Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lateksova

Czemu faceci myślą że jak 'panna z dzieckiem' to szuka tatusia dla dziecka ??

Polecane posty

Gość Pani anonimm
A co do samego tematu - ja byłam samotną matką. Byłam nią przez jakieś 4 miesiące. I złamię tu pewnie kilka stereotypów bo -po pierwsze to ja zostawiłam ojca mojego dziecka, a nie jak o samotnych matkach się sądzi zostałam zapłodniona i porzucona jak naiwna lala -po drugie nie miałam problemu ze znalezieniem kolejnego partnera, nie był to pierwszy lepszy, bo w międzyczasie miałam kilku kandydatów. Nie był to też jakiś niepełnowartościowy facet, którego żadna inna nie chce i dlatego bierze się za dzieciatą. Kiedy ja pojawiłam się w jego życiu o jego względy zabiegały bezdzietne i ładne dziewczyny, które z resztą znam osobiście. Wybrał mnie. -po trzecie facet, z którym się związałam nie był przygodą na raz, nie związał się z samotną matką tylko po to żeby sie pobawić i zwiać, od tamtej pory mija już 10 lat a my jesteśmy 3 rok szczęśliwym małżeństwem

Gość Pani anonimm
10:57 [zgłoś do usunięcia] rolóś pani anonim tak cie to wszystkoboli a pomogłaś kiedy komuś ... Nie raz, nie dwa pomogłam. Pomagam zawsze kiedy mam okazję, a tych okazji szukam też sama.

Gość rolóś
ale byłaś glupia i to żaden fakt niezmieni . wziołbym matke z dzieckiem ale niech sie przyzna że byłam głupia i sie przespalam z nieodpowiednimfacetem ;/

Gość 400 miesięcznie
czyli jednak masz osobisty stosunek do tematu, a nie że jakaś empatia i wrażliwosc

Gość rolóś
jak pomojgłaś to bardzo dobże . ja niemam ochot pomafgac inym i czasem mnie nurtuje p[ewna sprawa typu lekarze wiedza że dziecko będzie miec zdeformowana twarz i niebedzie normalnie żyć ale postanawiaja go ratować bo takby sie np nie urodziło czy to jest dokońca poprawne człowiek ma sobie pomagac ale swoja pomoca skazuje inych na nieszczęście . zdrugiej strony tacy ludzie chca żyć ale czy niepowina natura sama decyowac kto ma żyć a kto nie heh .

Pani anonim - gratuluję i życze szczęścia w dalszym życiu :) Widać że facet umiał docenić a nie oceniał przez to że masz dziecko.

Sorry, ale pisanie, że matka szuka faceta tylko po to by mieć kogoś do kochania to głupota- znajdzie takiego cudownego do kochania i jeśli nie będzie dobrze traktował/ kochał jej dziecka to nadal z nim będzie?! Oczywiście, że szukają ojca dla swojego dziecka, bo niestety samotna mama ma dodatkowe wymagania względem potencjalnego partnera, co chyba dziwne nie jest. Tylko zwyczajnie nie każdy facet temu sprosta.

Gość Pani anonimm
11:07 [zgłoś do usunięcia] 400 miesięcznie czyli jednak masz osobisty stosunek do tematu, a nie że jakaś empatia i wrażliwosc Do tego poniekąd tak, choć ja sama nie miałam opisanego tu problemu ze znalezieniem partnera. Poza tym do Ciebie pisałam ogólnie o tym, że nie wszyscy ludzie przejmują się tylko tymi problemami, które ich dotyczą. Podawałam przykłady - wygląd, niepełnosprawność, abstrahowałam od kwestii samotnego rodzicielstwa.

Gość rolóś
i jesli bedziemy ratować wszystkich jeść te lekarstwa to wykończymy własny gatunek .np jest zdrowa kobieta i jest bezpłodny ale miły facet weźmie sie z nim ożeni i niebedzie przedłużenia gatunku . należy kochac i pomagac inym ludziom bo to jest miłość do drugiego czlowieka i ja trzeba okazywać .heh ale rto sa tak zwane trudne tematy bardzo trudne

