Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dres-denka

NIE dla związków partnerskich - dołącz do nas

Polecane posty

Ci ludzie nawet nie chcą się leczyć ! Przeglądałam kiedyś z ciekawości ich strone gejowo i jedyne co jest tam wałkowane to wazelina, prezerwatywy, ilu miałeś już partnerów, lewatywa i tak w koło. Obrzydliwy wstrętni ludzie nic nie warci.

Gość WiWaRIVA
wiecie co mysle ? tu siedza same cioty bo kto by tego bronil ? przylezli tu i pisza oni

Gość brebrebre
I w każdej rodzinie może się przytrafić taka sytuacja.Katolickiej ewangelickiej,muzułmanskiej...Ciekawa jestem jak wyglądają statystyki w islamie? To jest ciekawe...Jak homoseksualisci radzą sobie w tamtejszej kulturze. Dobrze zauważacie że te zaburzenia częstsze są w określonych środowiskach, właśnie w świecie mody filmu,tam też więcej jest uzależnien od narkotyków, więcej samobójstw.Mowilo sie kiedys ze to artystyczne dusze itd,Wrażliwsze .Ja myślę że nie.Ze bardziej zagubieni ludzie.Za dużo na nich spadlo.Za dużo dobrego paradoskalnie...Sława,pieniądze, nie udzwignęli... Rzeczywiście wsród rolinków, ludzi cięzkiej pracy, którzy nie mają czasu na depresje,chnadry,migerny i globus histericusy,chyba się to tak często nie zdarza.Są tam bardziej zdrowe moralnie i psychologicznie rodziny,kontakt z naturą, życie w zgodzie z samym sobą, to chyba rodzi mniej napięć,konfliktow wewnętrznych.

Gość ale to nie kler zabrania ale
biblia katoliczka a nie zna bibli kocha ludzi ale zabrania im wspułzyc W Prawie starotestamentowym dwa razy praktyka taka jest potępiona jako obrzydliwa (Kpł 18,22; 20,13). Sodoma została zniszczona między innymi z powodu grzechu homoseksualizmu. Mieszkańcy Sodomy domagali się, by Lot wyprowadził swych dwóch gości, abyśmy z nimi poigrali (Rdz 19,5). Choć Sodoma była winna wielu innych grzechów, bezpośrednią przyczyną Bożego gniewu były praktyki homoseksualne. Podobnie jako niegodziwe przedstawiono pragnienie mężczyzn z Gibea, którzy także chcieli uprawiać seks z mężczyznami (Sdz 19,23). W Nowym Testamencie praktyki takie znajdują się na Pawłowej liście zachowań potępianych. Jego nauka jest zupełnie jasna: Albo czy nie wiecie, że niesprawiedliwi Królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie łudźcie się! Ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozpustnicy (prostytutki męskie), ani mężołożnicy (homoseksualiści), ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy Królestwa Bożego nie odziedziczą (1Kor 6,910). Słowo przetłumaczone jako rozpustnicy odnosi się nie tylko do prostytutek męskich, ale ogólnie do tych partnerów, którzy w zbliżeniu homoseksualnym pozostają bierni. Mężołożnicy (homoseksualiści) to partnerzy aktywni; słowo to występuje też w innym spisie grzechów, wymieniającym ludzi nieprawych i nieposłusznych, bezbożnych i grzeszników, bezecnych i nieczystych (1Tm 1,910). Paweł zakładał więc konieczność porzucenia po nawróceniu praktyk homoseksualnych (1Kor 6,11). W jego rozumieniu czynny homoseksualizm jest jednym z rezultatów buntu przeciwko Bogu, w wyniku którego Bóg odjął ludziom moralne hamulce. Bóg daje nam wolność realizacji własnych wymysłów, jeśli tego właśnie chcemy. Dlatego też wydał ich Bóg na łup pożądliwości ich serc ku nieczystości, aby bezcześcili ciała swoje między sobą, ponieważ zamienili Boga prawdziwego na fałszywego, i oddawali cześć, i służyli stworzeniu zamiast Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnym namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę (Rz 1,2427).

