Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dres-denka

NIE dla związków partnerskich - dołącz do nas

Polecane posty

Gość no masz racje!!!
NIE NIE NIE !!! rodzina to maż żona dziecko

'''Nikt nie bierze pod uwagę, ze takie pary uwaga, uwaga LEPIEJ wychowują dzieci.''' wlasnie jestem po studiowaniu statystyk ponad 60% jest molestowanych prosze nie pisz klamstw ! oczywiscie popieram protest !

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
allium co to znaczy - na zasadzie odwiedzin w szpitalu ? żeby odwiedzić człowieka w szpitali czy dowiedzieć ise o jego zdrowie nie potrzeba być legalnym małżonkiem czy partnerem - wystarczy mieć upoważnienie Nie prawda. Szpitale i przychodnie mogą to respektować, ale nie muszą. To samo z pochówkiem. Takiej osobie nie wydadzą ciała partnera, za to wydadzą takie ciało jakiemuś tam kuzynowi, z którym mogli się nie widywać od lat. Poza tym co wam ludzi szkodzi legalizacja takich związków? Ubędzie wam czegoś z tego powodu czy jak? Bo nie czaję. Jak zalegalizują takie związki to przecież ludzie nie zaczną się masowo rozwodzić żeby zawrzeć taki związek.

Gość sowa34
czy pies może być z psem ? może kiedy chce mu okazać dominacje :) ale szczeniaka z tego nie będzie

Gość jestem też na NIEee
Jestem też na nie. Uważam, że to dziwne i nienormalne. Popieram akcję NIE dla związków partnerskich.

Gość dsddffggghhjj
przeciez takie zwiazki są legalne, pelno dziwek zyje na kocią łapę, nawet na tym forum się chwalą jakie to są wyzwolone i zadowolone, ze ruchacz traktuje je jak szmatę do posuwania, aż sie nie znudzi i nie odejdzie do innej bez zadnych problemow bo slubu i tak nie bylo. wiec pelno takich związkow, teraz są modne, bo latwiej z nich odejsc, mozna sobie poruchac bez zobowiazan, a jak sie znudzi to papa. zwlaszcza dla facetow to super sprawa, bo ruchają bez zobowiżan. te związki są legalne, ale nie powinny miec prawa jak malzenstwa!

Gość sowa34
podpisujcie się tam na stronie wystarczy wpisać imie i nazwisko

Zboczenia były jak świat światem ale były traktowane jako margines, humor. Zarezerwowane dla artystów, buntowników. Dziś chce się z tego zrobić coś normalnego. To jest smutne. To jest przerażające. Dla rządu jest to na rękę. Ludzie bez żadnych zasad, bez moralności są łatwiejsi do sterowania.

90% osob w tym temacie po prostu promieniuje homofobią. Dobrze, można spisywać sobie testament, można wypisywać upoważnienia jak chodzi o szpital, no można załatwiać duzo spraw papierowych więcej niż para hetero, ale PO CO do cholery, skoro wystarczyłoby prawnie zalegalizować związek takich ludzi, podpisać 1 papier, a nie 40? Nie widzicie różnicy? Spojrzcie na to w ten sposób i przyznajcie, że tak, utrudniacie tym parom życie. A po co to robicie, to nie wiem, może czujecie sie w jakiś sposób lepsi? Bo przecież jesteście (jesteśmy?) wiekszością. Ale blondynki w tej chwili też są w mniejszości, za kilka lat być może wyginą całkiem i nikt im życia nie utrudnia. Wiec nie wiem, dlaczego mamy dyskryminować osoby z inna orientacją sexualną. Co do dzieci, nie wiem czy ten kraj jest jeszcze gotów na to... Ale wiem jedno- ja bym wolała, żeby wychowywała mnie para gejów, czy lesbijek, jeśli byliby kochającymi i dbającymi o mnie rodzicami, jesli niczego by mi w domu nie brakowało, niż mieć rodzine mama+tata, klepać biede i jeszcze patrzeć jak matka z ojcem sie kłóci. Co do tego, że tylko osoby 40+ są tak mało tolerancyjne, nie sądze. Ludzie którzy mnie otaczają (20pare lat) też potrafią być bardzo nietolerancyjni...

"ale PO CO do cholery, skoro wystarczyłoby prawnie zalegalizować związek takich ludzi, podpisać 1 papier, a nie 40?" Bierzesz ślub cywilny i masz wszystko z głowy. Proste ? :)

Ja biore, ale para homoseksualna nie może wziąć slubu! Ani kościelnego, ani cywilnego, ani żadnego. Związku partnerskiego też nie ma. To ja sie pytam co z nimi?

"Ja biore, ale para homoseksualna nie może wziąć slubu!" No i prawidłowo :) Mysz z człowiekiem też nie może i co robić ? A są tacy co twierdzą, że czują pociąg do swoich pupili a nawet miłość.

