Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Justynko, glowa do gory i myslimy pozytywnie! A może twoja ginekolog ma jakiś słaby sprzęt? no i jeszcze możliwość ze do zapłodnienia doszło później niz myslisz - u mnie to np przesunęło sie az o 4 dni, a dla takiej malej fasolki to dużo! monbia, ja bylam palaczka, ale wystarczyly mi 4 dni na rozstanie sie z nalogiem. Na szczęście na sama mysl i fajkach mnie odrzuca więc nie mam problemu z glodem nikotynowym :-)

kurcze, napisalam cos a sie nie pokazało. :-/ pewnie jak napisze drugi raz to się okaze sa dwa. posty, ale co mi tam - skrobne jeszcze raz :-) Justynko, rozumiem twojego doła i niepokój ale naprawdę skoro lekarka mówi ze wszystko ok to pewnie tak jest. Wydaje mi sie ze tak nie ustawiała by ci wizyty az za miesiac tylko szybciej. Wiesz, moze tam gdzie chodzisz mają słabej jakości sprzęt? albo ciąża jest młodsza niż wynika to z miesiaczki - u mnie tak jest i to az o 4 dni :-) wiec głowa do gory i myśl pozytywnie. x A co do papierosów, to ja byłam palaczką, 4 dni zajeło mi zegnanie sie z nałogiem ale o dziwo łatwo poszło - teraz jak sobie pomyśle o fajce to aż mną trzęsie (jestem ta szczęściarą którą od fajek odrzuciło) A reszta dziewczyn? jak tam u was z nałogami? x iskiereczka31 i ita3-84 teraz wam współczuje jak sobie pomyśle o takich maluszkach jakie macie w domku, ale z drugiej strony zazdroszczę po pierwsze dzieci w bardzo posobnym wieku ktore będą sie ze sobą bawiły i siły jaką macie w sobie decydując się na taki krok!

ja nie pale od kiedy się dowiedziałam o ciąży - to już jakies 15 dni ;p na początku mnie tez trzesło ale do zapalenia papierosa. Teraz nie wiem jak to jest bo palący znajomi schodzą na dół pod klatke palić w domu nie ma palenia :)

ok macie racje nie bede sie zamartwiala, bo to nic dobrego nie da. lekarka mowila same dobre rzeczy i dajac mi zakaz wykonywania pracy mowila ze najpierw na 4 tygodnie a pozniej przedluzy przy nastepnej wizycie.no i powiedziala ze nastepnym razem jak bede to juz bedzie widac, mysle ze gdyby bylo cos nie tak to by chyba powiedziala no i ona usg mi robila tak normalnie na brzuchu nie prenatalnie. a sprzet to raczej nie zbyt nowoczesny. jesli chodzi o temat papierosow to przyznam sie bez bicia ze w pierwszej ciazy palilam do 7 mieisaca i moj lekarz o tym wiedzial.poprostu mialam 18 lat i bylam jeszcze glupiutka.teraz moja corka ma 9 lat i mam nadzieje ze zadnej krzywdy jej tym nie wyrzadzilam. teraz nie pale juz od roku tak wiec problemu tego nie mam.wiem ze zaprzestanie palenia jest trudne dlatego trzymam kciuki za wszytskie ktore zrobily to dla swoich fasolek.

No w końcu Was nadrobiłam ;) Tylko od czego zacząć odpisywanie... Na wstępie dziękuję za trzymanie kciuków ;) Teoria zaliczona, jutro praktyczny. Choć stres był okropny i egzamin bardzo trudny. X terraz_rosa26 - Spaniel rudy jakby nie patrzeć ;) A głupiutki jak nie wiem co :) X aizuz - ja mam tak samo, latam do łazienki minimum 6 razy na dzień (nie wliczając nocnych wycieczek), gdzie normalnie byłam raz, max dwa w łazience na dzień. X iskiereczka31 - strasznie mi Cię szkoda... te wszystkie doleglowości w połączeniu z takim maluszkiem to musi być bardzooo męczące. Ale głowa do góry! Zobaczysz jak za dwa lata Ci bąble będą biegać już razem to dopiero będzie radość :) X psinkaKasinka, slodka cytryna 100, ita3-84, jestem starsza baba..., - witamy w naszym gronie :) i zapraszamy do wpisania się do tabelki X Justyna29:) - nie mart się! Na pewno wszystko będzie dobrze i jeszcze będziesz się z tego śmiała, że fasolka nie chciała się ujawnić przed mamusią ;) A robote miej w nosie!! Szefostwo tym bardziej, teraz to nie jest ważne. X Pase - poczekaj do jutra, zobaczysz co się będzie dalej działo z tymi plamkami. Jeśli dalej będzie Cię to niepokoiło to do lekarza rozwiać obawy. X monbiaa - ja paliłam i to dłuuuuugo. Wiele razy próbowałam rzucić. Dopiero moja fasolka zmotywowała mnie do tego. Odkąd o niej wiem, nie miałam papierosa w ustach i staram się unikać dymu itp.

