Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minipizza

jak powiedzieć szefowi? mam cykora

Polecane posty

Gość minipizza

jak powiedzieć szefowi o ciąży? wiem ze głupie pytanie,ale się boję. a dziś chccę powiedziec.

Gość Izabelka......... ...
też miałam cykora ale poszła i powiedziałam "szefie musimy porozmawiać, jestem w ciązy"

Gość minipizza
chce dzis powiedziec, ale zebrać się nie mogę. cholera nigdy nie miałam takiego problemu.

nie ma co zwlekać. Ja tezmiałam cykora tym bardziej, że ciąża nieplanowana była.

Gość minipizza
powiedziałam, wszystko ok, ale nie było słowa o tym ze powinnam teraz pracować 4 godz. przy komp. a 4 h wyoknywac inną pracę, hmmm i ja mam to zaproponować?

Gość Latwe to nie jest
Ja od paru dni zle sie czulam i szefowa o tym wiedziala, poszlam do lekarza jak wrocilam szefowa spytala sie co mi jest a ja jej na to ze ciaza a ona: wiedzialam!:) moze sprobuj tak na okredke ;)

Gość Latwe to nie jest
No to po co powiedzialas jak nie egzekwujesz swoich praw? Chyba wlasnie dlatego miala byc ta rozmowa? Oczywiscie powinnas byla od razu przedstawic swoje palny dotyczace pracy pojscia na macierzynski a nie tylko jestem w ciazy i do widzenia.

Gość minipizza
oj powiedziałam, ile chcę pracować itp. ale co miałam wypalić "to ja jutro przyjdę na 4 godziny", myślałam ze on niego wyjdzie ta propozycja. nie wiedziałam jak potoczy się ta rozmowa.

niestety wielu szefow ma w d...to , że pracownik jest w ciazy a dodatkowo traktuja to jak atak na ich firmę, ich osobe, złoscilwośc ogromna. A kto ma niby rodzić dzieci jak nie kobieta i kiedy? na emeryturze? Ja kuart mam fajne szefostwo, ale w poprzedniej pracy ( pracowalam w dpsie prowadzonym przez siostry zakonne ) gdy koleżanka w wieku lat 31 zaszła w pierwsza ciążę ( a pracowała tam od 18.r.z. ) to miłych słów nie usłyszała. Masakra jakas

Gość mamuulka
Ja najpierw napisałam maila informujący o ciązy, + skan zaświadczenia lekarskiego. Napisałam tez o swoich oczekiwaniach, oraz o moim podejściu do obowiązków. Szefowa do mie zadzwonila i tak naprawdę, powiedziała, ze cieszy się, ze najpierw wysłałam jej maila, bo mogła to "przetrawić". Rozmowa już później poszła gładko. :)

Gość minipizza
no ja byłam w szoku bo min po to poszłam , zeby usłyszeć że teraz pracuję 4 przy kompie a 4 nie. szczerze to nie wiedziałam jak to powiedzieć. uwierzył mi ale nic nie powiedział. kurcze no teraz nie wiem co zrobić.

Ja chyba pójdę w przyszłym tygodniu... też mam cykora. A w którym tyg. byłaś jak poinformowałaś szefa?

Gość TakaSobieMama;)
Ja tylko nie rozumiem dlaczego masz pracowac 4 godziny na kompie a pozostale 4 juz nie ???

Gość ja miałam śmieszną akcję
Bo poszła do prezesa i mu mówię, że mam informację dość istotną z punktu widzenia mojej pracy i obowiązków (8 godzin przed kompem) i mówię mu , że jestem w ciąży...szef gały i pyta: "ale nie ze mną mam nadzieję?":p oczywiście nic nas nie łączyło nigdy poza dobrymi relacjami w pracy. A czas pracy przed kompem kazał mi samej sobie regulować.

U mnie praca to głownie praca przy kompie, jakbym powiedziala dla szefa ze bede tylko 4 godz. pracowac , to co ja bym miala robic kolejne 4? :) nie wiem... ja nic nie bede mówić, bo nie bede miala pozniej do czego wracac...

Gość ale dlaczego w ciazy mozna
tylko 4 godziny przed kompem pracowac?

Gość TakaSobieMama;)
No wlasnie tez pytalam i nikt mi nie odpowiedzial ..... ;)

Gość ale cyrk
powiedziała szefowi lub powiedziała do szefa, nie ma formy powiedziała dla szefa jest to błąd, niepoprawny zwrot, gdzie zatrudniane są do pracy biurowej osoby które nie potrafią się poprawnie wyrażać??