Gość Liliana 1982
tez jestem na NIE

Gość tyWoniaa
porzadnym kobietom nie wypada rozmawiac o takich zboczeniach bede sie modlic za wszystkie zbladzone dusze

Gość Przykre
Jestem młoda i mam podobne zdanie jak autorka wątku.Za to Wy myślicie schematycznie,i to nie świadczy o inteligencji niestety :( Wcisnąć kogoś do jakiejś szufladki ideowo wiekowej tylko dlatego że ma określone poglądy ...żenujące. Jeszcze tylko brakuje haseł że to katolicy tylko są przeciw tym związkom...To już byłby komplet stereotypwego myślenia. A prawda jest taka że jest w tym dużo racji,że pary homoseksualne jeśli osiągną jedną rzecz, nie poprzestaną na tym.Będzie kwestia adopcji. Wychowanie w takiej "rodzinie"jednopłciowej jest super nienaturalne.Jest z założenia chore.Był wywiad z mężczyzną (nie wiem czy to z Niemczech czy z innego kraju) wychowanym przez lesbijki.Jak on był rozbity, jakie miał straszne pretensje do swoich-?matek" w ogole jak to brzmi mieć dwie matki? I zadnego ojca.Czy my juz całkiem zatracilismy poczucie normalności?Naprawdę nie odrozniacie juz co jest normalne ,naturalne ,zdrowe a co nie???? Wszystko dziś jest względne, dla jednego zabijenie jest złe,dla innego jest ok,każdy ma własne zasady.Dla jednego bzykanie dzieci jest złe, dla drugeigo jest ok.No tak, bo już nie ma czegoś takiego jak zło i dobro,obiekwtynie,nie ma czegoś takiego jak zdrowie i choroba, nie ma już nic, panuje dyktatura relatywizmu.Oszaleć można w takim świecie, idziemy w kierunku doszczętnego obłedu i niestety tylko nieliczni to zauważają.I są wyśmiewani jako "zakonserwowani"...Przykre naprawdę:(

Przykre- no popatrz, a takie dziecko z domu dziecka to ani ojca ani matki nie ma- to jest dopiero z załozenia chore, nie? ej ludzie, ludzie, nauczcie się wymieniac poglądami a nie pluć na lewo i prawo- dla zasady.

Gość gąska z klasą
tak,geje przerzucą się na kobiety,niektórzy wezmą śluby,będą mieli dzieci i w końcu zaczną tworzyć prawidłowe,polskie,katolickie rodziny

Oczywiście podpisuje petycje a jak będzie trzeba pójdę pod sejm !

Gość Przykre
I dodam że to jest prawda że te wszystkie tematy są głównie po to aby odciągnąć uwagę od prawdziwych bolączek i problemów ktore sa o wiele ważniejsze. Rodziny przymierają głodem, a tu zamiast rząd myśleć o gospodarce,to się zajmuje takimi pierdołami!!!To już przesada.Cały czas jakoś dobrze było,ktoś jest gejem-niech sobie jest, ja nic nie mam przeciwko niemu,(choć mu współczuję i wiem że to nie jest wrodzone jak wmawia propaganda, są osrodki gdzie z powodzeniem się to leczy i są sukcesy, o tym sie nie mowi bo to niewygodna prawda,ale tak jest.Sama mam kolegę który był homo jest w trakcie leczenia i są już efekty, to jest zestaw poważnych zaburzen, to nie dotyczy tylko jednej sfery,ludziom sie tego nie mowi, a leczenia sie nie refunduje,dlaczego???!) ale ok, jeśli ktoś nie chce sie leczyc, woli uważac schorzenie za przejaw zdrowia,jego osobista sprawa, od dawien dawna homoseksualiści byli i sobie żyli, dlaczego teraz nagle żądają dla siebie promocji,ulg podatkowych itd ,tak jak malzenstwa? Gdy ich związki nawet nie opieraja sie na wiernosci w wiekszosci przypadkow (tez wiem co mowie,bo mialam kontakt z tym srodowiskiem),zwl w przypadku mezczyzn kwestie wiernosci mozna mdz bajki wlozyc, oraz mdz filmiczki typu Barwy szczęścia...Baju baju.Ale nie w tym rzecz,każdy żyje jak chce, ale czemu ja z moich podatkow mam wspierać coś co jest patologią??Ja mogę dać na ich leczenie, ale nie na promowanie takich wyborów. Nie.Koniec kropka.Jestem tez obywatelem,i mam prawo do tego,by decydować na co idą moje pieniądze.Nigdy nie obrażam gejow ani lesbijek, uważam ich za pełnoprawnych obywateli,ale ich zachowanie jest patologia i nie zmienię zdania tylko dlatego że jacyś jasnie oswieceni pseudonaukowcy na usługach określonych ideologii wpierają swoje teorie.Tak WHO skreslilo takze z listy uzaleznien seksocholizm,wkrótce skresli te zpedofile jako zaburzenie.Będzie to normą.Czy ja muszę iść ślepo za tym co mówi WHO? Kto tam siedzi-tylko ludzie.Którzy co sezon to mówia co innego.Pod dyktando określonego lobby.

