Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce byc mloda mama

Jestem za mloda na matke. Co robic?

Polecane posty

Gość ja usunelam
a wystarczy tylko opusic granice naszego kraju i juz nie jest nielegalna

Gość Gdaga
Reasumujac : ciesze sie, ze nie jestem na jejmiejscu i tyle.

Gość urodzisz dzieciaka i po nauce
nawet zamowienie tabletek na womenweb jest legalne. Polska ma idiotyczne prawo jesli chodzi o aborcje.

Gość Gdaga
Pewnie to prowokacja a my sie podniecamy:-)

Gość dtfvygbigub
no to ladnie go kochasz :/ po co z nim jestes jak go nie kochasz? po czym to stwierdzam po twojej wypowiedzi ! ja byscie tak bardzo uwazali to by do tego nie doszlo chyba ze jestes latwopylna ?

Gość ja usunelam
debilko-zadna metoda antykoncepcji -ZADNA- nie daje 100% pewnosci zreszta autorka opisala jak najprawdopodobniej doszlo do ciazy i opisala rowniez swoje skomplkowane relacje domyslam sie ze to jest dla ciebie nie do ogarniecia

ja usunelam dla ograniczonych matek, ktorych jedyna rozrywka jest spacer po rossmanie to jest nie do ogarniecia:O Az ich szlag trafia, ze ktos nie chce skonczyc jak one.

Gość Juratka
A czemu wyzywasz matki! Czemu piszesz sa sa ograniczone? To wybortych matek i pewnie sa szczesliwe. Czemu nie mozesz tego zrozumiec? Nie obrazaj innych. Po co te nieprzyjemne okreslenia? Czy o tobie ktos zle mowi? Wyzywa od ograniczonych? To ty tez tego nie rob. Nie obrazaj innych.

Gość jugo
autorko - gratuluję decyzji i odwagi. rozmowa z ojcem dziecka to najbardziej w porządku rozwiązanie, dajesz szansę i jemu, żeby sprawdził w praktyce swoje deklaracje, i temu dziecku. pamiętaj tylko, żeby dać mu kilka dni na ochłoniecie, może przegadanie sprawy z rodzicami - bo może mówić różne rzeczy pod wpływem informacji, że ma zostać samotnym ojcem. ja usunęłam - tak Cię to boli, że Ty usunęłaś a ona rozważa urodzenie? widać nie do końca pogodziłaś się z tą decyzją... pisanie o byciu inkubatorem i dolegliwościach jest żałosne - w życiu nie zawsze wybiera się drogę łatwą i przyjemną, życie jest wartością nadrzędną i chyba jest więcej warte niż dolegliwości ciążowe przez kilka miesięcy :O trudno, stało się - dziewczyna jest w ciąży i próbuje tak to poukładać żeby z jednej strony dać dziecku szansę a z drugiej nie wywracać swojego życia do góry nogami. i za to ją szanuję.

Gość Abn
Rozumiem, ze ty nie jestes niczym teraz ograniczona i masZ czas na fajne spedza ie czasu na kafeterii? Wow, mozesz sie czuc spelniona. Ja wchodze na kafe z toralnych nudow wiec i ty musisz sie bardzo nudzic a przeciez nic cie nie ogranicza? Cemu nie podbijasz swiata zamiast tu siedziec? Zastanow sie.

Gość Juratka
Jugo maz racje:-) pozdrawiam Cie.

nie obrazam matek, bo sama nia jestem. Obrazam ograniczone matki o ile mozna obrazic kogos kogo szczytem marzen jest slub i dzieci oraz wycieczki po biedronce gdy pan laskawie rzuci 2 dychy. I takie wlasnie osoby potem tu pisza w kolko to samo urodz jakos to bedzie i przytaczaja swoje historyjki nie biorac pod uwage, ze ona nie chce byc z tym czlowiekiem i nie chce tego dziecka. W glowie sie im nie miesci, ze ktos nie chce zyc jak one.

Ja urodziłam 2 miesiące temu i nie wyobrażam sobie usuwać ciąże.

.

Gość Juratka
A czemu zakladasz ze to sa takie osoby o jakich piszesz? Z mezem panem i wladca robiace zakupy w biedronce i majace jeden cel dzieci, dzieci i nic wiecej? Przeciez na ogol matki wraaja do pracy bo takie jest zycie, ze malo kto moze sobie pozwolic na zycie z jednej pensji. Nie sadze zeby tu sie wypowiadaly jedynie tzw. Matki polki bez ambicji. Skad wniosek ze tu tylko tzw. Zony przy mezu pisza? Nie musi wcale tak byc.

