Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymianek111

Przyszłe mamy - planujące dziecko Z ROCZNIKA 2014

Polecane posty

Gość Kopakabana
Agnieszka- może to owulacja? :)

Kopakabana myślisz że to może być owulacja? Owulacje zazwyczaj utożsamiałam z bólem jajników który zazwyczaj odczuwałam. A piersi zaczynały mnie boleć dopiero na @, nigdy przy bólu jajników. A poza tym nigdy nie bolały w tak dziwny, specyficzny sposób... Trochę się martwię że to przez te tabletki anty które bralam na uregulowanie @. I że zamiast pomóc rozregulowały mnie jeszcze bardziej... I że stąd te dziwne "dolegliwości"...

Gość Judka86
Dudś- ja też nie rozumiem o co Ci chodzi:) Trochę namieszałaś:) U mnie zostały 3 dni do @. I wszystko wskazuje na to, że pojawi się na czas:( Ból piersi i podbrzusza nie pozostawia złudzeń:( A dziś dopadła mnie zgaga. W ogóle jakoś przelewa mi się w żołądku. Chyba zbyt dużo śledzi ostatnio jem- codziennie od 4 dni:)

Gość Klasyka86
Tak, jutro beta. Od czasu do czasu mam małe plamienia:( Jutro w południe będę już znać wynik to Wam napiszę. Trzymajcie kciuki.

Gość gość
od nowa kochane dla rozjaśnienia - cykle mam co 25 dni - normalny okres był 5.08 - współżycie 13,14 i 28 sierpień - 30.08 przyszła @- trwała 3 dni, była skąpa i kolor brązowy po jasny róż z domieszką śluzu. - po jakimś czasie zaczęłam się dziwnie czuć - no i kretynka zaczęła robić testy... niby cień, cienia, bardziej widoczne - dolegliwości były, tylko piersi mnie bolą na chwilę obecną - w zeszłym tyg pojechałam na USG bo tak mnie brzuch bolał - i dla czystej ciekawości zaczęłam robić testy owu żeby POWIEDZMY określić dzień O od ostatniego przytulania minęło 23 dni obecnie mam 21 dzień cyklu od tego niby okresu.. mam nadzieje, ze rozjaśniłam już wszystko kopakabana trzymam kciuki!!!

Gość Kopakabana
Agnieszka- a ilu dniowe masz cykle? Myśle, że to może być owu. Ja zauważyłam, że nie w każdym cyklu miałam identyczne objawy, identyczny ból brzucha czy piersi. Czasem nie było żadnych objawów a temperatura potwierdzała owulaje. Jak zaczynamy się starać o dziecko, to stajemy się wyczulone na najmniejsze ukłucie w brzuchu i zaczynamy sie zastanawiać czy wszystko jest ok. Tez przez to przechodziłam i wiem ile niepotrzebnie nerwów sama sobie zafundowałam. Na pewno wszystko jest ok, Twoje objawy są normalne. Nic się nie martw i staraj się nie odbierać każdego sygnału jaki daje Twój organizm jako coś negatywnego. :) Klasyka- powodzenia! :)

Gość dudś
gość- mój nowy nick duduś judka86 domniemam, że mogłam zajść przed okresem.. wiem, ze owu mam później niż zakładałam badania śluzu to nie dla mnie bo go w cale nie mam.. sahara, susza i trociny.. lubi się nie pokazywać.. w srodku jest, ale na zewnątrz prawie wcale... :( zawsze na 3-4 dni przed @ mam otwartą, rozpulchnioną i nisko. dużo razy to sprawdzałam. ale jak dla mnie i tak nie ma szansa na ciąze LISTOPAD będzie mój ;D;D mam nadzieje

Gość Kopakabana
Dudś- jeśli byłaś u lekarza tydzień temu, to jeśli jesteś w ciąży - mógł jeszcze nic nie zobaczyć, bo to byłby dopiero Twój 5 tydzień. Zamiast testów owulacyjnych zrób ciążowy. Obawiam się, że żadna z nas nic innego Ci nie poradzi. Dzięki za kciuki, ale one chyba dla Klasyki są przeznaczone ;)

Kopakabana ostatni cykl to 37 dni. Jak będzie teraz nie wiem... Mam nadzieję że tak samo lub chociaż podobnie. Nawet jeśli jakimś cudem miałaby owulacje wcześniej i doszłoby do zapłodnienia (stąd te moje wcześniejsze pytania o testy alergologiczne) To przecież byłoby za wcześnie na jakiekolwiek objawy... Może masz rację i to jest właśnie owulacja? Tylko taka inna niż zwykle? Możliwe żebym po tabletkach zaczęła inaczej odczuwać owu?

