Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

idealna mama

A ja jestem idealna mama i jestem z siebie dumna!

Polecane posty

Czytam to forum juz dlugi czas i najwyzsza pora zalozyc nicka. Czasem smieje sie tu z wielu postow tego jak mamy przezywaja takie bzdury jak porod, karmienie piersia. Ja sie uwazam za mama niemal doskonala i mam dosc radykalny poglad na macierzynstwo mianowicie: jesli nie mozesz dazyc do bycia idealnym rodzicem to nie decyduj sie na dziecko. W czym przejawia sie idealnosc? Oto moje punkty: 1. Rodzilam naturalnie, bo moglam, nie szukalam powodow do cesarki 2. karmilam naturalnie piersia, walczylam o laktacje i kazda mama nie bioraca lekow moze to robic! 3. Dziecko je tylko gotowane, zdrowe jedzenie. Tak, zdrowe:) Specjalnie jezdze na wioske i kupuje wszystko sprawdzone i ekologiczne. Zadne sloiczki czy nie daj boze Biedronkowe jedzenie:O 4. Dziecku poswiecam maksimum czasu:) Jestem w domu z moim dzieckiem dopoki nie pojdzie do przedszkola, bo po to chcialam miec dziecko by je wychowac, a nie przechowac:O 5. Dobro dziecka stawiam na pierwszym miejscu dlatego nikomu dziecka procz meza i rodziny nie zostawilam i nie zostawiam 6. Na wakacje jezdzimy tylko z dzieckiem 7. Nie kupuje uzywanych ubran dziecku, dziecko kocha sie mozno, a jesli kochamy kogos najmocniej na swiecie to chcemy dla niego wszystkiego co najlepsze:) 8. Zabawki ma edukacyjne, ale nie te swiecace plastikowe badziewia, sa lepsze drewniane a zarazem edukacyjne 9. Zapewniam mojemu dziecku kontakt z innymi dziecmi poprzez regularne chodzenie do Klubu Malucha:) 10. Dziecko szczepilam, bo najwazniejsze dla mnie jest jego zdrowie:)

Gość naprawde??????????????????????
oh jej wzruszyła mnie niezmiernie Twoja przepiekna historia

Gość ratownik? pożycz 1000
nie ma mam idealnych są tylko takie z przerosnietym ego

jak dla mnie poki co jestem idealna, robie wszytsko co najlepsze dla mojego dziecka:) A jak bedzie w przyszlosci to czas pokaze.

Gość xxxxxxxxyyyyyyyyyyzzzzzzzz
Nie zesraj się autorko

Gość jestem odwrotnoscia Ciebie
i tez jestem z siebie dumna, ze tak pieknie lawiruje miedzy byciem matka, zona i kochanka :P 1,rodzilam naturalnie, żałuje 2.nie karmilam piersia, nie żałuje 3.sloiczki nie sa mi obce, za duzo zabawy z gotowaniem. A Biedronka to moj ulubiony skle :D 4. na wakacjach nie bylam ale gdybym mogla, to tylko z mezem, zadnym dzieckiem !! to juz nie wakacje.. 5, ubranka mam wszytskie uzywane, nidgy nie kupilabym nowych ubran dla dziecka ktore z nich wyrosnie za miesiac. 6. spedzalam mase czasu z dzieckiem az mi sie znudzilo i tylko szukam okazji, zeby miec siwety spokoj.Wlaczam wiec bajki, pozwalam rozwalac , podrzucm komu moge jesli tylko ktos jest chetny 7.JESTEM podobna do ciebie pod wzgledem szczepien , komntaktu z dziecmi i zabawek, bo wuelbiam drewniane. Chociaz wiekszosc mamy i tak badziewnych :P Jestem z siebie MEGA DUMNA, ze mam dziecko ktore udaje mi sie wychowywac jak najmniejszym kosztem.Doslownie i w przenosni :P

Gość glllcghr
Pkt 1,7,8 z tym se nie zgodzę przesadzone, a i ego też masz trochę przerosniete a zdrowo jest mieć odpowiedni dystans do siebie... Od dziecka też pewnie będziesz kiedyś dużo oczekiwać prawda?

Gość słów mi brak...
Ha ia tez jestem idealna;) po raz: oddaje dziecko cioci czy babci jak chce miec swiety spokoj i czas dla siebie Po dwa- kiedy niechce mi sie gotowac daje dziecku pizze badz zapiekanke; Po trzy- kupuje ciuchy w lumepksach bo to i tak marny brudas;) Po cztery- bawi sie tym co jej w lapki wpadnie Po piec - kocham dziecko nad zycie i nie wychowam go na niedorozwoja zyciowego.

Gość (Nie)Idealna Mama
Boziuńku spraw, żeby to było prowo, bo jeśli w idealnych mamach jest tyle jadu, co w autorce, to będziemy mieli IV wojnę światową i koniec świata, kiedy ich pociechy dorosną i wyrosną na tak zadufane w sobie osobniki. :)

Gość (Nie)Idealna Mama
A cóż Ty Kobieto za kryteria ideału przyjmujesz? Po efektach się ocenisz, za 18-20, a może 40 lat. Wtedy sobie odpowiesz, czy byłaś idealną mamą, czy tylko rozwydrzoną dziunią, która potrzebuje podkarmienia swojego napompowanego ego na kafe. :)

Gość (Nie)Idealna Mama
A kto Ci dał prawo oceniać, jaki poród lepszy dla kogo, jakie karmienie w konkretnej sytuacji, kogo na jakie zabawki i ubrania dla dziecka stać, kto może sobie pozwolić materialnie na pozostawanie w domu z dzieckiem, etc.? Żaden z wymienionych z Ciebie "argumentów" nie ma się nijak do bycia nawet dobrą, a nie mówiąc idealną mamą. :)

no to gratuluje! na bank jakies prowo bo nie wieze ze sa takie mamy! ja tez jestem mama i nie powiedzialabym o sobie ze jestem idealna bo to szczyt egoizmu!