Gość ........(u)............
po co chłopu ze wsi chłop ? 😭 jak do rzeczy to se babe znajdzie

Gość ale to nie kler zabrania ale
Tutaj Paweł znów odwołuje się do stworzonego przez Boga porządku oraz do sposobu, w jaki zostaliśmy zaprojektowani. Praktyki homoseksualne nie są czymś naturalnym; są sprzeczne z Bożym porządkiem. Paweł wyraźnie potępia tych, którzy nie tylko to czynią, ale jeszcze pochwalają tych, którzy to czynią (Rz 1,32). Taka właśnie wyzywająca postawa liderów ruchu gejów spycha ich, zgodnie z Nowym Testamentem, na niebezpieczny grunt. Rozpatrywane w całości pisma apostoła Pawła piętnują zachowanie homoseksualne, nazywając je: pogańskim występkiem (List do Rzymian), przeszkodą na drodze do Królestwa (Listy do Koryntian) i przestępstwem przeciw prawu moralnemu (1 List do Tymoteusza)". (4) Warto zauważyć, iż Biblia w żadnym miejscu nie potępia orientacji, uczuć czy pokus homoseksualnych. Pokuszenie to jeszcze nie grzech. Czytamy, że Jezus był kuszony we wszystkim, podobnie jak my, jednak pozostał bez grzechu (Hbr 4,15 z ang.) Biblia nie potępia homoseksualnej preferencji, ale homoseksualną praktykę (rozróżnieniem tym zajmiemy się w dalszej części rozdziału). Dla Jezusa autorytetem było Pismo, więc jeśli on jest naszym Panem, musimy iść w jego ślady. http://londynek.net/czytelnia/Homoseksualizm+w+Biblii+czytelnia+news,/czytelnia/article?jdnews_id=3354396 http://homoseksualizm.chrzescijanin.pl/modules/sections/index.php?op=printpage&artid=16

Gość joaaaaaaaaaaa
klasyka na topie ----> do momentu kiedy dorobią się czegoś, jeden z nich umrze a drugi będzie musiał toczyć walkę o majątek, walkę z góry skazaną na przegraną, bo w świetle prawa, to dwie OBCE DLA SIEBIE OSOBY. Oceniasz, bo jesteś w tej lepszej sytuacji, nie jesteś piętnowany. Ja znam geja- normalny facet, mijając na ulicy nigdy bym nie powiedziała i wybacz ale on ma o sobie wyższe mniemanie, niż Twoi znajomi. Nigdy by o sobie nie powiedział: "wybryk natury". Nie rozumiem jakie my prawo mamy, żeby decydować o tym, czy ktoś ma mieć prawo do ślubu, czy nie. A ch*uj Was to obchodzi! Mam wrażenie, że pedofile w Kościele Katolickim są bardziej akceptowani niż normalni ludzie, płacący podatki, pracujący, tylko że kochający kogoś tej samej płci. * dla tępoty wyjaśniam: pedofil =/(nie równa się) homoseksualista. Tylko tępaki tego nie rozumieją. Jesteśmy zaściankiem Katolickim i tyle, w naszym kraju nigdy nie będzie dobrze, bo potrafimy tylko sączyć jad, nic więcej.

CzerwonaTruskaweczka A ty? Dlaczego sie nie leczysz? Oni nie wymagają leczenia, to ich życie ich sprawa z kim je spedzą. Dla mnie mogą nawet spędzać je ze swoim kotem na kolanach, jak jarosław polske zbaw, pod warunkem, że nie będą gwałcić tego kota. Bo tak, kot nie ma nic do powiedzenia. 2 człowiek ma. Ich związki są zawierane świadomie, za obustronną zgodą, chęcią, nikt nikogo nie krzywdzi. Oraz pytanie nr. 2, co jest strasznego w tym, że dziecko patrzy na pare homoseksualną? No co?! Samo nagle niby stanie sie gejem/lesbijką? Gwarantuje ci, że nie.

Gość do mireczkowata
"Zresztą, napisać i uciec- typowe dla niektórych grup w tym kraju, wiec o czym tu dyskutować " nie każdy ma taka prace gdzie cały dzień siedzi na kafeterii. Ty tez weź się do roboty bo później stękasz ze po nocach musisz projekty robić .

Gość brebrebre
Gdyby mojemu dziecku przytrafiło się takie zaburzenie to zrobiłabym wszystko aby się z tego podzwignął. Szukałabym przyczyn, szukałabym pomocy, rozumiałabym że to ja jako matka popełniłam gdzieś może błąd, razem z meżem, że oboje nie stanęliśmy na wysokosci zadania a za nasz błąd zapłaciło nasze dziecko.Zdecydowałabym się na terapię całej rodziny.O ile to moje dziecko by sie na to zgodzilo... A gdyby nie wyrażało zgody, to byłoby cięzko.Nie wiem co bym zrobiła, pozostałoby zaufac Bogu, modlic się i póki co jedyne co mogłabym zrobić to okazywac dziecku miłość i akceptację wsparcie, dla niego-ale nie dla tego co ew robi lub zamierza robić. Starałabym sie dużo z nim rozmawiać,nie z pozycji nauczyciela,ale być przy nim po prostu, bo to jest ból i cierpienie,dla tej osoby zwł jeśli wie ona że aktywność homoseksualna jest grzechem,że to jest złe. Na pewno nie wyparłabym się dziecka nigdy i nawet gdyby odeszło zupełnie od wiary, nie chcialo podjąc walki o siebie, zawsze bym je kochała.