Gość Judka86
Kopakabana- mam pytanie odnośnie śluzu. Czy w szczęśliwym cyklu miałaś kremowy? Od którego dnia? Czy miałaś go na bieliźnie czy tylko wyczuwalny był po włożeniu palca do pochwy? Ja wczoraj miałam taki jak balsam ze śluzem na papierze, a tak to tylko jak włożę palec. Inaczej sucho. Dziś podskoczyła mi tempka z 36,95 do 37,2- to najwyższa jak do tej pory. Boli mnie żołądek i mam mdłości. Do złudzenia przypomina to moją pierwszą ciążę. Wtedy dłuuugo bolał mnie żołądek i myślałam, że mam jakąś poważną chorobę:) Nie nastawiam się jakoś specjalnie, ale nadzieję jeszcze mam. Klasyka mocno trzymam kciuki!

Gość Klasyka86
Jestem tylko na chwile żeby napisać Wam jakie są wyniki. Niestety beta spadła :( Pokazuje już wynik negatywny.

Gość Westa i Hestia
Klasyka - bardzo mi przykro:(...ni odzywałam się dotąd ale w napięciu śledziłam rozwój sytuacji u Ciebie. ale nie martw się - po takim rozwoju wypadków masz większe szanse w najbliższym cyklu (mówi się, że kobieta łatwiej zachodzi bo organizm jest już przygotowany na ciążę)...mi się np tak udało - i jeszcze kilka głosów kobiecych słyszałam z podobną historią....także życzę powodzenia w najbliższym cyklu!

Klasyka - nie będę się rozpisywać...bardzo mi przykro, bo bardzo ci kibicowałam :( Trzymaj się ciepło

klasyka przykro mi kochana....to wszystko jest takie niesprawiedliwe..... *do wczesniejszego pytania...byłam w Szpitalu w Zduńskiej Woli...omijajcie go szerokim łukiem chyba ze macie tam swojego lekarza i chodzicie do niego prywatnie to moze sie zainteresuja

Gość Kopakabana
Judka- kremowy miałam w 8 i 9 dc, później od 10 do 18 (owu) dc był rozciągliwy, przeźroczysty i nie dało się go przeoczyć ;). Później jakiś czas nic, a teraz w ciąży mam znowu kremowy. Jak zrobisz test to podziel sie z nami wynikiem. :) trzymam kciuki! :) Klasyka- strasznie mi przykro.. :( Życzę Ci żeby kolejny cykl był szczęśliwy.

Gość gość
DUSUŚ Klasyka przykro mi :( kibicowałam bardzo... kolejny cykl, kolejne możliwości..... musisz być silna!!! Walczymy wszystkie o dzieci i z czasem uda się każdej zajść, czy to naturalnie, czy poprzez IUI, IN VITRO. Mój ma słabe nasienie.. jego siostra od razu zachodzi w pierwszej, czy w drugiej obecnej ciąży.. a ja? rok i nic.. jedna biochemiczna i na tym koniec.. kiedyś los się do Nas uśmiechnie.. Przykro mi z powodu utraty.. :(

Gość Judka86
Kopakabana- dzięki, zobaczymy jak to będzie. Termin @ mam na poniedziałek. Dam znać:) Klasyka- przykro mi :( Tak bardzo chciałam, żeby Tobie... WAM się udało:(

Gość Klasyka86
Dziękuję Wam za wsparcie i miłe słowa. Odstawiłam d*phaston. Nie poddaję się, wierzę, że wkrótce się uda...

Gość isia1992
hej;) ja jutro robie test mam nadzieje ze wrescie sie udalo staramy sie od 2 lat;)

Gość Kopakabana
Klasyka- będzie dobrze. :) Już wiesz, że może się udać, że wszystko jest z Wami ok, a faktycznie ponoć po poronieniu jest to możliwie nawet szybciej. Isia- masz jakieś objawy? Przeczucia? :) Powodzenia jutro!

Gość isia1992
okresu juz nie mam ponad 2tyg piersi mnie bola sutki stoja i sa drazliwe straszny apetyt, w brzuchu mnie tak jak by rozciagało ale jak sie najem to od razu przechodzi pic mi sie strasznie caly czas chce jestem zmeczona i senna

Gość Kopakabana
Isia- 2 tyg. po terminie jesteś i nie zrobiłaś jeszcze testu? Wow, cierpliwa jesteś. :) A tak serio to dlaczego tak długo zwlekalaś? :)

Gość isia1992
bo mi sie czsem spoznial i nie myslalam o tym ale dzisiaj kupilam test i jutro rano zrobie;)

