Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbghtrtyhuthr

Wyjdzmy na ulice bo niebawem rząd nas wykończy

Polecane posty

"Polak nigdy nie umiał i nie będzie umiał, dobrze rządzić Polską " to słowa mojego ojca często je powtarzał...

to idźcie na ulice, nikt wam nie broni, tylko sobie kartony pozbierajcie, bo w nocy zimno, reszta będzie na was pracować

"kraj jest po to by pomagac biednym ludziom, koniec kropka i tylko jaroslaw polske zbaw moze to zapewnic" Chorym, niezdolnym do pracy tak. Jak ktoś jest biedny bo mu się do szkoły nie chciało chodzić, a teraz chce mieć telewizor 60" i mercedesa to sorry. A Jarosław to swoją drogą niby skąd na to kasy nabierze, co? Cuda się skończyły jakies 2000 lat temu.

"Taaa, wyjdzie i protestujcie. Wszyscy by chcieli tylko protestować i biadolic, a robić nie ma komu. To nie państwo ma utrzymywać was tylko wy państwo. Każdemu tylko daj i daj. A zarób sobie jeden z drugim. Nie podoba się pensja minimalna, to znajdźcie sobie lepiej płatną pracę. Nie potraficie? To może po prostu na więcej nie zasługujecie, boście lenie i nieuki. " x kolejny wytresowany zjeb albo może jakiś "dziedzic" z komunistycznej dynastii. to że obywatele utrzymują państwo jest niewątpliwe i ludzie którzy liczą na proces odwrotny powinni się stuknąć w czółko. ale to nie oznacza bynajmniej że obywatelem mają być parobkami na służbie u "grupy trzymającej władzę", że mają być okradani przez złodziejską klikę przy żłobie. to są zupełnie dwie różne rzeczy. badania wskazują że obywatele chętnie płacą podatki jezeli te podatki są na przyzwoitym poziomie i jeżeli uznają że są dobrze wydawane. no ale jeżeli celem polityki fiskalnej państwa są "transfery socjalne" czyli zabrać narodowi i dać garstce uprzywilejowanych "byznesmenów" przy żłobie to wtedy nie. a co do "zarób sobie" to widzieliśmy na przykładzie romana kluski jak wygląda "zarabianie" gdy nie należysz do odpowiedniej kliki.

no ale "jarosław" jest wrogiem numer jeden ubeckich dynastii i rozmaitych innych klik okupujących polskę. bo "jarosław" zamiast przymykać oko to ścigał oszustów przy żłobie. nie nałapał ich za duzo bo to trudne gdy cały kraj jest zorganizowany na kształt mafii ale dobę im kota popędził że się kraść bali. dlatego zresztą deficyt budżetowy tak urósł jak tyko pis przegrał wybory. bo se "krewni i znajomi" musieli odbić za dwa chude lata.

no przecież wiadomo że tylko nowoczesny i postępowy donald zapewni nam "skok cywilizacyjny" w postaci pedalskich małżeństw. bo reszta jego działań to wygląda tak jak lotnisko w modlinie - pieniądze wydane a do niczego się nie nadaje ale winnych oczywiście nie ma i będziemy musieli zapłacić po raz kolejny. klasycznym przykładem platformianej polityki jest pan marek worach którego PO powołała na szefa kolei śląskich z wiadomymi skutkami. no ale lemingom to nie przeszkadza. dla nich to drobiazgi a prawdziwy problem to "jarosław".

ofus strasznie jestes spiety kolego :) wez przyklad z adasia hofmana, chlopak rumiany, pozytywny, zawsze jakis żart zasunie

wez przyklad z adasia hofmana, chlopak rumiany, pozytywny, zawsze jakis żart zasunie x tylko zone ma chorowita :-)

a co do kolei to w zasadzie ci co kradna trakcje i inne sprzety to de facto nie kradna, bo to panstwowe i skoro panstwo okrada to nalezy odbierac co ukradli

Wrócę tu jeszcze poczytać... Wysyłam piękną piosenkę, ujmującą serce..." Gdzie są kwiaty z tamtych lat" Przybylskiej 🌼 zawsze, kiedy jej słucham uronię łzę... Moja mama ukochana była z "tamtych lat" - młoda,silna, zdrowa, samotna jeszcze...była w Warszawie,zaraz po wojnie, z innymi, "porządkowała" stolicę z gruzów... ❤️ http://youtu.be/Fs4_0NJH200 ❤️

