Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spełnięswojemarzenia

DOM dla singielki

Polecane posty

o i nad siekierą tez pomyślę

ale Ci zazdroszczę marianna, też bym chciała tak na uboczu mieszkać, z dala od sąsiadów... ale masz fajnie ohhh czyli nawet niespecjalnie musisz się odgradzać roślinnością

Gość drożyna
przestań oglądać horrory , przestań karmić wyobraźnię strasznymi obrazami a zobaczysz ,ze od raz poczujesz sie lepiej . Co zaś do domu z tak dużymi przeszkleniami - owszem to bardzo nowocześnie wyglada ale jeśli szyby nie będą atermiczne to w lecie zafundujesz sobie istną brytfannę. Ponadto powinny być antywłamaniowe a każa z takich dodatkowych opcji dokłada kosztów i to wcale nie małych .

Gość marianna pe ***
podobnie w nocy siedziałam i ..czuwałam, spałam nad ranem i po południu.. ale..przeżyłam pytałaś o krzewy? mam tuje smaragd /ładny kolor, dobrze sie formuje/ od ulicy, teraz małe od sąsiadów..jako ,że tworzę ogród, zmieniam, przycinam, aktualnie wsadziliśmy nowe tuje, stare zostały ogolone do pnia, wierzchołki przycięte w kulki kilka kul sama formuję b. podoba mi się taki nowoczesny ogród http://majawogrodzie.tvn.pl/24,Ogrod-projektantki-mody,odcinek.html

no właśnie od lat już nie oglądam horrorów, w ogóle tv nie mam jednak w dzieciństwie lubiłam horrory a także archiwum x, które na dziecka wyobraźnie działało mocno, no i teraz mam efekty, nic się już z tym chyba nei da zrobić

Gość drożyna
miszkanie z dala od ludzi ma swoje zalety ale też i wady . Samo mieszkanie w domu jest izolacją , nie ma powodu sztucznie powiększać tego stanu bo moze ise okazać ,ze będizesz potrzebowała sąsaidów bardziej niż oni ciebie .

Gość asiaaaaaaaaaaa29
Ja uważam, że zalety mieszkania w domu przewyższają wady. Nie wiem, skąd niektórzy wzięli informacje o tych ciąglych naprawach...Taki dach np. psuje się po ok. 30-stu latach....W nowym domu nie ma dużo napraw, co innego, jeżeli kupuje się dom np. z lat 40-stych lub 50-tych i starsze, takie już wymagają uwagi. Ale nowy dom? Wymiana żarówki, pomalowanie ogrodzenia, przycięcie krzaczków czy koszenie trawy- to robię zwykle sama. Poważniejsze rzeczy jak awaria pieca czy hydrauliki zdarzają się nie cześciej jak co 2 lata. Ogród na dzialce projektowałam sama i sama sadziłam roślinki, choć w zasadzie to ogródek, gdyż działka 600m2, jednak dla mnie wystarczy. A jak mam płacić czynszu powiedzmy po te 500 zł, to wychodzi 6.000 rocznie, czyli wystarczy na ogrzewanie i bieżące naprawy, a nawet można coś odlożyć, żeby za te 30 lat było na wymianę dachu:) A przynajmniej w domku mam świety spokój...

Gość drożyna
a sam ogród to praca na lata , ni ma potrzeby zawracać soebie glowy nakładami praca bo to zmienia sie z sezonu na sezon . Ponadto pomiędzy pomysłami zatrudniana firm za 70 tys albo ręczna robotą jest masa innych mozliwości - np . wynajęcie pana , które za parę złotych kopie ogród w jednym rku , w drugim wybierze kamienie , perz i inne smieci a w trzecim ........zasiewasz raj :)

Gość drożyna
a awarie , portzreby remontów , modernizacje potrzebne są wszędzie .

Gość marianna pe ***
ale jeśli szyby nie będą atermiczne to w lecie zafundujesz sobie istną brytfannę. ..pisałam szyby potrójne rolety opuszczam, zostawiam tak np 30 cm i jest jasno, a słońce nie pali mam w upały 22 st w domu , a sąsiedzi bez rolet mają 30 i strop betonowy, izolowany, więc dodatkowo temp. nie wzrasta

o jacie jaki ogród zupełnie jak mój charakter poukładany na maksa, symetryczny, minimalistyczny... ja dotąd tak żyłam, stwarzałam sobie takie właśnie wnętrza, minimalistyczne, surowe ale od jakiegoś czasu staram sie przełamywać w sobie ten surowy stan i teraz coraz bardziej podobają mi się ogrody i wnętrza cieplejsze, bardziej 'nabałaganione', ale 'nabałaganione' to znaczy, ze wśród tej nowoczesnosci postawiłabym sobie bielony kosz wiklinowy z drewnem hahaha

Gość drożyna
potrójne szyby o ile nie są termiczne nagrzewajaa sie tak samo jak szyba pojedyńcza . Mam szyby potrójne , pomiędzy nimi argon i w lecie muszę zabierać kwiaty z parapetów .

