Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie było wtedy kostek

Przewrażliwione mamuśki - coś dla was!!!

Polecane posty

Gość kiedys to byly czasy ehhh
Baby w ciazy tak sie nie piescily ze soba, nie chodzily do gynekologow, nie wykonywaly badan profilaktycznych, pracowaly w polu do ostatnich dni ciazy a rodzic pomagala im samozwancza akuszerka bez wyksztalcenia. Nikt sie bedac przy nadziei ze saoba ie cackal, i tylko zlego oka nalezalo sie obawiac a poza tym zdac na nature a o depresjach poporodowych to sie nikomu nawet nie snilo. Mimo to dzieci przychodzily na swiat i to w ilosciach hurtowych!!A WNIOSEK Z TEGO TAKI ZE WTEDY BYLO LEPIEJ BO BEZSTRESOWO I PO PROSTU NORMALNIE BEZ ZBEDNYCH HISTERII NADMIERNEGO KOMPLIKOWANIA PROSTYCH SPRAW no ale niestety przyszedl postep spoleczno cywilizacyjny i zmienila sie ludzka swiadomosc oraz aktualny stan wiedzy w dziedzinach takich jak medycyna czy psychologia i I TO POLOZYLO KRES RADOSNEJ IGNORANCJI ale niektorzy wciaz z nostalgia ogladaja sie wstecz na rzeczywistosc i stan swiadomosci czasow miniomych bo latwo je idealizowac patrzac jednostronnie

u nas się zamykało dom, rodzina wiedziała gdzie szukac klucza; kiedyś jak byłam sama w domu przyszedł jakiś gość twierdząc, że kiedyś u nas pracował i zostawił czapkę, sprawdziłam na wieszakach i w schowku - czapki nie było, wtedy poprosił mnie, żebym otworzyła drzwi to sam poszuka... małym i ufnym dzieckiem byłam, ale coś mnie jednak ostrzegło i powiedziałam mu, żeby przyszedł jak przyjdą rodzice, oczywiście nigdy się już nie pojawił, a rodzice byli pewni, że nikt taki nigdy u nich nie pracował ooooooo ale fajnie, że już się zmienił bezkrytyczny zachwyt nad tymi wyidealizowanymi i uproszczonymi tekstami

Gość trtytuyiuyiu
Boże dziecko to ile Ty masz lat, jak Twój tata to '68 a mama '71?

Gość Pokazalam ten tekst mojej mami
22:)

Gość trtytuyiuyiu
no to przepraszam jesteś dorosła

Gość b.e.a.t.a
Ale pitolenie. Proponuje posunac sie jeszcze o krok wstecz: np. za czasow mojej babki jak dziecko bylo marudne, placzliwe, to mu matka makowin nagotowala i spalo jak aniolek. O zadnych kolkach nikt nie slyszal, a teraz wszyscy tak cuduja, masaze, kropelki, duperelki:) Ja sie urodzilam w latach 70tych i mialam rower z hamulcem, moje kolezanki tez. Co wiecej rodzice regularnie sprawdzali czy rower sprawny i czy hamulec dobrze dziala. A ten internauta co napisal ten komentarz to jakis zdziadzialy widac jest, kazda zdziadziala osoba bedzie zapewniac, ze za jego czasow zycie bylo piekniejsze :D