Gość zadbana mama pieknego dziecka
1 rodzilam przez cc bo nie mialam zamiaru sie meczyc i miec rozklepiochy:):) 2.Karmilam butelka bo tak chcialam:) 3Moje dziecko je sloiczkowe jedzenie i te ze sklepu.Nie jezdze 100 km po marchewke na stragan ekologiczny:) 4Dziecko oddalam do zlobka jak mialo 12 miesiecy bo mam swoje potrzeby tez jako kobieta czyli praca:) Nie wyobrazam sobie 5 lat siedziec zdzieckiem i nie rozwijac sie zawodowo:):) 5.Dziecko zostawiam tez tylko z rodzina 6Na wakacje jezdzimy z dzieckiem a raz na jakis czas babcia sie opiekuje a my jedziemy na weekend jako maz i zona zadbac o swoje malzenstwo :) Dlatego jestesmy nadal kochajaca sie para :):) 7 Tez nie kupuje uzywanych 8 tez wole drewniane 9 dziecko ma kontakt z innymi dziecmi non stop 10 zaszczepione na wszystko efekt? zadowlona seksowna mama i kochajacy maz:) dziecko majace zdrowe relacje ze wszystkimi w rodzinie, uwzajace swoja mame za najlepsza przyjaciolke a nie matke polke ktora lazi z nim nawet do wc:):)

Gość (Nie)Idealna Mama
Jeśli uważasz, że idealnie jest totalnie się "przykleić" do dziecka i nie pozwolić Mu zataczać coraz szerszych kręgów - społecznych również (zostawanie z kimś, gdybym nie załapała) - to ja Ci gratuluję. Klub Maluszka z Mamunią pod rączkę, to nie to samo, co weekend u Dziadków. Uwierz, że to drugie może być znacznie cenniejsze i rozwojowe dla Dziecka niż te "trendy klubiki" ploteczek dla Mamusieczek i porównywania, kto ma lepsze firmowe ciuchy i wózeczki. :)

Autorko i ja mam nadzieje ze to prowo bo wierzyc mi sie nie chce ze sa ludzie az tak przekoani o swej idaelnosci Wierzysz w nia tak stuprocentowo? bo podobno im mniej czlowiek wie tym bardziej jest pewien ze wie juz wszystko :P ale coz, zycze rownie dobrego samopoczucia w kolejnych latach zycia bo wychowanie dziecka to nie jest karmienie go eko marchwia :P wieksze dziecko wieksze klopoty i to jest prawda, obys dalej byla tak idealna :P

Gość (Nie)Idealna Mama
O jak milusio, że są Mamy (Nie)idealne... :)))

Gość dfgbdf
idealna mamo takiej nudziary tu dawno nie bylo. jestes prawdziwym przykladem tego dlaczego sie ludzie rozwodza po narodzinach dzieckach. ty wyparlas rozum razem z dzieckiem. wspolczuje mezowi ze stracil zone. jak mozna byc takim bezmozgowcem. jestes idealnym pustakiem a nie matka papa

Gość hmmm dla mnie to dziwne
może i jesteś idealną mama, ale czy Twoje dziecko za taką Cię ma? jeździsz na wioske po takie a nie inne jedzenie bo cie na to stać ok nie kupujesz uzywanych rzeczy bo cie na to stać ok ale nie rozumiem tego czy matka która nie ma pieniędzy i kupi cos uzywanego dziecku albo inne jedzenie niz z wioski nie jest idealna? tylko dlatego że nie ma pieniedzy? i np matka ktora musi isc zapracowac na chleb i nie zanmuje sie w ty czasie dzieckiem bo z czegos musza zyc nie jest idealna? nie ma definici idealnej Matki- idealna matka to taka ktora poprostu kocha i stara się !!! a nie taka ktora kupuje i taka ktora sie chwali tym ze jest idealna.... czysty egozim

A co do jedzonka ze wsi... żebyś się Idealna nie rozczarowała. Jestem akurat mocno "w branży". Smacznego! Tyle Ci tylko powiem. :) Jeśli tak mocno krytykujesz słoiczki, to też figę o nich wiesz, bo jedyne co można im zarzucić - to że są drogie. Oprócz tego niestety niewiele im można od nich chcieć. Wiem, bo badam. :)

Gość słów mi brak...
A i dzis cora spi u babci bo ja zamierzam sie upic,zrobic mezowi striptiz i uprawiać dziki seks całą noc;) jak za starych dobrych lat;)

Moze cos wyjasnie, bo strasznie agresywnie podchodzicie do tematu, a niepotrzebnie. Ja takze jestem zadbana i seksowna, zawsze ladnie ubrana, zrobione paznokcie, kosmetyczka, fryzjer regularnie. I nie wiem co to ma wspolnego z porodem czy karmieniem piersia. Ale ok:) Moje dziecko ma kontakt ze spoleczenstwem, z dziecmi w Klubie Malucha, a z rodzina to juz w ogole. Nie wiem skad przekonanie, ze corcia nie zostala nigdy z dziadkami, pewnie ze zostala, bo czemu nie? Skad stwierdzenie, ze maz stracil zone? jestesmy szczesliwym malzenstwem, mezowi posiwecam rowniez mnostwo czasu tak jak i on mi. Co do jedzenia ze wsi to tesciowie mieszkaja na wsi takze wiem co jem i co kupuje:)