Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

20 marca wychodzimy na ulicę- Tusk musi odejść !

Polecane posty

Gość Polak w średnim wieku
Kochani. Pamiętam i czasy komuny i odzyskanie niepodległosci. Tak złego rzadu jak obecny nie pamiętam. A w tym roku miną juz 24 lata od powstania III RP. I ciągle jest to samo: wysokie bezrobocie, złe traktowanie pracowników, obiecanki polityków przed wyborami a potem wycofywanie sie z nich, afery , przestępczośc, bezradnośc policji i wymiaru sprawiedliwości. To juz decydowanie za długo. Przypominam ze II Rzeczpospolita istniała krócej (1918-1939), a jednak to państwo , które powstało z 3 zaborów, terenów zniszczonych przez I WŚ, dokonało więcej niż obecne. Obroniło się przed najazdem bolszewików, zlikwidowało hiperinflację, zbudowano Gdynię, COP, unowocześniono Warszawę. I nie było wtedy żadnej Unii sypiącej dotacjami. Pytacie co zamiast PO-PSL? Najpierw cokolwiek, byleby w rządzącej ugrupowaniu nie było ludowców. Nie moze być dalej tak, że państwo z budżetu czyli naszych podatków dopłaca 16 mld rocznie do Krus czyli ubezpieczenia rolników. Krus to chwast który nalezy wyrwac jak najszybciej!!!

Gość bdjqp
Wiem ze ich nie obalimy:( ale niech oni wiedza ze Polska NIE godzi sie na traktowanie nas jako ciemnego narodu, a ta watacha co to ją trzeba dorżnąć to chyba mowa o nas była :(

Gość Polak w średnim wieku
A co do tekstów hgg. Dentystka cwaniara wykorzystuje przekonanie ze publiczna slużba zdrowia to syf i ciągnie ciężkie pieniądze od ludzi. Tylko że jak się dobrze poszuka to mozna znaleźc przychodnie które w ramach NFZ obsługują pacjentów tak samo dobrze, jak prywatni lekarze. Wiec trzeba tylko się rozejrzec i nie nabijać kasy stomatologom (a tak przy okazji - ktoś powinien ich dodatkowo opodatkowac :)). Z jednym jej stwierdzeniem się zgodzę. Na wsiach jest coraz więcej pieknnych domów. Ale nie ma sie co dziwić, przecież chłopi dostaja dotacje z Unii i płacą grosze na Krus. Ale pozostałe - gdzie ona widzi te tłumy ludzi w sklepach? ja tam widze raczej pustki i zamykanie kolejnych sklepów. Kryzys i bida.

Gość oczywiście, ze będziemy
Już chyba tylko płatni pisarze mają złudzenie, ze za tego rządu mogłoby być lepiej. 1. Afera hazardowa - której przecież nie było; 2. Zamach w Smoleńsku - którego przecież nie było i żaden trotyl, próba przekupstwa putinowskiej ("rosyjskiej") prokuratury w zamian za milczenie o zamachu np. P. Małgosi Wassermann czy matactwa wobec P. Andrzeja Melaka nie mają tu przecież większego znaczenia; niszczenie dowodów - wraku, usilne szukanie polskiej czarnej skrzynki, aby ją sfałszować; rozkradanie dowodów zbrodni - do tej pory po bazarach sprzedawana jest blacha z polskiego TU154M w Rosji; morderstwo szyfranta Zielonki - bo mógł rozszyfrować, ze to był zamach i to natychmiast, to po co ma żyć - lepiej go zabić; zabicie Rosjanina, który nagrał wrak i jeszcze żywych oraz udokumentował jak ich dobijali putinowcy;, powieszenie się doradcy Tuska - gdy wiedział, co się stanie z Polską, z Prezydentem, że samolot jest odpowiednio "napawiony"; remont samolotu w Samarze przez firmę znajomego Putina, tuż przed lotem; brak obstawy na lotnisku Siewiernyj - bo po co, skoro w planach był zamach i wytyczne poszły smsami o czym mówił Gen. Petelicki, który przecież miał już dość narzekania na korupcję rządu, wieć wziął i się "zabił" za pomocą grasującego po Polsce samobójcy seryjnego; nakierowywanie pilotów w jar; brak akcji ratunkowej; mordowanie jeszcze żywych, o których mówili świadokowie, którzy milczą ze strachu o swe dzieci i rodziny dalsze; nie zabezpieczenie terenu, brak przeszukiwania; wymazanie nagrania przez "polską" prokuraturę - nagrania jednego z członków załogi, który przeżył do żony Joasi (czyżby Pan Kurtyka?), że żyją, ale była wielka tragedia; nagranie Komorowskiego "po tragedii" wrzucone na str TVP Info jeszcze długo rzed tragedią - zatem wiadomo było, ze zamach będzie, a statystyki google nie kłamią i cache uchwyciło, że orędzie "po" zostało wrzucone przed - zatem Komorowski wiedział co będzie, a zresztą mówił, że Prezydent gdzieś poleci, coś sie stanie i to wszystko się zmieni; kawalkada "samobójstw" garażowo/biurowych, oczywiście bez znalezienia powodów, a powód jest jeden - rozszyfrowanie bandy skorumpowanych, a za to jest tylko śmierć z rąk mafii; 3. Powódź tysiąclecia, której można było zapobiec, jednak rząd PO zrobił wszystko, by nie zaakceptować ustawy antypowodziowej autorstwa PiS, bo to autorstwo PiS, zatem działań anty nie było, zaś po powodzi, Komorowski stwierdził, ze wprowadza specustawę - a była to właśnie usrtawa autorstwa PiS, no ale czemuż by sobie nie prypisać usług na wierzchołku tragedii ludzkiej - tragedii milionów Polaków, którzy stracili dobytki ich życia - mówili potem w kamerach, ze wiedzą kto jest temu winni i wiedzą jak zagłosują, więc im odebrano możliwość głosowania, bo bez dowodu, bez lokalu nie zagłosujesz, zaś dano możliwość głosownia dwuktrotnego u siebie i w kurorcie wypoczynkowym, aby ukryć fałszerstwo, zaś mnóstwo kart z głosami na PiS znajdowano potem na śmietnikach; 4. Sypiące się autostrady- po wydaniu milionów na nie; 5. Rrozwalony stadion - po wydaniu milionów na niego; 6. Galopujące bezrobocie 7. Galopujące premie, bo musza być i już 8. Wysokie ceny paliw, żywności, ubrań 9. Podwyżki podatków, zabieranie ulg, a nawet opodatkowanie zasiłków społecznych.....

