Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

idealna mama

A ja jestem idealna mama i jestem z siebie dumna!

Polecane posty

Gość jak mnie rozwalaja takie KRETY
NKI:D, ledwo urodzila a juz uwaza sie za idelana mame:D, ciekawe co napiszesz jak dziecko bedzie mialo 18 lat:D

jesli ktos uwaza, ze popelniam jakies bledy wychowawcze to prosze to napisac smialo:) Mozna przeciez powymieniac sie swoimi pogladami oraz doswiadczeniami kulturalnie:)

Gość mam idealnych nie ma
natomiast dumne bywaja-jak juz bylo napisane,z przerosnietym ego...

a teraz przepraszam, ale corcia mnie wolala zeby ja polozyc i poczytac bajke:) Kontynuujcie temat, ale prosze kulturalnie i bez wyzisk, pozniej zajrze:)

Gość Autorko przeczytałam
Już nie wrócę na ten temat więc jedynie rozwinę co jest do rozwinięcia. Punkt 1 - brak obiektywizmu wynikający z niedojrzałości i braku doświadczenia Punkt 4- przesada Punkt 7- Głupota wywodząca się z natury autorki Punkt 10- kwestia dyskusyjna i choć sama szczepię to temat szkodliwości szczepionek nie jest mi obcy i nie neguję tego faktu. Nie ma matek idealnych a jeżeli takimi się widzą to patrzą w krzywe zwierciadło.

Ale to zadne osiagniecie i nie ma czym sie chwalic. Wiekszosc kobiet karmi naturalnie, rodzi naturalnie, gotuje dzieciom i poswieca im czas. W czy twoja wyjatkowosc to nie wiem....Zadna z ciebie bohaterka, zwykla kura domowa jakich miliony.

idealna mama -pogadamy jak twoje dziecko bedzie miec juz tak 17 lat, wtedy sie widzi swoje porazki jak i sukcesy wychowawcze Dam sobie glowe uciąc ze z porazkami ,oporem ,protestem u wlasnego dziecka tez sie zetkniesz .W jakim wieku aktualnie jest??

Myślę, że autorka jest tak idealna, iż ta wieczorna lektura córki to będzie jakaś gruuuba powieść. Dla inteligentnych mam stymulujących intelekt dzieci :D. Autorko uważasz się za idealną, a ten twój idealny temat to taki swoisty "ołtarzyk" ku twojej czci, bo na co dzień jesteś niedowartościowana.

Gość Wiecie co, staram się być
dobrą mamą i wydaje mi się że wychodzi mi to nieźle ale niegdy nie byłabym w stanie nazwać się matką idealną bo wstyd by mi było nawet tak pomyśleć :D. Dlaczego byłoby mi wstyd? Bo wiem że takich nie ma i nigdy nie będzie. Im bardziej brnie się w perfekcjonizm, idealizm tym bardziej się człowiek gubi, brnie w złą drogę. To że autorka wyniemiła 10 punktów które według niej dają jej tytuł matki idealnej (smiech) to nie znaczy że każdy tak musi to widzieć. Masz rację autorko, dajesz zdrowe warzywka, nie kupujesz w ciucholandzie i wiele innych rzeczy, jesteś matką IDEALNĄ:) . Wydaje mi się że mądra , pewna siebie kobieta nie czułaby parcia na to by obwieszczać to wszystko na kafe. Powiedzieć że wystarcza mi że się taką widzę i że mój mąż to widzi to za mało :D

Gość 2772*3*%
O widze hoduje sie nowy Norman z psychozy :)

ona jest choraaaaaaaaaaaa! wez autorko idz i nie wracaj!!! palnicie ja czyms w glowe ! do niej nie dociera co my piszemy dalej twierdzi ze jest Idelana he szkoda nerwow naprawde a ja ide wlonczyc kolysanki na plycie zeby moj synek zasnol myslisz Idealna ze to nie wplynie zle na jego rozwój ??? bo wiesz wczoraj mu czytalam ale dzis boli mnie glowa i nie mam sil... heheh

