Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraemigrantkaz2004roku

film o emigrantach z europy wsch 2011 rok

Polecane posty

Gość blockhead
powinni go obejrzec wszyscy, ktorzy uwazaja, ze praca w UK lezy na ulicy i przyjezdzaja tutaj bez jakiegokolwiek zaplecza

Gość a ja uwazam-ze
to nawet nie chodzi o to komu sie tam udalo, czy jak sie komu tam podoba, ale o to ze uciekacie z wlasnego kraju zamiast zadbac o to zeby go zmienic. rozumiem przygode, chec poznania, zarobienia na jakis tam cel- ale nie przesiedlenie. przeciez zawzse bedziecie tam slugusami i nikim wiecej. a co maja myslec brytole o POLSCE potem -skoro tylu ludzi przyjezdza i za najnizsza zapierd..ala az huczy.

Gość a ja uwazam-ze
ale wiekszosc jest i to u wiekszosc brytyjczykow- z ich przewaznie srednia inteligencja- daje obraz Polakow jako slugusow ilu Polakow ma ambitne, satysfakcjonujace ich zajecia?

Przewaznie uwazaja ze Polacy to ciezko pracujacy, skrupulatni i uczciwi pracownicy. Przynajmniej ci brytyjczycy ktorzy sa na jakims poziomie. JA nie slucham oszolomow ktorzy pija w pubie calymi dniami- takich ksenofobow pelno w kazdym kraju. PS ja jestem nauczycielka w szk podstawowej. Zaczynalam kilka lat temu od pracy w knajpie...

Gość a ja uwazam-ze
owszem tak uwazaja -czesto - ale jakie te prace emigranci wykonuja- podcieracza tylka, albo kelnerki czy w fabryce. i ciezko pracuja za najnizsza . cale masy emigrantow przyjezdzaja do ich kraju lapac cokolwiek za najnizsza -no to co mozna sobie o takich ludziach myslech. ze walcza o siebie, ale ze musza pochodzic ze strasznej biedy i przegranego miejsca.

Gość a ja uwazam-ze
komu sie moze podobac w uk- kompletnym desperatom, lub dlugotrwale bezrobotnym , osobom z dlugami fajnie jest dostac tu prace-ale co to za praca- na poczatek- ale bzdura- na zawsze slugas i margines spoleczny na tym sie niczego nie zbuduje, jak jeszcze uda sie z tego odkladac na jakis cel w Polsce- to mozna zacisnac zeby i to znosic ale tak zyc -wegetowac -to lepiej byc w Polsce, w swoim kraju, a nie upadlac sie u obcych zreszta o to im chodzi:(

Gość blockhead
a dlaczego z gory zakladasz, ze wszyscy pracuja za najnizsza stawke i wegetuja? Chcesz mieszkaj i pracuj w Polsce ale nie narzucan innym swojego zdania, wmawiajac cos co nie ma miejsca.

Gość kamila z wroclawia
Wiele osob zaczyna od niskoplatnych prac, a potem powoli pnie sie w gore. Ja jestem tego przykladem i znam wiele podobnych do mnie osob. Znam rowniez osoby, ktore od poczatku mialy dobra prace w swoim zawodzie.

wy patrzycie przez pryzmat samych siebie, nie macie żadnego doświadczenia, nic nie potraficie robić i jedziecie do angli czy gdziekolwiek i tez nic nie robicie, myślicie że taki elektryk, dekarz, murarz, spawacz czy inni fachowcy też robią za najniższe krajowe?

Gość usiadla
tylko Polakow zatrudniaja do najgorszej roboty

Gość sun__ny
Nie kazdy pracuje za najnizsza krajowa. Wystarczy miec kwalifikacje, znac jezyk i miec sile przebicia.