Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dres-denka

NIE dla związków partnerskich - dołącz do nas

Polecane posty

Gość jalinka
NIE dla związków partnerskich dla hetero.(mogą sobie wziąć ślub cywilny)

Gość poniewaz homo rodzą sie
w zwiazkach hetero, nie macie zadnej gwarancji,ze nie przytrafi sie to waszemu dziecku

Gość rewrewerwerew
wg mnie to nie geje sa chorzy, ale nasze społeczeństwo... Przykre to, na szczeście sie zmienia ... powolnymi krokami. 50 lat temu murzyni musieli jechac w specjalnych przedziałach, nie mogli korzystac z tej samej toalety co biali...

"Gdyby natura tak chciała to by facet z facetem i baba z babą mógł mieć dzieci, a skoro nie moga to nie, i im ich nie dawajmy" hmmm ale czy to oznacza, że związki brat + siostra są w porządku? Albo tatuś z córką albo mama z synkiem? W końcu dzieci mogą mieć. A pojęcie moralności znasz?

Niektórzy mówią, że homoseksualizm jest wrodzony niezależny od woli a zna ktoś statystyki ilu jest gejów np w świecie mody a ilu wśród Polskich rolników ? Są gdzieś takie dane ? Myślę, że to by dało odpowiedź czy to jest wrodzone czy wybór. Przyznam szczerze, że nie słyszałam jeszcze o dwóch rolnikach kotłujących się w zad.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie no homo to przecież jest objaw buntu albo kompleksu niższości. W zdrowej katolickiej rodzinie taki się nie trafi. A jak się trafi, to przecież ten okropny zdegenerowany świat i homoseksualną propagandę :D. Ja tam obstawiam, że ci przeciwnicy są strasznie niepewni własnej tożsamości i orientacji. Gdzieś tam w środku jest strach. Ewentualnie są nieudacznikami, i muszą znaleźć kogoś winnego za ich niepowodzenia. Mogą to być żydzi, cykliści albo geje.

Gość alegraaaaa
przestepcy to robia i to sie nazywa "zcwelic kogos"

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
""Gdyby natura tak chciała to by facet z facetem i baba z babą mógł mieć dzieci, a skoro nie moga to nie, i im ich nie dawajmy" hmmm ale czy to oznacza, że związki brat + siostra są w porządku? Albo tatuś z córką albo mama z synkiem? W końcu dzieci mogą mieć. A pojęcie moralności znasz? " No i co ma do tego moralność? Skoro argument był, że jak by tak miało być to by natura na to pozwalała to dlaczego w jednej sytuacji (bo pasuje) to się odwołujemy do natury, a w innej sytuacji (kiedy nam nie pasuje) to już natura jest beee i lecimy z moralnością. A moralność jest kulturowa, bo w takim Egipcie małżeństwa miedzy rodzeństwem było czymś normalnym w dynastii królewskiej. Taka np Kleopatra wyszła za mąż za swojego brata i jej dynastii było to normalne i naturalne.

Gość miasteczko ciasteczko
sheray a Ty znasz pojecie moralności i te Twoje wspierające się wzajemnie święte krowy które jako dziewice wyszły za mąż za pierwszego chłopaka w swoim życiu ? Bo po waszych wpisach tak wnioskuje pierwszy chłopak , ślub później seks. Skoro ktoś nazywa kobietę żyjącą bez ślubu dzi.. to jest zerem. Ma nadzieje że te wasze wszystkie małżeństwa tak mocno katolickie rozj.. się w pizd... i że wasze dzieci będą gejami i lesbijkami na potęgę.

mimi5555 A jak sobie wyobrażasz polskiego rolnika przyznajacego sie do tego, że jest gejem? W takim kraju nasz (widać jaki to kraj, ten temat świetnie obrazuje) ludzie w duzych miastach nierzadko boją sie ujawnić swoją inną orientację seksualną, a co dopiero w małej, zamknietej wiejskiej społeczności. Myślisz, że ktokolwiek tam ci sie przyzna, że jest w jakiś sposób inny?... Bez żartów.

