Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymianek111

Przyszłe mamy - planujące dziecko Z ROCZNIKA 2014

Polecane posty

Gość niulek x
anetka to by była rewelacja;-) daj znać jutro jak wyszłedł test;-) no niby rok to normalka ale masakra czekać i co miesiac się dołować niech jest już;-) ciekawe o tych napojach energetycznych ja kiedyś słyszałam zupełnie odwrotnie zmęczona ja aktualnie jestem blondynką i mam dłuższe włoski i nadal zapuszczam;-)ale miałam już różne kolory i fryzury ale to chyba przez mój zawód heheh

antenka36 - ale historia ! czekam na ciąg dalszy. Też myślę, ze może lepiej od razu betę zrobić? milllenka - dziś też sądny dzień, czekam na pozytywne info :) ja włosy zawsze miałam proste o długości w przedziale od brody do łopatek, teraz akurat mam długie:) kolor ciemny brąz i najczęściej farbowałam właśnie na taki zbliżony do naturalnego, żeby tylko był połysk, no i niestety trzeba pokryć pierwsze oznaki starzenia brrrr :( ale zdarzyły mi się przygody z odcieniami czerwieni, a teraz mam wpadające w rudy ;) podoba mi się, ale niestety szybko widać odrost :(

Chciałam tylko napisać, że to nasze forum trzyma czasem w napięciu jak dobry serial :) dziewczyny czekamy na wieści, dobre wieści!! :)

Mi-fa-so... Fakt:-) ja też się zastanawiam, że jesteśmy dla siebie obcymi ludźmi a jednak tak się przejmuje, czekam na informacje i mam nadzieję że każdej marzenie o posiadaniu dzieciątka się spełni:-)

Gość Anetaaa83
Hej dziewczyny:) Imienniczko trzymam kciuki!!!! Przeczytałam wszystko:)trochę nie bardzo wiem teraz co do kogo dopasować więc jak będe zadawała pytania na które odpowiedzi już były to proszę o wyrozumiałość:) Włosy - obecnie mam czarne z rudymi refleksami - do tej pory nosiłam czarne - ale w poniedziałek byłam u fryzjera i zaszalałam:PP Wczoraj kupiłam nowe leki na nadciśnienie i troszkę zaniepokoiłam się tym co przeczytałam w ulotce - nie ma badań jak wpływają na ciążę w pierwszym trymestrze... moja Pani doktor jest bardzo przejęta - bo mówiła, że ma bardzo mały wybór leków dla kobiet w ciąży na to moje ciśnienie...a ja mam naprawdę z tym problem.. Ehhh..kupiłam tez femibion...z witaminami, kwasem foliowym.. Ja to troszke za bardzo akuratna jestem..bo zanim zacznę starania to chcę porobić wszystkie badania na przeciwciała na toksoplazmoze - mam 3 koty w domu:)cytomegalie i różyczkę:)dodatkowo cytologię, usg piersi i tradycyjne na mocz i krew:) Wizytę u ginekologa mam w środę:)Na razie zapisałam się do swojego starego - ale on to jest dobry do takiego rutynowego badania Ciążę chciałabym żeby poprowadziła mi inna Pani doktor prywatnie... Tak sie tylko zastanawiam czy jak porobię wszystkie badania na nfz to będę je później mogła przedstawić tej drugiej doktorce..czy dadzą mi jakieś ksero.. Ehhh rozpisałam się:) Miłego dnia:)

Właśnie oglądałam zdjęcia koleżanki która urodziła bliźniaczki... Cuda:-) ma jeszcze starszą 3 i połletnią córcie... Trzy dziewuszki wyglądają razem świetnie;-) ale świadomie bym się chyba na to nie zdecydowała;-)

Gość gość
Witam z rana. Tez czekam w napieciu na wiesci od milllenki a anetki. Macie racje ze to jak dobry serial bo choc was nie znam ani nie widzialam poza forum to nawwt dzis w nocy snilo mi sie ze dziewczyny byly w ciazy. Fajnie ze istnieje takie forum ze mozna pogadac o tak waznym temacie jak posiadanie i planowanie dziecka. Bo wiadomo ze w realu nie zawsze mozna pogadac z bliskimi o mierzeniu temp sluzach i zdolowaniu jak przychodzi okres. A tu wchodzi czlowiek wyklika to co go gryzie i od razu lzej na duszy jest. Ja tez przerabialam rozne dlugosci od takich po pas do takich za uszy. A teraz mam pocieniowane ze niektore sa do lopatek pasemka a inne za uszy. Zauwazylam ze znow zaczynaja mi sie krecic dzieki takiemu pocieniowaniu. Swiezo po umyciu mam pierscionki na glowie a po rozczesaniu na nastepny dzien takie loki grubsze i bardziej sianowate a pozniej juz robia sie proste eh. Trzymam kciuki za was dziewczyny i czekam na wiesci z niecierpliwoscia

