Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słyszałam widziałam

Muszę donieść na Polaków

Polecane posty

Gość słyszałam widziałam

Robiłam dziś zakupy w Polskim sklepie. Powiem jedno bezczelność Polaków nie zna granic. Akurat ich znam bo mój mąż pracuje z gościem w fabryce. Oboje pracują mają dwójkę dzieci i pobierają benefity. Ona sprząta i nie kryła się z tym przy koleżance ze sklepu że pobiera i cieszy się z tego bo mają więcej kasy. Akurat coś wybierałam i jeszcze sprzedawczyni nic tylko tak tak dobrze robisz. Aż mnie szlak trafi. Czy mogę anonimowo zgłosić ?

Gość hahahah hahaha
Nie rozumiem po co chcesz donosic na kogos?Tez jestem w Anglii,i jakos nie pobieram zadnych zasilkow,nie przysługuja Nam,ale jakos nie przeszkadza mi to,ze inni pobieraja,maja taka mozliwosc by zylo im sie lepiej to niech zyja.To jest tylko wylacznie ich sprawa,i wydaje mi się,że nikomu nic do tego,na ciapatych tez bedziesz donosic,bo kobiety specjalnie siedza w domu,mezowie polowa pracuje tylko na taksowkach,i pobieraja? Kazdy ma prawo pobierac i nie pobierac,to po co sie wtracac??Nie czaje,zazdroscisz,ze maja lepiej,ze maja wiecej kasy itp?

Gość my name is slim shady
donies. Mozesz anonimowo. A do tej co tak sie oburza jak cie okradna nie idz na policje. Po co bedziesz donosic : D tepa strzala

Gość brystol techniczny
idz i zglos !

Gość facet z miasta123
ja pierdole co za ludzie. POlaczki z zazdrosci mala kupy nie zrobia. Ale czego sie spodziewac po Polactwie-Robactwie. Spierdalajcie do polskiej wsie gdzie wasze miejsce!!!!!!!!!!!!!!1

Polactwo-Robactwo to raczej ci jadacy na benefitach i dorabiajacy na lewo a nie zazdrosnicy! Z reszta czego tu zazdroscic? Ze ciagna kase od panstwa a na boku dorabiaja? Ja bym sie tym tak nie szczycila na ich miejscu bo to nie powod do dumy.

donies. Mozesz anonimowo. A do tej co tak sie oburza jak cie okradna nie idz na policje. Po co bedziesz donosic : D tepa strzala

buhahaha naczelny nieudacznik kafe przyszedl. Paszol won cipo

Dobrze, że od takich ludzi trzymam się daleko. Trzeba było autorko powiedzieć wprost, że noniesiesz. Nie siedzieć za półkami i podsłuchiwać jak za komuny donosiciel. Skoro tak zwalczasz złodziejstwo to trzeba było działać w sklepie!!!!

Ja bym doniosła , nie po to płace podatki żeby pobierali je ci którym sie nie należą .

Gość hihiehhh
No zaraz padnę. Nigdy benefitów nie brałam ale do głowy by mi nie przyszło żeby donosić na ludzi, że oni biorą. Mam znajomych, którzy biorą i też dorabiają na czarno i jakoś mi to nie przeszkadza każdy żyje jak chce. Najgorsze to być konfidentem. Powiedz co tobą kieruje, że chcesz donosić bo nie rozumiem?

Gość hihiehhh
Magdaja- i co myślisz, że zmniejszą ci podatki jak ona doniesie i inni jej podobni?

Mnie na przykład szlag trafia ja tacy cwaniacy na lewo biorą a inni którzy naprawdę potrzebują nie mogą dostać bo zawsze cos . Moja znajoma od lat choruje na depresję , była kilka razy w szpitalu , jest niezdolna do pracy i chciała sie ubiegać o benefity , odmówili jej , a inna znajoma , poszła do GP powiedziała ze ma depresję i zaraz benefity dostała , a prawda jest taka ze jest alkoholiczka i leniem .

Gość blockhead
tak zabieraja ludziom potrzebujacym, chorym, niezdolnym do pracy, ale oczywiscie nikt o takich nie pomysli. Natomiast napisz, ze doniesiesz na oszustow to od razu wielkie halo. Zalosni jestescie... Jak ktos napisal jak was okradna to tez nie doniesiecie? Bo brzydzicie sie donosicielstwem?? Hipokryci

Mnie to zupełnie nie interesuje co inni robią. Może dla tego, że mam swoje życie, pasje i plany. Nie zabawiam się w szpiegowanie innych co kupuja ile zarabiają bo mi to zwisa. Gdyby Polacy mieli przyznawać benefity to by nikt nie dostał. Ta zajadłość ile kto dostaje, czy na pewno mu się należą? To nie wy o tym decydujecie! Nie podoba wam się to możecie zwasze wrócić do Polski. Czy ktoś pije czy nie ma depresję to jest jego sprawa. Każdy jest panem swojego losu. Ciekawe czy anglicy też tak szpiegują, podsłuchują? Moja znajoma z forum dobrze kiedyś mi powiedziała. Jak idziesz do Polskiego sklepu, szkoły pamiętaj nic nie mówi bo robactwo zawsze to wykorzysta.

Oczywiście ze Anglicy donoszą i szpieguja , nienawidzą oszustów benefitowych , pracuje z Anglikami i znam ich opinie . A ze donoszą wiem bo moja koleżanka była sledzona przez kogoś z benefit fraud , jej były mąż na nią nakablowal ale niesłusznie .

Gość blogoslawiona_boska
autorko, wstydz sie!!!! donosic na swoich!!!! jestes jak kapo w obozie koncentracyjnym,zemsci sie na tobie los.