Gość jestfajniejakjest
a ja myslalam,ze geje i lesbijki to sie rodza w rodzinach hetero??ludzie troche wiecej tolerancji,niech kazdy zyje jak chce. jakie macie prawo oceniac,albo narzucac innym swoj styl zyciem wasze dziecko rowniez moze sie takie urodzicmco wtedy???wyklac,wyrzucic z domu???

Gość tyWoniaa
Badania dorosłych mężczyzn o skłonnościach homoseksualnych wykazują, że w powstaniu ich zaburzenia większą rolę odegrało odrzucenie przez kolegów, aniżeli niewłaściwe relacje z ojcem. U kobiet najczęstszymi zranieniami, które sprzyjają rodzeniu się zachowań homoseksualnych, jest brak miłości i akceptacji ze strony matki oraz bolesne doświadczenia ze strony ojca lub innych mężczyzn.

Gość joaaaaaaaaaaa
Jo-aaaaaatia --> i właśnie tacy jak Ty to niedoinformowane zakały naszego kraju. Wrzucać do jednego wora homoseksualistów i transwestytów, no ładnie. Widać obie sprawy są Ci obce. Weź się dokształć a później się wypowiadaj, bo niedługo będziesz snuć teorie, homoseksualista= pedofil. Szokujący jest dla mnie poziom niewiedzy w naszym kraju.

Nigdzie nie ma takich głupich problemów jak W POLSCE TYLKO TU SIĘ ŻYJE CUDZYM ŻYCIEM. I przepychanki ja mam lepiej ja mam więcej. Naczytać się można na tym forum jakie z Was pustaki szczególnie kobiety

Gość klasyka na topie
JESTEM na NIE dla związków partnerskich. Kochają się? Nie mam nic przeciwko temu - niech się kochają. Ale nie wolno z tego robić czegoś "normalnego". Rodzina to kobieta i męzczyzna + dzieci. Nie wolno pozwalać na wszystko co inne. Za parę lat pedofile zechcą praw dla siebie - bo przeciez tacy sie urodzili i tez mają prawo do miłości. Geje/lesbijki nie robią nikomu krzywdy - dopoki nie zaczna domagac sie prawa do adopcji dzieci. A to kolejny krok po legalizacji związków partnerskich.

Gość brebrebre
"Jeśli komus jest dobrze jak jest w zwiazku z osbą tej samej płci, nie chce sie "leczyc" to jakie znaczenie ma czym jest homoseksualizm?? Czy wszyscy muszą byc "polacy-katolicy"? Nie. A tak na marginesie myslę, ze każdy kto jest homoseksualistą w Polsce wiele razy zadawał sobie pyatnie "dlaczego mnie to spotkało"- bo sorry, ale bycie homoseksualiztą w naszym kraju musi byc niezłym piekiełkiem" Niezłym piekiełkiem to jest być w Polsce nie popierać złych rzeczy i postaw, jak popierasz jest ok, tolerancyjny i w ogole, jak nie popierasz to jesteś zacofaniec homofob nienawistnik i ciemniak z ciemnogordu etc. Za wierność Bogu spotkają cie same wyzwiska i przykrości.Piekiełkiem jest być chrześcijaninem w Polsce a już z odłamu katolickiego to lepiej nie mówić jak się ma przesrane.... Chrzescijanin ma KOCHAC blizniego a nie tolerować jego grzech. W tym wypadku więc milosc wyklucza wspieranie czyjegoś złego postępowania.Ale to odbierane jest w nieprawidlowy niezgodny z intencjami sposob jako jakas tam wymyślona homofobia-skrobia, jako nienawisc rasizm i inne bzdury.Ja nie zamierzam popierać zła. I tyle.Nie zmuszam nikogo do czynienia dobrze, ale nie bedę popierać tego co jest złe.Przynajmniej tyle mogę i mam obowiązek.Tolerowanie zła w tym przypadku nie jest aktem miłości tylko obojętności(może i nienawiści bo oznacza że życzę zle mojemu blizniemu bo wiem jakie są konsekwencje trwania w grzechu)A obojętność to przeciwienstwo milosci.Nie nie muszą być wszyscy katolikami, ani nie muszą być wszyscy muzułmaninami ani prostestantami.Nie wiem skąd tu to pytanie?A czy musza być wszyscy kłamcami oportunistami,ludzmi postępującymi niemoralnie? Chyba tez nie musza prawda? Więc czemu nas zmuszacie do kłamania że popieramy coś czego nie popieramy?Czemu na siłę żądacie od nas zaparcia się naszej wiary? Czemu za wszelką cenę staracie się nas zmusić do wyrażania zgody za zło które dzieje się na naszych oczach, i jeszcze mamy je zachwalać? My nie zmuszamy nikogo do bycia do wierzenia w Boga ,nie zmuszajcie i Wy nas do odwracania się od Niego.Do zdradzania Go. Czy to takie trudne?

