Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co myślicie napiszcie

Co myślicie o refundacji in vitro? proszę o kulturalne wypowiedzi

Polecane posty

Gość przekorna.
wole jak moja kasa pojdzie na pomoc parom niemogącym mieć dzieci niż na leki dla chorych

Gość fgtyuffff
Ghjy

Gość przekorna.
dziecko to nie zachcianka idiotko tylko potrzeba:P

Gość lll;[[[[[
Kochana nie tylko GUS powinien być zredukowany do max. 20 zatrudnionych, ale wiele innych urzędów, agencji i podobnych instytucji, gdzie ludzie autentycznie chodzą do pracy powymieniać się pomysłami na obiad i poprzeglądać oferty na Allegro.

Gość salamandra30
powiem wam ze ta dyskusja nie ma sensu :D zawsze znajda sie przeciwnicy obojetnie czego by to nie dotyczylo i tyle moze niech sie wypowiedza osoby ktorych problem faktycznie dotyczny? ale pewnie zostanie zaraz obsmarowany przez zagorzalych przeciwników :D normalne to na cafe

o matko moze mi sie nie podobac jak wiele innych rzeczy:D Nie podobaja mi sie tez inne pomysly rzadzacych i co z tego? Tylko sie wypowiadam i jak widac nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat, ale ty musialas czepic sie akurat mnie:D

a co do lekow na chore dzieci i ich leczenie to fajne macie podejscie:D jak tak to jeczycie i placzecie tutaj, ze pomozcie temu czy tamtemu, bo chory, a teraz w dupie macie te chore dzieci? Typowe mamuski z kafe:D

Gość adddddeerrty
jestem przeciwko!!! naszego panstwa nie stac na takie fanaberie! tyle dzieci czeka w domach dziecka zeby ktos je przygarnal...

Gość ejdndnd
Bzdura,aby zmniejszyc zatrudnienie w administracji powinni najpierw zmniejszyc biurokracje,sama wiem z autopsji ze idac do urzedu jest coraz wiecej papierow do wypelnienia i ktos musi sie tym zajmowac,jak pozwalniaja ludzi wszystko sie wydluzy,czyli najpierw wszystko uproscic a potem zwalniac

Gość salamandra30
EwelinaEwa oby ciebie to nie spotkalo czego ci nie zycze wtedy bys inaczej spiewala :D ja na szczescie jeszcze nie mam dzieci ale kto wie jak to bedzie ...mam nadzieje ze ta refundacja pomoze chodz nie ktorym parom mic dziecko dzieki in vitro

Ja jestem przeciwna refundacji naszego państwa ale ze wzgledów katolickich a nie ze względu na to że naszego państwa na to nie stać bo stać tylko że wszystkie pieniądze idą do kieszeni tuska. I to co by poszło na refundacje in vitro mogłoby iść do kieszeni ludzi bezrobotnych którym państwo, urzędy pracy, tuski, komorowskie nie mogą znaleźć pracy. Trzeba było głosować na PIS.

Gość przekorna.
każdy chory ma rodzine niech się sklada na leki:) a na invitro chyba pol rodziny nie będzie zrzuty robic:D

Gość kNCBKSMNC
refundacja ...dla kogo ? ile kosztuje refundacja ? 15 tys zŁ ? WIEC TAK jezeli para małzenstwo nie ma dzieci , to są w stanie odłozyc kupę pieniedzy ktore ja np musze wydac na dwoje dzieci , i te pieniadze w rok dają kwotę przeszło 15 tys zł , wiec sumujac w rok zarobi taka para na invitro ! zakładajac ze dwoje pracuje i nawet nie musza oboje mnustwa zarabiać ! jezeli jedno nie pracuję , to niech sie wezmie do pracy w listopadzie 2012 roku zbierałem wszystkie paragony zakupu by wiedziec ile wydaje miesiecznie na jedzenie , mój status to 4 osoby w rodzinie , wydałem 990 zł wiec dwoje ludzi ile zuzyje na jedzienie ? wiec stad moje pisanie o zaoszczedzeniu w rok na invitro ,a jak nie w rok to w dwa lata z tej przyczyny nie widze by panstwo refundowało taki zabieg

Gość KK3
adddddeerrty to przygranij czemu nie przygarniesz????? myslisz ze adopcja w PL jest taka latwa i prosta otóz nie moja droga ja juz czekam 3,5 roku na dziecko do 4 lat poniewaz procedury sa ciezkie trudne i bardzo bardzo zmudne tak to dziala w tym kraju moja droga wiec sie nie wypowiadaj na temat o ktorym nie masz pojecia

Gość przekorna.
adddddeerrty jestem przeciwko!!! naszego panstwa nie stac na takie fanaberie! tyle dzieci czeka w domach dziecka zeby ktos je przygarnal... XXXX to sobie weź domu dziecka

Gość adddddeerrty
up

Gość ALE JEDNAK PAŃSTWO BEDZIE
REFUNDOWAC :D:D:D:D i trzymam za te wszystkie pary kciuki aby sie doczekaly malego cudu !!!!!!!!!!!!!!!

Gość jestem przeciwna
jeżeli kogoś na to stać to niech sam za to płaci. Moje podatki nie muszą iść na in vitro, wolę żeby poszły na leki dla śmiertelnie chorych lub na hospicja, żeby zapewnić GODNE warunki ludziom w ostatnich chwilach życia. I na LECZENIE niepłodności.