Zycze wam kobitki milego wieczorku ja juz uciekam spac,bo oczy mi sie same zamykaja.dobrancki

Dziewczyny a ja nadal żyje w niepewności, @ jak nie było tak nie ma , jak w nocy mnie nie nawiedzi to rano zrobię test. dzisiaj miałam sytuacje że musiałam kawałek podbiec i tak mnie piersi przy tym bolały - nigdy tak nie miałam. Tak bym chciała żeby się wreszcie udało.

Dziewczyny przed chwilą musiałam wstać bo strasznie chciało mi się siku i zrobiłam test. Nie wierzę własnym oczom:)))))))))) jestem w ciąży:) ręce mi się telepią...druga kreska jest tak samo gruba tylko jaśniejsza, już myślałam ze mam zwidy ale jest jak nic:)

malinowaa GRATULACJE!!!! witaj oficjalnie wśród Styczniówek :)

malinowaa GRATULACJE!!!! witaj oficjalnie wśród Styczniówek :)

Hej, Wczoraj sobie polezalam i wieczorem nie bylo juz nic braxowego. Dzis rano tez , nic mnie nie boli wiec mysle ze wszystko ok.naszczescie w czwartek zrobilam porzadki, wiec moge ptzez weekend dalej odpoczywac. :)

malinowaaa gratuluje ci serdecznie,cieszymy sie bardzo.tak wiec zostajesz u nas na dluzej...supcioooo

a ja to wczoraj zrobilam porzadki i dzis tylko jeden pokoik dokonczyc,okna umyc i finito. ja to jestem chora na punkcie sprzatania,raz w tygodniu generalka musi byc :) no ale coz to przeszlo mi z genami od mojej mamy.

aizuz, Justyna dziękuję. tak się cieszę, naprawdę nie moge jeszcze uwierzyć. Pod koniec maja miałam isć go ginekologa na monitoring jak jajeczko rośnie i na szczescie juz nie bedzie takiej potrzeby, majowy weekend był owocny:)

iskiereczka39...............?..................?...........................11.01.2014 terra_rosa26...........26 lat.......Braniewo..........................05.01.2014 xxmyszka................28 lat.......Szczecin..........................05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22 lata......Mrągowo.........................07.01.2014 justyna29.................28 lat.......Hamburg.........................07.01.2014 monbiaa....................20 lat.......Jarosław........................12.01.2014 ania_sz.....................25 lat........Dąbrowa Tarnowska........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22 lata.......Kielce.........................10.01.2014 malinowaaa.................25 lat.........Wrocław....................23.01.2014?

to się pod koniec maja wybierzesz, ale maluszka zobaczyć :) majowy weekend mówisz :) ja śmieję się do męża, że to jest jego najlepszy ever prezent na urodziny i rocznice ślubu :) bo owocne były chyba właśnie moje urodzinki 26.04. :)

Malinowa - serdeczne gratulacje:) witamy:) Jeśli chodzi o nałogi, to ja nie mam problemu. Nie palę i nigdy nie paliłam;)A alkohol to wiadomo, tylko czasem jakieś piwko ze znajomymi w weekend, czy na imprezie. Ale teraz to az przyjemnie odmawiać, gdy ma się TAKI powód ;) Życze wam dziewczyny miłego weekendu ;)

Iskierka tak już siedzi :-) pewnie łatwiej przez to, ale za chwile Twoje tez usiądzie :-) Malinowa gratuluje! Ja wpisZe sie do tabelki po lekarzu. My nocka z głowy bo mały straszny katar ma echhh i sie co chwila budzil

Witam was moje drogie:) malinowa - gratuluję ! Justyna głowa do góry trzeba być dobrej myśli. Skoro Twoja lekarka nie ma zbyt dobrego sprzętu to może iść do kogoś innego ? Iskiereczka ja wczoraj miałam pierwsze lekkie mdłości, ale po godzinie przeszły, boję się tego trochę :) Nie mam czasu na wszystko odpisać, bo się spieszę, ale nadrobię to w przyszłym tygodniu. W ogole powiem wam jeszcze, że wczoraj miałam też pierwsze zachwiania nastroju, byłam na zakupach zastanawiałam się nad torebką nie wiedziałam czy brać czy nie i płakać prawie zaczęłam.. hehe teraz to śmieszne, ale gorzej jak człowiek nie może zapanować nad tym płaczem.. :) A i powiedzcie mi czy też się czujecie takie ociążałe ? Jakbym była cały czas wzdęta?