Zbieram Ślimaki, nie gadaj głupot chłop na wsi chce mieć babe i normalny dom :) na co mu drugi facet ? może jakiś ciamajda odrzucany przez wszystkie baby i zacznie kombinować ale tak po co ? to co mówisz dzieje się w jakiś patologiach artyści projektanci mody etc oni mają różne odchylenia

"Badania dorosłych mężczyzn o skłonnościach homoseksualnych wykazują, że w powstaniu ich zaburzenia większą rolę odegrało odrzucenie przez kolegów, aniżeli niewłaściwe relacje z ojcem. U kobiet najczęstszymi zranieniami, które sprzyjają rodzeniu się zachowań homoseksualnych, jest brak miłości i akceptacji ze strony matki oraz bolesne doświadczenia ze strony ojca lub innych mężczyzn." Czyli o czym to świadczy, o tym że te wszystkie hetero sluby nie sa wcale takie cacy i nie jedno dziecko z rodziny bez ślubnych rodziców jest lepiej wychowywane niż w zaściankowej "katolickiej" Polskiej rodzinie !!

Gość joaaaaaaaaaaa
tyWoniaa----> Ty jesteś zaburzeniem ;] Ty i Twoja heteroseksualna osobowość. I co fajnie Ci? jak śmiesz oceniać w ogóle innych ludzi. Ciesz się, że jesteś "normalny", że oceniasz a nie jesteś ocenianym. Reprezentujesz grupę ludzi, którzy aby nauczyć się tolerancji, musieliby przez chwilę stać się np. homoseksualistami. Zatrważające to wszystko :/

Gość klasyka na topie
A ja znam parę gejów którzy są fenomenalnymi ludzmi. I ani jeden ani drugi nie chce legalizacji. Twierdzą,że kochają się i nie wstydzą tego ale rozumieją też że są "wybrykami natury". Pogodzili się z tym. Są pewne nomy i granice których nie można przekraczć. Oni wcale nie czują się pokrzywdzeni. Ci którzy tak głośno walczą o legalizację potrzebują chyba jakiejs ogolnej aprobaty, akceptacji czy coś. geje których znam w nosie to maja - kochaja się i to im wystarczy.

jak kobieta chce żyć z facetem beż śubu niech żyje, ale facet z facetem to obleśne.... I zaraz ktoś mi wyskoczy z legionami rzymskimi gdzie homoseksualizm był pożaądany bo zacieśniał więzi między żołnierzami..... A ty miasteczko ciasteczko nie włączaj mnie w poczet świętych dziewic.

Gość balbina5555555
dobra ludzie dajcie spokoj palikot zrobil troche szumu ale kościół ma dużą władze jeszcze i takie rzeczy nie przejdą więc spokojna głowa

Czy wy tępe bezmózgi zrozumiecie kiedyś że rodzina nie musi oznaczać Mamusia, Tatuś po ślubie najlepiej kościelnym zakłamanym. BO RODZINA CZASEM TO DWIE OBCE OSOBY NIE KONIECZNIE POD WZGLĘDEM SEKSUALNYM !!