Gość drożyna
ponadto w tak nasłonecznionych pomieszczeniach widać jak w słońcu wiruje .... kurz :) no chyba ,ze nie masz dywanów , firan , tapicerowanych kanap - tylko skórzane a i tak kurz wiruje :D

no wiesz, ja w swoim mieszkanku też obserwuję takie zjawisko

asiaaaaa29 a Ty sama mieszkasz/ możesz coś jeszcze dopisać, jakies spostrzeżenia, wady najbardziej interesują mnei wady

Gość drożyna
prawdą jest jednak to ,ze zarówno jak mieszkanie w mieszkaniu ma swoje plusy i m inusy - podobnie jest z domem , Z tym tylko ,ze mieszkanie w domu stwarza większe pole do manewru :D

Gość marianna pe ***
dla mnie bezcenne jest jeszcze to,że mogę zerwać własny szczypiorek czy cebulkę .. latem posiałam maciejkę..zero plewienia..i wieczorem siedziałam z kotka na kolanach, reflektorki świeciły, sam romantyzm za grosze... jak się dobrze zaplanuje ogród, nie ma wiele pracy moje tulipany, jedne z wielu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bb/uc/jsf4/bQ2RaoQRJr8Cwdm9zB.jpg

Gość marianna pe ***
u mnie były firany, dywany wszystko wywaliłam okna nowe parkiet płytki salon sam minimalizm-wypoczynek, tv stół szklany, zero obrazów, światło i zieleń wpadająca z ogrodu przez szerokie drzwi balkonowe część pomieszczeń stylowa, część nowoczesna pokój kąpielowy 11 m 2 umywalki, wanna narożna duże okno, kilka dni temu wymienione leżę w wannie pośród storczyków i oglądam zachody słońca mam pisać więcej...

Gość drożyna
a ja dizś sadzę pierwszomajowe ziemniaki :D

tak, tak pisz utrwalasz mój entuzjazm ja też mam minimalistycznie, ale jednak obrazy mam i to dużo, bo sama maluję i nie mam już gdzie tego trzymać, więc wieszam na ścianach haha

ale macie fajnie... ja marzę o wlasych warzywach i ziolach preze domem

Gość drożyna
dom jest dla ludzi , którzy nie boja isę pracy , którym po prostu sie chce . Jeśli ci sie chce - nie oglądaj ise na innych , bo jeśli nawet popełnisz błąd - to będize twój błąd i czegoś isę na nim nauczysz . Naszym błędem jest za mały garaż .

Gość marianna pe ***
a np kuchnia stylowa ze stragażami http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/bb/uc/jsf4/VHfk6zlgwLfc1Na52B.jpg ..oj, romantyczna dusza jestes podobnie mam trochę starego , trochę nowego to mam taki pokój ze skosem i trójkątnym oknem..a w nim starocia, obrazki..cały artystyczny nieład nawet narty i walizka...

a co samochód się nie mieści hihihi do czego potrzebny jest większy garaż/ 888czy ktoś wie czemu nie mogę zrobić znaku zapytania i buziek/ czemu shift mi nie działa, wszystkeigo próbowałam

Gość drożyna
samochód sie w nim m ieśći ale .... niewiele wiecej . A j ka masz dom to masz kosiarkę , aerator , piły rozmaite i ogólnie masę barachła , które musi być pod dachem . A jka masz jeszcze dzieci - rowery , narty ,sanki i cała masa tego ... dlatego w lecie budujemy dodatkowa szopę .

marianna dzięki za fotki, uwielbiam oglądac wnętrza ja mam jeszcze bardziej minimalistycznie np. w łazience wszystkie kosmetyki, dodatkowy papier toalet. pizamy, ręczniki i pralkę mam schowane w dużej szafie z pzresuwanymi drzwiami, płytki mam w złamanej bieli, więc jak się wchodzi to widać tylko szafę z lustrzanymi drzwiami, wc, prysznic i umywalkę z szufladą i lustrro. 2 ręczniki i nawaet szampon czy mydło przelewam do pojemników ceramicznych z dozownikiem, więc mam minimalizm do potęgi.nic więcej nie widać

a dałoby coś, zeby zrobić taką zabudowę z półkami na jednej ze ścian na cała jej długość/ wtedy można wiele rzeczy tam pomieścić, nawet rowerki powiesić lub postawić na półce - wcale nie musza być pzreciez szerokie a miejsca sie zrobi dużo, te mniej używane sprzęty wyżej a te częściej trzymnać na dole

Gość drożyna
wierz mi ,ze prostszym rozwiażaniem edize po prostu wybudowanie szopy do 25 m - nie potrzeba na to zezwolenia budowlanego a jedynie zgłoszenie - co nie twierdzę , że edize tańsze . Ale jka chcę tam mieś stół ogrodniczy , miejsce na sadzonki, flance , po prostu swoje miejsce . I nie matrwić isę ,ze potrącę autem piłę albo jakiegoś innego grata przy wjeździe :)

ale uwielbiam połaczneie starego z nowym, w salonie mam prostą, do bólu nowoczesną kuchnię,ale bez szklanych drzwiczek, po rpostu mam ścianę całą zabudowaną od góry do sufitu, a w niej pełno szafek. jednak sofe mam bardziej romantyczną, beżową, ale dużą, wygodną z milionem poduszek i stół zaprojektowałam sama... zrobił go jeden pan ze wsi, stół jest piekny z rzeźbionymi nogami, całość bieliłam i przecierałam, zeby wyglądał ciut starzej... mam też mały bielony kredens i komodę