A mnie się ten temat zaczyna coraz bardziej podobać! Nie wiecie czemu? ;) Pięknie tu Któraś napisała i podpisuję się ręcyma, i nogami: BYŁAM IDEALNĄ MAMĄ, DOPÓKI NIE ZASZŁAM W CIĄŻĘ I NIE URODZIŁAM! :))) Chociaż Idealna Mama odmówiłaby mi zapewne prawa używania terminu "urodziłam", bo mój Syn przyszedł na świat poprzez cesarskie cięcie właśnie... :)

Gość ALE ONA SPECJALNIE
TEN TEMAT ZAŁOZYŁA:D, PEWNIE NAWET NIE MA MEZA I DZIECKA:D, jakas bezplodna pinda:D a w stopce to ja sobie moge wpisac ze mam willę, 2 auta, 3 dzieci i 2 psy:D ona ma z Was polewkę:D zaloze sie,ze zmienia niki i sama ze soba pisze:D

Moje się właśnie kąpią - tak jak od samego początku prawie, we dwóch, doskonale im to wychodzi. Znaczy ten większy kąpie tego mniejszego - zwykle. :) A ja w tym czasie? Nie prasuję, nie myję podłóg, nie czytam mądrych książek, jak wychować małego profesora... Siedzę na kafe i zbijam bąki! Jak już się umyją, to się pójdą usypiać. Później się napiję winka z Mężusiem, zagryzę pleśniowym serkiem i wcale nie spojrzę na jego kaloryczność. A na koniec przytulę się do Mężusia i pójdę spać, niestety... Głupia @! Cudownie być (Nie)Idealną Mamą, nieprawdaż?

(Nie)Idealna Mama -To ja o tym napisalam, ale to ma realne rzeczywiste odniesienie , a nie utoopijne bujanie w oblokach Niestety bywają takie dni ,ze nawet i nasze dzieci pod nosem na nas marudzą jakie wstretne babole jestesmy ,i wcale nie myslą o nas jako idealne mamusie ,nie zawsze,i nie w kazdje sytuacji. Spróboj mu cos zakazac, a zobaczysz po jego oczach jak w myslach cie biczuje :D :D

Autorko starasz sie i jestes dobra mama, przynajmniej do tego dazysz ale do idealu ci daleko, uwierz:)

Gość ALE ONA SPECJALNIE
nikt normalny takich tematow nie zaklada, tylko bezdzietna stara panna:D

Gość fraszkaphi
HAHAHAHAHAHA ale się ubawiłam idealna matko twoim wpisem!!!! Piszesz, że dbasz o zdrowie dziecka i dajesz mu ekologiczne jedzenie i jaka to ty jesteś ekologicznie świadoma, ale powiem ci, że jesteś strasznie nieświadomą osobą!! Lemingiem wręcz. Poczytaj o szczepionkach i co w sobie zabierają. Ostatnio Jim Carrey ze swoją partnerką prowadzili w Stanach kampanię przeciw szczepionkom, które przyczyniają się do autyzmu u dzieci i wielu inncyh schorzeń. W każdej szczepionce znajduje się bardzo toksyczna rtęć!! Nie dziwiło cię nigdy dlaczego lekarze nie szczepią nigdy swoich dzieci? Oni wiedzą jakie gówno zawierają szczepionki. Więc się tak nie wywyższaj, bo według mnie jesteś bardzo, ale to bardzo nieświadomą matką i w ogóle nieświadomą otaczającego cię świata istotą!!!

