Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyDzika

Dziewczyny pomóżcie! :-)

Polecane posty

Gość LadyDzika

nie wiem jak się zapędzić do ginekologa :/ strasznie wstydzę, nie wiem o co on będzie się pytał itd.. może któraś z was byla i wie co i jak? :) o co się zazwyczaj pyta co robi no i w ogóle :) z góry dzięki za odpowiedź

Gość Taumantyda
Spróbuj w temacie trochę wyjaśnić o co kaman i w czym pomóc, to wtedy więcej osób odpowie.

Gość LadyDzika
no jak wygląda pierwsza wizyta, o co lekarz pyta, co robi, jak mam się przygotować :)

Gość LadyDzika
najlepiej by było jakbyście opisały swoje wizyty czy coś :) i czy lepiej do pani czy pana iść :)

Gość wiśnióweczka
a to pierwsza wizyta? ja swojej pierwszej nie pamiętam już ;-) ale zawsze pyta o samopoczucie, o datę ostatniej miesiączki, później bada i tyle.

Gość LadyDzika
taak pierwsza :) , a badania jakieś bolesne czy nie? :)

Gość kdfjgkdfjhgdkjfhgkdjfhgdkfj
ja jebe pewnie cie spyta co ci jest. na pewno cie psyta kiedy mialas ostatnia miesiaczke, wiec sobie przypomnij, bo ja liczylam na szybko jak bylam:P przed badaniem moze ci sie spytac czy jestes dziewica (lepiej, zebys nie byla bo czasem jak jestes to robia badaneie przez odbyt:P ) pozniej kaze ci sie rozebrac od pasa w dol, usiasc na fotelu, popatrzy ci w tsipke z 3-5 minut, wlozy ci wziernik zeby lepiej widziec, kaze ci usiac na lezance z nogami zgietymi w kolanach, zrobi ci usg wkladajac takiego malego badyla do twojej cipki, bedzi e to trwalo jakies 3-5min, kaze ci sie ubrac, przepisze ci leki, moze nawet nie powie ci co ci jest , bo sam nie bedzie wiedzial (dopytuj dokladnie, ja sie 3 razy musialam upomniec, zeby gin mi wyjasnil ci mo w ogole jest, bo bardzo wymijajaco odpowiadal. jak ci odpowie haslem "infekcja" to od razu pytaj sie JAKA (bakteryjna, czy grzybicza czy wirusowa, to duzo daje, bo np jak masz wirusowa, to bedziesz wiedziec, ze sie musialas czyms zarazic np w toalecie publicznej, a jak np masz bakteryjna to ona sie moze wziac znikad, i czesto lubi wracac, to bedziesz juz wiedziec w pezyszlosci co ci jest, a jak masz np grzybicza, to moze byc np od antybiotykow, od oslabienia organizmu itd.) moze tez cie pytac czy bralas antybiotyki ostatnio

lepiej napisz co ci jest, to ci tu ktos wiecej pomoze, a takto ciezko, bo on bedzie zadawac ci pytania w zaleznosci od tego po co przyszlas, czy po tabsy, czy jestes chora czy z ciaza itd

Gość wiśnióweczka
badania nie są bolesne, ale dla mnie jednak nieprzyjemne; zależy po co idziesz tak na prawdę, jeżeli coś Ci dolega to na tym się skupi, jeżeli tak po prostu to badanie na fotelu albo usg, ja jeszcze się nie spotkałam na jednej wizycie i usg i fotel... mój lekarz robi naprzemiennie.

Gość idz do kobiety, jak cie
facet stresuje. Ja wole, choc na ogol faceci sa delikatniejsi. Zreszta ginom wszytko jedno i tak.Pytania: z jakim problemem przychodzisz kiedy pierwsza i ostatnia miesiaczka, co ile, czy regulatrna, obfita, bolesna, choroby w rodzinie i twoje. Badanie nie boli, tylko musisz sie roluznic i myslec o czyms innym. Nie myj sie przedtem za mocno i zadnych dezodoratow intymnych itp, bo musi zorientowac sie, jak jest flora.

mi za kazdym razem robia i to i to, a bylam u 2 hmm, twoj gin powinien ci zrobic i to i to, chyba, ze przyszlas z np bolacym brzuchem, to tylko usg wystarczy, ale ja przyszlam z infekcja to musialam wsiasc na fotelu, zeby zdiagnozowal infekcje, a przeciez jeszcze oprocz tego musi zbadac usg czy wszystko jest ok, czy masz obydwa jajniki, czy zadnych torbieli, itd tego na fotelu nie zrobi. zmien gina, bo cie olewa :O