Gość Przykre
Powiedz mi mireczkowata czy do domu dziecka trafia ktoś celowo czy z przyczyn losowych? Czy to jest jego wymarzona docelowa sytuacja? Nie.Jest to sytuacja wymuszona, i tak korzystniejsza niż gdyby np miało w ogóle nie żyć.Natomiast jeśli dziecko oddane jest do adopcji i celowo się go wkłada do takiej "rodziny" gdzie jest dwoch ojcow lub dwie matki, to to na pewno nie jest zdrowe.I powiem więcej-choc nie zgodzisz sie pewnie ze mna, że o wiele zdrowsze byloby dla niego pozostac w tym domu dziecka.Naprawdę. Poza tym wiesz z domow dziecka wychodza często bardzo poukladani ludzie, mam znajomych ktorzy sie tam wychowali,pozakladali normalne rodziny i ułożyli sobie szczęśliwe rodziny.Nie wszyscy są rozbitkami.Natomiast w rodzinie tego typu to juz jest wypaczanie psychiki dziecku od podstaw.Celowe.Nie z musu, nie wymuszone sytuacją.I dobrze ktos tu napisal ze będzie sie odbierac dzieci rodzinom a dawać je parom sodomitów .Po czasie może parom pedofilskim,bo jestem aboslutnie pewna tego ze po jakims czasie nastąpi całkowita depenelizacja pedofilii. Dom dziecka nie jest rozwiązaniem dobrym ,ale wychowanie w pseudorodzinie gdzie oboje "rodzicow"jest zaburzonych bardzo mocno, jest jeszcze gorszym rozwiązaniem.

A jak chcesz leczyć gejów, czy lesbijki? Jeżeli facetowi podoba się facet, to tak już zostanie. Przykro mi, jeśli cie to boli. To siedzi głeboko i nie jest od nas uzależnione, rodzimy się tacy a nie inni. To tak jakby facetów hetero leczyć z tego, że jednemu sie bardziej podobają blondynki, a innemu brunetki. Jednemu wysokie, innemu niskie. A jakiś to w ogóle ma fetysz otyłych osób! Może chcesz go nakłonić, by zmienił zdanie i poślubił szkieleta? :) Przecież tak będzie zdrowiej. Pociąg do osób przy kości nie jest normalny, nie? Kogo normalnego podniecają osoby z nadwagą. Dawaj. Ja chetnie popatrze jak zmieniasz czyjeś upodobania. Osobiście nie chciałabym, żeby ktoś mnie przerabiał uważam to za chore. A refundować to, to w ogóle byłyby pieniądze wywalone w błoto... Wyobraź sobie, że tobie by ktoś kazał zmieniać swoje upodobania sexualne. Ciekawe jakbyś sie z tym czuła

dlaczego homoseksualisci i lezbijki zie znasza prawdy tylko od razu atakuja nienawiscia kazdy ma prawo do swego zdania BADANIA POKAZUJĄ, ŻE NIE NALEŻY UMIESZCZAĆ DZIECI POD OPIEKĄ HOMOSEKSUALISTÓW. Jedne z tych badań przeprowadził w 2012 roku prof. Mark Regnerus, socjolog z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Texas. Nazwał je „Nowe badania struktury rodziny, dotyczą one wpływu rodzaju rodziny, homoseksualnej i heteroseksualnej na wychowanie dzieci. Badania przeprowadzono na Amerykanach, będących w grupie wiekowej od 18 do 35 lat. Kilka danych z wyników przeprowadzonych badań (całość: http://gloria.tv/?media=402948

przykre- a co Ty wiesz o psychice dzieci z domów dziecka? Wiesz, ze sporo dzieci jest diagnozowana jako autysci? Tak sie u nich objawia choroba sieroca... Tak szczerze to nie rozumiesz jak możesz stawiać wyzej wychowanie w domu dziecka, gdzie tak naprawdę dziecko jest jednym z wielu, niekoniecznie obdarzonym miłoscia do wychowania przez dwie kochające osoby. Ja nie mam jeszcze zdania co do adopcji przez pary homoseksualne- z jednej strony nie bardzo mi to pasuje, z drugiej, jak sobie pomyslę o tych samotnych dzieciach z placówek..

Gość cnxxnbbxxb
Pedalstwo do gazu

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
no dobra ale ja cały czas nie wiem dlaczego jesteście na nie. Bo mnie to w sumie zwisa. Jak będą to i tak nie będę korzystać. Ja nic na tym nie tracę a inni mogą zyskać. Więc nie rozumiem problemu.

Nie powinno być związków partnerskich pomiędzy ludźmi. Gdyby natura tak chciała to by facet z facetem i baba z babą mógł mieć dzieci, a skoro nie moga to nie, i im ich nie dawajmy