Gość gość
To wyzej to ja zmeczona26 jak zwykle z problemem z zalogowaniem sie z tel

Dziewczyny, kupiłam w aptece ,zrobiłam i pokazały się dwie kreski. Martwię sie,ponieważ pojawiła sie dzisiaj jakaś brudna wydzielina i ten pojawiajacy sie ból w prawym jajniku.Dzwoniłam do mojego gina a on jest na jakims sympozjum i bedzie dopiero w poniedziałek.Jestem w pracy i ciągle biegam do wc i rycze;(

antenka36 - gratulacje!, głowa do góry, bedzie dobrze. Zawsze możesz pójść na pogotowie, albo jednorazowo do innego lekarza jeśli nie wytrzymasz do poniedziałku. Nie znam się, ale plamienia chyba się zdarzają na początku i może być potrzebne coś na podtrzymanie (luteina?) wtedy dowolny lekarz wypisze receptę mam nadzieję, bo przecież ten lek nie może zaszkodzić

Gość gość
Anetka a moze idz na izbe przyjec do szpitala powiedz ze jestes w ciazy i plamisz twojego lekarza nie ma to moze ci choc usg zrobia i zobacza co tam sie dzieje ze plamienie sie pojawia. Albo do jakiegos innego moze ci sie uda dostac jak powiesz ze ciaza z plamieniem to powinni przyjac. Pytalyscie o gina czy prywatnie czy nfz. Ja chodze prywatnie. Mam bardzo zle wspomnienia z ginem na nfz i niestety w naszyn regionie wiadac spora roznice w traktowaniu pacjenta na nfz a prywatnie. Jedyny minus chodzenia prywatnie to ze kasa leci strasznie bo wszystkie badania w pelni platne.

Gość gość
Ten gosc wyzej to znow ja zmeczona26. Anetka gratulacje. Moze cos na podtrzymanie ci lekarz wypisze np luteine lub d*phaston one nie szkodza. Ja bym chyba nie wytrzymala w pracy i brala urlop i leciala do lekarza z ciekawosci czy juz cos widac na usg. Ja to jestem strasznie przewrazliwona po poronieniu i pewnie jak zajde to przez te 9miesiecy osiwieje ze strachu czy bedzie ok.

Powiedziałam lekarzowi,ze jestem w 15dc i zrobiłam dwa testy(różnych firm) i wyszły pozytywne.Zasmiał sie,że ciaża w tym czasie nie jet jeszcze wykrywalna.Nie chciał nic sugerować i powiedział,że w poniedziałek wszystko się wyjaśni.Gdyby ta wydzielina sie rozkreciła w krwawienie to natychmiast na izbe przyjęć.Nie moge się skupic na pracy ,byle do 15 i do domu .Trzymajcie kciuki.

anetaaa83 - no właśnie ja też z tych zapobiegliwych, czasem aż za bardzo, lubie mieć wszystko zaplanowane i pod kontrolą (ale też nie jestem jakimś robotem którego nie stać na spontan :) ) dlatego po antykoncepcji zrobiłam 3 mies. przerwy przed staraniami i w tym czasie zrobiłam te badania na toxo, cytomegalię, różyczkę, cytologię, USG piersi, mocz, krew (można więcej, ale już nie chciałam przesadzać ;) ), "zaliczyłam" dentystę, zaczęłam brać kwas foliowy z witaminami. Tak jak już pisałam mój lekarz NFZ też taki, że do pomocy doraźnej się raczej nadaje, a do większych problemów czy prowadzenia ciąży raczej wybiorę innego i prywatnie. Czuję się i wyglądam młodziej niż te moje 32 lata (za niecale 2 tyg), ale zdaję sobie sprawę, że z wiekiem może być trudniej zajść w ciążę i biologii się nie oszuka, rezerwa jajeczek spada itp, więc chociaż jeszcze nie panikuję, to nie chciałabym już niepotrzebnie tracić więcej czasu (juz prawie rok trwają starania), a mój obecny lekarz trochę bagatelizuje sprawę. Poza tym im później tym ryzyko większe, a ja muszę przyznać, że bardzo się boję urodzenia chorego dziecka

anetaaa83 - na NFZ za toksoplazmozę, różyczkę i cytomegalię i tak się płaci, bo nie refundują wogóle, a mocz i krew są darmowe, ale dopiero jak się jest w ciąży, wcześniej przy staraniach też trzeba zapłacić prywatnie (tak było u mnie u gina). Lekarz ogólny daje sierowanie darmowe na mocz i krew, aleeeee bardzo niechętnie (tak jakby lekarz to z własnej kieszeni płacił, a nie z naszych ciężko wypracowanych składek :( )

