Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość juzniedlugo:)
baby ja jak do tej pory jeszcze nie mam czegoś takiego, ale to nie jest niebezpiecznie po prostu organizm trenuje kanaliki czy jak to tam się nazywa;) ale to jest normalne jak najbardziej, chyba że w tym płynie jest krew to wtedy może być zapalenie. A jeśli nie, to po prostu sygnał, że będzie pokarm;) u jednych to wychodzi wcześniej u innych później. modernabarossa - Ja miałam baardzo różne zachcianki, ogórki kiszone mogłam jeść wiadrami no i pić sok, a za chwilę czekoladkę zjeść:) teraz to już bardzo rzadko się zdarza, mam takie napady, że czegoś bardzo mi się chce ale to już rzadko. AA nie przepraszam - LODY! całymi dniami mogę się opychać lodami. Co do bólu to to jest normalne, bo brzuszek rośnie więzadła się rozciągają. Takie ciągnięcie jest ok, gorzej gdybyś miała bolesne skurcze. Ja od tygodnia mam skurcze bezbolesne, czuje się taki dyskomfort ale nie są specjalnie dokuczliwe no i brzuch robi się twardy ale to około 30 sekund, kilka razy dziennie. Jeśli to zauważycie to też się nie bójcie bo to skurcze BH i są zupełnie normalne od około 20 tygodnia ciąży. Macica trenuje do porodu:) Tylko powinny być bezbolesne, w innym przypadku dobrze by było póść do lekarza

Gość juzniedługo:)
.

chyba zjadło połowę postów. mogliby naprawić tą kafeterię

Gość modernbarossa
Uf to troche mi ulzylo . Znaczy sie wiem ze tam sie wsyztso rozciaga i wogole ale jak tak leze to nic sie mi nie dzieje , tylko jak po przebudzeniu sie wstaje z lozka to jest masakra , tak jakby cos ciagnelo na boki :) Kurcze dziewczyny nie moge sie doczekac tego olejnego usg , jakos bede spokojniejsza ze z moim sloneczkiem wszystko w porzadku jest :)

mnie do tej pory tak pobolewa i to właśnie po wstaniu z łóżka i promieniuje na plecy. I wszystko z maluszkiem wporządku także nie martw się, napewno jest ok:)

Gość baby2013
modernbarossa-> takie ciagniecie rano tez odczuwam ale to dlatego ze pecherz mam pelny jak zrobie siku jest ok:) juzniedlugo:)-> pisalam wyzej ze chlopczyk co bylo lekkim zaskoczeniem bo jakos tak wewnetrznie odczuwalam ze bedzie dziewuszka:) teraz trzeba nad imieniem myslec. a co do zachcianek raczej nie mialam no moze przez jakis czas wielka ochota na cytryny i sok z nich bez zadnej wody i cukru. a teraz arbuzy i rowniez lody:P

Gość ciezarowka31
ja moge do Was dolaczyc jestem w 32 tygodniu termin z om na 6 lipca ale bedzie cc najprawdopodobniej 28 czerwca takze juz niebawem: P:P:P

.

ahh przepraszam Cię no tak, pisałaś:) a arbuzy to też moja miłość teraz;) ciezarowka31 hej ;) no to już niedługo swoje maleństwo przytulisz. Ja już się nie mogę doczekać :)

Hej dziewczyny! Ja jestem mamą z października 2012:) jak tak Was czytam to aż mi się na wspomnienia zebrało. Jeszcze niedawno sama byłam w ciąży a za parę dni moja córka kończy 7 miesięcy. Życzę Wam powodzenia, spokojnej ciąży, szybkiego, bezbolesnego porodu i zdrowych maluchów:)

Gość baby2013
szybko leci ten czas jeszcze nie dawno w sniegu do apteki szlam po test a teraz lato sie zaczyna i niedlugo 5 miesiac:)