Gość ja usunelam
w ogole mnie nie boli jej decyzja- podziwiam za to jej poswiecenie- kolejna roznica nie do ogarniecia dolegliwosci ciazy sa sprawa nadrzedna jesli dziecko jest chciane i wyczekiwane..jesli ciaza jest niechciana i nieoczekiwana to dolegliwosci bardziej mecza, uwierz mi.. Zycie jest wielka wartoscia, ale w moim przypadku zdecydowalam sie na moje zycie- bylo ono dla mnie wazniejsze niz 7 tyg zarodek. Wcale nie jest to latwe i przyjemne, wolalabym zeby ta ciaza nigdy mi sie nie przytrafila, ale coz stalo sie. Nie mam nic przeciwko matkom, niechaj wieczny ogien swieci nad ich szczesciem...ale nie zgadzam sie na zmuszanie kobiet do rodzenia...kazda kobieta powinna miec mozliwosc podjecia wlasnej decyzji..tylko tyle i az tyle

Gość ja usunelam
@izka 2000 fajnie ze nie musisz usuwac, to zreszta nie byloby konieczne gdyz dwa miesiace temu urodzilas twoj post jest nie na temat..napisz nam czego jeszcze sobie nie wyobrazasz (domyslam sie ze troche tego jest)

bo inteligentne kobiety nie pisalyby takich bzur ze pomoga rodzice, wspolokatorzy beda nianczyc albo w domu samotnej matki beda jej pilnowac dziecka gdy ona pojdzie na zajecia:D raczej nie ograniczona kobieta nie dziwilaby sie, ze autorka nie chce slubu i nie nazywalaby jej z tego tytulu ksiezniczka, normalna, inteligentna kobieta nie pisalaby "suko, kretynko" i nie oceniala przed podjeciem dezycji. Ale ograniczone biedne kobiety nie dosc, ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem to jeszcze swoje fantazje na temat zycia autorki tworza:D

ja usunęłam- ale w Tobie jest pełno ironii i wredoty. O ile wiem na forum może wypowiadać się każdy. Autorka chciała usunąć ciąże, więc ja wypowiedziałam się na ten temat pisząc że nie wyobrażam sobie zrobić czegoś takiego. Z tym że ja jestem szczęśliwą żoną i matką.Ale sądzę że gdybym była na miejscu autorki to też nie odważyłabym się na taki krok który niestety w przyszłości może jej tylko zaszkodzić, a tym bardziej że jest jeszcze młodziutka. Nikt Ci nie daje gwarancji że za kilka lat będziesz mogła zajść w ciąże po skrobance. Różne komplikację mogą wyniknąć po takim zabiegu. No ale jak Ty żyjesz tylko chwilą i nie myślisz co mogłoby być za kilka lat to jest wyłącznie Twoja sprawa.

Gość ja usunelam
i kolejna odpowiedz obrazujaca twoja ignorancje!!! prosimy o wiecej

autorka chyba wlasnie mysli o przyszlosci skoro chce konczyc studia i nie planuje obecnie zakladania rodziny:O Naprawde umiejetnosc czytania ze zrozumieniem to taka trudna sztuka?

Gość ja usunelam
@urodzisz dzieciaka- to bylo do mnie Izka2000 rozgryzla mnie psychologicznie i stwierdzila ze zyje, oh szalona, tylko chwila i nie mysle o przyszlosci...przyszloscia ta ma byc moje przyszlosciowe zajscie w ciaze, ktorego nikt mi juz nie moze zagwarantowac

a to faktycznie zle to zrozumialam:D Dla ograniczonych kobiet, ktorych jedyna ambicja jest biala kiecka sluba i brzuch to jedyna i sluszna przyszlosc. Nie mozna przeciez zyc inaczej.