Gość adddddeerrty
jestescie smieszne szkoda slow na was idiotki

Gość kurcze, jak to jest, że
do adddddeerrty - idz i przygarnij, dlaczego tego nie zrobisz?????????????????

wszystkie sie nie doczekaja, bo z tego co przeczytalam jest ograniczona liczba par. Pewnie w pierwszej kolejce beda ci po znajomosci:)

Gość przekorna.
żeby zapewnić GODNE warunki ludziom w ostatnich chwilach życia. xxxx a w domu tu już samemu nie można się opiekować? lepiej do hospicjum oddac i po kłopocie:D fajne podejscie

EwelinaEwa ale przynajmniej czesci sie uda a to juz cos!!!!!!!!!!!!

Gość adddddeerrty
up

program kwalifikacji: kwalifikacje do zaplodnienia pozaustrojowego z programu bede mogly skorzystac pary u których stwierdzonono i potwierdzono dokumentajce medyczna bezwzgledna przyczyna nieplodnosci lub nieskuteczne zgodne z rekomendacjami i standardami praktyki lekarskiej leczenie nieplodnosci w okresie 12 miesiacy poprzedzajacych zgloszeniedo programu a kobieta w dniu zgloszenia (pierwsza wizyta u realizatora )do programu nie ukonczyla 40 roku zycia wskazania do zapodnienia pozaustrojowego obejmuja: a) czynnik jajowodowy u pacjentek z trwalym uszkodzeniem jajników u pacjentek zdyskalifikowanych zpowodu braku szansy na powodzenia leczenia operacyjnego nieplodnosci u pacjentek z uposledzona funkcja jajowodów przy zachowabniu droznosci lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej b)czynniki jajnikowy nieplodnosci brak ciazyp o conajmniej szesciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania c) endometrioza I II stopien w lit.d. -III,IV stopien w lit.d. d) nieplodnosc nie wyjasnionego pochodzenia(idiopatyczna) -u kobiet do ukonczenia 35 roku zycia jezeli trwa dluzej niz 24 miesiace -u kobiet powyzej 35 roku zycia jezeli trwadluzej niz 12 miesiacy 1) Czynniki męskie: -w przypadku stwierdzienia gęstosci plemnikow ponizej 3ml/mlnasienia,w przypadku nieplodnosci trawajacej dluzej niz 12 miesiecy -w przypadku stwierdzienia gestosci plemnikow 3-15 mlmlnasienia w przypadku nieplodnosci trwajacej dluzej niz 24 miesiace Kryteria wykluczenia staniowia: 1)brak mozliwosci wystymulowania lub pobrania komórek rozdrodczych od jednego z partnerów 2)potencjalne ryzyko braku prawidlowej odpowiedzi na stymulacje jajeczkowania (hormon folikulotropowy FSH powyzej mU.Ml w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymullerowski AMH ponizej 0,5 ng/mL) 3)nieodpowiednia odpowiedz na prawidlowo przeprowadzona stumulacje jajeczkowania czego wyrazem byl brak pozyskania komorek jajowych w 2 cyklach stymulacji 4) nawracjajace utraty ciaz w tym samym zwiazku 5)wady macicy bezwzglednie uniemozliwijace donoszenie ciazy 6) brak macicy

Gość adddddeerrty
dlatego ze mam swoje dziecko i nie mam problemow z bezplodnoscia

Gość lll;[[[[[
Nic się nie wydłuży, bo te wszystkie procedury (pomijając fakt, że autentycznie są absurdalne, poczynając od formularzy WTF, ROTFL, LOL, YOLO aż po OMFG..) może zastąpić jeden debilny budżetowy program komputerowy napisany przez jakiegoś polskiego programistę amatora lub absolwenta, obsługiwany przez aż JEDNEGO złamanego pracownika urzędu, góra dwóch-trzech (w zależności od wielkości urzędu i liczby interesantów). :o Same formularze można przecież wypełniać online i wysyłać podpisane VeriSignem, no ale po cio i na cio, lepiej zatrudniać zastęp ludzi od wkładania papieru do kopiarki, przynoszenia herbaty, zagadywania i dłubania w nosie... :o

Gość jestem jak najbardziej za
Po pierwsze te dzieci poczęte przez in vitro będą pracować na was krzykaczki. Kolejna sprawa co to znaczy, że ja nie chcę z moich podatków? Kiedy czytam tu tematy na forum wychodzi, że większość z was szanowne panie pracuje za minimalną krajową, więc jakie podatki? Grosze, nie podatki. Ja od kilku lat naprawdę dobrze zarabiam, więc i podatki spore i nie dysponuję nimi, że nie dołożę się do państwowej opieki przedszkolnej, bo moje dziecko uczęszcza do prywatnego przedszkola. Dlatego nie wolno nam dysponować w ten sposób podatkami, bo widać jak jesteście krótkowzroczne. Adopcja to też nie jest takie hop i dostajesz piękne dziecko, które sobie wybierasz. Adoptowałam dziecko (mam też swoje biologiczne) i tylko ten, kto przeszedł ten proces rozumie, że nie jest to miły etap w życiu. To tak jakbym krzyczała, że nie dam moich podatków na leczenie prostaty, bo mnie nie dotyczy - zastanówcie się, a zwłaszcza gdy wasze dzieci będą mieć problemy z zajściem w ciążę. Obecnie nawet młode osoby mają z tym pewne kłopoty i nie pomoże zajście w ciąże w wieku 20 lat.

Gość kurcze, jak to jest, że
ale po co rodziłaś swoje, skoro w domach dziecka tyle czeka na adopcję?

przekorna. nie wszyscy maja rodziny, sa ludzie, ktorzy sa samotni z roznych przyczyn losowych. Uwazam odnosnie tego programu, ze dobrze, ze chociaz sa jakies wymagania, bo tak to pewnie wszystkie malolaty po roku staran by sie rzucily na in vitro:D