Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia_nowa

do czego slużą te wszystkie kosmetyki do wlosów???

Polecane posty

Gość sonia_nowa

hej :) możecie mi napisac do czego slużą (przy jakich zabiegach się uzywa): 1. pianka 2. lakier 3. żel 4. guma 5. jedwab są jeszce jakies inne? czego i kiedy (przed czy po) powinnam uzyc jesli chcę: 1. wyprostowac włosy prostownicą 2. zrobic fale za pomoca papilotów?

Gość sonia_nowa
a podbiję :)

Gość karrina
W większości do tego, żeby włosom krzywdę robić.

Gość ja nie nie używam tych
kosmetykow bo są mi zbędne. Od święta lakier do włosów jak jest jakaś impreza i mam włosy pokręcone (lakier utrwala fryzure) Pianka dodaje objętości ale sprawdza się to przy modelowaniu bo sama w sobie gówno daje za przeproszeniem i skleja włosy Jedwab jest fajny chwilowo bo nabłyszcza i wygładza włosy ale na dłużą metę wysusza żel to taki pic na wodę, do loków niby sie nadaje ale efekt marny, włosy wyglądają na mokre guma do włosów utrwala, kształtuje fryzurę, z tym że nadaje się do fryzur bardziej ekstrawaganckich bo włosy po niej są tłuste i nieprzyjemne w dotyku. Jak chcesz wyprostować włosy prostownicą to użyj najlepiej sprayu chroniącego przed wysoką temperaturą (chociaż ja nie używam niczego bo rzadko prostuję włosy), tak samo przy kręceniu włosów falownicą. Dla ulepszenia trwałości spryskach włosy lakierem ale w odległości ok 20cm i nie przesadź z ilościa