Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE

Zacząć mleko następne na 6 dni przed ukończeniem pół roku u niemowlaka?

Polecane posty

Gość KLASYKA NA TOOOPIE

Właśnie kończy mi się mleko początkowe, mały kończy pół roku za 6 dni, a mam już zapas mleka następnego. Zacząć już tą dwójkę dawać czy lecieć po jedynkę???

Te 6 dni nie zrobi różnicy ;-) Ale nie wiem jak to jest z przejściem z 1 na 2. Ja mieszałam przez kilka dni, ktoś tam dawał od razu.

Dla mnie kwestia tygodnia w tą czy w tą nie robi żadnej różnicy. Nie ma tak że każde dziecko w dzień szóstego miesiąca życia nagle dojrzewa do zjedzenia kolejnego mleka. Po prostu skończy Ci się opakowanie mleka nr 1 to kup mleko nr 2. A jeśli masz obawy to kup jeszcze jedno nr 1:)

kurcze moj synus tydzien temu skonczyl 5 miesiecy wczoraj bylam na wizycie w przychodni i pediatra mnie zjechala ,ze juz powinnam od tygodnia dawac mleko nastepne ,a bylam przekonana ,ze zaczyna sie dawac jak dziecko konczy 6 miesiecy ,a nie 5 ...

wiec jesli Twoje dzieciatko konczy juz 6 miesiecy to spokojnie mozesz dawac ... ja dokoncze to poczatkowe co mam w domu i tez zaczne to nastepne chociaz nadal jestem zdziwiona ,bo naprawde bylam przekonana ,ze dziecko jak konczy 6 miesiecy ,a nie 5 to mam dawac ,ale ona zaczela mi tlumaczyc,ze przeciez on ma 6 ty miesiac juz i wtedy sie zaczyna ...

Spokojnie możesz już podać następne mleko....a co do tego czy mieszać czy podać od razu to zależy od dziecka. Są wrażliwcy którzy nie chcą mleka następnego, nawet tej samej firmy, bądź źle reagują...no i wtedy uzasadnione jest mieszanie. Moje starsze dziecko przeszło bez problemu na mleko następne bez żadnego mieszania.

Dania no wlasnie ,a kiedy zaczelas to nastepne jak dziecko mialo skonczone 5 ,czy 6 miesiecy ???

Do amandy: tak naprawdę wprowadzanie mleka następnego nie jest uzależnione od wieku, tylko od dojrzałości układu pokarmowego. U większości dzieci jest to 6 miesiąc życia, czyli po ukończonym 5 miesiącem, co wcale nie oznacza, że 6-miesięczne dziecko nie może pić mleka początkowego. Jeśli pediatra na Ciebie krzyczy zamiast spokojnie tłumaczyć to świadczy to tylko o nim. Wiem co mówię bo sama jestem pediatrą. Nie stresuj się i pozdrawiam

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Dziwne z tą lekarką, na puszcze jest napisane po 6, a nie w 6. Tak myślałam, że jak tydzień przyspieszę to tragedii nie będzie, ale wolałam się upewnić jak robią inne mamy :) Dzięki dziewczyny.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Właśnie następnego mleka mam już zapas, bo w promocji ostatnio było,a po jedynkę musiałbym gnać do miasta.

Dania -no lekarka nie byla zbyt mila . Zapytala o zywienie co daje ,powiedzialam ,ze deserek ,obiadek i mleko bebilon 1 ,a ona ,ze juz powinnam od tygodnia 2 dawac ,a nie jedynke i w ogole jakis gorszey dzien miala ,bo ogolnie nic jej nie pasowalo i ciagle miala jakies wąty :)

Gość aha123456
Amando jak to Cię zjechała? według niej musisz być wszechwiedzaca i udawać madrzejszą od specjalistów którzy uznali, że następne daje się jak dziecko skonczy 6 miesiecy? W tej sytuacji to ja bym zjechała lekarke;p

Gość aha123456
a co do pytania autorki to tez uwazam ze mozesz dać juz następne:)

Gość sfafsasfa
moj lekarz kazal dawac mleko nastepne wymieszane wpierw od 5 miesiaca, wymieszane z 1. a teraz juz sama 2. konczy 6miechow za tydzien.

Gość Urszula

Dzień dobry. Moja za 6 dni zacznie 6 miesiąc a skończyło mi się właśnie mleko 1 to mogę dać jej mleko 2?