Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 spe艂ni臋swojemarzenia

DOM dla singielki

Polecane posty

nie mam marze艅 to przykre, ze ograniczasz siebie, swoja wygod臋 i jako艣膰 swojego 偶ycia do tego czy masz m臋偶a i dzieci czy nie. czlyli TY sma dla siebie nic nei znaczysz/ a znaczy艂aby艣 tylko wtedy, gfdyby艣 mia艂a przy sobie faceta i dziecko/ dobzre, ze ja tak nie my艣l臋... ja spe艂niam swoje marzenia i nie ogl膮dam si臋 na nikogo, bo to nie ma znaczenia czy kto艣 sie ze mna wlecze czy id臋 sama, a nawet lepiej bo mog臋 w 100 procentach zdoby膰 to, czego chce i nie musze chodzi膰 na zgni艂e kompromisy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marianna pe ***
do mojej sypialni ch臋tni by si臋..pchali ale ..mi ich nie potrzeba nie b臋d臋 sie rozmna偶膮膰, bo kto艣 to robi nie czuje bluesa

Udost臋pnij ten post

marianna Ty m贸wisz, ze wolisz nowoczesnos膰,ale sypialnia nowoczesna nie jest, jest ciep艂a i przytulna i ta romantyczna po艣ciel

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
tak by艂o teraz ..widz臋,偶e chc臋 nowocze艣nie lepiej si臋 czuj臋 a..co do przeszkle艅...uwielbiam, gdy ogr贸d wchodzi do domu, u mnie pada, mog臋 siedzie膰 w salonie czy to zima czy lat..i patrzec na ogr贸d a tera siedz臋 w tzw gabinecie i patrz臋 na deszcz i ziele艅...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
pisa艂am mieszkam jeszcze w stylowym domu...

Udost臋pnij ten post

aaa a ja zrozumia艂am, ze mieszkasz w domu rodzinnymn, stylowym,ale sw贸j pok贸j i biblioteczk臋 zrobi艂as po swojemu

Udost臋pnij ten post

marianna a orientowa艂as si臋 ile by Ciebie wynios艂o postawienie takiego domu, o jakim marzysz/ umiesz to jako艣 policzy膰/

Udost臋pnij ten post

marianna pe-podobna mam komod臋:) Lubie Was czytac dziewczyny... Mo偶e mi doradzicie miejsce na ten m贸j dom? Gdzie najlepiej? Poza miastem, przy lesie na wsi? No gdzie???:(

Udost臋pnij ten post

ja Ci Marchen nie doradz臋, bo sama mam problem serce si臋 rwie do lasu, do dziczy, a rozum podpowiada, ze lepiej w mie艣cie/na wsi blisko ludzi ale jakbym mia艂a dzi艣 decydowa膰 to na pewno gdzie艣 na uboczu, a najlepiej na ko艅cu wsi gdzie艣 pod lasem

Udost臋pnij ten post

Ju偶 nawet rozawa偶am opcj臋 domku wielosezonowego np w g贸rach. Drewniany, kasa te偶 niema艂a( no ale tez strach, czy si臋 tam ktos nie w艂amie, bo to Polska w艂asnie

Udost臋pnij ten post

spe艂ni臋swojemarzenia napia艂a. "my艣lisz, ze kominkiem nagrzejesz ca艂y dom/" Owszem nagrzeje, nie tylko dom, ale i wod臋, je艣li zrobi kominek z p艂aszczem wodnym. Co do gazu. Nie doprowadzaj gazu do domu. Wystarczy Ci piec gazowy i podpinana do niego butla - nie b臋dziesz obci膮偶ona rosn膮cymi rachunkami za gaz, a nawet je艣li Ci braknie kiedykolwiek to wod臋 na herbat臋, kaw臋 ugotujesz w czajniku bezprzewodowym. Al ei tu poradzi艂abym inne zabezpieczenie. Pomieszczenie z ma艂ym piecykiem. Braknie gazu ugotujesz na piecyku. Nie r贸b domu na ogrzewanie gazem, pr膮dem itp. Minimalizuj koszty utrzymania domu nie uzale偶niaj膮c si臋 od dostawc贸w pr膮du gazu itp. Im mniej pieni臋dzy im dasz, tym 艂atwiej b臋dzie Ci utrzyma膰 dom i na przyjemno艣ci 偶ycia. Od艣nie偶anie bywa uci膮偶liwe, je艣li chcesz mie膰 samoch贸d zr贸b kr贸tk膮 drog臋 wyjazdu z gara偶u i 艣cie偶k臋 wyj艣cia z domu tak by z pochy艂ego dachu nie spada艂a na ni膮 lawina topniej膮cego mokrego 艣niegu. Tragedia odgarn膮膰 takie lawiny. To uchroni te偶 osoby. kt贸re do Ciebie id膮, przed nieszcz臋艣liwym wypadkiem. Oczywi艣cie dach pochy艂y, 偶eby ten mokry, ci臋偶ki 艣nieg ni obci膮偶a艂 dachu. Niech lepiej spada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
no, hej, dziewczyny mnie podobaj膮 si臋 domy z bala jednak ze wzgl臋du na opisywane w mediach po偶ary. NIE wyjd臋 w stringach na ulic臋? wole murowaniec tak licze ma艂y dom bez cud贸w 200 tys media- woda , kana艂, pr膮d, gaz..doprowadz臋 p贸藕niej..na razie korzysta艂abym z domu... gaz zrobi臋, ca艂e 偶ycie mamy gaz, to nie wyobra偶am sobie inaczej, nie umiem na ceramicznej gotowa膰 nawet, pr贸buj臋, nie lubi臋.. teraz ogrzewamy gazem w sytuacjach awaryjnych , np wyjazd, sko艅czy si臋 w臋giel w 艂azienkach sa piece gazowe, kto potrzebuje , ten si臋 myje, nie ma problemu z brakiem ciep艂ej wody ale to ju偶 ka偶dego wyb贸r...