Gość miasteczko ciasteczko
a teraz zagadka - Skoro Bóg stworzył Adama i Ewę to skąd się wzięli inni ludzie? z kazirodczego związku tych dwojga i ich dzieci !!! I to jest to Wasze Małżeństwo pełne cnót !!

Gość rewrewerwerew
"Ci ludzie nawet nie chcą się leczyć ! Przeglądałam kiedyś z ciekawości ich strone gejowo i jedyne co jest tam wałkowane to wazelina, prezerwatywy, ilu miałeś już partnerów, lewatywa i tak w koło. Obrzydliwy wstrętni ludzie nic nie warci." sama jesteś obrzydliwa i załosna do tego.... a ty, jesli jesteś heteroseksualna, chcesz sie z tego leczyc? Jesli nie, dlaczego oni mają się leczyc? Zeby zadowlic twoje pustogłowie? Znałam z zyciu juz kilku gejow i były to fantastyczne osoby. z facetem - gejem mozna pogadac, bo na ogół interesuje się czymś więcej niz piwem, seksem i meczami. Dla mnie to idealni ludzie

Gość joaaaaaaaaaaa
CzerwonaTruskaweczka ---> Ty się lecz na swój heteroseksualizm, zobaczysz jaka to choroba CIOŁKU!!! (normalnie jestem spokojną osobą ale takie bzdury mnie doprowadzają do szału!). Wejdź też na niejeden portal dla "normalnych", tam baby gadaja o ciuchach, facetach, kosmetykach, wibratorach i sksie!!!! Czym to się różni od tego co napisałaś wyżej!!! HIPOKRYTKA!!!

Gość do ślimatego
Zbieram Ślimaki CzerwonaTruskaweczka A ty? Dlaczego sie nie leczysz? Oni nie wymagają leczenia, to ich życie ich sprawa z kim je spedzą. Dla mnie mogą nawet spędzać je ze swoim kotem na kolanach, jak jarosław polske zbaw, pod warunkem, że nie będą gwałcić tego kota. Bo tak, kot nie ma nic do powiedzenia. 2 człowiek ma. Ich związki są zawierane świadomie, za obustronną zgodą, chęcią, nikt nikogo nie krzywdzi. A czemu ma nie gwalcić kota? A może lubi? A może tak mu dobrze? Nie można mu odbierac wolności.Jeśli będzie chciał zawszerc z kotem zw parttnerskim nie możemy stawać na ich drodze do szczęścia.Jarosław i jego kot nikogo nie krzywdzą.Kot ma duzo do powiedzenia,moze powiedziec mrauuu :) Zajebiscie ze dajesz gwarancje na rzeczy na ktore jej dać nie możesz nawet w 1 procencie.To jakby hydraulik dawal gwarancje na telewizor :D

brebrebre BARDZO dobrze napisane. W krajach arabskich zdarzają się takie kontakty. Z przymusu. Tam mężczyzna czeka do 30-tki, żeby zebrać pieniądze na kobietę. W Afganistanie na przykład jest moda na młodych chłopców w wieku 8-13 lat, coś w rodzaju ozdoby, która towarzyszy i zabawia. Chłopiec pełni rolę kochanki. Żadna dziewczynka nie może ich zastąpić z uwagi na reputacje rodziny i jej samej. Tylko chłopiec może pokazywać się publicznie z obcym mężczyzną.

Gość o ja pier....
chcialo podjąc walki o siebie, zawsze bym je kochała. Gdyby ktoś chciał uważać ten portal za poważny gdzie piszą myślące osoby to ta wypowiedz wyprowadzi go z tego błędu : 15:41 [zgłoś do usunięcia] miasteczko ciasteczko a teraz zagadka - Skoro Bóg stworzył Adama i Ewę to skąd się wzięli inni ludzie? z kazirodczego związku tych dwojga i ich dzieci !!! I to jest to Wasze Małżeństwo pełne cnót !! :D :D :D :D Hahahahhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahhahha,!!! nie wiem czy ryczeć ze smiechu czy z rozpaczy że za głupotę nie wsadza się do więzenia...

No skoro akceptuje kazirodztwo to może geje i lesbijki tez skąd wiesz ? Rozmawiałaś z nim?

No to odpowiedz na to pytanie jak Ci tak do śmiechu Skoro ich było tylko dwoje ?