Gość gery
ja w Lublinie tez wyjde na ulice.musi sie to w końcu zakończyć

Gość sdfdfggg
BUŁGARIA, ISLANDIA, WĘGRY Tam rządy ustąpiły, bo ludzie powiedzieli basta... Nawet leniwi podobno Hiszpanie i Grecy z których Polacy się nabijają potrafią masowo zamanifestować na ulicach głównych miast... Tylko Polacy przez dużą część swoich skretyniałych pobratymców tzw. lemingów nie mających własnego zdania, bojących się ośmieszenia za niewłaściwe poglady, wygodnickich, leniwych, zamkniętych na świat i zmanipulowanych jeszcze nie wyszli na ulicę... A z każdej strony można usłyszeć narzekania na rząd: od kierowców, emerytów, studentów, pielęgniarek, nauczycieli, kolejarzy itd... TO NIE JEST NORMALNE, TAK SAMO JAK TEN RZĄD I TO PAŃSTWO 2 MILIONY OSÓB NA GRANICY UBÓSTWA, BEZROBOCIE WZRASTA, 2 MILIONY OSÓB WYEMIGROWAŁO, CORAZ WIĘCEJ URZĘDASÓW A CI PIERDOLĄ O BIEDRONIU I DUPIE MARYNI

Widzę że wątek się rozwinął, niestety wczoraj nie mogłam dłużej dyskutować. Nie rozumiem dlaczego próbujecie ze mnie robić dyżurną miłośniczkę PO, która dostaje orgazmu na głos Tuska. Mam do niego milion zastrzeżeń, milion rzeczy nie podoba mi się. Po prostu krytykuję metody manifestacji ulicznych, które zazwyczaj kończą się bandytyzmem i niszczeniem mienia publicznego!

" Dentystka cwaniara wykorzystuje przekonanie ze publiczna slużba zdrowia to syf i ciągnie ciężkie pieniądze od ludzi. Tylko że jak się dobrze poszuka to mozna znaleźc przychodnie które w ramach NFZ obsługują pacjentów tak samo dobrze, jak prywatni lekarze. Wiec trzeba tylko się rozejrzec i nie nabijać kasy stomatologom " Jest to bzdura totalna. Po pierwsze dlatego że nie pracuję jako stomatolog. Po drugie nie uważam za syf totalny publicznej służby zdrowia.Po trzecie uważam ża najlepsi lekarze zazwyczaj pracują w publicznych klinikach, tylko mają do dyspozycji gorszy sprzęt niż prywatni. Nie znasz mnie, to nie oceniaj!

na ulicę autorko, to można wyjść na spacer, albo po zakupy. Na szczęście minęła komuna i uprawianie polityki na ulicach. A od tego aby zmusić Tuska do odejścia, jest kartka wyborcza i sejm, a nie ulica." Zgadzam się z tym w 100%

Gość hoang hai him
o jezu straszne bandytyzm i dewastacja nie osraj się a jak ludzie umierają z głodu albo w męczarniach w szpitalu to jest najs TACY JAK TY TO SPOŁECZNY NOWOTWÓR KTÓRY TRZEBA WYPALIĆ ABY COŚ W TYM KRAJU ZMIENIŁO SIĘ NA LEPSZE KOSMOPOLITYCZNI, BOJĄCY SIĘ MIEĆ WŁASNE ZDANIE, CWANIAKOWACI, MYŚLĄCY TYLKO O SOBIE IDIOCI...