Gość Anetaaa83
Antenka - trzymaj się tam dziewczyno!!!!myślami jestem z Tobą!!! Mi teściowa po ostatniej wizycie u fryzjera powiedziała, ze wyglądam jak nastolatka:)przez problemy z ciśnieniem czasami czuje się jak stara baba - tyle lekarstw muszę brać:)nigdy nie pomyślałam, że ciśnienie może mieć taki wpływ na samopoczucie:) Mi moja rodzinna kazała pójść najpierw do swojego - żeby te badania porobić...żeby nie trzeba było słono płacić a później do Pani doktor, która podobno jest bardzo doba - do tego jest ordynatorem w szpitalu w którym chcę rodzić:) Dentystę mam na 18.06:)I od dzisiaj biorę ten femibion - z kwasem foliowym i witaminami - no chyba że polecacie coś innego? Makatka to widzę, że podobne podejście mamy:) E..mocz i krew to sobie pójdę i tak prywatnie zrobić..mam takie sprawdzone laboratorium i całkiem niedrogo - w zeszłym roku robiłam tam hormon tarczycy - włosy mi tak wypadały - ale zdrowa jak ryba jestem:)) A ile kosztuja takie badania?

Antenka może zrobisz jeszcze bete dzisiaj? Tam poziom bety mniej więcej pokaże w którym jesteś tygodniu, lekarzowi też się przyda na poniedziałek. Będzie dobrze!

* Anetaaa83- hmmm to było rok temu, ale z tego co pamiętam to 150 zł zapłaciłam łącznie za te trzy badania (toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka). Przeciwciała są oznaczane w każdym badaniu w 2 klasach Igg ilościowo i Igm jakościowo - po 25 zł. Chyba nic nie pokręciłam * Antenka36 – tylko, że trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli jesteś w ciąży, to chyba trzeba przyjąć, że ten okres z 24-30.05 to nie był typowy okres tylko jakieś inne krwawienie i wtedy nie jesteś w 15 dc tylko w powiedzmy ok. 45, bo faktycznie w 15 dc tak jak powiedział lekarz ciąża nie jest wykrywalna przez żaden test i dlatego się śmiał

Gość gość
U mnie toxo kosztuje 70, cytomegalia tez 70 i rozyczka tez. Ale wszystko zalezy od cennika laboratorium bo w niektorych jest sporo roznica od kilku do kilkunastu zlotych na jednym badaniu. Ja zauwazylam nie wien czy tak tylko w moim regionie jest ze najtansze sa te laboratoria w szpitalach. Np beta tam kosztuje 18 zl a juz w innym lab cena to 25 zl. Tak samo jak badalam hormony to od 5 do 10 zl na jednym byla roznica a jak robilam spora ilosc to sie uzbierala ladna sumka. Ja bym byla troche zla na lekarza za cos takiego bo teraz rozne rzeczy w ciazy sie dzieja i poszlabym do innego dla swietego spokoju i bete tez bym zrobila. Zmeczona26

Gość gość
A to jeszcze względnie:) U mnie to dopiero poczatek myślenia o byciu mamą:)Nawet nie wiecie jakich podstawowych rzeczy człowiek nie wie... piszą o ciałku żółtym - a ja tam ze szkoły coś pamiętam - ale co dokładnie z czym to się je:)i dawaj googluje:) pęcherzyki, śluzy:)aż wstyd się 30 latce przyznawać:)

Gość gość
Dziewczyny wpiszcie na youtube : bracia figo fagot -bozenka Kurde malo sie nie zachlystnelam herbata opkulam sie cala jak zyje to czegos tak durnego jak to nie widzialam. Zmeczona2626

zmęczona - racja, laboratorium przyszpitalne jest tańsze np. beta 22 zł u nas a w laboratorium "na mieście" 26 zł. Te 3 badania u nas wykonuje akurat tylko to przyszpitalne, wychodzi po 50 zł za 1

Zmęczona... Jest to tak turner że aż nie wiem jak to skomentować;-) ale widzę że wszystkie,, piosenki,, mają takie;-)