Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leila@

jesli chcesz,to przeczytaj....

Polecane posty

Gość leila@

Witam..jestem kobieta dojrzala,po 40 i chcialabym poznac WAsza opinie,tez ludzi dojrzalych emocjonalnie:)..mam nadzieje.Mam problem z moja dorosla corka,ktora od pewnego czasu jest zazdrosna o moje zycie,bo do tej pory wlasciwie go nie bylo.Jestem pelna zycia,zadbana i wydaje mi sie atrakcyjna kobieta,wiec dlaczego niby mam ukrywac sie przed ludzmi?Czasem wychodze z kolezankami "pobrykac"ale z glowa,tzn.idziemy sobie na piwko,lub do restauracji.Moja corka twierdzi,ze w tym wieku nie wypada...no w jakim wieku?Czyli jej zdaniem nadaje sie tylko do lamusa,rozczarowana jestem tym...mikijaz nie pasuje,modny ciuch tez nie,i wiecznie narzeka...odsunelam sie i czuje,ze trace z Nia kontakt.A moze to ja nie mam racji?Moze powinnam dalej nianczyk 20letnia corcie,i uwazac na kazdy jej krok,i byc przede wszystkim zaniedbana mama w rozciagnietej bluzie i portkach dresowych?...pozdrawiam Luiza.

hmmm to dość dziwne:) moze ona się czegoś boi?

Gość zależy jak
niektóre mamuśki udające nastolatki, wracające podpite i robiące słodkie oczy do facetów w wieku 20 lat (bo przecież one czuja się na siłach i chcą sie dowartościować że jeszcze sie podobają) są naprawdę żałosne, a wiedz że opinię sobie można bardzo łatwo zepsuć (wśród sąsiadów), z tego co piszesz nie wynika jak to z tobą jest ale niekiedy z boku pewne sprawy lepiej widać, najwieksza masakra byłaby jakbyś była zbyt luzacka wobec jej kumpli :)

Gość leila@
V34-wiesz,ta Jej zazdrosc jest czasem taka wredna,ironiczna,a czy boi?Niby czego?Przeciez nadal jestem i bede Jej mama.Bardzo sie roznimy od Siebie,po Ona woli swiat fantazji z ksiazkami pelnych romansow,ja wole realnosc:)

Gość leila@
Nie biegam z z Jej kolegami,i nie wracam pijana do domu.

Gość ghghghrruruthh
a co na to twoi rodzice?

Gość leila@
do zalezy jak; a czy Tobie sie wydaje,ze taka fajna ,dojrzala kobieta nie moze sie podobac mlodemu mezczyznie?bo z tresci tak wynika,ze sa zalosne,bo kokietuja...nawet jesli,to nie oznacza,ze z kazdym sypiaja,a adoracja to piekna sprawa.Ktora z Nas tego nie lubi?

Gość tramal___
szacun dla Ciebie. Oby więcej takich kobiet. Nie słuchaj córki. Czemu niby masz ukrywać się przed światem ? Bierz z zycia garściami :) masz ochotę poszaleć- szalej. Tobie też się przecież należy. Córka jak bardziej dojrzeje to może pojmie, że życie kobiet 40+ nie polega tylko na siedzeniu w domu, gotowaniu i oglądaniu TV. Aha. I nadal dbaj o siebie. Takie kobiety jak Ty to unikat

Gość leila@
Dziekuje tramal_...wiesz,w ludziach czasem dostrzega sie taki pewien rodzaj wrogosci.Bo jak juz wygladasz inaczej,i postepujesz inaczej niz cala reszta,to jestes.....tu mozna wiele nazw podac.

Gość tramal___
Tak, wiem o czym mowisz. Ja jestem trochę młodszy od Ciebie, 30+, ale nie szufladkuje się do stereotypu nadanego temu wiekowi. Mam podobnie jak Ty. Pełen luzik że tak powiem. Ubiór typowo młodziak, całkiem nieźle dogaduje się z ludźmi o wiele młodszymi. Chyba dlatego że jestem dość elastyczny w tej kwestii. A co do opinii ludzi. . .nierzadko spotykam się z tym że komuś coś nie pasuje bo ..masz już swoje lata i nie wypada.. jak mawiają. W duszy to mam. Jestem sobą, a nie tym kogo ze mnie robią. Ludzie wejdą w moje życie tylko słowem, bo inaczej nie mogą. Szacun dla tych mnie rozumieją. A reszcie pozdro środkowym palcem. O! :)