Gość a ja jestem za islamem
bo oni popieraja zabijanie gejów zaklejaja im odbyty klejem i podaja im srodki na przeczyszczenie taki gej umiera w strasznych meczarniach

Gość Po pierwsze:
Cała ta "legalizacja" związków partnerskich, to zasłona dymna dla poważnych problemów gospodarczych naszego kraju: bezrobocia, biedy, zadłużenia itp. Chodzi o to, żeby czymś zająć społeczeństwo. Po drugie związki partnerskie sa legalne, prawo ich nie zabrania. To po co je "legalizować". Po trzecie: tylko małżeństwo jest chronione przez prawo i tylko małżeństwo jako związek mężczyzny i kobiety ma przywileje. A to dlatego, że małżeństwo ponosi spore wyrzeczenia na rzecz wychowania dzieci .Kto nie miał dzieci, to tego nie czuje. I z tego powodu małzeństwo ma pewne preferencje np. ulgi podatkowe. Kiedy geje otrzymają możliwość zawierania związku małżeńskiego, to powiedzą, że oni też mogą ponosić wyrzeczenia ,jeśli zaadoptują dzieci. I wtedy dostaną wszystkie ulgi podatkowe, takie jak mają małżeństwa. Stało się tak już we Francji, mimo protestów społecznych , W Wielkiej Brytanii i Niemczech. Czy chcecie, aby dzieci wychowywały się w rodzinie bez matki, a tylko z dwoma tatusiami, albo bez tatusia, a tylko z dwiema mamusiami? Nawet dobrobyt nie jest w stanie uzasadnić racji istnienia takiej "rodziny". Zdecydowanie lepsze jest wychowywanie dziecka przez samotną matkę lub ojca.

Gość brebrebre
I tu na pewno nikt nie zamierza nikogo zmuszać do leczenia, tylko padły tu słowa że niby homoseksualizm jest wrodzony więc tłumaczy się NIE JEST WRODZONY.Bo nie jest.Można to leczyć. Nic więcej. Bo wpieracie że jest.To Wam ludzie tłumaczą spokojnie że nie jest .I to wszystko. Czy odrożniacie słowo__można leczyć od słowa ___trzeba zmusić do leczenia? Nikt nikogo nie zamierza do niczego zmuszać, nie ma takiego prawa.Mowimy tylko że MOŻNA. To wybór każdego z osobna człowieka. Ale my nie mam obowiązku utwierdzać kogoś w chorobie i płacić za jego ulgi podatkowe.Nie chce sie leczyć-niech sie nie leczy, ale co ja mam do tego? Jego wybór.Moim obowiązkiem jest poinformowac go o tym że homoseksualizm chorobą jest i jest uleczalny.Okazać mu wsparcie i szacunek,przyjazń,miłość.Nic więcej zrobić nie mogę.Nie mogę natomiast popierać tego co robi jeśli np jest aktywnym homoseksualistą.Po prostu nie mogę.Nie wymagajcie od nas żebyśmy sie sprzeniewierzali temu w co wierzymy-to nie fair z Waszej strony.

balbina5555555 może masz rację ale sam fakt, że o tym się rozmawia, że tacy ludzie są zapraszani do telewizji i prowadzi się z nimi normalne rozmowy jest już chory rozumiesz ? Niech sobie żyją geje ale bez afiszowania się. Dzieci na to patrzą i to jest groźne :(

Gość jestfajniejakjest
piekielkiem jest byc katolikiem????co za bzdura. ja jestem katoliczka i wiem,zePan Bog kocha wszystkich. za to czarna mafia,jaka jest kosciol,to kocha siebie i pieniadze. tam to dopiero jest piekielko, tam to dopiero jest pedofili i homoseksualistow. i to mi akurat przeszkadza

Gość rewrewerwerew
"Niektórzy mówią, że homoseksualizm jest wrodzony niezależny od woli a zna ktoś statystyki ilu jest gejów np w świecie mody a ilu wśród Polskich rolników ? Są gdzieś takie dane ? Myślę, że to by dało odpowiedź czy to jest wrodzone czy wybór. Przyznam szczerze, że nie słyszałam jeszcze o dwóch rolnikach kotłujących się w zad." bo tępaczko, na wiochach raczej zaden gej sie nie ujawni, bo by go nasze tolerancyjne społeczeństwo zajebało... Z takim intelektem robienie sobie 3 bachorów było szczytem optymizmu... :p