Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweliiiiiiiiina

Czy przedszkole może sprawdzić czy rodzice pracują?

Polecane posty

Gość cycyrydza
Ja myślałam że jak się dostane to mam już z głowy a Wy mi tu takie rzeczy piszecie muszę sie zapytać jak to jest w naszym miescie

Sprawdzają - nie sprawdzają to nie mam pojęcia. W każdym razie moje dziecko chodziło do przedszkola od 4 roku życia to musiałam w podaniu podać numer telefonu do zakładu pracy oraz pieczona i podpis pracodawcy .

Gość dziunia aleś ty głupia
:D:D:D

Gość mididadada
mi powiedziala ze jest za duzo dzieci a za malo miejsc. mam jeszcze troszke czasu do 28 marca.

Gość ,,,
.

a skad wie, ze znajdzie prace od wrzesnia, skoro bezrobocie juz prawie 15%??? a jak dostanie prace od maja to nie pojdzie?? czy jednak wtedy sie jakos uda znalezc opieke na te 3 miesiace?? w polsce jak psu buda to sie najwyzej pogrzeb nalezy, poza tym nic. a ze prywatne drozsze to oczywiscie wiem. nie rozumiem tylko, dlaczego kobieta niepracujaca ma dawac dziecko do przedszkola, skoro dla pracujacych miejsc nie ma.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
d.z.iunia ty jednak jestes glupia :(

Gość nieidealna mama
u mnie nie ma z tym problemu, ja nie pracuje a dzieci chodza do przedszkola:P

Gość mididadada
nieidealana mama ile twoje maja lat? i co to za przedszkole?

Gość dziunia ten twój nick jest
bardzo adekwatny do twojego ilorazu inteligencji:O widzę, ze jednak nie udajesz tylko po prostu głupia jesteś i tyle:O

Gość miałam podobnie
u nac nie sprawdzają

Gość qazplmedcokn
Zawsze możesz dziecko posłać do prywatnego przedszkola, tam nie ma takich wymogów i nie sprawdzają czy pracujesz czy nie, jedyny minus to taki, że jest droższe niestety

Gość nieidealna mama
3 i 5 lat dzieci maja, przedszkole państwowe

Gość gość
W tym roku chyba nie trzeba pieczatek z pracy tylko zwykłe oswiadczenie :)

Gość gość
Tak ale w będa sprawdzac rodzicwe czy sa w ZUS ubezpieczeni.

Gość gość
No wlasnie nie trzeba pieczątek .Oni chyba to będą sprawdzać bo jak nie to trochę dziwne będzie .

Gość gość
U nas od razu powiedzieli że beda sprawdzac ale nie dyrektor przedszkola tylko Urząd miasta.

Gość gość
W niektórych przedszkolach trzeba pieczatki ale nie we wszystkich bo i tak mają kontrolować w urzędzie czy rodzice pracują. Pewnie nie wszystkich ale część będą.

Gość gość
Do mojej koleżanki już w tamtym roku dzwonili do pracy i pytali czy taka osoba tam pracuje.

Gość gość
Ja pierdziele' dziunia Ty udajesz? Powiedz prosze, ze tak. Dziewczyny juz ci to tlumaczą jak dziecku ale Ty dalej nie rozumiesz. Moj mąż pracuje, ja nie. Zapisalam dziecko do przedszkola. Po co?? A no po to, zeby do tej pracy isc. Nie mam takiego komfortu, zeby mi ktos z dzieckiem siedzial ( babcia, mama, tesciowa itp). Mam nadzieje, ze maly sie dostanie i od wrzesnia pojdzie do przefdzkola a ja bede mogla szukac pracy i jak znajde to bede mogla do niej od razu isc. Bo gdybym ja teraz znalazla to NIE MIALBY MI KTO z dzieckiem zosyac. Wiec chyba logiczne, ze na razie nie szukam intensywnie. Owszem rozglądam sie bo nie raz szukaja osób do jakiejs pracy, ktors defakto bedzie za kilka msc. Ja nie wiem, ale Ty chyba myslisz ze jak jutro znajdę pracę i każą mi do niej przyjsc w piątek to jest to równoznaczne z tym, że przedszkole ma obowiązek przyjąć moje dziecko od tego właśnie piątku. Mieszkam na wsi (ok 7 tyś mieszkańców) i nie ma u nas prywatnego przedszkola. Jest jedno państwowe. Musiałabym wozić dziecko do mista obok. Mogłabym poszukać niani i np oddać jej prawie całą swoją pensje bo zapewne musiałaby byc z dzieckiem ok. 9 h dziennie. Pociągnąć tak kilka msc, zeby w czasie składania wniosku miec prace ale niestety na to juz za późno bo wniosek juz złożony.

Gość gość
super, dla matek pracujacych miejsc nie ma, a dla moze-kiedys-pracujacych ma byc. polska to nie zachod, u nas nie ma takich luksusow, zeby miejsce bylo dla kazdego. nie pasuje - zmien kraj zamieszkania.

Gość gość
Do goscia wyżej- ale powiefz mi kto k***a się zajmie moim dzieckiem jak będę w pracy?? No kto się pytam?? Może Ty??

Gość gość
Ja nie słyszałam żeby dziecko nie pracujacej się dostalo do przedszkola. No chyba ze miała lewa pieczątkę.

Gość gość
U nas w Akademii Rozwoju Malucha też sprawdzali. Trzeba spełnić kilka kryteriów, ale nie są jakieś wygórowane. Można sprawdzić co trzeba załatwić przed zapisaniem dziecka: http://akademiarozwojumalucha.pl/

Gość gość
Hej nie wiem czy mi tu ktoś jeszcze odpisze. A jak ktoś podał fałszywe miejsce zamieszkania to moga to sprawdzić

Gość gość
Oczywiście, że sprawdzają miejsce zamieszkania na podstawie danych z Urzędu Miasta lub Gminy. Co więcej za podanie fałszywych danych grozi odpowiedzialność karna.

Gość gość
Wystarczy pracować w dniu składania wniosku a potem można się zwolnić.

Gość gość
Witam. Mam taki sam problem z tym ze corka chodzi do 13. A ja chce zeby chodzila do 16 bo pracuje na czarno a od wrzesnia bede miala umowe. Nie wiem co robic? Teraz jest rekrutacja,dyrektorka mowi ze nie mam umowy to nie przyjma malej do 16.

Gość gość
Czy coś się zmieniło ?