Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12zdesperowanaa

Okropne okolice bikini ;(

Polecane posty

Gość 12zdesperowanaa

Piszę do Was dziewczyny z ogromną prośbą o radę w sprawie szpecącej okolicy bikini ;(. Mój problem najlepiej opisuję zamieszczone poniżej zdjęcie: http://zapodaj.net/013b83146492e.jpg.html Proszę o poradę co zrobić, aby te miejsce wyglądało na ładne i zadbane. Dodam (bo może nie widać na zdjęciu), że najbardziej chodzi mi o to by zniknęły przebarwienia oraz krostki. Z góry dziękuje za każdą poradę

Gość qkl
czym usuwasz owłosienie?

Gość 12zdesperowanaa
kremem do depilacji

Gość tzuztu
Jak często się golisz ?

Gość 12zdesperowanaa
zależy od pory roku :) ale zazwyczaj co 4 dni do tygodnia

Gość tzutzu
Hmm to być może masz jakieś zapalenie no i wiadomo skora po goleniu jest podrazniona. Ja też tak mam. Nie zawsze ale jednak. A i przyczyna może być bielizna.. Która podrażnia. Najlepsza jest bawełniana.

Gość 12zdesperowanaa
używam bawełnianej bielizny. a te krotki i tak wychodzą. Stosowałam już różnych maści z cynkiem, sudokremów (tylko mi strasznie wysuszył skórę i piekło). Może jakieś domowe sposoby na przebarwienia i krosty?

Gość tzutzu
Gdzieś czytałam żeby te miejsca posmarować spirytusem.

Gość 12zdesperowana
To wysusza jeszcze bardziej niż sudokrem i zostają blizny

Gość gfdhgbbb
moze to przez ten krem do depilacji?

Też tak mam po depilacji. po prostu skóra w tym miejscu jest bardzo wrazliwa. Gdy gole maszynkę mam te krostki a jak kremem do depilacji to nie. MOJa rada jak wydepilujesz smaruj od razu kremem najlepiej maścia witaminowa nie powinna uczulac.

Gość 12zdesperowana
Dziękuję za rady ;-) spróbuje z tą maścią witaminową. A co proponujemy na rozjaśnienie i pozbycie się blizn? Gdzieś czytałam, że woda utleniona dobrze rozjaśnia tę okolice. Co Wy na to?

Gość gfdhgbbb
tak woda utl może rozjasnic nieco skórę

Gość gościca
nie pomoze zadne zmienianie kremu, ani uzywanie innej bielizny do wuja. przeciez to poza majtkami, nic sie nie podraznia. ja mam ten sam problem. nawet leki biore i nie pomaga!!

Gość gość
Nie rob depilacji to czasu az to wszystko sie nie zagoi, bo tylko jeszcze bardziej podrazniasz skore. W tym czasie mozesz uzywac np.masc z nagietkiem albo idz do dermatologa to przepisze ci masc z antybiotykiem na zapelenie okolomieszkowe. Dopiero jak bedziesz miec zdrowa skore kup sobie krem do depilacji, ale lagodny np. Bielendy z bawełną i przy zmywaniu kremu nie pocieraj skory tylko spłucz prysznicem. Po depilacji przez okolo 12h nie wcieraj w te miejsca zadnych kosmetykow.