Gość zależy....
Czyli miałEM chyba rację, ty sobie z pewnych rzeczy spraw nie zdajesz i sorry ale przypuszczam że córka sie wstydzi za ciebie. Mamuśki flirutujace z chłopakami to naprawdę mało budujący widok a ja to znam od drugiej strony bo byłem nie raz obiektem zainteresowań takich pań i moi koledzy też, co najgorsze w tym że otoczenie to zaraz wyłapie i są komentarze, wiekszość facetów przechodzi nad takimi paniami do porządku dziennego, kto chce ten korzysta kto nie ten się dystnsuje ale są też wredni faceci i oni, często mili w zachowaniu względem ciebie, za plecami suchej nitki nie zostawią i robią z takich najgorsze k....... a część kobiet podobnie. No i później taka ma wyrobioną opinię... jeszcze ci powiem, nie wiem gdzie mieszkasz ale np. na osiedlu, blokowisku nic się nie ukryje, kompletnie nic, podobnie w firmie w pracy, więc jeśli byś kiedyś chciała sfinalizować swój flirt to lepiej jedź na wakacje nad morze i tam sie wyszalej......Facet 45 letni uganiający się za studentkami to kto to jest? Jedni powiedzą że "macho" inni powiedzą że kurwiarz. Z kobietami tak samo. PS gdybyś pracowała ze swoimi równieśnikami a twoja córcia by ich adorowała i w ogóle lubiła takie zachowania to według ciebie byłoby to okej? PS2 Nie zmienisz się, ja to wiem na 100%, takie jak ty nie zminiają się jeśli już to na gorsze. Twoja córka też się nie zmieni ale wiedz że jej zachowanie to po prostu martwienie się dziecka o matkę która robi z siebie idiotkę, z jej perspektywy tak to wygląda 🖐️

Gość to jestes....
nie wyrzyty babsztylem i tyle mojego:D na miejscu Twojej corki,zachowywalabym sie tak samo,do tego jeszcze wyprowadzilabym sie z domu,zeby i na mnie nie gadali... cipka Cie swedzi,to kup se szczote ryzowa a nie robisz z siebie nie wiadomo kogo! jeszcze kosztem corki,bo z niej na bank kolledzy i kolezanki smieja sie w zywe oczy,ze ma taka smiala mamusie!

Gość to jestes....
tramal- ale Ty nie masz dzieci,podejrzewam? a to jest wielka roznica!! zalezy.. szacunek dla Ciebie,w pelni sie z Toba zgadzam tyle,ze nie koniecznie taka osoba musi mieszkac na osiedlu,w blokowisku,nawet i miejsowosi gminnej ludzi widza,czuja i patrza...o wiose nie wspomne... zal mi jej corki:(

Gość leila@
ja tu widze,ze niektorym chyba potrzebny jest terapeuta...ha ha.To,ze wychodze z kolezankami wypic piwo,pogadac,tzn ze jestem....no ale spodziewalam sie,ze ludzie tu rozni.Smieszy mnie to....

leila@---> czasem dzieci przejmują role nadopiekunczą wobec rodziców i tak jak ty kiedys bałas sie by nie wpadła w złe towarzystwo tak ona martwi sie bys nie trafiła na jakiegoś chlejusa...to naturalne. warto o tym rozmawiac na spokojnie i uspokoić córkę :)

Gość tramal___
to jesteś >>> mam dwoje dzieci. Mieszkam na wsi. Jakoś mi tu wygodniej niż w mieście. Wiem dobrze jak ludzie tu to postrzegają. Ale jakoś nie bardzo zależy mi na ich opinii, zdaniu czy akceptacji. Już przywyklem do jadu jakim plują choćby za to ze nie żyjemy [z moją partnerką] w związku małżeńskim. Nie jestesmy katolikami. To dla nich wielki problem, tak myśle. Nie akceptują tego ? Trudno. Ich sprawa. Czemu mam się przejmować opinią innych ? Ważne ze osoby mi bliskie w pełni akceptują mnie i mój sposób bycia. Nie dajmy się zwariować stereotypom :)

Gość leila@
V34-zawsze z Nia rozmawiam,tylko nasze poglady sie roznia.Ona widzi w tym problem,ja nie. tramal_---masz racje,mnie tez nie zalezy na jadowitych osobach.Jestem sama,tzn z corka,ktora wnet zalozy swoja rodzine,i mam prawo,kazdy ma prawo zyc tak,jak chce.Ja calkowicie akceptuje zycie bez malzenstwa,bo to sprawa dwojga ludzi.Hipokryzja to sposob bycia wielu ludzi,ktorzy udaja przed wszystkimi,a postepuja wbrew zasadom.

