Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek25

Żałuję, że namówiłem ją na antykoncepcję

Polecane posty

Gość Marek25

Namówiłem dziewczynę na antykoncepcję. Jest to jej pierwsza tego typu przygoda. Ma 23 lata i bierze tabletki od nowego roku. Lekarz przypisał jej Ovulstan. Niby bierze je niecałe 2 miesiące ale przerażają mnie skutki uboczne. - spadek libido - bóle głowy - gorszy humor - zmęczenie - tycie Powiedziałem jej aby przestała je brać bo tak być nie może a ona, że skończy te tabletki co ma i pójdzie do lekarza po inne. Tylko, że po innych pewnie to samo będzie. Już wolę mieć zdrową dziewczynę i używać prezerwatyw. Czy może ona przestać brać tabletki z dnia na dzień czy musi ona poczekać na koniec cyklu?

Nie może przestać brać ich z dnia na dzień, musi poczekać do końca opakowania. A takie skutki mogą być, przez źle dobrane tabletki, przy innych może być inaczej. I musisz wziąć też poprawkę na to że organizm może przyzwyczajać się do trzech miesięcy. Poczytaj trochę na forach o antykoncepcji hormonalnej.

Gość potwiedzam te wszytskie
objawy były u mnie jak 11 lat temu zaczełam brac jakby tego było mało miałam ciąże pozamaciną nikt nie potwiedził ze to miało bezposredni wpływ na to ale niestety mogło miec chemia to trucie sie trza sobie radzic inaczej

Gość magda;;;;
tabletki anty w ogóle są szkodliwe i dziwię się, że nie pomyslałeś o tym zanim ją do tego namówiłeś, czy będzie brała te czy inne skutki i tak prędzej czy później odczuje a tabletki można odstawić w dowolnym momencie tylko że napewno odczuje pewne skutki z tego powodu bo organizm całkiem się rozreguluje...

Gość Marek25
Więc postanowione, teraz sam jej karzę je odstawić bo jej "szkoda" wyrzucać. A inne tabeltki? A co z tego, że źle dobrane. Zanim uda się "trafić" lekarzowi w odpowiednie to miną lata.

Mojemu lekarzowi udało się trafić, za pierwszym razem. Nie odczuwałam żadnych skutków z opisanych przez Ciebie w pierwszym poście. Jedyne co się zmieniło to to że moja miesiączka była mniej obfita, mniej bolesna i krótsza o połowę.

Gość grgarr
niech sprobuje zaczac uzywac nuvaring zamiast tabsow. ja na pigulkach tez tylam, 0 ochoty na sex, ciagle sucho tam na dole, a humoru w ogole nie mialam. a jak zaczelam nuvaring to wszystko minelo, wrocilam do wagi, a sexic to mi się chciało cały czas :P

Gość bzdura..........
Tycie to wymówka - zależy od tego, ile zjadła. Reszta objawów może wynikać ze źle dobranych tabletek i czasu, jaki organizm potrzebuje, żeby się przyzwyczaić.

Gość to na serio?
grgarr ty się za wcześnie nie ciesz, bo mi dopiero po kilku miesiącach na nuvaringu libido zaczęło spadać aż spadło do zera. Masz autorze rację, z tym, że szkoda, że nie pomyśleliście o tym od razu. Fakt, że tabletki są najpewniejszym zabezpieczeniem. Ale czy warto za taką cenę?

Gość grgarr
spoko, uzywam juz kilka lat :)

Gość Marek25
Podbijam

Gość Nietykalna....
Bardzo dobrym środek anty a zarazem zdrowym . Są krążki dopochwowe NuvaRing, to taka nowosć na rynku. Ona wgl go nie bedzie czuła i nie mają skutków ubocznych. Ponadto nie trzeba wtedy pamietać by codziennie coś jesc o wyznaczpnej porze.

Gość rdxfcvghjbnkm
buzke se podbij

Gość Ja bralam dlugo
Ale musialam odstawic poniewaz musze lykac kwas foliowy bo chce zajsc w ciaze

Gość to na serio?
Zdrowy środek anty? A to ciekawe:P Ja musiałam odstawić krążek z powodu skutków ubocznych. Czasem się zdarza, że kobieta w ogóle nie może stosować hormonów. A to psikus co? A jednak.