Gość modernbarossa
no tak zima byla nieznosna , oby w tym roku byla krotsza i lagodniejsza dla nas lzej bedzie wtedy : ) Ja mam ogromnaochote ostatnio na wszelkie cytrusy i trusawki ale to zadna zmiana bo zawsze je uwielbialam i dalabym sie za nie pocwiartowac :) Ciezarowka31 witaj wsrod nas , jak milo ze tos jeszcze chce do nas dolaczyc :)Jak tam przygotowania do porodu ? U ciebie to juz calkiem niedlugo . Mi sie czasem wydaje ze 5 miesiecy to kupa czasu ale wszyscy woolo mowia ze ta mi sie tylko wydaje i minie jak z bicza strzelil i potem dopierosie nam zycie odmienii :) A macie jakiesobawy co do konca ciazy i porodu ? Ja zaczynam sie porodu troche bac , chcialabym urodzic silami natury ale nie wiadomo oczywiscie jak to bedzie w praktyce . Sily naury sa moim zdaniem lepsze wiecej bolu ale po cesarce to ta blizna moze sie dlugo goic i wogole , raczej normalne funkcjonowanie moze byc utrudnione :)

Gość baby2013
pewnie ze boje sie porodu, ale za nic w swiecie nie chcialabym miec cc za duzo komplikacji z tym zwiazanych jest moim zdaniem. a cos juz kupujecie dla dzieciaczka?:)

Gość modernbarossa
ja jak narazie nie mam kompeltnie nic i to mnie powoli przeraza , ale od nastepnego miesiaca a moze i od polowy tego zamerza powoli cos upowac , jakies pojedyncze ubranka , akcesoria bo jakby tak wydac naraz pienaizki na calutenska wyprawke lacznie z wozkem i lozecziem i wogole to mozna niezle sie zadluzyc . A jak w kazdym miesiacu sie cos kupi , to nie obciaza sie zbytnio domowego budzetu a cos juz jest : ) Tylko sama nie wiem od czego zaczac :)

Gość modernbarossa
ja jak narazie nie mam kompeltnie nic i to mnie powoli przeraza , ale od nastepnego miesiaca a moze i od polowy tego zamerza powoli cos upowac , jakies pojedyncze ubranka , akcesoria bo jakby tak wydac naraz pienaizki na calutenska wyprawke lacznie z wozkem i lozecziem i wogole to mozna niezle sie zadluzyc . A jak w kazdym miesiacu sie cos kupi , to nie obciaza sie zbytnio domowego budzetu a cos juz jest : ) Tylko sama nie wiem od czego zaczac :)

Gość modernbarossa

Gość baby2013
no ja zaszalalam i nowych ubranek mam juz ze 4 siaty nakupowane:) ale to dlatego ze w sklepach nie moglam sie powstrzymac, dopoki plci nie znalam ubranka kupowalam uniwersalne teraz chyba bede pod katem chlopca kupowac. podzial zakupow na miesiace jest bardzo dobry, najwiekszym jednorazowym zakupem jest chyba wlasnie wozek dlatego planuje go kupic juz tak pod koniec czyli sierpien wrzesnien. modelu jeszcze nie wybralam wiem tylko ze chcialabym go w kolorach brazu i bezu:)

Gość modernbarossa
no ta masz racje te wydatki sa najwieksze . Ja mysle kupic wozek i lozecko w polowie wrzesnialub pod koniecsierpnia . A ubrana oczywiscie wiekszosc moze byc uniwersalna ale jednak synkowi nie zalozylabym rozowych body czy kaftaniku jakos mi to nie pasi , choc nietorzy nie zwracaja na to uwagi mowiac ze takiemu malenstwu to wszytso jedno w czym jest i tak spi caly czas :D Smieszy mnie to okropnie no ale roznii ludzie sa na tym swiecie niestety : ) Ubrana mam zamiar powoli juz kupowac , szczotecze do glowki , nozyczi do paznokcii , kosmetyki czy nawet peiluszki . tylko mam problem , miezskam w Austrii dokladniej w Wiedniu i nigdzie nie moge znaezc tetrowych pieluch , a beda niezbede , trzeba miec kilkanascie sztuk przeciez , najwidoczniej trzeba bedzie zorganizowac wyjazd do Polskii tam kupic masakra po prostu jaas : )

Gość ciezarowka31
juz niedlugo to moje drugie dzieciatko wiec wiem co mnie czeka;P moja Kornelia w marcu skonczyla dwa latka....nie kazda cc jest na zyczenie ja mam ze wskazaniem wiec robie to nie tylko dla siebie ale takze dla dzidzi :)

Gość modernbarossa
coraz czesciej wlasnie podobno sie robi cesarki ze wskazaniem . Wiele kobiet ma problemy przez ktore porod moze byc utrudniony . A jak jest u Ciebie ?