Gość 3333333334444
Jesli ludzie w koncu cos zrobia to naprawde przestane myslec, ze nasz narod to najglupsze spoleczenstwo na swiecie! Nie wiem jak mozna sie godzic na wieczne podwyzki, na jakis durne podatki smieciowe itd... Ludzie wola narzekac, zrezygnowac z czegos by placic tym darmozjadom! Trzeba wyjsc na ulice! Trzeba zrobic tutaj totalna rewolucje! Moga bulgarzy, moga francuzi, moga inne kraje, a my nie??? Bo tutaj ludzie sa durni i lewniwi! Mam nadzieje ze jednak to sie zmieni! Caly rzad do wymiany! Nie macie nikowo w zamian? Znajda sie tacy, ktorzy teraz nawet nie sa upubliczniani medialnie. Media promuja tylko tych co pchaja sobie do kieszeni!

Gość hoang hai him
"na ulicę autorko, to można wyjść na spacer, albo po zakupy. Na szczęście minęła komuna i uprawianie polityki na ulicach. A od tego aby zmusić Tuska do odejścia, jest kartka wyborcza i sejm, a nie ulica." Zgadzam się z tym w 100% " Głupia cipo Suwerenem jest w Polsce naród- od narodu w kraju pochodzi wszelka władza i ehzekutywa, legislatywa i judykatura Naród ma prawo do samostanowienia Naród jest suwerenny i niepodległy Naród ma prawo do podejmowania działań w ramach społeczeństwa obywatelksiego Naród ma prawo do strajków, zgromadzeń i zrzeszeń Naród ma prawo do nieposłuszeństwa obywatelskiego i obalenia władzy... Ale co ty przygłupia cipo możesz wiedzieć o prawie, zasadach ustroju, prawach i wolnościach obywatelskich

Nie jestem cwaniakiem, a już na pewno kosmopolitą. Ale zmiany przeprowadza się na wyborach! a nie ulicach. A PO wybory WYGRYWA a nie fałszuje...

Gość 3333333334444
Co za debilka, nic dziwnego ze w naszym kraju jest jak jest... Za komuny to przynajmniej ludzie nie mieli takich problemow jak teraz i zyli spokojniej. Ja mam 30 lat i wiele bym dala by tak komuna wrocila!

Pracuję w psychiatryku, więc możesz mnie wyzywać od CIP albo jeszcze gorzej, bo nie robi to już na mnie wrażenia. Jeśli Tobie to ulży, nie ma sprawy, obrażaj dalej. Naprawdę ;)

Gość 3333333334444
Zapewne jestes z tych leniwych ktorzy narzekaja przy kawce z kolezankami

Gość 3333333334444
ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahah tos pojechala. Teraz to juz nie mam komentarza i omijam to co bedziesz tutaj wytwarzac!

Gość hoang hai him
"Ale zmiany przeprowadza się na wyborach! a nie ulicach. A PO wybory WYGRYWA a nie fałszuje..." WIESZ TYLKO TO CO CI MEDIA WPOMPOWAŁY DO TEGO PUSTEGO ŁBA JAK WIDAĆ WYŻEJ NIE WIESZ JAKIE CI PRZYSŁUGUJĄ PRAWA, NA CZYM POLEGA ROLA SUWERENA W PAŃSTWIE, CZYM JEST USTRÓJ DEMOKRATYCZNY I REPUBLIKA----> RES PUBLIKA----> RZECZ LUDU DEMOKRACJA= DEMOS(LUD) + KRATOS(WŁADZA) "A PO wybory WYGRYWA a nie fałszuje..." DOWÓD JAKIKOLWIEK? JAKIEŚ PROTOKOŁY, SPRAWOZDANIE, NAGRANIE COKOLWIEK PROSIMY???? "Pracuję w psychiatryku" Współczuję "bo nie robi to już na mnie wrażenia" Czyżby? " Jeśli Tobie to ulży, nie ma sprawy, obrażaj dalej. Naprawdę" Ty chyba jesteś za głupia, żeby cię obrazić ;) HHHHEEEHHE