Gość Pani anonimm
11:05 [zgłoś do usunięcia] rolóś ale byłaś glupia i to żaden fakt niezmieni . wziołbym matke z dzieckiem ale niech sie przyzna że byłam głupia i sie przespalam z nieodpowiednimfacetem ;/ No wiesz, jeśli warunkiem bycia z kimś jest dla Ciebie jego kajanie się przed Tobą za popełnione w przeszłości błędy, to coś z Tobą nie tak i używając Twojego słownictwa ja bym Ciebie "nie wzięła". Poza tym jeśli uważasz, że wystarczy nie być głupim, żeby dobrze dobrać sobie partnera na resztę życia to współczuję naiwności. Niektóre problemy wychodzą po długich latach szczęśliwego związku.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ale mnie to też zastanawia, a ani nie mam dziecka ani samotna nie jestem :D. Generalnie wkurza mnie, że w takie sytuacji facet może się wypiąć i mieć w dupie, a i tak tą "głupią złą etc" jest kobieta, która została z problemem sama. Dobra zrobiła błąd, ale potem musiała wziąć sprawę na klatę i jakoś tam sobie radzi. A takiego kolesia który był równie nieodpowiedzialny a i do tego nie umiał potem ponieść konsekwencji to nikt się nie czepia. On może mieć w nosie, dzieckiem się nie interesować, mieć gdzieś czy dzieciak ma za co jeść etc. Jego nikt się nie czepia.

Gość rolóś
Polly84 ja bym niesprostał raczej jakbym sie poczuł jakby mi dziecko powiedziało że niejestem jogo ojcem ? jak masz potem uczyć dobrego wychowania swojego dziecka skoro popełniałaś sama błedy ? możesz go pouczać ale ono samo powie że chce też błedy popełnić wkońcu mama też popełniała więc ja też moge .

Polly84 - nikt nie każe facetowi kochać obcego dziecka. Najważniejsze żeby traktował je dobrze,na stopie koleżeńskiej. Jeśli facet wrogo traktuje dziecko,ubliża itp to oczywiste jest że trzeba takiemu pokazać drzwii i kopa na pożegnanie :)

Gość rolóś
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee no jak się dziewczyna przyzna że zrobiła bład i niebędzie muwic że kocha dalej byłego czy że był lepszy w łużku jeśli masz takie odczucie to nawet niestartuj do inego bo to hamstwo . wiec jeśli to wszystko jest to taki facet który zrobił dziecko jest według mnie gnojem nieodpowiedzialnym debilem który powiniwen w morde dostac kilka razy nikomu nieżycze dzieci niechcianych ale jak już jest to można np niemówić rodzinie ale należy zagwarantować mu dom i jedzenie . a jak jest biedny facet to już nic nato nieporadzisz choc powiniwen diopracy iść ale tak to jest jak ludzie bez miłości wszystko robia ! . głupie sex kobietuy na telefon dziwkilesbijki i gdzie tu jest miłość gdzie ! jakl kocham kogoś to mu dupy musze dać jak kocham kogoś to musze stać sie dziwka by mu udowodnić swa miłość nie to jest nie miłość tylko patalogia .

Gość Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał
Najlepszy tekst przy takich związkach to "no zrozum". Trza sobie obniżyć poczucie własnej wartości by się nie czuć za często jak piąte koło u wozu.

rolóś - a ty to taki chodzący ideał? Nigdy nie przespałeś się z przypadkową osobą? Nigdy nie byłeś na prostytutkach? Nie zrobiłeś nikomu świństwa? I co,też się będziesz przyszłej partnerce spowiadał ze swoich grzeszków przeszłości i wyzywał siebie od nieudaczników i kretynów żeby cie zechciała? :D A jak nie zechce takiego 'przygodnego rolósia' to co wtedy? :D

rolóś: Nie wszystko w życiu przewidzisz- tego, że ludzie się z czasem zmieniają, tego, że czasem kobieta z przyczyn losowych może zostać samotną matką, tego, że dobrze wybierzesz partnera też Ci nikt nie zagwarantuje. Ale zgadzam się, że z punktu widzenia faceta wychowywanie nie swojego dziecka też jest wyzwaniem, na szczęście niektórzy dają radę :)

Gość rolóś
Pani anonimm czy chce bym sie ktoś przedemna kożył hym chyba tak bo bierzecie przystojnego tylko vby was kochał niemyślicie rtozumem nic a potem sie dziwicie że ini sa wściekli nawas bo nieobdażacie miłościa wszystkich tylko jakiś wybranych debili z cechami meskimi .

