Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rot rot rotka

TWÓJ PIES kontra OBCE DZIECKO

Polecane posty

Gość ula której ukradli nick
nudne to już się staje , temat się rozrósł , nikt nie skupia się na pytaniu , kłótnie i wyzwiska , kłamstwa ( mam psa ale wybieram dziecko/ mam dziecko ale wybieram psa) . Kończcie waćpanny wstydu oszczędzcie , głownie pani O BOŻE DAJ +

"Marilenka zadajesz glupie pytania. Skad sie bierze wyzszosc ludzi nad zwierzetami naprawde tego nie rozrozniasz? Swiatem rzadzi czlowiek nie zwierze, wiele zwierzat do przezycia potrzebuje pomocy ludzi, natomiast ludzie by zyc nie potrzebuja zwierzat. Twoje pytanie jest idiotyczne!!!Czlowiek to gatunek najlepiej rozwiniety, nie mozesz porownywac psa z czlowiekiem! Ja rozumiem, ze zwierzeta mozna kochac, trzeba o nie dbac i troszczyc sie o ich zdrowie i zycie. Ale w obliczu wyboru miedzy zyciem zwierzecia a zyciem ludzkim, trzeba byc chorym pozbawionym uczuc czlowiekiem, by pozostawic na smierc dziecko a ratowac zwierze!" Italianstory pisałam wcześniej ale się skasowało. Nie zgadzam się z Tobą, bo idąc za twoim tokiem myślenia człowiek mający wybór między życiem człowieka i kasą powinien ratować kasę bo kasa rządzi światem i jest samowystarczalna. Do mnie atut siły w ogóle nie dociera, to jest reguła oprawców ustanowiona przez oprawców, to nie jest sprawiedliwe. Wszystkie stworzenia czują tak samo, tak samo cierpią i mają takie same prawo do życia. Ja mam szczególny sentyment od psów bo pies mnie nigdy nie skrzywdził, a człowiek tak, pies mnie bezwarunkowo pokochał a człowiek nie. Dlatego wolę zwierzęta.

Gość Vonnnnnn Heeeee;
Marilenka - nie dajesz żadnych argumentów... "Nie zgadzam się z Tobą, bo idąc za twoim tokiem myślenia człowiek mający wybór między życiem człowieka i kasą powinien ratować kasę bo kasa rządzi światem i jest samowystarczalna. Do mnie atut siły w ogóle nie dociera, to jest reguła oprawców ustanowiona przez oprawców, to nie jest sprawiedliwe." - to nie jest argument, a nawet zły tok myślenia. Rozumiem że negujesz twierdzenie że życie człowieka to wartość podstawowa, najważniejsza, tak?

Marilenka mądrze pisze, ja nie potrafiłabym zostawić istoty która mnie kocha, ufa mi, i w ogien by za mną wskoczyła. Kocham mojego psa i wybrałabym jego.

A dlaczego życie ludzkie ma mieć większą wartość od innych form życia? dlatego że człowiek-oprawca tak sobie ustalił?

Gość roma z Opolskiego
Powtarzasz się - nie "człowiek oprawca" a "człowiek, istota która jest bardziej rozwinięta intelektualnie od takiego psa".

Gość f ff fffffffffffffaaaaaaaaaa
Marlinka, to by miało sens co mówisz. ale sensu niestety nie ma. Nawet w naturze, zwierzęta ratują TYLKO SWOJE "gatunki" - np. małpy. I dla takiej małpy nie ma znaczenia czy to małe jest jej czy nie. Ratuje i już. Więc twoje stwierdzenie idzie się walić 🖐️

czlowiek tez zwierze i nie zgadzam sie ze zwierzeta - psy, sa mniej rozwiniete intelektualnie - ludzie mysla ze wszystko wiedza a tak narawde nie wiedza nic - to zwierzeta kiedys rzadzily na ziemi, nie czlowiek - czlowiek pojawil sie pozniej

nie zgadzam sie z Toba - zwierzeta nie ratuja tylko swoich gatunkow! cos malo interesujesz sie zyciem zwierzat kolego-kolezanko

Gość pieskowa panna
a ja zadam pytanie ratowalibyscie swoje dziecko czy swego psa??