Malinowa - super bardzo się ciesze i gratuluje :) ja jak zobaczyłam pierwszy test który robiłam popatrzyłam na niego za szybko bo pojawiła się tylko jedna kreska i szybka zaczelam robic drugi test i gdy juz dawalam mocz na ten drugi a tu nagle patrze na ten pierwszy oi dwie kreski :D cała się spociłam rozpłakałam nie mogłam tych testów do reki wziąć tak mi sie telepały :D cudowne przezycie ;)

Gość Gabrysia_Wroc
Witam, 5 dni temu zobaczyłam dwie kreseczki - 20 stycznia 2014 ! :)

Gość Gabrysia_Wroc
iskiereczka39...............?..................?............ ...............11.01.2014 terra_rosa26...........26 lat.......Braniewo..........................05.01.2014 xxmyszka................28 lat.......Szczecin..........................05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22 lata......Mrągowo.........................07.01.2014 justyna29.................28 lat.......Hamburg.........................07.01.2014 monbiaa....................20 lat.......Jarosław........................12.01.2014 ania_sz.....................25 lat........Dąbrowa Tarnowska........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22 lata.......Kielce.........................10.01.2014 malinowaaa.................25 lat.........Wrocław....................23.01.2014? Gabrysia_Wroc...............22 lata....... Wrocław ...................20.01.2014

Gość Gabrysia_Wroc
monbiaa, mnie też się trzęsły ręce ! Test mam przy sobie cały czas w torebce ! :))

Hej Gabrysia_Wroc! Gratulacje :) Chyba testowałyśmy w ten sam dzień :) No no, rozrasta nam się ekipa :)

Gość Gabrysia_Wroc
iskiereczka39...............?..................?............ ...............11.01.2014 terra_rosa26...........26 lat.......Braniewo..........................05.01.2014 xxmyszka................28 lat.......Szczecin..........................05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22 lata......Mrągowo.........................07.01.2014 justyna29.................28 lat.......Hamburg.........................07.01.2014 monbiaa....................20 lat.......Jarosław........................12.01.2014 ania_sz.....................25 lat........Dąbrowa Tarnowska........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22 lata.......Kielce.........................10.01.2014 malinowaaa.................25 lat.........Wrocław....................23.01.2014? Gabrysia_Wroc .............22 lat ...................... Wrocław ......................... 20.01.2014

Gość Gabrysia_Wroc
ja 13 testowałam, gruba krecha mi wyszła po minucie niecałej, widziałam jak się pogrubia i płakałam jak bóbr.. Starałam się 7 miesięcy ! :)

Gość Gabrysia_Wroc
kochane, jakie macie objawy ? Ja prawie żadnych - trochę kuje mnie krzyż i mam zgagę, a tak nic specjalnego ... No i czuję, że piersi zaraz będą boleć, ale póki co spokój :)) Na moją ciąże wskazuje pozytywny test, brak @, podniesiona temperatura - w poniedziałek idę do lekarza - założyć kartę ciąży, sprawdzić, czy wszystko ok :)

Witajcie dziewczyny. Malinowa gratulacje. Kasiax - ja tez mam uczucie ciaglego wzdecia I odkrylam ze wchodzenie po schodach jest dla mnie strasznie meczace. Musze wam powidziec ze u mnie ciaza byla ogromnym zaskoczeniem. Staralismy sie od ponad roku, a w kwietniu mialam monitoring cyklu, podczas ktorego stwierdzono ze pecherzyk nie peka. Zba dano mi prolaktyne I dostalam bromergon na jej zbicie-to bylo ok 19 dnia cyklu. @ mi sie spoznial nawet nie pomyslalam ze to przez ciaze, ale w 35 dc zrobilam wreszcie test a tu 2 grube krechy pokazaly sie w ciagu doslownie sekundy. Nie moglam w to uwierzyc. A z tego szczescia to ryczalam z godzine. A do tabelki dopisze sie jak tylko usiade do komputera bo z telefonu niezabardzo umiem kopiowac. Miglego dnia I odpoczywajcie duzo.