Gość joaaaaaaaaaaa
Wychodzę stąd. Ludziom normalnym, nie "normalnym" życzę wszystkiego dobrego, tylko dzięki Wam świat może stać się lepszy. Dalsza dyskusja nie ma sensu, pewne kwestie są tak mocno zakorzenione w ludziach, że minie 100 mln lat zanim coś się ruszy :/ Straszne to wszystko...

Gość Columbia
jakby ktoś zobaczył dwa psy naprzemian walące sie w tyłek, napewno nie powiedziałby, że to normalne. tak samo dwa koty, konie, wilki, niedźwiedzie.... to jest nienaturalne. a ludzie, no dobra, żyjcie jak chcecie, ale sądzę że państwo które stawia zboczenców na równi z niezboczeńcami jest po prostu śmieszne. a prawa, wszyscy i tak mamy równe, gwarantuje to konstytucja.

Gość miku fikuuu
Czemu zbieracz?Siebie pytaj i "swoich" . Bo niektorzy wyjżdzają z tekstami o katolikach...więc c oni wobec tego piszą jak widzi to katolicyzm skoro ktoś drugi porusza taki temat.

No za głupotę to niektórzy powinni mieć zakaz zakładania rodzin ale nie za to że są homo. Myślę że w praktyce więcej dzieci w domach hetero została wykorzystana seksualnie niż w takich gdzie matka z dzieckiem związała się z kobieta lub ojciec z dzieckiem z facetem.

Gość o ja pier....
miasteczko ciasteczko Ty serio jesteś tak ograniczona czy tylko udajesz?

Gość o qrde::((((((((
nie chciałbym mieć dwóch tatów bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

do ślimatego Nie, z kotem nie można sie porozumieć, bo to nie jest istota tego samego gatunku. Więc nie wiesz, czy zgodziłby sie na to by zoofil realizował na nim swoje fantazje. Z człowiekiem możesz porozmawiać rozumiejąc się i poznać jego opinie. Kropka. Rozumiem, że ty idąc tokiem rozumowania romka giertycha uważasz, że geje i lesbijki biorą się stąd, że dziecko np. w szkole ma kontakt z nauczycielem gejem? (ja miałam i jak widać, jestem w zwiazku z chłopakiem, nie zostałam lesbijką, żaden z moich kolegów z gimnazjum nie jest gejem.). A może trzeba widziec na ulicy całującą się parę gejów, żeby zostać jednym z nich? A może jeszcze coś wiecej. Powiem ci- To nie wystarczy. Nie da sie nagle "stać" gejem. Są geje, którzy mówią, że już w przedszkolu podobali im sie bardziej inni chłopcy i co? Już wtedy byli odrzuceni przez społeczeństwo i poturbowani przez los? Bez jaj, byli na początku życia. Tak po prostu jest, na to nie ma logicznego wytłumaczenia, nie ma powodu. To istnieje. Po prostu. Tak samo jak nie ma logicznego wytłumaczenia, czemu komuś sie bardziej podobają te pieprzone blondynki od brunetek. Bo tak do cholery i już. Ciesze sie, że moi rodzice przynajmniej tyle dobrego dla mnie zrobili, ze nie rozstrzasali sprawy bycia przeze mnie zawsze bardziej chłopięcą, bo jakbym trafila na typową nietolerancyjną rodzinę to szukaliby miliarda powodów na to dlaczego dziewczynka nie lubi sukienek, albo dlaczego woli samochodziki od lalek. I, że może czuje sie chłopcem . Poza tym wśród innych gatunków też wystepuje homoseksualizm i może też chcesz z tym walczyć? Jakaś terapia dla pingwinów, albo nietoperzy? :)

Gość e dukejszyn;)
Spokojnie-ciasteczkowa po prostu nie słyszała o czymś takim jak me ta fo ra.Nie dotarło to do tej wsi gdzie mieszka .Metafora-młoda-szukaj w necie co to yeeeeeeeee

Gość kjuhtgyhjj
odczepcie się od homoseksualistów, nawet jeżeli ich życie jest płytkie i rozmawiają tylko o wazelinie, mają prawo do tego żeby dziedziczyli po sobie, żeby mogli w razie czego ubezpieczyć partnera, w przeciwnym razie za wszystko muszą płacić na kazym kroku.

Gość Columbia
a ktoś tu walczy z homoseksualizmem? jakoś za bardzo nie zauważyłem. cała ta dyskusja krąży wokół jednego wątku -- adopcji. a może po prostu trzeby by było pdjać konkretne badania?

Gość Columbia
wystarczy sporządzić testament.