Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrrrrrrrr

jelitówka

Polecane posty

Gość grrrrrrrrrrrrr

Od rana wymiotuje i mam biegunkę, pewnie jelitówka, macie jakiś szybki sposób żeby się tego pozbyć?

Gość kolorowawiosna
Najpierw zadbaj o to żebyś się nie odwodniła, pij małymi porcjami orsalit, uniemożliwi on odwodnienie i dostarczy utracone elektrolity. Po nawodnieniu spróbuj zastosować probiotyk, najlepiej rozpuszczalny w wodzie, żeby tabletka nie drażniła twojego gardła. Kup sobie probiotyk dla dzieci, wybieraj takie które maja polskie szczepy bakterii mlekowych, one są skuteczniejsze.

Gość grrrrrrrrrrrrr
To jest płyn nawadniający, tak? Pamiętam że przy ostatniej jelitówce lekarz też kazał mi go pić, nie znam się na probiotykach, pewnie w aptece cos polecą, wyśle za raz brata.

Gość kolorowawiosna
Warto przy takich dolegliwościach stosować płyny nawadniające. Jeśli chodzi o probiotyk, to ja podaje synkowi latopic, stosowaliśmy go przy alergii pokarmowej, a teraz przy każdej biegunce rozpuszczam saszetkę i podaje maluchowi. Mu pomaga, możesz spróbować, najlepiej niech brat w aptece dopyta.

Gość grrrrrrrrrrrrr
Bardzo dziękuje, już go wysyłam, ledwo przed kompem wysiedzieć mogę

Gość agula8
orsalit to nie probiotyk tylko "nawadniacz"-rozpuść sobie w wodzie i pij zgodnie z dawkowaniem na ulotce.Do tego pij wodę i odpuść sobie na razie jedzenie a później lekka dieta-sucharki,ryż,marchewka,Możesz też kupić smectę-chroni jelita.

Gość lady bronka
smacta, nifuroksazyd, probiotyki, orsalit, sucharki i woda. można spróbować też wegiel żeby zatrzymać biegunkę. pić trzeba małymi porcjami, bo jak za dużo wypijesz od razu zwrócisz.

Gość mironjaht
jelitówka może też pochodzić z infekcji jelita grubego, lepiej poczytajcie na ten temat: www.zapaleniepecherza.info