Udost臋pnij ten post

Preska serdecznie dzi臋kuj臋 za rady, b臋d臋 mia艂a to wszystko na uwadze. wiesz, ja w艂a艣ciwie nie gotuj臋, wi臋c jakbym nagle nie mia艂a dost臋pu do gazu to tragedii by nie by艂o. jednak nie rozumiem do ko艅ca.. radzisz zrobi膰 tylko i wy艂膮cznie kominek/ wiesz, mnie przera偶a to, ze musia艂abym wstawa膰 o 3 rano w zimnie, ze szronem na brodzie 偶eby rozpali膰 w kominku, zeby rano jako艣 m贸c funkcjonowa膰... kurcze, naprawd臋 niewiele wiem na ten temat, ale tak to sobie wyobra偶am, bo pami臋tam jak spa艂am jako dziecko u babci i zawsze w nocy by艂a lod贸wka i babcia musia艂a wstawa膰 skoro 艣wit, zeby napali膰

Udost臋pnij ten post

jestem troch臋 wygodna i raczej nie widze siebie lataj膮cej z wiadrami z w臋glem, w takiej sytuacji chyba tylko gaz musz臋 poszuka膰 i poczyta膰 o tym p艂aszczu wodnym bo nic nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
spe艂.. my mamy gaz i rano podkr臋cam czujnik w jednym pomieszczeniu, zaraz jest ciep艂o, potem skr臋cam, wychodzimy..wracamy..wieczorem palimy w臋glem, bo wieczorem lubimy ciep艂o... i ja bym tylko robi艂a piec dwufunkcyjny na gaz a kominek dodatkowo na jesie艅 drewno do kominka jest drogie, smoli si臋..tak dla klimatu mo偶na napali膰 moi s膮siedzi maj膮 kominki z p艂aszczem/ drogie/ i tak pala gazem..bo jak pracujesz na ca艂y zegar, to nie masz czasu, a gaz ustawisz i leciutko grzeje, wieczorem podkrecisz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
mo偶esz ogrzewac pr膮dem, kt贸ry jest dro偶szy od gazu!

Udost臋pnij ten post

no w艂asnie o to chodzi,z e gaz to wygoda ja bym nie mia艂a czasu , si艂y i ochoty po 12 h w pracy lata膰 jeszcze z w臋glem czy co tam trzeba robi膰, a z gazem mam do艣wiadczenie, pzrekr臋casz ga艂k臋 i nastawiasz na 20 stopni i ju偶 ale prawda jest to, ze jak si臋 rezygnuje z pod艂膮czania gazu do domu to odpada sta艂y abonament

Udost臋pnij ten post

nie, pr膮dem nie pewnie posz艂abym z torbami po 2 miesiacach

Udost臋pnij ten post

spe艂ni臋swojemarzenia, jestem dok艂adnie w takiej sytuacji jak Ty :-) (choc nie czyta艂am wszystkiego). Obecnie mieszkam w domku sama, ale chce qpi膰 co艣 nowego i te偶 w miar臋 na uboczu, cho膰 wszyscy mi radz膮 zebym kupi艂a mieszkanie. Waha艂am si臋 d艂ugo, ale nie wyobra偶am sobie siebie w betonie. Mieszkam w okolicach krk i ju偶 wiem ze b臋d臋 potrzebowa艂a min. 300 000 na kupno czego艣 nowego. Niestety problem w tym 偶e ma艂o jest ofert dom贸w o ma艂ej powierzchni i to mnie martwi.