Gość tramal___
leila :) chooo na kawe :D

Gość leila@
ja wlasnie pije,mozecie sie przylaczyc:)

Gość to jestes....
i po co te tu twoje ha ha...? myslisz,ze ktos sie tym rozesmial?!! terapeuta kobieto potrzebny jest dla ciebie a nie nam!!! sama powiedzialas,ze lubisz pobrykac na imprezie,poflirtowac,kokietowac,adorowac... rob tak dalej,to nie dlugo stworzysz temat: "jestem po 40-stce,wpadlam bo za duzo balowalam..." ja rozumiem,ze kobieta chce sie czuc atrakcyjna,pozadana ale jesli twoja corka widzi jak sie zachowujesz,to najwyrazniej przekroczylas juz ta granice!

Gość to jestes....
tramal.... kolego Ty jestes po 30 i masz dzieci niepelnoletnie,autorka ma corke w wieku 20 lat,to rowniez jest kolosalna roznica,nie uwazasz?

skoro rozmawiasz to wiesz w czym ona widzi problem?:classic_cool: a skoro coś dostrzega to moze warto sie nad tym pochylic?:P

Gość to jestes....
ona rozmaiwa z corka ale swoje wie:D dla niej juz sie takie zycie spodobalo,poczula smak wolnosci,jej kolezanki dodaja jej otuchy,widocznie rowniez sa pozostawione przez los:(

Gość tramal___
to jesteś. Wcześniej pisałeś że ja pewnie nie mam dzieci i to różnica. Dodam że użyłeś "!!" piszę że mam :) a dla Ciebie kolejna różnica :) spokojnie, bez nerwów. Zawsze pojawią się różnice. Leila :classic_cool: to popijamy.

Gość tramal___
to jesteś. Wcześniej pisałeś że ja pewnie nie mam dzieci i to różnica. Dodam że użyłeś "!!" piszę że mam :) a dla Ciebie kolejna różnica :) spokojnie, bez nerwów. Zawsze pojawią się różnice. Leila :classic_cool: to popijamy.

Gość bez pomysłu na plamę
Też mam córkę w podobnym wieku, tyle, że bardziej wyluzowaną. Sama namawia mnie na różne szaleństwa i zachęca do dbania o siebie. Czasem nawet muszę hamować jej zapędy, bo uważam, że pewne rzeczy nie przystoją w moim wieku. Ubrania nie mogą być zbyt kuse czy wulgarne, makijaż- zbyt wściekły, kiczowaty...To, co pasuje dwudziestolatce, może być śmieszne na czterdziestce...:D To samo dotyczy zachowania...Nie ma nic złego w imprezkach ze znajomymi, póki nie wloką Cię zapijaczonej do domu czy kończysz jej w przygodnych łóżkach. Może właśnie tego boi się Twoja córka? Porozmawiaj z nią od serca...:)

Gość leila@
to jestes..... radze poczytac ze zrozumieniem...pobrykac bylo w cudzyslowie,dodane ,ze z glowa....ale widze,ze dla niektorych czytanie z zrozumieniem,to problem:)

Gość tramal___
to jesteś :) wcześniej pisałeś że nie mam dzieci a to różnica. Dodam że użyłeś "!!" :) okazuje się że jednak mam dzieci. Ale znow różnica. Wieku. Więc spokojnie, bez nerwów. Zawsze będą różnice. Nie ma dwóch identycznych "przypadków" leila :classic_cool: to popijamy, siorbiemy tą kawkę

Gość tramal___
popijam więc kawkę :classic_cool:

Gość leila@
to jestes.... napisalam pobrykac w cudzyslowie,z glowa...widze,ze dla niektorych czytanie z zrozumieniem,to problem:)