Potwierdzam to, co powyżej - ja również zostawiłam ojca swojego dziecka. Ojcem był dobrym, partnerem fatalnym. Dlatego więc nie szukałam ojca dla dziecka - ono ojca ma. Szukałam partnera. Dla siebie. Przy którym poczuję się kobietą. I znalazłam. Aha, i jeszcze powiem, że jak tylko otoczenie dowiedziało się, że jestem sama, miałam kilka propozycji randek. Więc sorry, ale to bzdury, że kobiety polują tylko na faceta, który je i ich dzieci utrzyma. Aha - dodam, że mężczyzna, z którym się teraz spotykam jest młodszy i nie obsypuje mnie prezentami.

Tzn. że coś nie bardzo idzie kobietom wybieranie facetów na ojców swoich dzieci.

lateksova: I właśnie do tego zmierzam- moim zdaniem jeśli facet decyduje się wiązać z kobietą, to automatycznie jej dziecko również staje się jego rodziną. Dlatego moim zdaniem takie samotne mamy, chcąc nie chcąc, szukają właśnie ojca dla swojego dziecka. Ok, na pierwszy plan początkowo wysuwa się inteligencja, wygląd, bleee, bleee... ale zaraz potem pojawia się konsternacja- jakim on będzie ojcem, jak dogada się z dzieckiem, czy zapewni mu dobre warunki rozwoju itp.

Gość Pani anonimm
11:19 [zgłoś do usunięcia] rolóś Polly84 ja bym niesprostał raczej jakbym sie poczuł jakby mi dziecko powiedziało że niejestem jogo ojcem ? jak masz potem uczyć dobrego wychowania swojego dziecka skoro popełniałaś sama błedy ? możesz go pouczać ale ono samo powie że chce też błedy popełnić wkońcu mama też popełniała więc ja też moge . To, co dziecko do Ciebie powie, czy usłyszysz taki czy inny tekst zależy od tego jaki z tym dzieckiem mieć będziesz kontakt, czyli de facto od Ciebie. Po drugie widać przerastają Cię drobne sprawy, bo jest ryzyko że i własne biologiczne dziecko powie nam kiedyś coś bardzo bolesnego, bo w złości mówi się różne rzeczy, a dzieci tym bardziej nie radzą sobie z emocjami. I co wtedy byś zrobił? Też nie sprostał? Przestał własne dziecko kochać? A z tym popełnianiem błędów to już na prawdę nie rozumiem Twojego toku rozumowania. Nie dość, że nie uważam tego co się w moim życiu działo za błąd, bo pewnych rzeczy nie da się przewidzieć to jeszcze niedorzeczne jest dla mnie, żeby dziecko chciało powielać niewłaściwe zachowania tylko dlatego, że rodzic się ich dopuścił. Jeśli rozmawiasz z dzieckiem, dobrze je wychowujesz to twoje błędy są dla niego tylko przestrogą. Ale nad tym trzeba pracować, być z dzieckiem a nie obok dziecka, rozmawiać.

A i jeszcze jedno. My tutaj nie wiemy co to za faceci, co się z Wami związali.

Gość rolóś
lateksowa nigdy sie nieprzespałem z przypadkową osoba i jestem w 80 % pewny że jeśli jest sie soba i używa sie rozumu i myśli o przyszłośći to nietrzeba spac z inymi by trafić na odpowiednia osoba 20 % zostawiam dla nieuczciwych kobiet i facetów którzy licza klase i oszukuja itp ale w 80% jesteśmy w stanie wybrac odpowiednia kobiete za 1 razem . wystarczy nie iść z pierwszym lepszym do łuka to jest moje zdanie że samotność uczy człowieka prawdziwej miłości i doceniania wartości . i jak najbardziej moge byc nawet z dziwka ale jeśli mnie bedzie kochac i szanować i jesli mi będzie miło z niac czas spedzac choc wsumie niewiem czy dałbym rade bo taka dziwka z rużnymi ludźmi sex uprawiała i co jeśli ktoś powie hej spałem stoba i z ironia się uśmiechnie ;/

Gość Pani anonimm
11:25 [zgłoś do usunięcia] rolóś weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee no jak się dziewczyna przyzna że zrobiła bład i niebędzie muwic że kocha dalej byłego czy że był lepszy w łużku jeśli masz takie odczucie to nawet niestartuj do inego bo to hamstwo . Co Ty w ogóle piszesz? Jaki to ma związek z tematem? Takie teksty możesz usłyszeć i od bezdzietnej, jeśli jest głupia. Nie ma co schodzić z tematu na inne tory.

