Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podróżnik

A gdyby tak wszystko rzucić i uciec do Nowej Zelandii?

Polecane posty

Gość Podróżnik
Dlaczego beznadziejne? Beznadziejne by było, gdybyś swoją edukację skończyła na podstawówce. Prędzej tam dostaniesz pracę jako ekspert- of Public relations, niż w Polsce.

Gość wybywaj do Australii
dziękuję :) Liczę na to że mój los się odmieni :) Tak jak i Twój :) Bardzo chcę spełnić i swoje marzenie i wiem że dam radę tak jak TY :)

Gość BFF brith
Ula -- właśnie od miesiąca 34 ;-) Tyle ze nie mam siły na nic, momentami faktycznie tylko pudełko i iść spać ;)

Gość Podróżnik
Od jutra zacznę orientować się odnośnie cen w NZ, kosztów utrzymania i zarobków i oczywiście pracy na stanowisku architekta. Na studiach wyjechałem na rok do Londynu na wymianę studencką- także j angielski nie jest dla mnie żadnym problemem. Mój cel- wyjechać jeszcze w tym roku.

masz jeszcze praktycznie 11 miesięcy to jest jak najbardziej do zrobienia :) Trzymam kciuki za Twoje marzenie :)

Gość Podróżnik
Dziękuje:) Jestem już na 1000% pewny. Będę dawał znać tutaj na forum jak ida poczynania związku z wyjazdem. Martwi mnie tylko sprzedaż mieszkania- nie wiem czy ktoś kupi w tak krótkim czasie.

Gość ejective
Podróżniku, a jednak NZ? Udał Ci się topik, był ,czy też jest normalny, bez podszywów, to dobra wróżba :)

Kupi :) Uwierz że wszystko się ułoży po Twojej myśli. Jeśli tego bardzo pragniesz nic nie stanie Ci na przeszkodzie :)

Gość hydrauliik
Ach te kobiety:) Widzę kilka chętnych aby "podwiesić" się pod faceta nie daje za wygraną:D

Gość ula której ukradli nick
BFF brith to ty młoda dupa jesteś :P a ja już ze zdziwieniem pomyślałam że osoby w wieku mojej babci też kafeterię czytają , jak nie macie zobowiązań ludziska to uciekajcie stąd ! nie dosć że przygoda to jeszcze normalne życie .

Gość moj kuzyn dokladnie
w twoim wieku robi w Australii dr i twierdzi, że zdycha tam z nudów ( w porównaiu z USA , gdzie studiował i z Europą). Liczył na jakas przygodę , a tu wszystko uprzejmie i miło, ale jakoś mało fantazji, glówna rozrywka to piwo w pubach.

Gość Podróżnik
Znalazłem stronę internetową http://www.seek.co.nz - na której znajdują się ogłoszenia pracy w Nowej Zelandii. Sprawdziłem tak na szybko i rzeczywiście jest praca dla architektów i to aż przyjemnie popatrzeć na oferowane zarobki.

Gość ejective
Żebyś się ula nie zdziwiła w jakim wieku są osoby na kafeterii.

:) widzisz - wszystko po Twej myśli się układa :)

Gość witek, 68 lat
Widzę że hydraulików też nieźle tam cenią...25-29$ /h...Tylko czy to $ USA czy ichnie?:)

Gość Podróżnik
Tak- na razie tak. Muszę tylko szybko sprzedać mieszkanie i mimo wszystko chociaż spróbuje namówić dziewczynę do wyjazdu.

Gość ejective
Ichnie Witek ichnie :)

Gość Podróżnik
Ich dolar. Ale przejrzałem ceny w NZ i koszt wynajmu mieszkania- mimo wszystko wychodzi korzystnie.

sprzedasz - zobaczysz :) Co do dziewczyny - próbuj :) Może zmieni zdanie :) A jeśli nie widać jakaś inna jest Ci "przeznaczona" ;)

Gość Podróżnik
Wszedłem na stronę Immigration Department of New Zealand i rzeczywiście praca z NZ czeka od zaraz, pod warunkiem odpowiedniego wykształcenia i kwalifikacji: Rzeczywiście najbardziej poszukiwani są inżynierowie z każdej dziedziny w tym i architekci:)

Gość Podróżnik
wybywaj do Australii - wiem, że się nie zgodzi. Znam ją.

:) :) :) to kolejny znak dla Ciebie

Próbować musisz :) Żeby nie było potem - a mogłem. Wiem że znasz ale czasem i takie osoby mogą zmienić się.

Gość Podróżnik
Spróbuje, ale nie wierze że wyjedzie.

Gość AniołekcharlegOoo
Podróżniku- dla Ciebie to przygoda i zabawa ale widzę że kompletnie nie liczysz się ze zdaniem Twojej dziewczyny. Załóżmy że wyjedziesz do tej Nowej Zelandii i poznasz tam jakąś inną dziewczynę, co zrobisz kiedy ona postawi ci ultimatum np: albo jedziesz ze mną na stałe do USA albo do widzenia?! Jak można kogoś tak szantażować?

jeśli nie będziesz wierzył że zmieni zdanie to nie ma sensu próbować. Czy bez wiary udałoby Ci się wyjechać? :)

Gość Podróżnik
Pewnie nie- ale jakiś czas temu delikatnie poruszyłem ten temat i skończyło się kilkudniowym fochem, także... Ale spróbuje.

Gość Ruszaj przed siebie
No coz podroznik i jego dziewczyna chca roznych rzeczy w zyciu wiec sa raczej niekompatybilni i zle to rokuje na jakiekolwiek malzenstwo, nawet pozostale w Polsce. Zreszta chlopak pisze ze to dziewczyna a nie narzeczona lub zona, wiec to troche rozne zobowiazania. Kazdy ma prawo szukac swojego szczescia i przeznaczenia wiec nie bierzcie go na poczucie winy.

Przeczekaj, niech się oswoi skoro to domatorka :) I spróbuj jeszcze raz- inaczej :) Trzymam i za to kciuki :)

Gość Podróżnik
Spróbuje:)