neone 97 Napisano 17 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, yeya napisał: Kiedyś na filmiku urodowym babeczka mówiła o białku jego ogromnym wpływie na organizm m.in. urodę (skóra, włosy) : ) bo to podstawowy budulec i jak się zaczęłam zastanawiać i czytać to chyba nie spożywam go wystarczająco dużo... to taka jedna dawka rano nie zaszkodzi... z mlekiem i wodą zalecają producenci... może być pół na pół. Z kawą też nie bardzo sobie wyobrażam może z rozpuszczalną i wtedy będzie smakowała jak cappuccino: ) Bez malin może jeszcze mniej smaczny : ) do jakiegoś kompotu lub soku owocowego możesz spróbować dodawać (?) Dobrego dnia : ) Z tego co słyszałam, to podobno to białko dobrze jest stosować wieczorem, jakoś przed snem : ) Kolagen to na stawy głównie, ale na inne rzeczy też jest dobry, a tak w ogóle to chyba najprędzej właśnie taki bezsmakowy wypiłabym z kawą. Do tego malinowego przekonać się nie mogę : ( "Ciało to tylko bariera ziemska dla naszej duszy, która może być wszędzie" ; ) taki cytacik kiedyś posłyszałam... Miłego dnia. Edytowano 17 godzin temu przez neone 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, neone napisał: Z tego co słyszałam, to podobno to białko dobrze jest stosować wieczorem, jakoś przed snem : ) Kolagen to na stawy głównie, ale na inne rzeczy też jest dobry, a tak w ogóle to chyba najprędzej właśnie taki bezsmakowy wypiłabym z kawą. Do tego malinowego przekonać się nie mogę : ( "Ciało to tylko bariera ziemska dla naszej duszy, która może być wszędzie" ; ) taki cytacik kiedyś posłyszałam... Miłego dnia. Możliwe, ale rano lepiej smakuje i mam wrażenie, że energia po nim jest bardziej stabilna : ) jest jej więcej tak na cały dzień... Nie za bardzo pamiętam... wiem, że są jakieś typy kolagenu i one różnie działają i różnie się wchłaniają... może teraz wymyślam, kolagen chyba wędruje tam gdzie jest bardziej potrzebny w takim sensie, że nie ma pewności, że trafi akurat w dedykowana partie ciała bo może zawędruje w inną : ) Możesz spróbować z innym... mamie kupiłam kiedyś jakieś tabletki i miała też taki do picia i coś w saszetkach. A który najlepszy to nie wiem. Taki bardziej dom dla niej... kiedyś słyszałam, że jak dostąpi ciała to się czuje ukontentowana : ) Pa 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neone 97 Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, yeya napisał: Możliwe, ale rano lepiej smakuje i mam wrażenie, że energia po nim jest bardziej stabilna : ) jest jej więcej tak na cały dzień... Nie za bardzo pamiętam... wiem, że są jakieś typy kolagenu i one różnie działają i różnie się wchłaniają... może teraz wymyślam, kolagen chyba wędruje tam gdzie jest bardziej potrzebny w takim sensie, że nie ma pewności, że trafi akurat w dedykowana partie ciała bo może zawędruje w inną : ) Możesz spróbować z innym... mamie kupiłam kiedyś jakieś tabletki i miała też taki do picia i coś w saszetkach. A który najlepszy to nie wiem. Taki bardziej dom dla niej... kiedyś słyszałam, że jak dostąpi ciała to się czuje ukontentowana : ) Pa Muszę coś pokombinować i poczytać o tym białku. Powiedziałabym, że taki bardziej nawet dla niej mały ogród niż dom : ) albo żyje i daje swoją energię innym, albo jest bardziej taką pustynią, suchą i wyjałowioną. Zupełnie jak z ogrodem pełnym roślin. Dobranoc : ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 10 godzin temu 32 minuty temu, neone napisał: Muszę coś pokombinować i poczytać o tym białku. Powiedziałabym, że taki bardziej nawet dla niej mały ogród niż dom : ) albo żyje i daje swoją energię innym, albo jest bardziej taką pustynią, suchą i wyjałowioną. Zupełnie jak z ogrodem pełnym roślin. Dobranoc : ) Białkowe dokarmianie 'ogrodu' by tętnił życiem... : ) Dobranoc : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu Mam też coś takiego : ) https://www.health.harvard.edu/healthy-aging-and-longevity/the-hidden-dangers-of-protein-powders Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, pyszny2 napisał: zielowania sama ze soba piszesz ? Hej, nie... przecież widać... zresztą i Ty tu jesteś : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, pyszny2 napisał: a ten neon to nie Twoje konto ? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu Dobrej nocy : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu Takie jak to z priv? Odczytałam na poczcie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 232 Napisano 9 godzin temu Równie warte uwagi: ) pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach