Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a moje nie

przesypiane całe noce

Polecane posty

Gość a moje nie

Moje dziecko ma 3,5 roku i ciągle się budzi w nocy, czasami 5 razy. A jak jest u Was?

moje ma dopiro 9 miesięcy i budzi sie w nocy na cyca ze 4 razy .... nie strasz mnie, że to tak długo trwa !!!! :D

Gość killme
Nie ma reguły, mój od czasu pierwszych urodzin przestał się budzić, przesypia całe noce. Do roku z wyjątkiem początku budził się o 2 i o 5 na mleko potem tylko o 2 . Wszystko zależy od dziecka. Jedne spią a jedne nie, taka ich natura.

Ale co to znaczy budzi się? Wstaje, chce się bawić, czy tylko coś marudzi na spaniu, albo marudzi bo się odkrylo? Moja córa od narodzin przesypiała całą noc- wg mnie, bo budzila się tylko na jedzenie, ale spala dalej. Teraz ma 2,5 i czasami muszę do niej lecieć bo coś marudzi bo się odkryla, bo wola że chce sikać itp, ale niebylo nigdy tak, że byla już np 0 3.00 wyspana i gotowa do zabawy żeby za 2godz znowu usnąć

Gość a moje nie
Budzi się, bo chce pić (dostaje zawsze wodę), albo budzi się z płaczem(w tym wieku ponoć dzieci mają koszmary senne), albo po prostu się budzi np. ok. 1 w nocy w bardzo dobrym humorze i rozmawia(ja wtedy milczę, ale jej to nie zraża) i zawsze ok. północy przychodzi do naszego łóżka...A ja tak marzę, żeby przespać całą noc bez niepotrzebnych pobudek...Kiedy to się w końcu skończy?

Gość a moje nie
Ale jak była niemowlęciem było jeszcze gorzej, bo budziła się o 1 lub 4 i już nie spała. W ogóle to ona nie lubi spać, jak ma wieczorem się położyć to ciągle robi jakieś problemy, byle tylko nie iść spać.

Gość szlag mnie trafia jak czytam !
Na 2 miesiace corka spala od 24h00(butla) do 6h00 (butla i jeszcze 2 godziny snu) , na 3 miesiace od 22h00 do 6h00(butla i jeszcze 2 godziny snu) :) ... ok 8 miesiaca zaczela spac "normalnie" tzn kolacja ok 19h00, pozniej kapiel i do lozka ok 20h30 a rano pobudka na sniadanie ok 7h00 :)

Postaw jej coś do picia koło łóżka- będziesz miała z głowy jedną pobudkę. JAk płacze to oczywiście nie ma rady- przytulasz. Ale jak budzi się żeby się bawić to musisz jej wytłumaczyć, ze w nocy żadnego wędrowania nie ma. Czteroletnie dziecko powinno już przesypiać noce. Warto powalczyć o dobre nawyki- to je tylko na zdrowie wyjdzie

Współczuję! Mój budził się do 2 roku życia ale tylko na picie i siku. A o której chodzi spać? Może za wcześnie ? W każdym razie ja bym zrobiła tak jak radzi "kurka bez pazurka " . Inaczej mała wejdzie na głowe i będziesz miała meksyk i do 5 lat.