Udost臋pnij ten post

i tej zimy te偶 ogrzewa艂am gazem, w艂asnie czekam na rachunek :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
oj, jestem po obiedzie... s膮siedzi budowali dom parterowy z dachem dwuspadowym, prosty jak stodo艂a o. 100m kw; zap艂acili od fundament贸w po dach za robocizn臋 48 tys.; do tego dolicz materia艂, okna, oprawe okien i drzwi, tynki, wylewki, instalacje..wyko艅czeni贸wk臋..nie wierz臋,偶e w 200 tys. s臋 zmieszcz臋... sam projekt z mapami 10 tys. + plany przy艂膮czy... tego sie boj臋, 偶e postawi臋 i dupa..blada braknie kasy..i bedzie sta艂a stod贸艂ka!

Udost臋pnij ten post

shyshka wiesz my tu raczej rozprawiamy o postawieniu sobie takiego domku, jaki chcemy my艣la艂as o tym, czy chcesz kupi膰 juz gotowy, wybudowany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
shyshka to ja Ci powiem bo mam mieszkanie ma艂e, 2 pok. i p艂ac臋 sta艂ego czynszu 350 pl/mc ..co, fundusz rem. ,czynsz, 艣mieci../ do tego rachunki za wod臋, gaz, pr膮d.. i nie wiem czy te 350 co m-c, to tak ma艂o? w dodatku ceny rosn膮... mnie si臋 wydaje, 偶e domek 60-70 m wyjdzie podobnie wiem..raczej ma艂ych domk贸w w dobrym stanie ma艂o ludzie pobrali kredyty i teraz sprzedaj膮 pa艂ace 300 m za grosze, ale utrzymaj te 300m kw.

Udost臋pnij ten post

marianna przera偶aj膮ce to jest, ale dzi臋ki 偶e to wypisa艂a艣, bo ja narazie sobie tylko marz臋 i marz臋, a rzeczywistosc p贸ki co odsuwam jak najdalej od siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
i tak kochane dosz艂am do wniosku nam potrzebny jest sponsor... boje si臋 tej budowy, jak sko艅czy si臋 kasa dlatego chce ma艂y domek z wiat膮, a o gara偶u pomy艣l臋 potem..

Udost臋pnij ten post

hahaha ale wiesz sponsor zawsze mo偶e chcie膰 cos w zamian, ja wola艂abym wygra膰 w totka i mie膰 wszelkie wdzi臋czno艣ci w nosie

Udost臋pnij ten post

ja te偶 w sumie nie jestem napalona na gara偶, bo teraz auto i tak i tak stoi ca艂膮 zim臋 na dworze i jest ok,a le gdyby juz nie trzeba by艂o go od艣nie偶a膰 to by by艂o dobzre, ale z kolei zostaje od艣nie偶anie podjazdu hmm

Udost臋pnij ten post

o budowie te偶 my艣la艂am, aczkolwiek sama my艣l mnie os艂abia... mia艂am upatrzony taki jeden, tzn. firma oferowa艂a dzia艂k臋 9a pod budow臋 drewnianego domku, projekt niby by艂 gotowy, ale by艂y mozliwe zmiany. Cena owszem, by艂a atrkacyjna, ale dom mia艂 miec powierzchni臋 120m, z tym ze wtedy jeszcze by艂am z facetem ;-) Samej tyle mi niepotrzeba, ale i tak nie zak艂adam, ze b臋d臋 sama. W tej chwili wa偶niejsze s膮 dla mnie w艂a艣nie sprawy mieszkaniowe, a potem zajm臋 si臋 innymi rzeczami ;-) W ka偶dym razie niewykluczone 偶e b臋d臋 szuka艂a podobnych ofert, tylko w moim przypadku wygl膮da o tyle skomplikowanie, 偶e nie mam oszcz臋dno艣ci, i najpierw musz臋 sprzeda膰 obecn膮 cha艂up臋, zebym mia艂a kas臋 na co艣 innego, wi臋c trza b臋dzie nie藕le kombinowa膰 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe ***
spe艂nie.. mieszkam w ok. domk贸w jednorodzinnych po艂owa jest do sprzedania, bo na kredytach albo niepotrzebna, kupc贸w brak trzeba to dobrze przemy艣le膰 ja tam nie chc臋 kredytu, bo nie my艣l臋 sp艂aca膰 30 lat i nigdzie nie pojecha膰 tylko, powiem Wam, pokocha艂am ogr贸d, przyrod臋, nie przeszkadza mi dojazd...dlatego sam si臋 waham i odci膮gam podj臋cie decyzji nikt mi nie doradzi, a za swoje b艂臋dy b臋d臋 buli膰 sama

Udost臋pnij ten post