, jak się matka o tym dowiedziała to miała łzy w oczach, że jej własne dziecko się jej wstydzi 🖐️

Sorry jest różnica między biedną kobietą żyjącą na zasiłku- a panią domu. Przesadzacie.

Gość bo dzieci chcą się chwalić
pani domu tez tak jakby żyje z zasiłków, tylko, że nie pobiera ich od państwa, a od męża 🖐️

Tylko jeśli mają rozdzielność majątkową:). A tak na prawdę wedle prawa w małżeństwie wszystko jest wspólne:) Drażni mnie takie na siłe wypychanie kobiet do pracy- jeśli nie muszą pracować to nie oznacza, że są gorsze.

A tak swoją drogą, to co Cie to obchodzi? Nie wpychaj woje nochala w sprawy innych rodzin:) Mnie to wali, czy jakaś kobieta pracuje czy nie. To nie jest moja sprawa i tyle. Niech każdy żyje sobie tak jak chce i gówno Ci do tego:)

Gość czop345
Wlasnie ze kury domowe sa gorsze,wiekszosc to proste baby ktore chowaja tylko dzieci i ogarniaja chalupe,juz nawet nie chodzi zeby taka pracowala,ale one nic nie robia tworczego poza zkywaniem garow,no bo co ma w sobie baba ktora sie podnieca z wypolerowanej na blysk podlogi

Gość a ja mam inne zdanie
tez tak uważam, bo d niczego innego sie nie nadają zwykle bez wykształcenia wiec tylko kasa w Biedronce albo sprzatanie zostaje

Ale nie bardzo rozumiem co was to obchodzi??? To jest takie typowo zaściankowe myślenie- pójdę do pracy, chociażby miałabym robić na kasie w tesco- ale co tam jestem nowoczesna i wyzwolona:) Heh:) A bezproduktywna praca w biurze jest według ciebie ambitna i wartościowa? I na jakiej podstawie twierdzisz, ze ludzie bez wyższego wykształcenia do niczego się nie nadają- oprócz bycia kurą domową czy pracy Biedronce? Obecnie bardzo łatwo zdobyć wyższe wykształcenie- wybacz ale mgr. po jakiejś tam wyższej szkole masażu czy bankowości, zazwyczaj nie natrudził się za bardzo, żeby ukończyć studia- a to dlatego, że na takich uczelniach poziom jest żałośnie niski. Ale co tam w końcu są nowocześni magistry masażu :D I nie rozumiem dlaczego takiego pseudo magistra mam uważać za intelektualiste, a kobiete siedzącą w domu za przygłupa..

A i jeszcze jedno- bo powielacie schematy. Większość kobiet nie pracujących, ale spędzających czas w domu- to kobiety zamożne, często wykształcone, posiadające zamożnych mężów. Nie wmówicie mi, że w jakiejś biednej rodzinie- kobieta nie pracuje. Zazwyczaj pracuje i to ciężko.

Gość jhdfl;j
Mam skończone studia, dwa fakultety. Obecnie jestem na stanowisku kierowniczym. Przez 3 lata byłam na urlopie wychowawczym. Po powrocie do pracy awansowałam. To było rok po wychowawczym. Nie, ale przecież kobieta która wychowuje dzieci i przez jakiś okres nie jest aktywna zawodowo, to pozostaje na wieki odmóżdżona... :P 🖐️

Anna zgadzam się z Tobą ale tylko co do pierwszej części Twojej wypowiedzi co do drugiej z moich obserwacji wynika dokladnie odwrotnie, na moim osiedlu jest kilka naprawde biednych rodzin i żadna z tych kobiet nie pracuje, a ich "grosz" na pewno przydałby sie do budżetu domowego

ae tu nawet nie chodzi o to kto i z jakiego powodu jest odmóżdżony :) a o wolność . wolność wyboru . Bo o to bodajże rozmaite sufrażystki i feministki walczyły i walczą . O możliwość wyboru - chcesz pracować ? pracuj . Inaczej widzisz swoje życie w małżeństwie ? maż sie zgadza ? - nie pracuj . Wolno ci . I nie jesteś ani gorsza ani lepsza :) Ale ta takie truuudne do zrozumienia :) szczególnie jeśli samej nie ma sie wyboru :)

Gość jhdfl;j
Jeszcze raz powtórze mam studia i dwa fakultety i jestem mondra i wyksztaucona nie to co te babsztyle co siedzom w domu. Specyjalnie zrobiłam dwa kierunki w szkole wizażu i kosmetyki żeby nikt nie mowil ze nie jestem fszechstronnie uzdolniona.

Gość ja juz od dwoch dni
Mozna zmieniac pieluchy z miloscia i oddaniem temu co sie robi. Wszystko mozna robic z pasja. Chodzi o to zeby dac z siebie wszystko i wszystko robic dobrze. Czy to szorowanie podlogi czy to wyklad na uczelni. Jakosc a nie ilosc! Na tym polega ambicja!!