Gość minipizza
no takie jest prawo, 4 godziny przed kompem, a potem 4 godziny szef powinien zapewnić inne obowiążki. skoro takie jest prawo to dlaczego ja mam się nie dostosować. w tym momencie to też jest łamanie praw ciężarnych. ja nie zarabiam 5 tys. na rękę więc nie będę na siłę siedziec w pracy jak męczenica przykuta do biurka na godz. bo "ciąża to nie choroba". kto chce niech pracuje. poinformowałam w 6 tygodniu.

Gość minipizza
moja znajoma się wysilałam do 7 miesiąca, nie czuła się rewelacyjnie, pracowąła 8 godz. a po macierzyńskim wróciła na 1,5 miesiąca, bo szef dał jej takie obowiążki ze szkoda gadac. a miął już kogoś na jej miejsce.

Gość cięzarówki nie mogą pracować
8 h przy kompie, ale na kafeterii moją siedzieć 24 H/dobę ;) Ja poszłam do szefowej i mówię, że chciałam o czymś powiedzieć, co było do przewidzenia, a ona weszła mi w zdanie i powiedziała: w ciąży panie jest? :) to gratulacje. itp. i na tym koniec, bo miałam i tak pracować jak do tej pory.

Gość w pracy 4 godziny przy kompie
to kazda chce, ale z tych 4 godzin ile na kafe siedzicie? i potem w domu to samo, niby dla zdrowia a siedza przed komputerem jak glupie:O Jakby tak wam mieli wyliczyc ile z tych pracowniczych godzin siedzicie na kafe to od razu byscie zamknely sie i 8 godzin siedzialy przy biurku:O

Gość aha123456
"8 h przy kompie, ale na kafeterii moją siedzieć 24 H/dobę" dobre i prawdziwe :D, ja pracowalam normalnie 8 godz bo co niby innego moglam robic przez 4 godz a to prawo nie zwalnia przeciez po 4 godz do domu. zresztą tu chodzi o stare monitory i ich szkodliwość a teraz raczej wszedzie są nowe

Gość minipizza
tak trzeba patrzec na siebie, jak ktoś ma chęć i motywację niech siedzi 8 godzin i robi nadgodziny, zdrówka dla was i dzieciaczków, ale nie każdy dobrze się czuje. komputer a raczej smog elektroniczny jest szkodliwy.

Gość aha123456
a jak mnie bolal kregosłup to sobie ustawiałam fotel na pol leżąco i było ok:D

Gość aha123456
a kto to mowi o nadgodzinach? u mnie w pracy jest pokoik dla kobiet w ciąży mozna pojsc sie polozyc jak ktoś się zle czuje, a pozatym minipizza uwazasz ze od pocz ciazy na zwolnienie isc, potem bedziesz pisac ze nieroby i lenie, i wez tu dogódz, tak żle i tak niedobrze

Gość minipizza
no można by tu dyskutpwać czy mikrofalówka jest szkodiwa czy nie, a komputer a telefony?. mniejsza o to. skoro takie jest prawo to chyba można korzystać z tego przepisu, ja nikogo nie okradam. może któraś z Was siedzi bo musi, bo kredyt i ma umowe zlecenie, albo podstawy 1000 zł i reszta pod stołem, albo co lepsze super premie uznaniowe.

Gość TakaSobieMama;)
Acha, takie macie prawo ;) ... no to nie dziwcie sie pozniej ze pracodwca zaraz po macierzynskim Was zwolni... tez ma takie prawo ;) :P Normalnie w szoku jestem :O :O ... jesli siedzenia na doopie przy komputerze w ciazy jest szkodliwe to JAKA PRACA NIE JEST SZKODLIWA w ciazy ????

Gość minipizza
po 1 nigdzie nie napisałam że idę na L4, po 2 u mnie nie ma pokoiku dla ciężarnych :D, a nie wiesz w jakich warunkach ja pracuję. nie wiem dlaczego ludzie nie czepiają się oszustów, złodzei czy nieuczciwych pracodawców tylko właśnie ciężanych.

Gość w pracy 4 godziny przy kompie
minipizza czy ty przypadkiem nie jestes w pracy? I zamiast pracowac (bo chcesz sie wyklocac o krotszy czas pracy) to siedzisz i piszesz na kafe:O I skoro komputer taki szkodliwy to go wylacz, ale pewnie jestes jedna z tych idiotek dla ktorej praca przed komputerem jest szkodliwa, ale siedzenie na kafe godzinami juz nie:D