Gość ciezrrowka31
ja pierwsza ciaze przenosilam 13 dni mialam wywolywany porod bole byly wody plodowe zielone odeszly a rozwarcie tylko na 3 cm i ani rusz wiecej. lekarz mnie naciol i uzyl proznociagu bo na cc bylo juz za pozno.... mam tragiczne wspomnienia teraz jak zszlam w ciaze polozna sama mi podsunel mysl zeby poddac sie cc i lepiej nie ryzykowac bo moze powtorzyc sie ten horror

Gość modernbarossa
no to u ciebie oczywiste ze bedziesz miec cesarke . Wiadomo wiekszosc kobiet chce silami natury bo jednak gojenie sie rany po cesarce utrudnia funcjonowanie a jedna rpzez te pierwsze tygodnie trzeba byc sprawnym :)

Gość faustynaa
ja rodzę za 29 dni (wg om) i naprawdę wam współczuję tyle męczarni przed wami

Gość ciezarowka31
modernbarossa uwiezr mi,ze mnie tak tylek bolal ze przez kilka tygodni ni moglam usiasc bez poduszki po tym cieciu pozniej po tym szyciu.... takze nie wiem co mnie teraz czeka ale kto wie moze wcale nic duzo gorszego...

Gość modernbarossa
Wlasnie dlatego nie rozumiem ja kobieta na wlasne zyczenie moze chciec miec cesarke bo nie chce przy porodzie tyle cierpiec , ja jednak wolalabym raz a porzadnie . hiihi :) Ałe rozne sa przypadki wiec nie mowie jak narazie ze u mnie obejdzie sie bez cesarki , moja kolezanka jest szczupa a syne byl duzy po jej mezu ja twierdzila i ze miala waskie biodra to musiala miec cesarke ,

Gość ciezarowka31
ja tez jestem bardzo szczupla i mam waska miednice wiec moze tu tkwi problem:( przezylam jeden ciezki porod wiem jak to jest nie uwazam siebie z gorsza matke poniewz moje drugie dziecie przyjdzie na swiat przez cc skoro lekarze zalecaja ja im musze zaufac... ale mnie od wczoraj zgaga pali bleeeeeeeeeeeeee chyba po kebabie bo wczorj maz kupil

Gość ciezarowka31
ja juz po sniadanku teraz siusiu do pojemniczka i na wizyte do poloznej na 10.30 :P:P zobaczymy jak moj bobas rosnie:P:P

hejka..ja jestem w piątym miesiącu,termin mam na koniec września...to moje trzecie dziecko po 20 letniej przerwie..tak w skrócie..pierwsze trzy miesiące,maskra!!!mdłości,senność,bole piersi i wszystko razem,teraz jest juz fajnie,czuje sie bardzo dobrze,dzidzia rośnie,niektóre rzeczy już zakupione...czas leci tak szybko...

Gość baby2013
hej RÓżOwY sTrAcHuLeC :) a wiadomo juz czy chlopczyk czy dziewczynka?

we wtorek ide na prenatalne to będe wiedziec na 100% na razie na usg w przychodni miedzy kośćmi udowymi nie było nic widać co świadczy o dziewczynce:-)ale są jeszcze szanse ze lekarz zle patrzył . Wszyscy w domu chcą chłopca,moja mam juz nawet niebieskie pajacyki pokupowała a mój partner z moja córą imię dla chłopca wybrali heheh...ja czuje sie na dziewczynkę:-)