Gość kzosbxbusjx
Idealna mama dazy do doskonalosci bo nigdy nnie uwaza sie za naklepsza. zawsze chcebyc jeszcze lepsza nie rezygnujac z siebie

normalnie nareszcie jakiś ideał na kafe ufff już myślałam że to tylko przechwałki a tu proszę wzór do naśladowania tylko z tym szczepieniem nie bardzo nie bardzo na kafe ;)

Wiecie co, ale to jest znak czasów. Nie wiem, czy tylko ja to tak widzę, ale kiedyś między matkami była jakaś większa solidarność, sztama, wzajemne wsparcie. Może dlatego, że czasy były dużo cięższe dla macierzyństwa w poprzednim systemie? Nie wszystko i wszędzie można było kupić, etc.? Teraz jest tendencja do jakiegoś chorego "wyścigu szczurzyc" między młodymi (i nie tylko młodymi) matkami. Która której bardziej doje..ie, która mądrzejsza, ładniejsza, której dziecko szybciej się nauczyło, chodzić, samodzielnie jeść, czytać, etc. Zmienić tego nie zmienię, bo nie mam wpływu, ale takie to trochę przykre... Potem te dzieci już "z mlekiem matki" chłoną ducha rywalizacji, walki, zawiści - zamiast współpracy, życzliwości, koleżeństwa. Chcieliśmy mieć zachód, to mamy - dziki zachód. :)

Gość ja zła ja..............
ciekawe jak wygląda ta idealna mama:P i jej mąż jak się ma...:)

Idealna jest dla mnie każda Mama, która z miłości do swojego dziecka dokonuje wyborów, jakie wydają Jej się najlepsze. Czy wybiera CC, czy wybiera SN, czy pierś, czy butlę, czy markowe sklepy, czy lumpeks, plastik czy drewno... Jeśli wybór jest z głębi serca i z przekonania, że jest najlepszy w danej sytuacji i przy określonych możliwościach - to jest Mama Idealna.

Przykro mi, ze potraficie sie tylko nasmiewac i szydzic, ale to normalne na tym forum:) jak ktos pisze, ze cos robi inaczej to juz jest be. Myslalam, ze w troche innym kierunku pojdzie temat, ale macie pole do popisu, bo ja sie wyklocac ani wdawac w przepychanki slowne nie bede:) I powtorze, ze nikogo nie krytykowalam, nie obrazilam, nie uzylam wulgaryzmu zas w moim kierunku ciagle sa rzucane jakies przykre slowa. Wyciagnijcie z tego wnioski, a jesli wnioskiem bedzie prostackie stwierdzenie to przeciez wszystkie wiemy o czym i o kim to swiadczy:)

Idealna, poka jakies idealne foto :P dawniej tez pewnie byla rywalizacja ktora lepsza matka jest ale pewnie zadna madra kobieta nie nazwala sie w zyciu idealna przy innych matkach Rodzi to naturalna agresje :P

"Idealna Mamo" w 10 punktach i uraziłaś, wyszydziłaś i dotknęłaś więcej Mam niż Ci się wydaje: 1. te które miały CC 2. te które karmiły MM 3. te które podają słoiczki lub jedzenie z dyskontów 4. te, które nie mogą/lub nie chcą pozostawać z dzieckiem w domu do wieku przedszkolnego 5. te które zostawiają dziecko jednak komuś więcej niż własnemu mężowi 6. te które jednak wyjeżdżają na wakacje bez dziecka 7. te, które kupują używane ubranka 8. te, które kupują plastikowe, świecące zabawki i jednak czasem nie-edukacyjne 9. te, które nie chodzą do Klubu Malucha, ani innych trendi plejsów 10. te, które bardzo mają na uwadze zdrowie swojego dziecka - a jednak nie wszystkim i nie na wszystko szczepią... Jeśli masz za grosz wyczucia i inteligencji, to powinnaś liczyć się z taką właśnie reakcją. Przywołałaś idiotyczne kryteria, nie mówią one absolutnie nic o tym, jaką jesteś matką dla Twojego dziecka, ale mówią bardzo dużo jakim jesteś człowiekiem i w jakich kategoriach patrzysz na innych ludzi. Marnie to wypada...