Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beti,12356

Czy zna ktoś kody chorób?

Polecane posty

Gość beti,12356

Byłam u lekarza z problemami kręgosłupa.Dopatrzyłam ze w kartotece są wpisane kody G131 i G 135.Z ciekawosci szukałam tego w necie i nie moge znalezc takich numerow.Nie było zadnych przecinkow między cyframi.Czy ktos wie jak zinterpretowac te kody?

Gość Marusia333
Witaj. Są to tzw kody ICD-10. Musiałaś Źle odczytać kod,ponieważ nie ma tak wysokich pozycji kodów jak pisała. Chyba ze miało być G35 - stwardnienie rozsiane i G31 -ograniczony zanik mózgu/ zmiany zwyrodnieniowe struktur nerwowych. Sprawdź w google wpisując klasyfikacja kodów ICD 10. Pozdrawiam

Gość diobrze widziałaa
pewnie było G13.5

Gość diobrze widziałaa
http://onkologia-online.pl/icd10/index/2631,zaniki_ukladowe_pierwotnie_zajmujace_uklad_nerwowy_w_chorobach_sklasyfikowanych_gdzie_indziej a jak nie było przecinków ani kropek to ja nie wiem, nigdy czegoś takeigo nie widziałam, zawsze są 2 cyfry plus ewentualnie coś po kropce

Gość beti,12356
Dzięki za odpowiedzi.Zanim tu napisałam,przekopałam cały net w poszukiwaniu informacji i nic nie znalazłam.Jestem pewna ze nie było zadnych przecinków,tylko G131/G135.Poczekam na następną wizyte i sprawdze czy to w kartotece.