Wy tu dalej nudzicie 💤 i tak nic nie zmienicie i nie denerwujcie offermy bo do kościółka zabłądzi z nerwów :D

zawsze szczery , to może Ty przygotuj, zrób "coś " też dla kraju, bo od teraz będę bardzo zajęta.

w zasadzie to "jeden oferma" moglby rozwiazac wszystkie problemy tego kraju, wlacznie z wyjasnieniem tajemnicy smolenskiej i pontyfikacja joanny spod krzyza :-) over and out

o ile na poczatku zapowiadala sie fajna dyskusja, to teraz jak to czytalam to mi sie srac autentycznei zachcialo. mozemy tu sobie debatowac, dyskutowac, wzajemnie na siebie najezdzac a i tak niewiele mozemy, tyle co sobie na wybory pojsc. jedne opcje mniej nakradna, drugie wiecej ale kazda zawsze dla siebie cos uszczknie. podobalo mi sie tutaj kilka wypowiedzi, zapamietalam jedna i ja sparafrazuje - mi nikt nie musi nic dawac, prace mam, studia koncze, cos tam robie w zyciu, ale niech nikt do cholery mi nie zabiera wciaz! zarabiam nawet nie dwa tysiace na reke, a co chwila a to podwyzka czegos, a to to a to sramto. co dostane podwyzke to zaraz nic z niej nie zostaje. to nie na nasze glowy i tym sie powinni zajac eksperci, po co sa ci wszyscy prezesi na stolkach co biora po kilkadziesiat-kilkaset tysiecy miesiecznie?? ja nie oczekuje prezentow od losu, ale stworzcie takie warunki, zeby czlowiek za zwykla niewygorowana pensje mogl sie utrzymac, mogl godnie sie leczyc i godnie UMIERAC. rok temu pochowalam ojca, to przy niemal najtanszej opcji nie stac mnie bylo z zasilku pogrzebowego zaplcic za calosc, musialam pozyczac tysiaka. no ludzie kochani... ile tak mozna? za to, co zarabiam nie jestem w stanie sie SAMA utrzymac, jestem stara krowa, a mieszkam z matka. nie dlatego, ze chce, dlatego, ze musze! i nie pierdzielcie mi, ze moge zmienic prace albo wyjechac. nie chce! lubie swoja prace, mam nadzieje w niej w przyszlosci awansowac i lepiej zarabiac i sie doksztalcac itp itd. ale dlaczego moja kolezanke ktoa wyjechala do irlandii stac przy zarobkach w KFC!!!!!! utrzymac sie, ubrac i jeszcze do PL przyjechac raz naj akis czas, a mnie na co?

o ile na poczatku zapowiadala sie fajna dyskusja, to teraz jak to czytalam to mi sie srac autentycznei zachcialo." ---- delikatna i krucha jak mucha

Gość wacuśpajacuś
Chyba mamy demokracje i wolność słowa,czy nadal komuna i rozmowy kontrolowane???

"ja nie oczekuje prezentow od losu, ale stworzcie takie warunki, zeby czlowiek za zwykla niewygorowana pensje mogl sie utrzymac, mogl godnie sie leczyc i godnie UMIERAC. za to, co zarabiam nie jestem w stanie sie SAMA utrzymac, jestem stara krowa, a mieszkam z matka. nie dlatego, ze chce, dlatego, ze musze! lubie swoja prace, mam nadzieje w niej w przyszlosci awansowac i lepiej zarabiac i sie doksztalcac itp itd. ale dlaczego moja kolezanke ktoa wyjechala do irlandii stac przy zarobkach w KFC!!!!!! " dokładnie o to odczucie chodzi, jakos ani czizas, ani zawsze szczery niełaskawi odnieść sie do konkretnego problemu. czesc baranek, też nie zauważyłam:)

Gość baranekk...
poniewaz jak powiadł w TV Symon Szyrmiej ( dyr. teatru żydowskiego w W-wie ) , ze 4 mln Polaków nalezy do światowej Federacji Żydów , to oczywiecie że będa ostre glosy spraeziwy i oskarzenia , gdy pojawi np. słowo 'żyd', żydowski ' żydokomuna ' ,'Judeopolonia ' przewaznie powstaje dośc spory ajawaj wsłod tych no , i młodocianych przygłupów bawiących się w politykę , z racji braku innego zajecia ...typu wychowywanie potomstwa np.