Tak bo los sie mści jak sie donosi na złodzieja , wydaje mi sie ze wszyscy którzy sa za tym żeby kraść benefity sami sa złodziejami , inaczej zrozumieć tego nie moge .

styczniowy pasje i plany maja sie nijak do bycia uczciwym. Jesli zaalaniasz sie tym ze masz plany i pasje i dlatego nie donosisz coz popierasz zatem zlodziejstwo i oszukiwanie

Mnie to nie interesuje co inni robią z swoim życiem. A jeśli nawet dowiem się to nie mam zamiaru donosić. Nigdy tego nie robiłem i nie zrobie. Głupotą jest chwalić się. Poza tym skoro autorka jest taka moralna to czemu nie zwróciła uwagi? Czemu wprost nie powiedziała znam cię i doniosę bo nie popieram złodziejstwa? Czemu brak odwagi? tylko podsłuchiwać za regałem. To jest obrzydliwe podsłuchiwanie. Gdybyś była tak święta to byś zwyczajnie zwróciła uwagę, ale to trzeba mieć jeszcze honor i odwagę.

Gość British Man
Fuck off out of my country you Slavic Parasitic Scum.

styczniowy przyjaciel no prosze cie...zwracac uwage? zeby po mordzie dostac albo uslyszec kilka epitetow od nieuczciwej rodaczki? Co myslisz, ze panna by przeprosila i obiecala poprawe? Ponawiam pytanie jak by cie okradli tez bys nie doniosl?

Gość hahaha haha
Mozecie nazywac mnie tepa strzala... mnie to wisi,tak jak to... , ze ktos pobiera benefity. Nigdy bym nie podkablowala, i tak jak ktos napisal to skoro autorka jest tak oburzona pobieraniem benefitow przez kobiete z sklepu to tak jak ktos wyzej napisal, mogla powiedziec,ze doniesie....albo doniesc i nie martwic sie czy da rade anonimowo... i byc dalej asertywna pod wzgledem pobierania zasilkow.

Niech by tylko spróbowała podnieść rękę. Miałaby jeszcze większe kłopoty. Za co miałaby dostać za prawdę? Czy może autorka była się opini, że jest donosicielką? Bo opinię można ławto komuś wyrobić zwłaszcza jak się jest na emigracji. Nie chce zagłębiać się w temat. Mnie życie innych nie interesuje. Jeśli kobieta dorabia sprzątaniem na czarno to kokosów nie zarobi. Mnie bardziej od złodziejstwa obrzydzają osoby, które nic ci nie powiedzą. Uśmiechną się, a doniosą. Jak grać to w otwarte kary. Zawsze jak miałam jakieś ale to mówiłem otwracie komuś. Przez to wiele moich znajomości skończyło się ale trudno. Uważam, że skoro autorce nie podoba się złodziejstwo i trzeba to zwalczać to powinna podjeść i powiedzieć "Czy nie wstyd kobicie tak chwalić się okradaniem państwa".

a nie sadzisz, ze przymykajac oko dajesz przyzwolenie na oszukiwanie panstwa? Kradziez to kradziez, nie ma znaczenia czy ukradniesz paczke dropsow czy kradniesz pieniadze, ktore ci sie nie naleza. Nic z tym nie robiac tak jakby to popierasz

Konfidenci pierdoleni zeby na swoich donosic jakby jeszcze to uk byla ich ojczyzna I matka. Tfuuu!

Styczniowy i si-xa mają 100% racji. Dobrze napisałeś. Skoro autorka jest taka uczciwa i nie lubi jak ktoś kradnie to powinna sama powiedzieć otwarcie podczas rozmowy. Ona jednak skradała się i podsłuchiwała. Normalnie jak za komuny. Ludzie wtedy też donosili na siebie wzajemnie bo postępowali nie tak w stosunku do władzy. Si-xa to nie wstyd to brak honoru. Sama wprost nie powie co jej na sumieniu leży. Zrobi to za plecami tak aby nikt nie wiedział. Taki rodzaj człowieka jest groszy od wroga.

a co to za roznica na swoich czy nie? Sixa pierdolona to jestes ty, niby taka wielka paniusia ale sloma ci z butow wystaje. Ojczyzna twojego syna jakby nie bylo tepa dzido...

Gość Ffybyvhbjd
Co to znaczy "na swoich" Polak to dla mnie taki sam "swoj" jak Angol czy Slowak! na jednego i drugiego bym doniosla jakby kradli! A to ze mowimy takim samym jezykiem? Phi tez mi powod do ukrywania zlodzieja Smieszy mnie ten nagla solidarnosc narodowa jak przychodzi do oskubania panstwa:o

Gość DONOSICIELKA
Ludzie tak nie powinni,ale każdy robi jak chce,i jak jest dla niego najlepiej. Po co chcesz donosić? Myślisz,że tylko oni tak robią? Tak pewnie robi wiele ludzie,którzy się nie przyznają właśnie dlatego aby jakaś sucz na nich nie doniosła. Ja znam kobietę co udaje samotną matkę w Polsce a nie jest o co z tego? Mam donieść? Włazić komuś w życie. Typowe u Polaków :O Dlaczego na cyganów,Anglików itp nie doniesiecie?! Tylko na Polaków :O Donosiciele....rozumiem co innego krzywda dziecka,a co innego pobieranie. Mogą to niech pobierają,ja pierdole. Co za zawiść,i wtrącanie się we wszystko. Jak bym zobaczyła jak spod tej półki podsłuchujesz to wyjebałabym ją na Ciebie :D a Twój mąż już by do pracy nie musiał iść,bo wszyscy by wiedzieli...a donosiciele dużo przyjaciół nie mają.