Gość Pani anonimm
11:28 [zgłoś do usunięcia] rolóś Pani anonimm czy chce bym sie ktoś przedemna kożył hym chyba tak bo bierzecie przystojnego tylko vby was kochał niemyślicie rtozumem nic a potem sie dziwicie że ini sa wściekli nawas bo nieobdażacie miłościa wszystkich tylko jakiś wybranych debili z cechami meskimi . Nie no...walisz co róż stereotypami, jak można w taki sposób prowadzić dyskusję?

rolóś: Wiesz, mam w pracy koleżankę, która bodajże 4-5 lat temu została wdową- jeszcze grubo przed 30, w dodatku z małym dzieckiem. Byli bardzo szczęśliwym małżeństwem z wyczekaną córką- i gdzie tu miejsce na błędy? Ona 4 lata po śmierci męża dopiero zaczęła wychodzić do ludzi- i co, nie miała już prawa do szczęścia? I też po drodze spotkała faceta, który owszem odpowiadał jej inteligencją, wyglądem i wszystkim innym- ale co z tego, skoro w głowie mu były głównie wyjazdy, imprezy- co jest owszem fajne, ale w jakimś stopniu. Plus zero chęci nawiązania jakichkolwiek relacji z jej córką. Szybko się to skończyło.

Gość rolóś
Pani anonimma ty jestes taka idealna że ci sie uda dobże wychowac dziecko jesteś na 100% tego oewna nie ;/ 2mln jest alkocholików w polsce czyli 4mln ludzi nieszcześliwwych bo para dotego z dwoje dzieci czyli około 8mln ludzi na 38mln czyli gdzieś 1/4 ludzi w polsce jest nieszczesliwa z samego alkocholizmu ! potem sa kłutnie zdrady itp to blisko co drugi człowiek w polsce bedzie nieszcześliwy . i chcesz wychowac dobże dziecko no dobra próbuj ale wkońcu może trafic w złe oto czenie i niemyśl że jak cureczka jest dobra i jak trafi na jakiegoś hama faceta to z niego zrezygnuje może ( tak zrobi bo sa różni ludzie ale może nie )ale może ja to krecić . i wtedy sie zbumtuje przeciw tobie a wtedy jesli rodzice gównianie sie zachowali za dzieciństwa szczegulnie jeśli otym dziecko wie to matka czy ojciec taki maja przesrane i niemoga wrecz pouczać takiej cureczki bo odrazu ci z pyskiem wyjedzie że wy tez tacy byliście i by daliscie jeej spokuj . no dziecko sie bedzie kochać jak najbardziej ale niemożesz jej potem uczyć dobrego zachowania . i powiem ci ostatnie zdanie i sobie go zapamiętaj . ,, dzieci alkocholików raczej beda alkocholikami dużo takich przypadków jest i sam to wiem bo tez miałem ochote sie nawalic i zapomniec otym wszystkim . wiec analogicznie dzieci samotnych matek moga zostac samotnymi matkami . od wszystkiego sa wyjatki i madrzy rodzice kochajacy sie powioni dac sobi erade . ale ja bym niechcial kochac kobiety ktora kiedyś miała gdzies mnie i wolała kogos inego bo bo był sexowny . mogła poczekac namnie jednak niechciała .

Gość Pani anonimm
11:33 [zgłoś do usunięcia] Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał A i jeszcze jedno. My tutaj nie wiemy co to za faceci, co się z Wami związali. I nie musicie, ważne że my to wiemy :-) Polly84 Autorka miała chyba coś innego na myśli używając określenia "szukanie ojca dla dziecka". Bo to, o czym piszesz to dylemat jaki nasz partner będzie dla naszego dziecka, jako człowiek, nie jako ojciec. Tak jak wiążesz się z kimś i też zależy Ci, żeby ta osoby była np. dobra dla Twojej rodziny, dla matki na przykład. Zależy Ci, żeby Twój partner traktował Twoją mamę z szacunkiem, co nie znaczy że szukasz "zięcia dla mamy", prawda?