Gość baranekk...
to dobrze że tak mówi , ponieważ mało kto wierzy , że tak jest ...im są bardziej pewni siebie ym wiecej się mozna od nich dowiedzieć ciekawych rzeczy , co tak naprawde myslą ...a jest to istotne

Gość a jjaaaaaa
Mozna wyjść , załóżmy ze rząd obalimy. To kogo wybrać , bo na PiS nie zagłosuje . Mam już dość tych dwóch partii politycznych .

Gość głupia idiotka ze mnie.
Kochani! Razem możemy wiele, tylko trzeba od czegoś zacząć nie możemy stać i patrzeć na cudowne rządy pana premiera. Tylko powinniśmy sie moim zdaniem zebrać, wystosować jakieś pismo (ja sie na tym nie znam, ale przecież jest tutaj nawet kilku prawników z tego co czytałam w postach różnych). Ja nie chcę kolejny miesiąc martwić się brakiem pracy, zastanawiać się czy będę miała jak opłacić rachunki itp. Tak nie powinno być i nie chcę też poddawać się i wyjeżdżać, chociaż sytuacja coraz bardziej mnie do tego niestety zmusza.

njunia nie jest zadna tajemnica ze polska jest daleko w tyle pod wzgledem rozwoju gospodarczego i poziomu zycia w stosunku do zachodu. wolny rynek z perspektywy historycznej to dopiero niemowle i zaden zbawca jarek czy slonce peru tego nie zmienia za pomoca czarodziejskiej rozdzki, na to potrzeba czasu. obecnie polacy maja naprawde ogromne mozliwosci trzeba tylko chciec i miec odwage wziac odpowiedzialnosc za siebie. wpieprza mnie narzekanie ze ktos w irlandii zarabia lepiej w kfc, jezeli sobie nie radze w polsce to wyjezdzam i koniec. jezeli ktos wybral sobie taka a nie inna droge zyciowa siedzi na dupie i narzeka czekajac az mu forsa spadnie z nieba to oczywiste jest ze ma problem z dociagnieciem do pierwszego. w kazdym urzedzie pracy czy w placowce izby przemyslowo gospodarczej mozna uzyskac darmowa pomoc w zakresie zrodel dofinansowania, kursow, szkolen i w cholere narzedzi do wykorzystania w biznesie. jest parp, sa anioly biznesu, sa programy unijne i samorzadowe trzeba tylko miec pomysl na siebie i wziac sie zwyczajnie do roboty.

Gość ela1982
napisze wam ze jestem u kresu wytrzymalosci.ja nie pracuje od stycznia poszukuje pracy caly czas wszystkiego bym sie czepila doslownie zeby zarobic na chleb.moj maz na czarno robi ale wlasnie konczy sie robota i bedzie siedzial w domu.ja nie mam duzego wyksztalcenia tylko srednie od 18 roku praktycznie pracuje.wszedzie gdzie sie dalo.palcow u rak zabraknie w ilu zakladach robilam i w zadnym nie dali umowy tylko umowa zlecenie lub na czarno.robilam to czego inni by sie nie tkneli.mam doswiadczenie ale co z tego?nawet na szmate nie ma pracy bo wszedzie juz bylam.tak jak tu jedna autorka napisala dajcie godnie zarobic zeby czlowiek mial na oplaty i chleb. dzis i to dla mnie jest przywilejem bo niemam na chleb musze oplacic rachunki.nie wypisze wszystkich uczuc ktore teraz czuje.a najwiekszym jest niemoc.jak mam zyc i co jesc jezeli niemam gdzie zarobic na to?to jest konstytucyjne prawo zeby zapewnic byt obywatelowi.nie piszmy nic bo to nic nieda.wyjdzmy protestujmy w innych krajach protestują demonstrują a tu mam wrazenie ze ludzie na wszystko sie zgadzają.nikt nawet nie wyjdzie na ulice.jedna dwie osiem sto tysiac a pozniej miliony i moze cos zdzialamy bonaprawde to co teraz sie dzieje to przynajmiej dla mnie koniec polski koniec swiata.

czizas. Trochę to gadasz jak doradca w pośredniaku. Prowadziłeś ty kiedyś jakąś działalność gospodarczą? Myślę że bredzisz glupoty i tyle. Pooplacaj wszystkie daniny dla panstwa to zobaczysz ile ci zostanie.