Gość Judka86
Isia- powodzenia!!!:) Dziewczyny, @ powinnam dostać między poniedziałkiem, a środą przyszłego tyg (lekko nieregularne cykle). Ale oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test. Jest blada druga kreseczka, mąż też ją widzi i to wcale nie pod światło. Jeszcze się nie cieszymy, ale mamy nadzieję, że to dobrze wróży. Tempka kolejny dzień powyżej 37 (37,2). Chociaż z drugiej strony czuję się ciągle jakbym za chwilę miała dostać @. Już nawet 2 razy byłam sprawdzać czy nie dostałam bo miałam wrażenie że coś chlusnęło, ale sucho. Nie wiem skąd to uczucie. Nie mam żadnego kremowego śluzu na bieliźnie. Jedynie jak włożę palec. No i jeszcze zauważyłam, że wszystko mi śmierdzi...

Gość Judka86
Zmierzyłam sobie jeszcze raz tempkę po 2 h i już jest 37,53. Na teście ta druga kreseczka jest bladoróżowa. Dziewczyny, powiedzcie szczerze. Myślicie, że jest jakaś szansa?

Gość Kopakabana
Judka- gratuluję! :) To nic innego jak ciąża :) Życzę Ci żeby wszystko było ok :) Taki ból brzucha jest całkowicie normalny, ja miałam dokładnie tak samo. Śluz może być, ale nie musi.

Gość beatka26
Dziewczynki a moge sie do was dolaczyc ja tez czekam na 2 kreseczki dzis 25 dc za kilka dni powinna byc miesiaczka jak narazie cisza w tym cyklu stosowalam clotibegryl pol tabletki lekarka kazala brac od 5 do 10 dnia cyklu teraz czekam od wcozraj czuje sie kijowo slabo mi czesto chodze siku dzis mam 37 temperature, nic mi sie neichce a sluz zaczol byc kremowy i nie wiem co tym myslec nie nastawiam sie bo jestem osoba ktora nie potrafi cieszyc sie tak odrazu ze wszystkiego....

Gość gość
duduś Judka86 moim zdaniem jest duża szansa :))) skoro 2 kreski i t jest widoczna bez dopatrywania, zmiany konta nachylenia itd. to jest DUŻA SZANSA NA CIĄŻE. Jak w pierwszej robiłam test na 4 dni przed @ miałam dwie kreski widoczne. Testowa była jaśniejsza, wyszła po 5 minutach i okazało się, że to ciąża. Na drugi dzień powtórzyłam test i to samo :) nawet była jeszcze jaśniejsza, ale to inny firmy test. Ja gratuluję po cichu :))) Kiedy masz termin @?

Gość gość
duduś do beatka26 nic nie jest jeszcze przesądzone :) tylko napisz jak mniej więcej masz cykle i jaka jest rozbieżność, skoro piszesz o nieregularności. Kiedy zaszłam w ciąże koło 3 tyg robiłam się śpiąca, typowe objawy PMS, jak wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam sporo śluzu w dniu @ myślałam, że dostałam okresu bo tak "chlusnęło" ze mnie.. ale to była czop śluzu dosłownie,.. tak jak przed porodem mi odszedł na dwa dni. potem było dużo.. bardzo dużo śluzu. raczej był gęściejszy i nie przypomniał płodnego. coś pomiędzy, ale bardziej kremowy niż rozciągliwy i ciągnący. Wiadomo trzeba czekać do terminu @ ale ja robiłam test w pierwszej ciąży 2 tyg od zapłodnienia. Miałam IUI i wiem kiedy doszło.. czułam to nawet tak 3 dni po zabiegu. Potem test 2 tyg od zabiegu i kreski były. Nie chce pisać, że możesz już robić bo może wyjść u Ciebie znacznie później niż u mnie i innych kobiet. Bóle w ciąży jak na @ to norma plus ciągnięcie w pachwinach, przeszło mi tak koło 3 m. TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!! Mnie tylko piersi bolą...

Gość beatka26
Jesli chodzi o cykle to regularne 28 30 dni zawsze mialam taki cykl w przyszlym tygodniu przewiduje okres dokladnie w srode w dniu moim 26 urodzin a ja bym chciala wierzyc ze w urodziny go nie bedzie i bedzie inny urodzinowy prezent ogolnie czuje sie inaczej niz dotychczas przed okresem nigdy nie czulam sie tak slabo a nie mam anemi mam super wyniki sluz umnie jest taki mleczny wlasnie temperatura w pochwie oko 37 ciala rowniez narazie czekam obiecalam sobie z enie ebde sie nakrecac i zrobie test w przyszlym tygodniu dla mnie dziecko to wielkie marzenie