Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spełnięswojemarzenia

DOM dla singielki

Polecane posty

Gość marianna pe ***
shyshka za duży! mnie interesuje 70 m kw 3 pokoje, wystarczy nawet dla męskiego gościa ogrzej to, utrzymaj

marianna, otóż to, też nie chcę dużego. W tej chwili mieszkam w domu o pow. 93 m i po co mi tyle, a jak mieszkałam z facetem to też wystarczało spokojnie. Jedno jedyna co będę musiała mieć w nowym domku, to dwie łazienki. Tak se ubzdurałam i koniec :-D Jedna z wanną i WC, choćby najmniejsza i w drugiej prysznic. Taka wygoda pod znajomych ;-)

ja też nie chcę kredytu, nie ma mowy ewentualnie taki do 20tys na dokupienie czegoś do domu juz czy wykończenie macie moze jakieś orientacyjne dane ile kosztuje ogrzanie takiego domku gazem, zakładając że jesień i zima to ogrzewanie do ok.20stopni

o jak bym nic nei robiła pod znajomych w swoim własnym domu bo znajomi przyjada raz czy dwa, a Ty bedziesz musiała utrzymac to wszystko w czystosci, ja teraz nawet codziennie wycieram podłogę w łazience, bo nigdzie tak nie widać kurzu i brudu jak właśnie w łazience chyba bym zbzikowała od sprzątania albo poddała się od tego brudu. ale oczywiście to Twoja sprawa jak zrobisz ja muszę mieć garderobę, nawet cały pokoik chcę na to pzreznaczyć, w 1. części ciuchy, a w drugiej koce, pościele i cała reszta

shyshka -powaznie 300 tys za cos nowego w Twojej okolicy???

Gość marianna pe ***
u mnie znów burza..to nici z roweru, spaceru... w moim projekcie podają Szacunkowe roczne koszty ogrzewania domu: 1 772,61 zł ja też nie pod rodzinę , znajomych imprezy w ogrodzie, noclegi w hotelu

Gość marianna pe ***
widziałam ten dom , zrobiony nowocześnie ganek i duże przeszklenie pod tarasem...oranżeria, weranda.. z pewnością to podniosło koszty ładnie wygląda wolę jednak parter http://projekty.lipinscy.pl/Klajpeda/

no a dajmy na to,że ja płacę 380 zł czynszu, co w roku wynosi 4560zł. to skoro na ogzrewanie wydam ok.2000tys. to i tak wyjdzie taniej, nawet jeśli wliczę w to wodę i odłoze parę złoty na ewentualny remont

Gość Oczywiście że
od kilku lat mieszkam w lesie/brzeg lasu.Kupiłem takie siedlisko,dom.budynek gospodarczy,na granicy Kujaw i Mazowsza.Dom przedwojenny z 1935r. ceglany po remoncie.Zapłaciłem 70 000 zł.Dom 95m.Po wymianie dachu i podniesieniu ścian o ok.1m uzyskałem powierzchnię na górze dodatkowo 90m.Całość kosztów ok.250 000 zł łącznie z ceną zakupu.Budynek gospodarczy ok.200m murowany.Teren 1,5 ha , z własnym stawem - 1400 m.Piszę ten post ponieważ może to być wskazówką jaką wybrać drogę.Nie zawsze trzeba budować od nowa.

no to fajnie zrobiłeś ale mi nie ejst potzrebna az taka powierzchnia i domu i terenu/ogrodu, ale tego stawu to Ci zazdroszczę tzreba się trochę znać, bo ja bym się bałą kupowac dom do remontu, bo nie umiałabym ocenić czy dom jest w dramatycznym stanie i czy w konsekwencji nie wyniosłoby mnie to 10x więcej niz postawienie od nowa.

nie obawiasz się podatku katastralnego/

Gość Oczywiście że
Jeśli chodzi o ogrzewanie to posiadam tylko kominek bardzo wydajny 30 kW.Żeby kominek nie smolił to trzeba doprowadzić powietrze z zewnątrz/prawa fizyki/ i to rurą 150mm.Rocznie zużywam drewno za ok,1500 zł.Proces palenia pochłania powietrze/tlen/ i o tym trzeba myśleć.

ale jak to ogzrewanie wygląda na co dzień pzreciez ciągle ktoś musi stać przy tym kominku i dorzucać drewno a rano nie jest zimno/ przeecież kominek chyba nie pali się 24h na dobę nie umiem sobie tego wyobrazić

a ogrzewanie wody jakie masz/

Gość Oczywiście że
Ja kupując ten dom ,kupiłem go po remoncie kompletnym.Ja go tylko trochę podniosłem i zabudowałem poddasze.Dodatkowym plusem jest fakt że to jest niby nieruchomość rolnicza i podatek roczny wynosi 105 zł.Wodę mam swoją i ścieki także się ropływają poprzez tzw.przydomową oczyszczalnię/koszt inwestycji ok.4000zł/.

Gość marianna pe ***
burz aprzeszła to jestem fakt, czasem taniej wychodzi kupno okazyjne niż budowa nowego ale ..zależy gdzie to siedlisko, jaki dojazd

a co to znaczy,ze wodę masz swoją masz studnię i jakąs pompę do tego/

Gość Oczywiście że
Przy takim dużym wkładzie kominkowym używa się duuużych kawałów drewna .Każdy ,zalezy od gatunku drewna pali się do czterech godzin.Do dużego wkładu kominkowego musisz ładować duże kłody,średnio ważą 15kg.Wodę ciepłą posiadam z elektrycznego ,przepływowego ogrzewacza wody.Jest to najlepsze rozwiązanie.

Gość marianna pe ***
a ty sama tam mieszkasz?

Gość marianna pe ***
oj, sorry facet to on ma inne możliwości ...przy takim domu

Gość Oczywiście że
mam studnię i hydrofor.Woda i ścieki za darmo.

Gość Oczywiście że
mam studnię i pompę.Woda i ścieki za darmo.

ale chyba nie na każdej działce da sie zrobić studnię, prawda/ a ścieki... to jak/ szambiarza zamawiasz/

oczywiście że a jakie mozesz wypisać wady mieszkania w domu/ co jest uciążliwe/ jakie pomysły, rozwiązania itp.

O rany, woda i ścieki za darmo...Czy ja kiedyś dożyję takiego luxusu,abym nie musiała tyle bulić, ech:(

Gość Oczywiście że
mnie jest szambiaż niepotrzebny.Ścieki się same rozpływają.Jeśli chodzi o wady mieszkania w domu to ich nie widzę.Dlatego też sprzedałem kilka miesięcy temu/sierpień/mieszkanie w Wa-wie.

No a jak u Ciebie z dojazdem do pracy? wszystko fajnie,ale większość ludzi na to właśnie patrzy.