Gość policjanttt....
obalic to Wy możecie co najmniej wino w parku:P

Raczej przyzwyczajona pracą do obrażania, ale nie o to chodzi. Rozumiem że niektórzy chcą obalić rząd. Ok. Tylko chyba zapominają że ten rząd został wybrany przez Ludzi, a nie sam się wybrał. I nie zdarzyło się to raz, tylko wygrywa każde wybory jakie się odbywają: prezydenckie, parlamentarne, samorządowe... Jeśli w następnych wyborach wygra PiS to znaczy że taka była wola ludu. Narazie Lud wybrał PO. I jeśli myślisz że poprzez powyrywane znaki, kostkę brukową czy spalony samochód dziennikarzy coś sie zmieni... tak, ludzie jeszcze bardziej będą się bać Pisu

Gość mieszkanka dzikiego kraju
Trzeba zacząć sprzątać ten burdel,wladza zapomina ze jest dla narodu!!!

Gość policjanttt....
policjant chyba pryszczaty nieudacznik co inkasuje 5 gr od komentarza

Gość ,,,
policjant-inteligent,potrafi zbudować zdanie pojedyńcze.Czapka z głowy za ten bogaty zasób słownictwa,godny wyborcy Peło. W Polsce o ile mi wiadomo panuje ustrój demokratyczny- wolnosć zgromadzeń,prawo do strajku,do manifestacji. hgg-jestes nieucziwa.To że tobie i twoim znajomym żyje się dobrze nie oznacza że dotyczy to ogółu społeczeństwa.Moim rodzicom tezżyje się nie najgorzejCo ztego.W polsce namiło sieżyc lepeij.Wszytkim Warto wychylić glówę ze swojej skorupy i rozejrzeć się uczciwie trochę dalej niz po swoim ogródku.Nikt kto miałby tu szanse nie wyjeżdżałby za granicę.Tobie się udało ale ty jedna nie stanowisz całości. Najlepsi z Polski uciekają Zostaja ci co muszą i i co mają się dobrze- w dużej części miernoty które niby gdzieś zaszły ale nie miałyby szans na gdyby nie koneksje i znajomi królika.

Gość ,,,
*literówki

Gość hoang hai him
"Tylko chyba zapominają że ten rząd został wybrany przez Ludzi, " 30% z 50% ogółu hahaha tak mandat, że hej ;) " zapominają że ten rząd został wybrany przez Ludzi, a nie sam się wybrał." Po raz kolejny brak dowodów " samorządowe.." Bzdura i to wielka i wielkie nadużycie "Jeśli w następnych wyborach wygra PiS to znaczy że taka była wola ludu. Narazie Lud wybrał PO. " Już CI PISAŁEM IDIOTKO, ŻE WYBORY TO JEDEN Z WIELU ALE NIE JEDYNY SPOSÓB WYRAŻANIA WOLI PRZEZ SUWERENA "I jeśli myślisz że poprzez powyrywane znaki, kostkę brukową czy spalony samochód dziennikarzy coś sie zmieni... tak, ludzie jeszcze bardziej będą się bać Pisu" Hiszpanie, Bułgarzy jakoś nie mają takich skrupułów, tylko pani psychiatra hahahhaha z Polski KARTA PISU JEST JUŻ ZGRANA PANI PROPAGANDZISTKO PROSZĘ WYMYŚLIĆ COŚ NOWEGO

ja nie mówię że dlatego że mi się żyje dobrze (choć pewnie niejeden moje zarobki uznałby za klepanie biedy, kwestia podejścia) to znaczy że tak jest w całym kraju. Ale wmawianie że w Polsce wszyscy głodują i jest bieda totalna jest bzdurą.

Gość policjanttt....
wyjdzie ze 100 policjantów i rozpierzchniecie się jak pospolite ruszenia pod ujściem w 1655 r. jak się nie podoba to zawsze można wyjechac za granice.

AAA, SUPER, teraz doczytałam. Czyli uważasz że PO sfałszowało wyniki wyborów? I fałszuje od tylu lat każde?>

Gość policjanttt....
ale pryszczaty nieudaczniku nikt nie będzie się ciebie pytał o zdanie..

Gość hoang hai him
" AAA, SUPER, teraz doczytałam. Czyli uważasz że PO sfałszowało wyniki wyborów? I fałszuje od tylu lat każde?>" NIE MÓWIĘ JEDNOZNACZNIE TAK I NIE MÓWIĘ JEDNOZNACZNIE NIE ANI TY NIE MOŻESZ MÓWIĆ ŻE BYŁY W 100% DEMOKRATYCZNE ANI JA NIE MOGĘ MÓWIĆ ŻE NA 100% SFAŁSZOWANE