Komputety są bardziej rozwinięte intelektualnie niż ludzie i to ich nie czyni lepszymi od ludzi.

roma" Powtarzasz się - nie "człowiek oprawca" a "człowiek, istota która jest bardziej rozwinięta intelektualnie od takiego psa"." Komputery są sprawniejsze intelektualnie od ludzi i to nie czyni ich ważniejszymi od ludzi. Tak samo psy nie są gorsze od ludzi dlatego że są słabsze intelektualnie.

ludzie kiedys byli rozwinieci intelektualnie - teraz juz nie ;) skoro ludzie nie wiedza jak czlowiek mogl zbudowac kiedys taka piramide i mowia ze to pewnie zbudowalo ufo to ja nie mam wiecej pytan :D wszystko co dla nas niezrozumiale to sprawka ufo- ya yhy:D, cofamy sie ludzie, cofamy sie

Gość aSWDEF
Maravilha skoro wiesz to powiedz brzydka pannico

Gość rrrrtttttttttttttttttttttt
12:04 [zgłoś do usunięcia] o boże daj jej ten plus ruchaczce krowie rozpłodowej ,babsztylowi bez mózgu serca i szkoły ,daj jej taki plus o jakim magik nie chciał słyszeć. x 10/10 :D

brzydka istota wierzy w czlowieka - widocznie kiedys bylismy duuuzo madrzejsi i uzywalismy mozgu, nie tak jak teraz komputerow - kiedys bylismy silniejsi i potrafilismy przetrwac bez zbednych komputerowych mozliwosci, gdyby nadeszly takie czasy jak kiedys szybko bysmy wymarli, a zwierzeta przetrwaly - bo to one potrafia zyc w ciezkich warunkach - my juz nie

" ludzie dlaczego nie potraficie zrozumieć, że dla Was najważniejsze jest Wasze dziecko, ale dla kogoś ważniejszy będzie jego własny pies, a nie Twoje dziecko.... moja kotka ma chore nerki.. gdyby to było możliwe, oddałabym jej swoją, nawet gdybym sama potem ledwo funkcjonowała, byleby tylko jej pomóc. ale jak ktoś nie ma wyższych uczuć, niż czubek własnego nosa, to nie zrozumie." Zgadzam się i tak wogóle co kogoś obchodzi jak będą się czuli rodzice tego dziecka, w takiej sytuacji ratuje się tego kogo się kocha.

Tak na powaznie ..pytanie bardzo absurdalne, mysle ze zdecydowana wiekszosc by psa pod pachą wyniosla i dziecko pod druga pachą, i jedno i drugie w tym samym moencie by sie w bezpieczne miejsce przenioslo

toksycznakobita- tak, ja też starałabym się uratować i pieska i dziecko, ale autor tego tematu kazał nam wybrać.

Gość julka19x
ja bym uciekła nie przejmując sie psem ani tym bardziej obcym dzieciakiem,moze pies uratuje dziecko lub vice wersa i bedzie happy end

Gość sasasasasasasasasasasasasasasa
no widzisz dla mnie nieproszeni goście był ok i ten watek pożaru i siostry :) Ale kazdy ma swój gust :)

Gość pokłócona o wnuka
faktycznie wybór trudny :(

Gość małozębna
nie potrafię odpowiedzieć !!!! kocham i psy i dzieci , jednak mój pies to mój ,ale takie maleństwo ,nie ! niewyobrażalne !!

Gość Perła,27
ehhhhh........coz a podsteony tytuł...a myslałam ze bedzie takie: "twoj pies kontra obce dziecko-ktore z nich wygra w walce":( ktore sra czesciej,ktore jest bardziej wychowane....ktore potrfi szczekac....