Gość ja usunelam
tzn sprostowanie-czesc jest do mnie a czesc do autorki tematu- Izka2000 nie rozroznia nas chyba

Gość Mysli o przyszłości kosztem
dziecka:O Żałosne. A jak ja tutaj kiedyś napisałam,że urodziłam mając 17 lat( i jestem obecnie szczęśliwa)to zostałam zwyzywana od najgorszych,a taka Panna planuje usunąć i co po niektórzy jej przytakują głupio:O Co za pojebany świat. Młode też usuwają mniej innymi z braku wsparcia, i z braku zrozumienia innych ludzi,boją się co powie Pani w autobusie,albo sąsiadka(zupełnie całkiem obce osoby), a czy robi słusznie? Moim zdaniem nie,bo idzie o tyle że na łatwiznę,że tak napiszę, a nie że postępuje rozsądnie!

Gość edyta pe
a przecież na studiach można iść na indywidualny tok nauczania. Moja kuzynka tak się teraz uczy bo na pierszym roku zaszła w ciążę latem urodziła. Jak jest na zajęciach to z dzieckiem jest albo jej mąż albo jego rodzice. I też dojeżdża około 70 km....

OMG na jakich facetów Wy trafiłyście skoro piszecie "pan i władca rzuci 2 dychy". Nie wiem co Was tak boli w tym, że BYĆ MOŻE urodzi i prawdopodobnie zajmie się nim ojciec albo odda dziecko do adopcji? Lepiej żeby usunęła? Czy gdzieś napisała, że wbrew swej woli wyjdzie za mąż, zrezygnuje ze swoich marzeń? Co Was tak w tym boli i irytuje? Tak jak ktoś napisał, że to jest na prawdę zachowanie godne podziwu, nawet urodzić i oddać a nie pójść na łatwiznę i usunąć. dziewczyna nie napisała, że kocha swojego chłopaka, pisała, że go polubiła, dobrze im było razem itp, ale miłość w tym wszystkim ma duże znaczenie i wsparcie partnera, więc nie dziwie się, że jest jej bardzo ciężko, oczywiście nie ma nic gorszego jeśli jest wpadka, a plany przyszłości rysują się u boku faceta którego z którym najwidoczniej nie ma się wspólnych planów, dla którego jej marzenia i ambicje nie mają żadnego znaczenia. Ja nie wyobrażam sobie sytuacji, że jestem w ciąży, urodzę dziecko i mąż by stwierdził, że koniec z nauką, pracą i tylko do dzieci i garów - ale dobrze, że zdecydowała się na krok taki jakim jest rozmowa z tym mężczyzną być może w zaistniałej sytuacji będzie mieć inne zdanie i będzie potrafił uszanować jej decyzje, że nie chce ślubu itp.

Gość Lelolelo
Pani edyto, czytała Pani, co autorka do tej pory napisała o sobie? Jeśli nie, to przypomnę: 1. nie chce mieć dziecka. 2. Nie chce związku z tym człowiekiem, ojcem dziecka. Tak że fakt, iż Pani kuzynka miała pomoc ze strony męża i jego rodziny nijak się ma do tematu.

Gość hm m m
powiem Ci autorko jedna rzecz. i nie zeby Cie obrazic czy przekonywac na ktoras strone. ale wnioskujac z Twoich wpisow Ty bys sobie nie poradzila po usunieciu. mialabys wyrzuty sumienia. a jakbys kiedys zaszla w ciaze to napewno byloby Ci strasznie ciezko myslac o poprzednim dziecku, ktore usunelas. widac, to po tym jak sama nie jestes pewna czego oczekujesz... Twoj wybor-zycze Ci byś nigdy nie zalowala swojej decyzji, ktora podejmiesz-ale mam tez nadzieje, ze wiele razy sie zastanowisz zanim podejmiesz ta ostateczna decyzje...

Gość Lelolelo
"O studiach nigdy nie marzyłam, więc tym się najmniej przejmowałam." To cytat z wcześniejszej wypowiedzi Pani która została matką w wieku 17 lat. Czy pani też nie potrafi czytać ze zrozumieniem? Pani miała inne priorytety w życiu, niż autorka, inną sytuację życiową, więc porównywanie pani i autorki wyborów życiowych jest bezzasadne. Autorka nie tylko o studiach marzyła, ale nawet swoje marzenia zaczęła realizować. Pani nie, Pani wolała dzieci i męża. I spoko, to był Pani wybór, fajnie że jest Pani szczęśliwa i spełniona. Ale autorka nie będzie, jeśli wybierze Pani drogę, bo to NIE JEST jej droga. Ona chce studiować, rozwijać się, i przede wszystkim - nie chce być matką i żoną NA RAZIE. Proszę nie przykładać do każdego swojej miary, bo każdy jest inny.